Nešto se događa, jer je počela prodaja i cijena raste...
PTKM (PETROKEMIJA d.d.)
-
-
-
uff ovaj me spasio sa 78 kn... danas dokupio na 76,50 i 74,50 900 kom...mislio da sam si uzalud shebao prosjek... super
lik agresivno skuplja, ludilo
-
imamo pravog žderonju na petrici
-
hm izvješće je dobro ali očekivao sam više.
-
...gdje ćeš bolje samo neka se tako nastavi...skupljač stavio skriveni na 76 kn pa tko voli...
-
EBITDA 280 mil?
-
da slabiji Q4 od Q3
ebitda 40 mio slabija
-
Meni je ovo fantasticno.
-
odlično je godina, ali na žalost cijena ne opravdava trenutno.
za ovaj rezultat max cijena 55 HRK
-
U 2019. godini Petrokemija d.d. povećala je prihode od prodaje za 17%, na iznos od 2.107 milijuna kuna što je uglavnom posljedica
značajno veće prodaje na domaćem i regionalnom tržištu. EBITDA bez jednokratnih stavki povećala se na 348 milijuna kuna zahvaljujući
većoj proizvodnji, većem volumenu prodaje na profitabilnijim tržištima i nižom cijenom prirodnog plina na Europskom tržištu.
CAPEX iznosi 23 milijuna kuna, što je niže u usporedbi s I-XII.2018. godine zbog dvogodišnjeg remonta koji je realiziran u 2018. godini.
Zbog financijskog rezultata iz I-XII.2019. godine značajno se smanjio neto dug koji na kraju četvrtog kvartala 2019. godine iznosi 397
milijuna kuna, uz stopu gearinga od 51%. -
-
U 2019. godini Petrokemija d.d. zabilježila je jedan od najboljih rezultata u svojoj povijesti. Pokazali smo sposobnost da postanemo
prodajno usmjerena tvrtka i iskoristimo prednost niskih cijena plina na europskom tržištu te ostvarimo neto dobit od 154 milijuna kuna
u odnosu na 471 milijuna kuna neto gubitka ostvarenog u istom razdoblju prošle godine.
Uspoređujući rezultate bez jednokratnih stavki, neto dobit za 2019. godinu iznosi 223 milijuna kuna u usporedbi s neto gubitkom od
359 milijun kuna u 2018. godini. Jednokratne stavke ukazuju na negativan učinak vrijednosnog usklađivanja obveza za naknade na
emisiju CO2 od 2 milijuna kuna za 2019. godinu i 112 milijuna kuna za 2018. godinu, za 2019. godinu jednokratne stavke su i 66
milijuna kuna troška otpremnina. -
...imamo igrača koji je spreman kupiti preko 10000 komada u jednom danu po prosječnoj cijeni od 77 kn...a i proteklih je dana kupovao veće količine...
-
Slaba prodaja u 4Q. Samo 270 tisuca tona (oko 320 je normalna vrijednost) i to je uzrok slabijeg nego ocekivanog kvartala.
EBITDA bez jednokratnih stavki oko 35
0 miliona i mislim da je to prilicno dobro.PTKM ocito na dobrom putu oporavka i stabilizacije.
-
...imamo igrača koji je spreman kupiti preko 10000 komada u jednom danu po prosječnoj cijeni od 77 kn...a i proteklih je dana kupovao veće količine...
da nije onaj poznati ulagaš opet odlučio malo zaigrati drugi krug, nemam ove dionice, ali neka naraste barem do ministrove nemam ništa protiv, imam Jnaf, indirektno sam uključen
-
Ebitda je ravno cca 300 milijuna kuna, a EV oko 4,18 milijardi kuna. Dakle EV/Ebitda cca 13,8-13,9.
To ja računam iz njihovog izvješća. Oni su izvjestili da je Ebitda 279, a prije njihova uskladjenja 348.
Ev/Ebitda je koliko sam imao ranije primijetiti značajno iznad prosjeka industrije i to mnogo vece, znatno opremljenije i poznatije. -
Bitan je trend koji je sada ocigleddno napokon pozitivan. Ovakvim poslovanjem ce valuacije vrlo brzo popratiti i opravdati ovu cijenu. Kod preokrwta u poslovanju je to uvijek tako. Ako budete cekali dok valuacije dodju na fer razinu, tada je kasno za kupnju, vlak je vec otisao sa stanice.
-
Ne vjerujem da će se toliko poboljsati u dogledno vrijeme.
https://www.mojedionice.com/fund/IzvFundOs…sifSim=PTKM-R-A
Znaci Ebitda cca 292 milijuna kuna, EV/Ebitda 15,15. Mislim da će rezultati morati još jako jako rasti da bi opravdali fer valuacije koje su uglavnom manje od 10 EV Ebitda. Zapravo ja osobno mislim da je i to puno previše za firmu u stanju PTKM. Tehnološke i ekološke zaostalosti i ograničenih kapaciteta.
Ja mislim da firma ide u dobrom smjeru ali zbog prethodno napisanih razloga, jednostavno je preskupa. -
Slazem se kao sto rekoh max 55
Trend je dobar al ova cijena pretpostvlja kvartalnu ebitdu razine Q3-2019 average u narednom razdoblju
-
Slazem se kao sto rekoh max 55
Trend je dobar al ova cijena pretpostvlja kvartalnu ebitdu razine Q3-2019 average u narednom razdoblju
Sad će oni vama prodat po 55 odmah, evo samo što nisu 😀
-
donedavno se zazivala HANFA jer se eto ljud8 navlače da kupuju petr iznad trijest kuna.
Sad , ipak to malo tehnički treba obrazložit.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Što smo danas tržili 6k
- harpun