što se dogodilo s nalozima, nešto je sve nestalo, ptkm ?
Komentari trgovanja na burzi - LIVE
-
-
-
sve što si reka, mogu potpisat.
stvarno nema ama baš nikakvog smisla da državna firma (HZZO) preko privatnih firmi (Veledrogerije) naručuje potrepštine za državne firme (bolnice).
ovo je nešto kao da MORH od KingICT-a naruči borbene avione (nije da nisu pokušali tako nešto, pa je neslavno propalo).
ili kad odvjetnici lupaju ovrhe (druga je priča angažiranje za neke komplicirane pravne probleme) za račun javnih firmi (a objektivno, svaki polupriučeni pravnik to može raditi, pa i onaj zaposlen s diplomom iz Banje Luke).
to je čisto državna provizija privatnoj firmi za državni posao ili trpanje rodijacima paricu u džepove (ako ovaj poslije dio vrati u crnoj torbi, a vjerojatno se to zato i radi, onda tu ima i posla za DORH, koji Mamićev stick proučava pola godine 🤦, a goni Todorića i troši državne resurse po nalogu politike).
samo, jbg., većina bi pogazila principe i dala guzice tamo di država dijeli šakom i kapom i brzo zaboravili na borbu za kapitalizam slobodnog tržišta, a to je nešto što mi nikad ni nismo imali, a Ameri odavno nemaju.
Svaki posao će privatnik obaviti učinkovitije nego država. Koncepti kao što je tragedy of the commons objašnjavaju zašto je to tako. Pogotovo u našoj kulturi, gdje su čitave generacije odrasle, izgradile kuće i vikendice na laganom potkradanju firme u kojoj su radile. I onda su te generacije odgojile nove generacije.
Nevjerojatno mi je da se na investicijskom forumu uopće raspravlja o tome. Ukinuti veledrogerije jer ostvaruju dobit, zamisli. Kao, brine nas dobit veledrogerija a ne brine nas činjenica da je država natukla 6 mlrd kn duga kojeg nije platila. :)) I ajmo sad toj istoj državi dat da upravlja još jednim dijelom procesa. Još bi i shvatio prigovore da je direktnom pogodbom dogovoreno da se radi s jednom veledrogerijom. Ali ovdje ih imaš nekoliko pa bi dobre strane konkurencije i tržišta trebale biti prisutne.
-
Na ovom forumu ima nostalgicara za socijalizmom. Neprocjenjivo
Veliki četvrtak kolega. Otišli na odmor već
-
meni se prije čini da je neko v.s. u pitanju, opet nisu platili struju
p.s. sada gledam Viro, ovo je opasno za nas šećeraše
-
ZaBa i PBZ su onlajn. Hita i Agram forumasi se ne javljaju da im je sustav ispao. Vjerojatno onda nije do brokera. Jel nekome nestao koji nalog na jednoj ili drugoj strani?
Znaci ili ZSE ili Xetra.
-
Kolega ja sam imao na bidu nalog pa ga više nema, a nisam ga opozvao...sustav je očito opozvao dio naloga na svoju ruku...
-
ZaBa i PBZ su onlajn. Hita i Agram forumasi se ne javljaju da im je sustav ispao. Vjerojatno onda nije do brokera. Jel nekome nestao koji nalog na jednoj ili drugoj strani?
Znaci ili ZSE ili Xetra.
Tu sam...
-
Kolega ja sam imao na bidu nalog pa ga više nema, a nisam ga opozvao...sustav je očito opozvao dio naloga na svoju ruku...
meni nedostaje nekoliko, opozvani su, ali je barem novac uredno vraćen, izgleda je neko veliko spremanje u pitanju, ali mislim da može biti posljedica, ako netko krene u k/p , ovo je zrelo za zaustaviti trgovanje
p.s. evo upravo na ptkm
-
ZSE radi promjene kategorije likvidnosti povuci ce otvorene naloge na slijedece dionice: ernt, Igh, ingr, ptkm, Kras i viro.
-
ZSE radi promjene kategorije likvidnosti povuci ce otvorene naloge na slijedece dionice: ernt, Igh, ingr, ptkm, Kras i viro.
gdje je to napisano
-
-
.Nisam u toku, što se zbiva ?
Kakva promjena likvidnosti ?
-
rotacija i ovdje
rotirali se ljudi iz fotelja u ležaljke po hotelima
menađerčići
-
mijenja se u nelikvidnost, to je taj korak razlike
pojednostavljeno rečeno, mislim da se već krenulo s farbanjem jaja
-
gdje je to napisano
U mojoj brokerski kuci, hita-vrijednosnice. Vjerovatno i na ZSE.
-
da, pronašao sam, onda je sve ok, ali treba to zapamtiti
https://zse.hr/hr/rezim-pomaka-cijene-u-ponudi-tick-size/114
-
Jesmo li ovdje raspravljali o državnoj veledrogeriji ?
