eto, nek i slpf konacno krene
Komentari trgovanja na burzi - LIVE
-
-
-
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet…e-eura-15009350
Svakako će danas biti interesantno....
-
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet…e-eura-15009350
Svakako će danas biti interesantno....
Da, moglo bi potegnut napokon. Jučer bio gadan dan. Vidjet ćemo kolko ima goriva...
-
Citam zaostatke
Onih 0,005 je apsurd, al' očito ne trgujemo svi pod istim uvjetima
Malo smo tržište na kojem svatko sa nevelikim iznosima novaca može činiti što hoće.
Nagledali smo se kojekakvih preuzimanja , posljednji mada ne i zadnji vjerojatno Badel, pa gorak okus agrokora, nije čudno da je burza na lošem glasu .
Ništa boljem od sportske kladionice.
Slažem se, prilika će biti, treba samo čekati.
Kolegice draga, sportske kladionice su na puno boljem glasu i boljem poreznom tretmanu nego burza, koja je samo za okorjele ovisnike o kocki...kladionice također imaju veći dnevni obrtaj nego burza mjesečni...samo prenosim što čujem od prijatelja, pa im većini i ne pričam da trgujem/pušim lovu na burzi, jer bi mi se vjerojatno smijali...također se desilo i to da mi se smiju i misle da sam lud ....
Jer tko je još toliko lud da ulaže u Hrvatsku burzu?.. pogotovo nakon 2009. i pada Crobexa sa 5000 na 1600 bodova gdje je i sad.... a u međuvremenu su i nekretnine i cijena apartmana porasla...pa vidite gdje se u Hrvatskoj isplati ulagati ..ako već imaš para ulaži van, a ne u ovaj berzan/bezdan....
-
Svaka sličnost sa prošlim i budućim dogadjajima u nas namjerna:
In the ballroom of a Georgian house in central London, five mattresses have been pushed together, and a pile of people are having sex on them. The orgy has been organised by Killing Kittens, a company that claims to throw “the world’s most exclusive, decadent and hedonistic parties”, and which has been offered a £170,000 ($213,000) loan from the government’s new Future Fund scheme. Unless paid off, the loan will convert into equity, giving the government a 1.47% stake. Emma Sayle, Killing Kittens’ chief executive, is careful to point out that taxpayers’ money will be spent not on orgies but on an app and a social network.
-
Ono što nam nisu rekli ili nikada neće:
Das EU-Budget für die Zeit bis 2027
An der zuletzt von Ratspräsident Charles Michel vorgeschlagenen Größe des regulären EU-Haushalts für die Jahre 2021 bis 2027 hat sich nichts geändert. Der Mehrjährige Finanzrahmen (MFR) umfasst damit 1074 Milliarden Euro. Dies ist etwas mehr als das Budget für 2014 bis 2020. Jeweils etwa ein Drittel der Mittel werden für Agrarsubventionen und Hilfsgelder für benachteiligte Regionen ausgegeben, der Rest für Politikfelder wie Migration, Verteidigung und Forschung. Eine echte Modernisierung des Etats, wie von vielen Regierungen vorab gefordert, bleibt damit aus.
Iz ovoga gore se jasno vidi zašto smo na dnu u EU!
-
I o otplati kredita nismo ništa čuli ni pročitali u našim medijima!
Zadužene su 3 generacije!
Još samo da riješe povećanje kamata i onda mogu mirno na zasluženi odmor! Oni i njihove 3 generacije!
Kao što vidimo ovdje planira se već uvodjenje novih nameta a iz ovoga se da naslutiti tko će najviše platiti!
(Pipl mast tras as!)
Die Rückzahlung der Schulden
Die Kommission soll die Schulden, die sie für den Corona-Topf aufnimmt, bis 2058 zurückzahlen. Berlin wäre ein schnelleres Abstottern lieber gewesen, konnte sich aber nicht durchsetzen. Es geht hierbei nur um die 390 Milliarden Euro, die für Zuschüsse verwendet werden, denn das übrige Geld aus dem Fonds vergibt die Behörde ja als Darlehen, erhält es also zurück. Die Kommission schlug vor, mit dem Begleichen der Schulden erst 2028 zu beginnen.
Die Einigung sieht nun aber vor, dass der Schuldendienst schon früher anfangen kann, falls es gelingt, der Kommission neue Einnahmequellen zu erschließen. Schon Anfang 2021 soll eine Plastikabgabe eingeführt werden: EU-Regierungen sollen für jede Tonne unrecycelten Verpackungsmüll aus Kunststoff 800 Euro nach Brüssel überweisen. Spätestens 2023 sollen eine Digitalsteuer hinzukommen und eine Abgabe auf Importe von Waren, die im Herkunftsland weniger klimafreundlich als in Europa produziert werden. Die Kommission soll für die beiden Ideen bis Sommer 2021 Konzepte entwickeln.
-
Današnje ključne vijesti:
"sigurno" (osigurano, ispitano, bez nuspojava) cijepivo
22 milijarde eura "dobila" Hrvatska (potpore, infrastruktura...)
