Barik, nadam se da će se konačno linija mrtvih prelomiti i krenuti dolje, tako je nekako bilo u Kini..
Komentari trgovanja na burzi - LIVE
-
-
-
Barik, nadam se da će se konačno linija mrtvih prelomiti i krenuti dolje, tako je nekako bilo u Kini..
Neki dan je umrlo rekordnih 919. Prije nego sto je nastala corona, npr. u cijeloj 2018 god. u Italiji je umrlo cca 647.000 osoba. U prosjeku, 1770 na dan.Sada samo od corone umire 919 dnevno. Znači li to da sada, u prosjeku, u Italiji umire 2. 689 svakoga danaIli se smrti od srca, vena, raka, aidsa, gripe, upale pluća itd, dobrim dijelom, u ovoj konfuziji i dezinformiranosti, pripisuju coronavirusu?
Jer, čudno je da talijanskoj statističkoj službi do sada nije postalo relevantno da usporedi ukupnu smrtnost npr. u ožujku 2018. sa ožujkom 2020. Pitanje je jasno, umire li sada 919 Talijana vise dnevno, ili je naglo opala smrtnost drugih bolesti?
Naravno da će broj opadati, ali neki dan je prema medijima u Puli gđa od 92. godine od korona virusa.
Po mom skromnom mišljenju jedino nalaz patologa i obdukcija može potvrditi da je netko umro od korona virusa.
Uzeo bih ove podatke o smrtnosti korona virusa, sa određenom rezervom. Sve ovo će se jednog dana puno preciznije
analizirati, kada stanje bude u potpunoj normali.
Ono što je jasno da svi znanstvenici svijeta sa svim alatima ( uključujući najjača superračunala ) traže cjepivo i traže rješenje problema.
Za očekivati da će rješenje pronaći najjače države Kina i USA. U USA 1/3 ljudi nema zdravstveno i njih bolnice ne primaju pa broj
umrlih tamo treba tako i gledati kako su se "posložili" u zdravstvu. Zdravstvo je luksuz i hrvatski građani moraju povećati izdvajanja
ako žele imati ovaj standard i ovakve liječnike koji su 75% jako dobri ili odlični. Ključna informacija je da 80% OBOLJELIH nema nikakve
simptome niti tegobe. Ovo je INFO da svi prosječni ili malo inteligentniji brže shvate o čemu se radi.
-
Ovo potiho ubija Hrvatsku već desetljećima
Nas ukupno ima koliko stanovnika živi u Milanu... dovoljna nam je gradska uprava
Pokojni gospodin Pankretić se to jednostavnim riječima upitao , u prvom Saboru - A ko' će kupiti tolike store / zavjese /.....
U međuvremeno smo razvili upravni aparat koji se ne da demontirati, ponekad mislim da svaki drugi zaposleni radi u nekom tijelu državne uprave ili lokalne samouprave
-
Barik slažem se ja s tobom, ali ukoliko su brojke iste čemu kamioni s ljesovima, čemu klizališta s ljesovima -ako su prošle godine sve to mrtvačnice redovno oodrađivale i funkcioniralo je?
Procurilo bi da je baš toliki igrokaz...
Da ga oni napuhuju vjerujem, ali isto tako vjerujem da nije bezazleno.
-
Pa jednostavno vam je to, kolega.
Svi oni koji su lezali terminalno bolesni, na kemoterapijama, palijativnoj skrbi, u dubokoj starosti, pokosilo ih je u kratko vremena i to je to. Kap koje je prelila casu u kratko vrijeme. Da nije ovoga 90% bi poumiralo u roku od 6 mjeseci te godinu ili dvije od osnovnih bolesti.
-
OK, ali onda kad "corona" završi bi također broj onih koji umiru u Italiji dnevno pasti u odnosu na prosjek prošle godine...
Vidjet ćemo da li će to biti tako...
-
Trebao bi kratkorocno i nesto vise. Jer se ispraznilo sada. Ali nesto drugo je tu bitno...
U Italiji svake godine umre 700k ljudi.
A od korone ce umrijeti kad se sve skupa sabere 15-20k. I tu je veliko pitanje ono da li je netko umro OD virusa ili S NJIM.
U tome je dio prijepora.
A najveci dio je taj da ne znamo koliko ljudi je zarazeno. Sluzbeni broj nije sigurno. Ako je 10x veci onda su sadasnje mjere upitne, i to jako, a ako je 50 ili 100x veci onda su totalni debakl za koji bi vladajuci morali odgovarati i ici na dugogodisnju robiju.
