Hop, hop od stecajuse LABUD!🤣😅
PTKM (PETROKEMIJA d.d.)
-
-
-
Opet igre bez granica, cijena je danas kako kome odgovara.
-
..kad ide izvješće ovdje...
-
..kad ide izvješće ovdje...
26.02.
-
jel to skriveni na kupnji na 68?
-
Update grafa.
PTKM daily
Danas smo imali prekrasnu bullish svijeću. Cijena je na otvaranju zaronila do 65 kn, da bi do kraja dana kupci nastupili i na velikom volumenu pokupili sve do 74,50, što je najviše zatvaranje u zadnjih 15 mjeseci.RSI, MACD, Stoch i MFI su u uptrendu i sada nakon konsolidacije okreću prema gore. Iako su indikatori već visoko, vjerujem da mogu potegnti još prema gore. Target od 80 kn je nadohvat ruke.
PTKM weekly
Kada gledam weekly graf, stvari izgledaju još bolje. MACD je ovaj tjedan dao buy signal, RSI, Stoch i MFI pokazuju jasan uptrend, a imamo i povećani bullish volumen. 55EMA je prešla preko 222EMA, a i 99EMA će uskoro napraviti prijelaz.
Sve ovo mi govori da bi cijena u ovom valu vrlo lako mogla brzo preskočiti 80 kn i odmah otići i do 100-110 kn. I prije smo vidjeli kako ova dionica zna podivljati kada se uključi FOMO (fear of missing out), tako da me ovo uopće ne bi začudilo.
-
Ovdje igra vrlo ograničen free-float. Valuacijski firma nema tu vrijednost po kojoj se trguje. Niti izbliza.
Ostali fundamentalni pokazatelji EV/EBITDA 22,10 3/19 P/EBITDA 21,71 3/19 -22,70 -1.805,27 P/EBIT 81,70 3/19 -13,50 -20,27 P/EA 43,78 3/19 -10,74 -27,85 P/CF 34,33 3/19 33,79 -39,04 P/FCF 58,94 3/19 1.115,24 -21,33
Tehnicka može funkcionirati u rasponu uglavnom realnih mogućnosti. A valuacije ne mogu ići u nebo. Pogledajte vodeće svjetske kompanije ta proizvodnju gnojiva. One najbolje i najbrensovi se trenutno trguju po ovoliko: https://www.gurufocus.com/term/ev2ebitda…ternational-ASA -
Probajte opet krajem tjedna...
-
Čuj, ovo kao sto ja vidim funkcionira ttm, znaš li koliko bi trebao biti Ebitda u 4 kvartalu i koliko se smanjiti dug da EV Ebitda padne na razine od Yare?
Jedino ako cijena padne snazno. Ja poštujem tehničku, al PTKM nema dovoljnu likivdnost odnosno free-float da bi tehnička mogla korektno funkcionirati. -
Kolega koliko je po Vama sada EV/EBITDA sa 30.9. FI bez 4 kvartala?
dali je 22,10?
Kako su došli do tog broja? Jel možete to rekonstruirati?
-
-
Nasloni kursor na pojedini pokazatelj i pokazuje ti kako se računa.
Ev je trz kap uvećana za financijske dugove i umanjena za kes i skorokes (kratkotrajna fin imovina) na računu. Ebitda je razlika poslovnih prihoda i rashoda odnosno EBIT-a uvećanih za amortizaciju i korigirano za impairment odnosno vrijednosna usklađenja. A očito se kvartal po kvartal rezultati pomiču i računaju kao prosječni pokazatelji rezultata četiri posljednja kvartala. Barem bi to tako trebalo biti.
No, za sve detalje konzultirajte disclaimer sa mojedionice.com -
Posljednji kvartal 2018. je bio grozan, tako da je bolje pričekati da se on iscisti iz TTM da se dobije realnija slika.
Q1 2020 će također vjerojatno biti dosta bolji od Q1 prošle godine.
-
Nasloni kursor na pojedini pokazatelj i pokazuje ti kako se računa.
Ev je trz kap uvećana za financijske dugove i umanjena za kes i skorokes (kratkotrajna fin imovina) na računu. Ebitda je razlika poslovnih prihoda i rashoda odnosno EBIT-a uvećanih za amortizaciju i korigirano za impairment odnosno vrijednosna usklađenja. A očito se kvartal po kvartal rezultati pomiču i računaju kao prosječni pokazatelji rezultata četiri posljednja kvartala. Barem bi to tako trebalo biti.
No, za sve detalje konzultirajte disclaimer sa mojedionice.comOkey. EBITDA 150 mio HRK prema toj računici Sretno
-
150 za sto?
Cijelu godinu ili posljednji kvartal?
-
Recite vi meni kolega, vi ste okačili onu tablicu
-
Ja ne znam. Al imali su na 3Q 189 milijuna kuna Ebitde. Čudno bi bilo da na kraju godine imaju u jednom kvartalu 150. Dakle, recimo da može biti 250 do 300 maksimalno za cijelu godinu.
S današnjom cijenom EV koji je zeru preko 3,7 milijardi kuna to bi davalo raspon za EV/Ebitda od 12,35 do 14,82. To je još uvijek značajno preko nekakvog prosjeka sektora koji je i znatno ispod 10.
Vidjeli smo za Yaru. Nutrien koji je proizvodjac potasha je takodjer na 9,35 https://www.gurufocus.com/term/ev2ebitda…TDA/Nutrien-Ltd
Za Bunge (BG) je čak trenutno negativan?! Šteta sto je Terra Nitrogen delistiran jer on bi bio direktno donekle usporediv sa PTKM iako mnogo veći i profitabilniji. CF je 8,08 https://www.gurufocus.com/term/ev2ebitda…BHoldings%2BInc
a za UAN je 7,92 https://www.gurufocus.com/term/ev2ebitda…CVR-Partners-LPTako da imajte to na umu. Vrijendosti vece od 10 mogu ukazivati na priličnu relativnu precijenjenost osim ako kompanija ima snažan rast posl. prihoda i nadasve operativne profitabilnosti.
-
Ebitda za prva 3q je bila 215, odnosno 268 miliona kuna bez jednokratnih stavki:
-
Ne znam. Ja gledam ttm Ebitdu na moje dionice za 4 posljednja kvartala. Tamo piše 189.
Ja ne očekujem Ebitdu veću od 300 milijuna kuna sto prema EV od 3,7 milijardi kuna daje gornji raspon omjera na donjoj vrijednosti koju sam naveo (12,35). Moguće da bude i neko vece iznenađenje po pitanju Ebitde no to bi moralo biti jako veliko iznenađenje koje bi spustilo EV/Ebitda ispod 10. To je moje misljenje. Svatko ima pravu na vlastitu procjenu. -
Ebitda bez jednokratnih stavki će vjerojatno biti oko 400 miliona kuna ili više.
-
A temeljem čega vi to projicirate?
molim detaljnije obrazloženje. -
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-