šta ludite......pa nismo ni 2 tjedna u procesu ograničenog socijalnog kontakta......
Komentari trgovanja na burzi - LIVE
-
-
-
Hmm nevidim da ovdje netko luduje.
Koliko problema u bijelom svijetu je postojalo prije pandemije? A jesu li rješeni?
Nadam se samo da neće bit atentata na Iranske generale uskoro, da se tako izrazim.
-
ameri prikucali wti na 20$, a ostalo pustili niz vodu..
nekako mi se čini da će malo municije ostati za optimizam petkom.
-
Čitam danas neki članak jednog stranog analitičara, i čovjek kaže: "Trenutno nije vrijeme za prodaju, ali ni za kupnju". Pametan čovjek Previše je i naglo palo da bi sada prodao, a nije siguran ni da sada jer kupuje možda još padne. Haha, kralj
-
Ta je ko proročica Pitija
-
ameri prikucali wti na 20$, a ostalo pustili niz vodu..
nekako mi se čini da će malo municije ostati za optimizam petkom.
Nisu oni ništa pustili... pogledajte FAANG i njihove valuacije. Pegla se sve u 16.
Epidemija je u SAD tek uzela maha i potrajat će. Ne bih korelirao izravno ostale markete s USA jer će tamo za koji dan biti gadno. Al prezivjet ćemo i to. Nažalost, tako je kako je... SAD je zahvaljujući TRUMP-u i njegovoj administraciji dovedena u težak polozaj i nezavidnu situaciju.
-
Ekonomija i ljudi u RH su dobrim dijelom
"stali" i čekaju da im neko drugi zaradi plaću, ukoliko se brzo ne pokrenemo posljedice po cijelo gospodarstvo će biti nesagledive. Stoga, poslati ljude da rade uz maksimalne mjere opreza inače ne bu dobro.
-
Ekonomija i ljudi u RH su dobrim dijelom
"stali" i čekaju da im neko drugi zaradi plaću, ukoliko se brzo ne pokrenemo posljedice po cijelo gospodarstvo će biti nesagledive. Stoga, poslati ljude da rade uz maksimalne mjere opreza inače ne bu dobro.
Ne ovisi puno toga o nama uvoz izvoz je bitan, a tamo bar mjesec nema kruva
-
kol. StatusQuo, najbitnija je organizacija, evo npr. na dnevniku jedne tv je bilo kako jedan veći proizvođač rajčice strahuje od krize jer mu je izvoz problematičan...zašto on sam ili u organizaciji kakve komore ne bi plasirao trenutne viškove u na preradu u npr. podravku...naravno, tu nema zarade kao na konzumnoj ali već je puno napravio samo da održi proizvodnju i pokrije troškove tj. da održi poziciju dok se tržište ne oporavi da ima brzi start...kužiš što želim reći...najjednostavnije je reći ne može se i čekati socijalnu pomoć, na žalost, uslužni sektor u datoj situaciji i nema puno drugih izbora ali proizvodnja ima, samo se treba prilagoditi uvijetima u eko sustavu
-
imam dojam da smo većina ovdje počeli biti u nekom "easy moodu" ili bar tako pišemo (što se dionica tiće) i da bi uskoro mogli na još jednu šok terapiju......uopće kratkoroćno ne vidim nikakve dobre vijesti na vidiku.....volio bi da se varam, no brojke corone samo rastu dok se mi tješimo a uskoro nam slijedi sve više i više rezultata koje ova kriza ostavlja za sobom.....
-
-
Ja ne razumijem ove vladine nove gospodarske mjere. Kako sada stvari stoje jedini kriterij za (djelomicno) oslobadjanje placanja doprinosa i poreza na dobit je smanjenje prihoda. Je li nekome ovdje jasno sta to uopce znaci? Koji period se gleda, kako se to dokazuje? Najbolja mi je izjava premijera da one firme koje imaju pad prihoda do 20% su dovoljno jake da se same pobrinu za sebe i nece dobiti nista?!? Kakva je to izjava? Nekome kome taj prihod jedva pokriva trosak ce biti u ozbiljnom problemu sa padom prihoda i do 20%. Kada uz to dodas trenutni ogroman problem likvidnosti i vjerojatne otkaze ili prolongiranje postojecih ugovora koje ima, i tih 20% je sasvim dovoljno da upropasti firmu.
