Ovi što nisu SUKC lani ili preklani htjeli prodali(jer citiram:" vrijedi mnogo više") po 24 i nešto €, a sad su istisnuti po 21€
Komentari trgovanja na burzi - LIVE
-
-
-
To crnjačenje je sport kod nas, naravno da ima nereda, mogli smo i morali puno bolje, ali bez obzira na sve ekonomski nikad u povijesti nismo stajali bolje. Ali naravno to se ne smije reći
Je, samo nekužim nereda ili nerada. Ja nekako mislim da je taj pozitivni rast proizašao iz većeg povlačenja sredstava iz EU fondova. Ali nije važno, brojke su svakako pozitivnije. Pa niti današnji dan, niti ovo doba, nisu vrijeme za nadmudrivanje, već za darivanje. Kako god kome bilo, svima samo svako dobro.
-
ja sam samo naveo neke weak points, jer ova ekonomija ne funkcionira za većinu.
...
recimo, onaj tko razumije o čemu pričam i koji tako upravlja svoja ulaganja je, svima omraženi, gospodin Pavo.
ako netko do sada nije primjetio, fokus njegovih ulaganja su energija, poljoprivreda i infrastruktura potrebna za sve to + šta do svega dolazi otkupom dugova, dok vi ulažete kupnjom equity-a.
...
Bravo kolega st-brajo opet si bitnu stvar naglasio. A kako se ulaže u dug, a da si ziher da ćeš poslije to moći pretvoriti u novi equity, dok će se postojeći dioničari/vlasnici razvodniti? Pa uz svesrdnu pomoć politike. I to daje smisao za tvoju prvu izjavu, na žalost ova ekonomija ne funkcionira za sve. Način na koji Pavo ulaže nije investitorski, već špekulantski. Slično kako je SDPova vlada uvela PSN-ove da zaobiđe sudove, tu su se isto kupovali dugovi i potraživanja pa se po privatnim dogovorima određivalo koliki je kolač. Od izbora do izbora malo populizma prema 'glasačkoj kutiji', da i raja ima osjećaj da je dobila nešto i da ostaneš na vlasti.
'Vlasta je bogata i Vlasta te časti...'
-
...od 1. siječnja dolazi i "mini" mirovinska reforma...
Propisuje se i obveza ulaganja pet posto neto imovine obveznih mirovinskih fondova A i B kategorije u alternativni investicijski fond s jamstvom povrata, koji bi primarno ulagao u hrvatsko gospodarstvo.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ovo bi moglo imati velikih reperkusija za ZSE, jer se radi od fondu od preko milijardu eura. Treba još vidjeti detalje.
-
Junius To vam ide u Fortenovu, koja burza o čemu vi pričate. Dolazi obveznica na naplatu ove godine u visini tih 5%, zamislite slučajnosti. Pavao će propalu Fortenovu uvaliti mirovincima. Donijeli su zakon samo radi Pavla.
accountant Pavao ne ulaže špekulantski nego 100% sigurno jer za svako ulaganje ima vladu i sudove na svojoj strani. Sistem ga je napravio milijarderom, a zauzvrat se sistem podmazuje.
-
Kolega ne pričajte napamet, da ste malo razmisli prije negoli ste stisnili ENTER, onda bi se sjetili da postoje regulatorna ograničenja (pravila ulaganja) kojih se svi mirovinski i otvoreni UCITS fondovi moraju pridržavati. I pazite, to je pravna stečevina EU i nije podložna promjeni od strane AP-a.
-
Kolega ne pričajte napamet, da ste malo razmisli prije negoli ste stisnili ENTER, onda bi se sjetili da postoje regulatorna ograničenja (pravila ulaganja) kojih se svi mirovinski i otvoreni UCITS fondovi moraju pridržavati. I pazite, to je pravna stečevina EU i nije podložna promjeni od strane AP-a.
