1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Financije i gospodarstvo
  3. Stručne rasprave

Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• Manu
  • February 20, 2020 at 8:07 PM
  • Paulie
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,317
    • September 17, 2020 at 4:53 PM

Strašno koje su ovo udbaške metode, vjerojatno je Plenki cijelo vrijeme znao što Dragan Kovačević radi u JANAF-u, ali sad kad mu je zasmetao uklonio ga je.

KRAJEM kolovoza ove godine, ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić tražio je od uprava državnih tvrtki, direktora te članova nadzornih odbora u tim tvrtkama da stave mandat na raspolaganje. To se događalo nakon izbora, kad je formirana nova vlada Andreja Plenkovića.

Na taj je način HDZ htio odriješene ruke kako bi imenovao svoje članoe u državne tvrtke, odnosno kako bi se riješio kadrova koji pripadaju HNS-u, glavnom koalicijskom partneru iz prošlog mandata Plenkovićeve vlade.

Upravo je danas uhićeni predsjednik Uprave Janafa Dragan Kovačević, inače kadar HNS-a, to odbio tvrdeći kako Janaf dobro posluje te da nije potrebno da odlazi iz te tvrtke. Izvukao je i argument prema kojem Janaf kotira na burzi. U HDZ-u su odbijenicu Kovačevića ovog ljeta tumačili kao "ne baš mudar potez" jer tako provocira šefa HDZ-a Plenkovića.

O tome je prije tri tjedna detaljno pisao Nacional, podsjetivši pri tome da je Kovačević potvrdio svoj treći mandat u veljači ove godine. Mandat mu je trebao trajati četiri godine.

Ključna informacija iz tog članka, koji nije službeno opovrgnuta, kaže da je Plenković nakon pobjede na parlamentarnim izborima odlučio na čelo Janafa postaviti Vladislava Veselicu, svog najboljeg prijatelja iz vremena kada je išao u Osnovnu školu Jordanovac. Upravo je Veselica u veljači ove godine izabran u Upravni odbor Janafa, a Plenković se na sjednici vlade nije izuzeo od glasanja iako je bio u potencijalnom sukobu interesa.

https://www.index.hr/vijesti/clanak…ca/2214657.aspx

• titulus
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    652
    • September 17, 2020 at 7:48 PM
    Quote from Paulie

Strašno koje su ovo udbaške metode, vjerojatno je Plenki cijelo vrijeme znao što Dragan Kovačević radi u JANAF-u, ali sad kad mu je zasmetao uklonio ga je.

KRAJEM kolovoza ove godine, ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić tražio je od uprava državnih tvrtki, direktora te članova nadzornih odbora u tim tvrtkama da stave mandat na raspolaganje. To se događalo nakon izbora, kad je formirana nova vlada Andreja Plenkovića.

Na taj je način HDZ htio odriješene ruke kako bi imenovao svoje članoe u državne tvrtke, odnosno kako bi se riješio kadrova koji pripadaju HNS-u, glavnom koalicijskom partneru iz prošlog mandata Plenkovićeve vlade.

Upravo je danas uhićeni predsjednik Uprave Janafa Dragan Kovačević, inače kadar HNS-a, to odbio tvrdeći kako Janaf dobro posluje te da nije potrebno da odlazi iz te tvrtke. Izvukao je i argument prema kojem Janaf kotira na burzi. U HDZ-u su odbijenicu Kovačevića ovog ljeta tumačili kao "ne baš mudar potez" jer tako provocira šefa HDZ-a Plenkovića.

O tome je prije tri tjedna detaljno pisao Nacional, podsjetivši pri tome da je Kovačević potvrdio svoj treći mandat u veljači ove godine. Mandat mu je trebao trajati četiri godine.

Ključna informacija iz tog članka, koji nije službeno opovrgnuta, kaže da je Plenković nakon pobjede na parlamentarnim izborima odlučio na čelo Janafa postaviti Vladislava Veselicu, svog najboljeg prijatelja iz vremena kada je išao u Osnovnu školu Jordanovac. Upravo je Veselica u veljači ove godine izabran u Upravni odbor Janafa, a Plenković se na sjednici vlade nije izuzeo od glasanja iako je bio u potencijalnom sukobu interesa.