Sta je sa firmama kojima prihod nije ravnomjerno rasporedjen kroz mjesece u godini, a takvih je puno, pogotovo malih firmi? Radis neki posao nekoliko mjeseci do prve fakture i taman ti sada ta faktura upadne u ozujak (ili prvi kvartal, ne znam koji je kriterij) i ti si odjednom super firma kojoj ne treba pomoc, a ne znas sutra sta ces raditi jer su ti stali svi buduci poslovi, a ne znas niti kako i kada ces naplatiti ovaj posao koji si upravo fakturirao jer su se svi stisnuli i obustavili placanja.
Sta je onda sa firmama koje su mozda vec lose poslovale i imale pad prihida u ovom prvom kvartalu zbog nekih drugih razloga, a ne zbog korone? Oni ce biti nagradjeni.
Ne znam, jadno. Ne da mi se dalje ni nabrajati.
Da me se krivo ne shvati, pohvalno je sto su napokon povukli neke konkretne poteze, ali bojim se opet da ce provedba biti traljava. I onda jos procitam da ce obustaviti sve javne nabave koje trenutno nisu od drzavne vaznosti?!?
-
O svasta, sada citam da samo male firme (sa prihodima manjim od 7,5 milijuna) koje imaju pad prihoda manji od 20% su popusile jer velikim firmama se umanjuju porezi i doprinosi proporcionalno stvarnom padu prihoda, bez ogranicenja od 20%?!? I posebno ce stimulirati poljoprivrednike? Pa zasto je pobogu to opet povlastena kategorija?
-
Azija, USA, DAX futuresi u plusu.
-
Azija, USA, DAX futuresi u plusu.
u minimalnom padu zadnjih 5 dana usa tek 1.21% , a dax više od 3%.
USA da padne puno više ništa čudno tek je korona stigla, eu ipak manje, a ZSE bi trebala ili lagano rasti ili stagnirati u 5% +/-
Ako ulagači neće sada kupovati na ZSE dok cijene ruju dno onda ne znam kada će.
Velika je stvar da vlada plaća radnike radi se o 50 mlrd kn s odgodama. Posudba na potpis i pečat i vozi dalje. Umjereni optimizam.
Doista odgovorno upravljanje od stožera i od vlade. Pravodobno. I vidim da su svi uključeni izvoznici, hup, hotelijeri, hnb, fondovi. Svi relevantni, ne može biti svaki galamdžija i parazit, naravno.
Nisam očekivao toliku podršku vlade jer ipak smo država bez zaliha. Eh da hoće ukinut HGK tj. da te beskorisne pozere plaća samo onaj tko želi bilo bi sjajno, ali ovo je Hrvatska
-
-
Karte se polako otkrivaju, vlada je velikodušno poduzetnicima obećala oko 40 miljardi kn, a odakle novac pogledajte jučerašnji otvoreno pa ima hnb i mirovinski fondovi kaze čovjek iz vlade, suosjećam sa imateljima fondovskih perjanica
-
hah.
Potreba za novcem-+štampanje novca= inflacija te penali međunarodnih monetarnih institucija.
Potreba za novcem+ rast dionica= izvedivo, ovi koji su do sada tumbali za svoj džep, raditi će malo za opće dobro. U ovakoj nevolji moramo biti jedinstveni.
-
Renomirana međunarodna kreditna agencija Standard & Poor's u srijedu, 1. travnja 2020., korigirala je izglede kreditnog rejtinga Zagrebačkog holdinga na 'B +' s negativnim izgledima na tekuću likvidnost.
-
Karte se polako otkrivaju, vlada je velikodušno poduzetnicima obećala oko 40 miljardi kn, a odakle novac pogledajte jučerašnji otvoreno pa ima hnb i mirovinski fondovi kaze čovjek iz vlade, suosjećam sa imateljima fondovskih perjanica
Suosjećate, vi to cinično i đonom. Eehhh, ali nešto ste potpuno krivo zaključili. očekujete da susjedu krepa jedina krava , a susjed će dobiti novu štalu sa 10 najboljih krava. ccccc Ali treba radit, da, ponekad mućnut glavom. Lakše fantazirat.
Zašto suosjećate ? Objasnite, molim !
-
mjere su bolje od očekivanja, napokon nešto dobro za priv. sektor od vlade i ne mogu ništa drugo reći nego hvala!... i još kada bi se primili restrukturiranja rashodovne strane...
Vlada je ovime iskazala odgovornosti i ozbiljnost i sada je red na lokalnoj državi da se iskaže kroz umanjenje gro parafiskalnih nameta koje u bitnome otežava poslovanje a pogotovo u otežanim uvijetima e onda bi bilo iz pozicije poduzetnika stvarno bilo ono što je rekao Marić “Ono što je do jučer bilo nezamislivo, danas je zamislivo"
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Hrvatski ETF fondovi 166
- LodeRunner