-
to je premalo za ovo naše protrošačko društvo, rasipne političare i neumjerene sindikalce, treba tražiti 50
-
Tako malo, pa ja sam očekivao bar 200 milijardi?
Ovo će uhljebi portošiti za par mjeseci na gablece i janjetinu
-
-
Možda pošalju neke kontrolore za potrošnju tih para iz helikoptera?
Pa onda neće biti janjetine i Audija...
-
nije za temu, ali nisu budale da ostanu još i bez helikoptera
-
Hmmm, na vijest da je striko Plenki donio pare sam očekivao nekakvu reakciju burze, bar na građevincima, ali ništa. Očito je da svi očekuju da će se te pare ili pokrasti ili će ih pojesti uhljebi ili oboje, ali sigurno da ništa neće kapnuti do ekonomije, posebno burze. Hebote gdje mi ovo živimo...
-
Znam da nije za temu, ali je bitno općenito za Ekonomiju i stanje svijesti:
Ne mogu oni toliko para dati koliko mi možemo potrošiti, još ako nam daju
par EuroFighter aviona da čuvamo vanjske granice Europske Unije nitko sretniji od nas .
Hint: Desna ruka na srcu, lijeva na novčaniku (Napomena: tuđem)
-
1/3 subvencije poljoprivredi = čitaj Italija, Španjolska, Nizozemska i vidi čije proizvode kupujemo u trgovačkim centrima
1/3 obrana i istraživanje = čitaj Njemačka, Francuska, Švedska
1/3 Migranti = čitaj Njemačka, Švedska, Španjolska, Italija, Turska
-
polako, ljudi.
ne znamo nikakve detalje još.
koliko je bespovratno, koliko su zajmovi, koliko je odmah, koliko je kroz 7 godina, u što se smije potrošiti, u što se ne smije.
izostanak reakcije potvrđuje da je burza ukalkulirala da će navedena sredstva pojesti uhljebi,
a reakciju burze možemo očekivati tek kad cijela priča bude jasna i transparentna.
-
par EuroFighter aviona da čuvamo vanjske granice Europske Unije nitko sretniji od nas
znaju oni da smo mi graničari stari, a jeftini
-
par EuroFighter aviona da čuvamo vanjske granice Europske Unije nitko sretniji od nas
znaju oni da smo mi graničari stari, a jeftini
Što se tiče berzana, trebali bi početi pjevati budnice kao za vrijeme rata, da se malo ulagači probude:
Bilo je to godine dvije tisuće i dvadesete, kad su našu Hrvatsku stigle nesreće
Ustanite fondovi Hrvatska vas zove zove, ustanite fondovi hrvatski
Svi ste u minusu, kad ćete ustati ako ne sad, da odemo svi u plus
Ustanite fondovi Hrvatska vas zove zove, ustanite fondovi hrvatski
-
polako, ljudi.
koliko je bespovratno, koliko su zajmovi, koliko je odmah, koliko je kroz 7 godina, u što se smije potrošiti, u što se ne smije.
izostanak reakcije potvrđuje da je burza ukalkulirala da će navedena sredstva pojesti uhljebi,
a reakciju burze možemo očekivati tek kad cijela priča bude jasna i transparentna.
Mislim kad gledas pola tog iznosa je nesto sta smo vec imali i do sada jer je dio redovnog proracuna, a druga polovica kad podijelis na 7 godina koliko se dobije po godini negdi oko 10 miljardi kuna po godini to nije neka lova koja ce nesto puno pokrenit vise samo stabilizirat stvari, samo zdravstvo ima kratkorocni dug od 4 mlrd
-
polako, ljudi.
Pa što nije bila reakcija kad su to najavili 750 nilijardi Eur prije koji mjesec? Čini mi se da je bilo 'pozitivno'. Korone kod nas bilo 0 ili 1 i bio je pozitivni sentiment. Naravno, neusporedivo manji nego vani.
Ali, te pare ako dođu...najbolja indikacija bice FI rezultati kompanija kroz koju godinu. Ovo je neefikasno tržište pa ako ne reagira na očitu dobru vijest to je problem tržista ne kompanija. Dakle 'prilika'. Ako cijene papira ne mrdaju a dobit im poraste, kompanije koje ce uspjeti iz te love na direktan ili interektan način podiči svoje poslovanje bit ce jeftine....dividende preko 10%. To je zapravo super ali ako pak to ne uspiju ili zbog vlastite neaposobnosti ili uhljeba/politike...onda je pak tržiste dobro vrednovalo da je ovaj paket, za nas - prdac u prazno.
Mislim da ce vise nego ikad kompetentni mgmt puno značiti, ne samo za preživljavanje nego i za post korona vrijeme.
Primjerice, hoce li adpl koji je trenutno na infuziji prezivjeti na nogama i sačuvati core bussinessa, hoce li rivp dok ne dođe na stare tračnice ostati bez kojeg hotela, hoce li atgr napraviti dobru akviziciju u krizna vremena itd...
Ja vjerujem da ima sposobnih managera koje uče da je kriza=prilika, a koji su to na zse treba vidjeti tj. Vec zauzimati pozicije za long.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SPAN (SPAN d.d.) 2.4k
- LodeRunner