Display More

Kod nas se i korupcijom bore protiv korupcije... Mislim da ni u Bangladešu toga nema i da bi se trebali ponositi trenutnim stanjem na listi korupcije jer smo očito još puno, puno niže, samo ovi što provode test ne kuže na koju smo mi to razinu digli

• buMBum
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    769
    • September 17, 2020 at 8:08 PM

Da, u pravu ste!

Toga u Baglandešu nema I upravo iz tog razloga oni su jedni od rijetkih koji su i ove godine imali rast BDP-a od visokih 8,2% !

Dok smo mi zabiljezili pad od 15,1% koji je naravno veći od EU prosjeka!

Kako to?

Kako to?

Kako je to moguće?

Ministre gospodarstva, poljoprivrede, turizma, drzavne imovine, prometa, ... !

buMBum

• Kayser Sose
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    342
    • September 17, 2020 at 8:19 PM
    Quote from Paulie

Dat ću jedan isječak iz jučerašnjeg članka koji demistificira zašto su prometi na ZSE ovako mizerni, iako su fundamenti nekih dionica stvarno dobri. Krivotvorena financijska izvješća Agrokora porezna uprava, HANFA i ZSE nisu primjetile minimalno punih 10 godina. A pazite o kolikim se iznosima radi, milijardama. Istovremeno nekog malog poduzetnika maltretiraju za koji desetak tisuća kuna.

Na račun ovih krivotvorenih financijskih izvješća ljudi su ulagali, i na temelju njih sa ZSE isparilo je nekoliko milijardi kuna malih dioničara. I nitko nikome, pojeo vuk magare, država ne preuzima nikakvu odgovornost, u poreznoj, HANFI i ZSE su svi čisti.

Konkretno, od 2006. nadalje lažno su prikazivali poslovne rezultate i značajnu akumuliranu dobit iz koje je bez stvarnog temelja isplaćivana dividenda.

Umjesto u pojedinačnim godišnjim financijskim izvješćima trgovačkog društva Agrokor d.d. iskazanih značajnih iznosa zadržane dobiti, morali su iskazati kontinuirane, kumulirane gubitke i to najmanje: u 2006. -438.716.000,00 kuna, 2007. - 474.664.000,00 kuna, 2008. - 900.875.000,00 kuna, 2009. - 1.219.133.000 kuna, 2010. - 1.719.655.000 kuna, 2011. - 2.338.570.000,00 kuna, 2012. - 3.527.250.000,00 kuna, 2013. - 4.443.236.000,00 kuna, 2014. - 4.823.153.000,00 kuna i 2015. - 5.579.836.000,00 kuna.

https://www.index.hr/vijesti/clanak…je/2214091.aspx

Povraća mi se od ovog megalopovluka, korupcije i grabeža već 30 godina...žao mi je što sam bio naivan i glup i potrošio uzalud 3 desetljeća pokušavajući nešto ovdje. Istina je da NIKAD nismo imali šanse nešto napraviti na pošten način...strašno...spržena je ne samo naša budućnost nego i budućnost generacija minimalno slijedećih 50 godina. Sve je ovo veliki igrokaz nezasitnih "poduzetnika" i političara...Turkmenistan i Sjeverna Koreja nisu nam ravne...kao što sam napisao prije par mjeseci - premlad sam da umrem a prestar da počnem (negdje drugdje) ispočetka ;(

Quote from titulus
    Quote from Paulie

Kod nas se i korupcijom bore protiv korupcije... Mislim da ni u Bangladešu toga nema i da bi se trebali ponositi trenutnim stanjem na listi korupcije jer smo očito još puno, puno niže, samo ovi što provode test ne kuže na koju smo mi to razinu digli

"Presumpcija nevinosti" <X<X<X<X

pecunia non olet

Edited once, last by Kayser Sose: Merged a post created by Kayser Sose into this post. (September 17, 2020 at 8:22 PM).