-
https://novac.jutarnji.hr/makro-mikro/ma…vlade/10149943/
Kao i druge velike hotelske kompanije putem Hrvatske udruge turizma (HUT) uputili su krajem prošlog tjedna prijedloge vladi za dodatni set mjera za očuvanje radnih mjesta, likvidnosti sektorskih tvrtki i ukupno održavanje turizma dok se ne bude mogao vratiti normalnim poslovnim aktivnostima.
Nesumnjivo je da će Vlada Republike Hrvatska upravo prema turizmu dati snažne potpore i veliki novac, jer Hrvatska je u malo kojem u
proizvodu konkurentna na svjetskom tržištu kao što je to u turizmu. Ti poticaji su i sada već značajni za turizam nego za ostale sektore,
jer konobari, sobarice, čistačice manje zarađuju od drugih djelatnosti.
Značajnije industrije, znanosti, novih tehnogija zapravo i nemamo.
Pogledajte samo ljestvicu hrvatskih sveučilišta tj. fakulteta. Rezultati su porazni.
More, resorte, luksuzni smještaj i kvalitetnu hranu znamo prodati i prodajemo to sve skuplje.
I sa cijenama treba biti obziran i umjeren, jer lako je u Hrvatskoj prodati 4 i 5 zvjezdica, ali jeftiniji smještaji, stari apartmani koje su
ljude izvitoperili pa ne rade ništa rekao bih privatni uhljebi (naslijeđeno od roditelja) Nasljeđeno, a ne novostvoreno.
-
danas sve nešto mlitavo, i trgovanje i rasprave na forumu.
nije valjda da nas je svih ubila u pojam ova karantena.
btw., kad mirovinci misle u kupovinu? oni doslovce plivaju u novcima i stalno kukaju da čekaju neku privatizaciju i slično, a vidi sada prilika.
ili oni misle da će ovo još roknuti dolje ili su im fond manageri u karanteni negdje bez interneta?
-
Mirovinci cekaju da naloze novce u spasavanje drzave. To je iduca stvar na tapeti. Inace postoji uvijek ona prijetnja da ce ih ukinuti.
U svakom slucaju njihov doprinos burzi ce se smanjivati, a onda znate sto to znaci.
-
-
btw., kad mirovinci misle u kupovinu? oni doslovce plivaju u novcima i stalno kukaju da čekaju neku privatizaciju i slično, a vidi sada prilika.
ili oni misle da će ovo još roknuti dolje ili su im fond manageri u karanteni negdje bez interneta?
Hjah, ljudima već pomalo ide na jetra ova karantena, a valjda i ostavlja posljedice po psihu, htjeli to ne htjeli. Trgovanje je mlitavo i to bi mogao biti dobar znak - da je dno postignuto. Kako se ono kaže slaba likvidnost to znači upravo to. Pogledajte samo HT. Nitko ne želi prodati više, a s obzirom na nesigurnu situaciju ne trgaju se ni mirovnici s kupovinom - očito ni oni ne znaju jel bi... ili bi....
Mislim da je, dakle, dno tu, sad se samo čeka neki driver, bilo pozitivan ili negativan. Vjerojatno se čekaju podatci kvartalnog BDP-a i financijska izvješća pa će onda lupiti po bidu ili asku ovisno i o kretanju DAX-a
-
Financijsku logiku na ZSE, sam davno prestao pratiti.
Evo ti RIVP danas, jučer Vili kaže do kraja lipnja, a cijena ne pada...
u rivp se preselili svi trejderi zeeseja, pa vidiš da na opte ima tek 4k kn prometa
http://hr.n1info.com/Vijesti/a49580…a-u-lipnju.html
Beroš i Capak su prije 10 dana govorili lipanj ili srpanj.
Vili jučer nije izjavio do kraja lipnja, to je Vaša manipulacija, uopće nije rekao ništa o tome.
Capak je jučer izjavio i danas protumačio da bi mjere mogle biti do početka lipnja, ali da je to nemoguće predviđati,
to je procjena njega i njih nekoliko najupućenijih, ali može trajati do tada, može duže, može kraće.
Zašto mislite da bi cijena RIVP trebala padati, ako se život vrati do lipnja u normalu, cijena bi trebala snažno rasti
to vidim nije svima jasno. Bojim se da su trejderi em propustili dno, em da nemaju sa čime trejdati, jer su se uključili
igrači malo jači.