Mali prilog raspravi
-
Mali prilog raspravi
a jel bi se u toj državnoj svi mogli drogerisati ili samo državni funkcioneri
-
Mali prilog raspravi
a jel bi se u toj državnoj svi mogli drogerisati ili samo državni funkcioneri
To bi bila drogerija više za zapošljavanje partijske omladine, koalicijskih partnera te rođaka i kumova
-
Ja sam isto imao marksizam kasnije preimenovan u tips (teorija i praksa samoupravnog socijalizma) i nisam učio da će amerika propasti. Jest bio malo obojan sjevernokorejskim štihom o trulom zapadu ali je predmet bio više manje ok. Ovo više navodim za mladce kojima je mozak ispran kako je prije bilo sve ajme.
Dobrih stvari na masu polja je bilo više nego sad u ajd recimo demokraciji. Npr. nije bilo zse, maje šuput, crkva je bila za stvarne vjernike, puna netržišna zaposlenost, stanogradnja, krediti kojih je inflacija pojela, brodogradnja 7. u svijetu, pliva, podravka, ina itd. To što je benzin bio koji put na par nepar dane, iz kuta ekologije i nije bilo baš bezveze.
O kulturi, knjigama, rnr i filmovima da ne govorim.
Mislim da ja spadam u te "mladce" koje ti spominješ. Na temelju svega šta sam pročito o tim prošlim vremenima uopće ne žalim što nisam živio u to vrijeme. Prvenstveno zato: jer nisam ljenčina, ne očekujem da mi država sve osigura, volim slobodu u smislu da mogu sa autom kada god želim i gdje god želim, trgocvne mi nude veći izbor čokolada, volim pričati otvoreno o svemu bez da završim u zatvoru, ušteđevina mi koliko toliko drži vrijednost, neuspješni biznisi koji su neefikasni ipak propdanu u nekom trenutku... mislim mogu o tome do sutra.
Ono što me šokira da netko tko se zna služiti internetom i još k tome čita ovaj forum, čezne za prošlim vremenima....
mladi kolega, nitko ne "žali" za prošlim vremenima, to je prošlo kao što će i ova vremena proći ali komparirajući mnogo toga, lakše se živjelo i imao si institucionaln red a i kakvu takvu sigurnost i stoga i neku perspektivu...a to da su ljudi onda bile "ljenčine" kako navodiš je potpuna debilana jer eto nova hr država već 30 godina živi od rasprodaje onoga što su te lijenčine izgradile i još uvijek je hr država najveći kapitalist koji što direktno, što indirektno kontrolira preko 50% gospodarstva i nekretnina nekadašnje društvene a danas državne imovine, nadalje, ekonomija je bila planska i proizvodilo se i trošilo domaće a mnogo proizvoda i usluga je išlo u izvoz, pogotovo u zemlje nesvrstanih a gdje smo danas...pa jesi li svijestan da su se onda kao vrh svj. tehnološkog dostignuća u mostaru proizvodili borbeni mlazni avioni i helikopteri i to bez kompjutera a gdje smo danas, spremačice i konobari... imali smo sve svoje a danas ovisimo o kineskim poluproizvodima i egipatskom krumpiru, ingra je gradila atomske bunkere za sadama, brane i elektrane a danas ne možemo jedan most, u iranu se još, nakon 30god. od raspada yu. voze sa jugićima, tenkovi iz đđ, radari iz čajavca, prvomajska, bodogradilišta, tpk, jugoturbina, torpedo, ma da ne nabrajam koliko znanja i iskustva je uništeno, koliko je bikova zaklano da bi neki hdzovac odrezao sebi samo jedan šnicl...kažeš sloboda, pričati otvoreno, zatvor...itekako je bila sloboda ali je bio i red, nije se smjelo kleti partiju, imati drogu i oružje i previše krasti i to je bilo to, sve ostalo si imao slobodu činiti što te volja, putovati si također mogao koliko si htio i to po svuda a nismo niti oskudjevali u modernim vozilima tko ih si je mogao priuštiti, moj otac je od 1968 vozio mercedasa a u sarajevu su se proizvodili golfovi i opeli u cg., renoi u citroeni u slo. ... a i u trgovinama smo imali hebački izbor, pogotovo hrane dok je za neke pomodne trendi stvari i elektrotehniku ipak trebalo potegnuti do trsta...stoga mladi kolega, tko god ti govori da je onda bilo ekonomski ili ideolo lošije, ili je bio pdkapacitirani nesposobnjaković ili laže, !
ali da se u politici pakiralo i podmetalo i slalo na goli otok one koji su izlazili iz zadanog sustava što idelogijom ili krađom i korupcijom, to je, međutim, politikom se bavilo 1% tih i to je bio njihov izbor a nekom normalnom puku koji je samo radio svoj posao i poštivao pravila igre se tako nešto nije moglo dogoditi, upravo suprotno, nije bilo niti ovrha, niti neke policijske represije, niti nekih kazni niti pdv-a niti nikakve čižme kao što je to danas!
uopće nisam nostalgičar ali komparirajući ekonomski i društveno je onda ipak bilo bolje.
-
Koja nam sreća što sada možemo lajati ?
Psi laju, karavani prolaze
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-