• accountant
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,160
    • September 18, 2020 at 9:13 AM

neću kukati... sve što mogu reći je da smo vrlo mlado društvo

institucije se stvaraju godinama, desetljećima

ali ne ovako, kroz DORH, mislim da je ovo besmisleno trošenje novaca na represivni aparat je sudstvo NE RADI, od svih zvučnih uhićenih osoba, tko je ostao ležati u zatvoru? nitko

evo iz EU godišnjaka o sudstvu: EU justice scoreboard, primjetite tko nam je zdesna (lošiji) a koje su sve zemlje slijeva, dakle bolje od nas

sjetite se samo npr. 'lijepog' Nadana, pa čovjek šeće oko kuće na Prekrižju?!?

dakle srediti sudstvo da je brzo i efikasno

ili kako što bi Šonje rekao na svom blogu 'uspjeli smo stvoriti kapitalizam bez kapitala i kapitalista', upravo zbog toga jer smo napravili neku svoju umotvorinu od države i ekonomskog sustava

i zaista, svi imaju kuće i vikendice koje, kao fol, ne rentaju nego su dijelom njihove a dijelom od rodbine (evo najnoviji primjer s ugovorom o doživotnom uzdržavanju)

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • September 18, 2020 at 9:46 AM

ako je trgovao na burzi, skidam kapu, halal mu certifikat

https://www.poslovni.hr/hrvatska/foto-…-grgica-4251459

• toluen
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,665
    • September 18, 2020 at 10:36 AM

Nezadovoljstvo stanjem je opravdano, ali time se na može ništa promijeniti. Puno toga u RH je duboko pogrešno, ali kako kaže accountant mlado smo društvo i to je proces koji traje i trajati će jaaako dugo i pitanje je u kojem smjeru će se uopće razviti.

Jedna opcija za one koji nemaju živaca, vremena ni volje natezati se s vjetrenjačama u RH je da potraže svoju sreću tamo gdje te stvari već funkcioniraju. Npr to je napravio Elon Musk koji je skužio da ako ostane u JAR neće puno toga napraviti. Otišao je i nije pogriješio.

Druga opcija je da se aktivno bacite u procese za koje mislite da mogu na to stanje utjecati i pokušate sreću. Ovo je Don Kihotovska pozicija i ako zbilja imate poštene namjere ne treba očekivati puno sreće u tome, ali tko to voli....sretno

Treća opcija je da potražimo rješenja u kojem će nas ove stvari najmanje doticati, a da opet nekako ostvarite svoje ciljeve. Nije sasvim nemoguće. Život tako organizirati da vas se ne tiče što radi pravosuđe, policija, vojska, medicina i ostali slični sustavi ako vam to baš nije potrebno za život, ali kad vas to zakvači onda riješavate te situacija jer druge nema.

Ako ste svjesni što se događa oko vas, što i s kim radite onda se vjerojatnost za neželjene probleme smanjuje. Naravno treba i dosta sreće da vam baš stvari iz nekog besmislenog razloga ne krenu naopačke - onda je problem to rješavati u ovako nesređenom društvu kakva je RH danas.

Poanta preživljavanja i opstanka nije u okolini koja je takva kakva jest nego u nama znamo li kako se prema njoj postaviti da ostvarimo svoje ciljeve.A ekipa koja se postavi tako da cvoje ciljeve postižu na razne sumnjive ili protuzakonite načine mora računati s vjerojatnošću da mogu imati ozbiljnih problema zbog toga. Osobno mi ne pada na pamet uopće dolaziti u situacije u kojima se sada nalazi ova ekipa na naslovnicama samo zato što nisam mogao odoljeti želji da živim lagodno na način koji me kad tad može koštati svega. Hvala ne.

A oni koji u tome pasivno sudjeluju nemaju se čemu nadati osim činjenici da im je sudbinu kroje drugi. Ako na to pristajete i to je vaše sasvim legitimno pravo.

• toluen
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,665
    • September 18, 2020 at 12:01 PM

Evo baš na tragu ove slike na koju vas upozoravam. Možemo se fokusirati na jednu ili drugu - na nama je da odlučimo kojoj ćemo dati više pozornosti jer obje postoje u RH. Naravno nije lako uspjeti u okolnostima u kojima moramo živjeti u sadašnjim društveno političkim odnosima, ali trenutno bolje nemamo i opet ima i onih koji nađu rješenja da pošteno zarade svoj kruh. Naravno samo da se poslije ne pokaže da su i to bila Potemkinova sela. Kod nas je sve moguće.