-
Evo jedan članak, koji će nam dati bolju sliku o uzrocima smrtnosti i statistici u Italiji
https://www.vecernji.hr/vijesti/jesu-l…virusom-1390033
Da dodam (citat iz komentara sa https://www.statnews.com/2020/03/16/low…e-9/#comments):...CDC data indicates that about 2.6 million people over the age of 45 died last year, or about 1.9% of all people 45+ years old, with a heavy weighting toward the oldest categories (13.5% for 85+ and 4.4% for 75-84). Around 40% of those 2.6 million people, or about 1.1 million, have a cause of death related to respiratory diseases or influenza and pneumonia (the cause of death is defined as “the disease or injury which initiated the train of events leading directly to death”, not necessarily what dealt the final blow – I’m not including cancer, which is probably conservative since that compromises the immune system). So basically anyone who has one of these diseases and then catches an infection that kills them is in that 1.1 million bucket. Which begs the question – how many of these Covid deaths are just filling up that 1.1 million bucket vs adding to it? Common sense would suggest that, unless Covid miraculously targets only those people who otherwise would not have died, we’re dealing with some serious overlap issues here. I know it’s hard for people to fathom this not being a big deal given the media blitz and measures being taken, but just consider for a second how much you heard about those 1.1 million deaths last year.
Dodatno - https://www.vecernji.hr/vijesti/rudan-…jama-eu-1389892
-
Lijepi nalog u zadnjim sekundama na RIVP po asku. Skuplja se količina solidna bez značajnijeg dizanja cijene. Cijena značajno kompenzira rizik. Investitori su očito prepoznali ozbiljnost uprave sa jedne i snažnu pravodobnu podršku države sa druge strane.
-
Hjah, ljudima već pomalo ide na jetra ova karantena, a valjda i ostavlja posljedice po psihu, htjeli to ne htjeli. Trgovanje je mlitavo i to bi mogao biti dobar znak - da je dno postignuto. Kako se ono kaže slaba likvidnost to znači upravo to. Pogledajte samo HT. Nitko ne želi prodati više, a s obzirom na nesigurnu situaciju ne trgaju se ni mirovnici s kupovinom - očito ni oni ne znaju jel bi... ili bi....
Mislim da je, dakle, dno tu, sad se samo čeka neki driver, bilo pozitivan ili negativan. Vjerojatno se čekaju podatci kvartalnog BDP-a i financijska izvješća pa će onda lupiti po bidu ili asku ovisno i o kretanju DAX-a
kako mislite da je dno tu a i sami kažete kako je moguć driver koji će pokrenuti negativu?
-
kol. Barikb, pošto me citiraš, ne znam kako si shvatio moje postove...uopće nisam sugerirao da bi vrijednost ičega trebala nešto, nego upravo ovo što sam napisao-"u rivp se preselili svi trejderi zeeseja" i to je činjenica a ta činjenica i pridonosi likvidnosti dionice da amortizira nagle oscilacije, dakle ništa loše za imatelje ...
a ovo o eventualnom trajanju pandemije i ek. posljedicama iste je samo moje mišljenje, u stvari računinica, uopće ne vezana na izjave tih osoba koje navodiš, u stvari niti ne znam što su dotićni rekli o trajanju krize i potpuno mi je nevažno , imam svoje oći i svoj mozak i ne kužim na što se ložiš, kako bi ja to i sa ćime to manipulirao
-
kako mislite da je dno tu a i sami kažete kako je moguć driver koji će pokrenuti negativu?
U tom slučaju konsolidacija trenutno poznatih činjenica i očekivanja, dno bi sugeriralo da samo dobre prognoze mogu doci, što ovdje jos nije slučaj, ponajvise zbog usa.
-
Pa tako, to ti je kao i tehnička analiza. Za sada je ovo dno, ali tko zna sa sigurnošću kakve će točno biti posljedice (dubinske, dugoročno/kratkoročno, V shape oporavak, dugotrajno mučenje s virusom)... i prema tome kad se bude više znalo tako će reagirati - pozitivno ili negativno.
-
kol. Barikb, pošto me citiraš, ne znam kako si shvatio moje postove.
Uistinu se pošt. barbosa ne odnosi na vaš post. Razumio sam vaš post u vezi trejdera. Na žalost dio pisaca jesu trejderi tj. samo maštaju o tome da trejdaju, pa objavljuju cijene i količine. Uvijek kupe na dnu i prodaju na na vrhu.Izgleda mi da i sami u to vjeruju i neka su (za)uvijek sretni. Nisam trejder, i hvala na komentaru kojim ste mi dali mogućnost pojasniti Ja bi se zbilja želio narugati sa trejderima, ali imam žuti karton pa neka oni govore sami o sebi.
U svome odgovoru sam objasnio da predmetna info znači da bi RIVP trebao rasti, a ne padati kako je kolega pogrešno zaključio.
-
https://www.telegram.hr/politika-krimi…paign=NetWidget
rasipnici sve potrošili na gradske WCee i fontane, pa nemaju za vlastitu imovinu, treba im hitno dići prirez na 25% , zašto da državni uhljebi dobiju više od gradskih, idemo delati ljudi, nema penez bez dela
-
-