Junius , molim da napišite koje je to pravilo/ograničenje na koje se pozivate, odnosno zašto mislite da bi tih 5% iz mirovinaca preko alternativnog fonda opet došlo na ZSE?
-
Junius , molim da napišite koje je to pravilo/ograničenje na koje se pozivate, odnosno zašto mislite da bi tih 5% iz mirovinaca preko alternativnog fonda opet došlo na ZSE?
Mirovinski fondovi su ograničeni na ulaganja u ono što je izlistano na burzi(i to uglavnom u OECD zemljama)?!...za sve ostalo treba pogledati Prospekt fonda. da bi znali što i kako...ali zasigurno neće sve uložiti u jednu firmu, kao kolega samodopadno navodi.
-
200 tisuća eura prometa na burzi jedne države 😪
-
Lijepo se grize ASK na ZABA-i...pitanje je vjerojatno dana kad bude prebacila 15 €...ekipa se pozicionira za dividendu, iako se boji da su zakasnili.
-
-
Lijepo se grize ASK na ZABA-i...pitanje je vjerojatno dana kad bude prebacila 15 €...ekipa se pozicionira za dividendu, iako se boji da su zakasnili.
A da, znam jednog koji je zakasnio za 20 centi na 12,60.
-
Ako kažem što o onome gore mislim budem u hapsu završila 🙃
Pa se pozovađ na reputaciju, sve je bilo potkrijepljeno grafovima na TA
Mudrijaši su se maknuli sa aska.
Target HT 28, Ikba 400
Ernt napeta praćka, kodt traži premiju za članstvo u klubu 🙂
-
Ja kad vidim ovo gore ja uopće ne mogu mislit. Zato bi molio kolege da ne stavljaju linkove sa sličicama jer mi odmah ruka hvata pištolj. A šta ćeš drugo, kad njuška proviri tako iznenada....
-
kodt traži premiju za članstvo u klubu 🙂
Možda u nekom paralelnom svemiru.
U ovom svemiru jedva su uopće KODT primili u klub/CROBEX. Predugo je trebalo. A i sad je polovično zbog KODT/KODT2.
I još ga uvijek tamo nešto slabo cijene. Klub je na nekih 15-16 P/E? A KODT je na nekih 10-11 2023 P/E?
Ali doći će valjda i to vrijeme, da valuacija održavati kvalitetu, dakle multipla biti dovoljno veća od tržišne da bi izgledalo kao da se traži premija za članstvo. -
Nisam gledala valuacije, nego činjenicu da se AZ maknuo sa aska, a starosjedioci su nam pokazali figu.
Traže premiju na dosadašnju cijenu
-
Strpljen, spašen nekad bi se reklo... Vratit će se rode...😉
-
Sjedim kući, mrgudna, stan bez vode. Najavljeni radovi
Ko' legne, a ne pročita servisne informacije za idući dan, igra ruski rulet
Na Ernt - potegao je, pa stao, kapitalizacija. Koliki vam je rok držanja papira, dva dan ?
Na Mdka nekome prigustilo za skijanje
Kodt je ostvario značajan rast od 1,26%, na prometu od jedne dionice. Oni sa prodaje su baš čudni, nitko ih nije naučio da kada prodaju moraju malo i kupovati. Makar sebi . Pa to piše u svim udžbenicima
Na igi bida ko' salate, cjenkaju se.
Sve skupa, ništa. Ništa bilo, ništa ostalo. Od trgovanja
Ulaganje, ..........e to je priča za drugi dan
-
Ta jedna na KODT je moja😁
-
"...Ernt napeta praćka,..."
Bogami, bolje od babe Vange.
-
Pa ne lose za prvi tjedan u 2024, NMM zaokruzio profit (nerealizirani i nece biti prije kraja 2027) na 90 000 eura, pozicioniran u atpl s nerealiziranim dobitkom od 100 000 eura, lagano kupujem....
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Što smo danas tržili 6k
- harpun