Dvije Hrvatske

Znate onu priču o dva vuka koji žive u nama - jedan dobar, a drugi loš - koji od njih dva na kraju pobjeđuje ? Onaj kojeg hranite. :thumbup:

• Paulie
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,317
    • September 18, 2020 at 12:06 PM
    Quote from toluen

Evo baš na tragu ove slike na koju vas upozoravam. Možemo se fokusirati na jednu ili drugu - na nama je da odlučimo kojoj ćemo dati više pozornosti jer obje postoje u RH. Naravno nije lako uspjeti u okolnostima u kojima moramo živjeti u sadašnjim društveno političkim odnosima, ali trenutno bolje nemamo i opet ima i onih koji nađu rješenja da pošteno zarade svoj kruh. Naravno samo da se poslije ne pokaže da su i to bila Potemkinova sela. Kod nas je sve moguće.

Dvije Hrvatske

Znate onu priču o dva vuka koji žive u nama - jedan dobar, a drugi loš - koji od njih dva na kraju pobjeđuje ? Onaj kojeg hranite. :thumbup:

Kolega mislim da živite u velikoj zabludi ružičastog i presimplificiranog svijeta. Ne odlučujemo mi na koju sliku Hrvatske ćemo se fokusirati. Ova korumptivna Hrvatska je svakodnevnica, lijepa Hrvatska je rijetka iznimka, ovo što se jučer u IT sektoru dogodilo se neće dogoditi opet u sljedećim mjesecima ili godinama, a korumptivna Hrvatska će svaki dan imati svoje nove afere i članke u medijima.

Nije život jednostavan da mi imamo mogućnost izbora lijepe Hrvatske, od brojnih izlistanih dionica na ZSE mi stalno imamo neke afere, a za trgovanje prema vani marže su nam jako visoke.

• ZSEZSE
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    401
    • September 18, 2020 at 12:46 PM
    Quote from toluen

Dvije Hrvatske

Znate vi onu jedna lasta ne čini proljeće?

To što jedan uspije, a milioni propadnu na tom putu mislim da dovoljno govori o društvu.

Trebalo bi biti obrnuto da je disfunkcionalan pojedinac iznimka u društvu, naša iznimka je uspješan pojedinac.

Kako krenuti pošteno u biznis kad da bi on funkcionirao svakom morate dati 10%, naravno tu je i država sa svojim hračima?

• toluen
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,665
    • September 18, 2020 at 1:37 PM

Kolege Paulie i ZSEZSE - sve to stoji i to su nepobitne činjenice, ali zaboravljamo da ni bicikl ne možemo naučiti voziti ako koji puta ne razbijemo koljena. Jedno ide s drugim i iz neuspjeha raste uspjeh. Osnivač Honde je jednom rekao - 99% uspjeha je neuspjeh. I nije jedini koji je to na svojoj koži osjetio. SVI koji su uspjeli bilo gdje na ovoj planeti to dobro znaju.

I to je ono na što se osobno fokusiram. Ove mračne priče su "normalna" stvar u našoj svakodnevici. Ali mene zanimaju ovi što dižu glavu iznad toga i idu dalje unatoč svim problemima. Jedna lasta ili tisuće - meni svejedno. Ako netko želi gledati samo mrak - naravno to je njegova stvar na koju ima puno pravo. Ono na što ukazujem nije pozitivno gledanje na stvarnost - to jednostavno tako funkcionira. Jer ta jedna lasta nije proljeće, ali je možda njen glasnik. A netko mora probiti led kad tad.

Ono što nama svima jako fali je da možemo razumjeti omjer veličina - rokove i resurse koji su potrebni da se bilo koji cilj ostvari. Npr želimo bolju RH - koliko nam i kojih resursa za to treba da to realiziramo? Nitko nema niti najblažu predodžbu kako to napraviti. Ali ako mislite da je to nemoguće, zašto onda uopće trošiti i trunku vremena na to? Nije li to onda čista besmislica?

Međutim povijest nas uči da ne postoji nemoguće samo je pitanje kako da mi u svemu tom kaosu nađemo svoje sretno mjesto pod suncem. E pa mislim da se vrijedi potruditi istražiti sve opcije koje postoje i onda odabrati ono što mislimo da je za nas najbolje. I posve sigurno će to biti put pun uspona i padova, ali na nama je da na svakoj etapi puta svjesno procjenimo što i kako dalje. Možemo se žaliti Bogu-ocu na što hoćemo to neće pomoći, ali aktivno traženje rješenja i rad na tome itekako hoće.

To nije pozitivizam, to je realnost. Osobno funkcioniram isključivo na tom principu i mogu vam reći da ne postoje neriješivi problemi onda kad uspijete skužiti što ste do sada radili pogrešno. Ali da je lako i jednostavno - nije.

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • September 18, 2020 at 1:55 PM
    Quote from ZSEZSE
    Quote from toluen

Kako krenuti pošteno u biznis kad da bi on funkcionirao svakom morate dati 10%, naravno tu je i država sa svojim hračima?

to vam baš nije točno, jer se vi sami odlučujete gdje se i kako pozicionirati na brdovitom Balkanu, ovaj si je zacrtao dosta visoku poziciju i da bi je osvojio morao je primijeniti ubrzani model poslovanja, koji naravno obuhvaća i ovakva (ne)djela,

u svemu tome ga aktivno podržava naša politika i pravosuđe, jer očito mu sin ima 10 godina nepravomoćnu predsudu za 5godina zatvora , jer se pravosuđe bavi i rješava najveće i najopasnije prijestupnike

https://portal.braniteljski-forum.com/blog/vijesti/b…-iz-2011-godine

Edited once, last by Moller (September 18, 2020 at 2:01 PM).

• buMBum
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    769
    • September 18, 2020 at 9:51 PM

Uvod u weekend:

Ipak smatram da se ne bi smo previše trebali brinuti jer kako je počelo uskoro bi mogli imati više u hapsu nego zaraženih! :)

Uživajte!

buMBum

• Paulie
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,317
    • September 22, 2020 at 9:09 AM

Izgleda da i bivši prvi gospodin ima ruke duboko umočene u korupciju:

https://www.index.hr/vijesti/clanak…du/2215810.aspx

Nacional je objavio da je navodnoj primopredaji mita u Kovačevićevom "klubu", u prostorijama u Slovenskoj 9 u Zagrebu, nazočio Jakov Kitarović, suprug bivše predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović.

Čak i da bivši prvi gospodin nije sam uzimao mito, ako je nazočio istim koruptivnim radnjama, a nikome nije ništa prijavio, to je također za zatvor. I zašto bi se bivši prvi gospodin družio s korumpiranim kriminalcima, postoji ona poslovica, "S kim si takav si".

Ne znam postoji li ijedna država civiliziranog zapada gdje sam vrh vlasti ovako otvoreno krade.

• Manu
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,342
    • September 22, 2020 at 9:43 AM
    Quote from Paulie

Izgleda da i bivši prvi gospodin ima ruke duboko umočene u korupciju:

Nacional je objavio da je navodnoj primopredaji mita u Kovačevićevom "klubu", u prostorijama u Slovenskoj 9 u Zagrebu, nazočio Jakov Kitarović, suprug bivše predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović.

Čak i da bivši prvi gospodin nije sam uzimao mito, ako je nazočio istim koruptivnim radnjama, a nikome nije ništa prijavio, to je također za zatvor. I zašto bi se bivši prvi gospodin družio s korumpiranim kriminalcima, postoji ona poslovica, "S kim si takav si".

Ne znam postoji li ijedna država civiliziranog zapada gdje sam vrh vlasti ovako otvoreno krade.

Krug ljudi iz politike koji su posjećivali klub je puno širi, uključujući i sadašnjeg predsjednika i neke ministre. Zanimljivo da je među njima i bivši ministar obrane čija je informatička tvrtka dobila natječaj za gradnju terminala u Omišlju a koji nije predmet istrage.

https://www.index.hr/mobile/clanak.…esti&id=2215810

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • September 22, 2020 at 10:01 AM

samo se pokazuje istina da su SDPHDZ dva krila iste partije, nasljednice SKH i dobro glume suprotstavljene tabore već 30 godina, kako bi uspješno zameli trag novca, koji već desetljećima nestaje iz hrvatskog proračuna, a priglupom narodu ostaje da ga trajno puni i raduje se svake četiri godine festivalu demokracije i ponekom grahu za 1.svibnja, čekaj, a gdje je grah od ove godine koji nije podijeljen narodu zbog korone, jbte i to je netko maznul

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • September 22, 2020 at 11:10 AM

Jesus Christ On a Motorbike

Trljaš oči, i mada smo sve to već toliko puta vidjeli, još uvijek je za trljati okice

• toluen
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,665
    • September 22, 2020 at 11:49 AM

Dam se kladiti da bi neki pametni matematičar kada bi si dao truda složiti odgovarajuću formulu sve ovo što nam se događa na društveno političkom planu mogao s prilično sigurnosti izračunati. Odnosno čak sam siguran da to već odavno postoji u tajnim odjelima raznih službi svijeta i da razni superkompjuteri već odavno kalkuliraju različite varijante na temu. I da se obilato koristi kako bi se s malo truda i troška postigao maksimalni efekt koji žele na tom planu postići. A da smo mnogima interesantni za manipulaciju - itekako. Naravno nije to samo RH - sve je tu uključeno.

Uvjeti koji danas vladaju na ekonomsko političkoj sceni su savršeno u skladu s okolnostima i stupnjem razvoja svijesti ljudi koji u tome sudjeluju. Pa kao što onaj sitni kućni pauk dugih nogu savršeno točno zna (a nitko mu to nije rekao) gdje se u kući treba pozicionirati da bi ulovio hranu tako i ekonomsko politički predatori premazani svim bojama i mastima savršeno slijede obrazac koji funkcionira u njihovoj situaciji.

Zanimljivo da oko svega postoje teorije zavjera (Zemlja - ravna ploča, Soroš, Gates, iluminati bla bla) i ljudi se oko toga gotovo bjesomučno gušaju da dokažu ovo ili ono, a ovo gdje su te zavjere očigledne - ama nitko ne ferma ni 2 % nego se stalno iznova čudimo - kako je to što se događa moguće?

A moguće je jer to nije slučajna stvar nego zapravo pomno razrađena shema koja se pred našim očima odvija i mijenja u hodu kako se mijenjaju okolnosti. Nije to ni nova ni jednostavna priča jer je u svemu tome beskonačno puno raznih interesa i levela, ali svakako se ne može drugačije objasniti činjenica da su uvijek isti akteri na vrhu piramide i da se samo pomalo rotiraju i nadomještaju drugima koji u suštini rade isto. Neke malo ponese strast, odu predaleko - zaglave i otpadnu, ali nema problema već je tu zamjena koja nastavlja gdje se stalo. I tako u beskraj. A raji bace poneku kost pa glođite. Kruha i igara.

Dakle i ta situacija kako god to izgledalo je u datim okolnostima zapravo posve normalna. Evo kako tumačite vijest Kako su svjetske banke oprale 2000 milijardi dolara za teroriste i političare A to nije RH. I šta sad - da zovemo HAK ? Ma kako ih nije sram što čine :D

Puno je još toga što moramo naučiti, ako nas prije toga ne razvali stvarnost u kojoj živimo.

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • September 22, 2020 at 12:00 PM
    Quote from toluen

Evo kako tumačite vijest Kako su svjetske banke oprale 2000 milijardi dolara za teroriste i političare A to nije RH. I šta sad - da zovemo HAK ? Ma kako ih nije sram što čine :D

Puno je još toga što moramo naučiti, ako nas prije toga ne razvali stvarnost u kojoj živimo.

ja vjerujem da je među njima mnoštvo onih koji vjeruju da čine dobro djelo pranjem, jednostavno su odgajani da sve što je prljavo treba oprati i to mnogi vuku još od vrtića, znači za sve što se događa u svijetu, krive su u stvari tete iz vrtića :)

p.s. najveća tajna uspjeha svake države su tajne službe i tu me nitko ne može razuvjeriti da oni ne bi mogli sve riješiti u nekoliko godina rada, ako treba osnaženi novim ljudima i tehnikom, ali očito to nije interes, nego ovako selektivni pristup po potrebi,

volio bih vidjeti usporedbu između ulaganja u MUP i tajne službe, jer mi se čini da se za nepodobne građane kriminalce uvijek nađe koji milijunčić kuna za novu kameru, presretač ili kakvo drugo pomagalo da se istoga dovede u građanski red, dok za tajne službe ne vjerujem da ima želje za većim ulaganjem, osuvremenjavanjem i opremanjem, jer oni što bi to trebali odobriti, sigurno nisu budale, pa mogli bi upravo njih uhvatiti

Edited once, last by Moller (September 22, 2020 at 12:07 PM).

• buMBum
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    769
    • September 22, 2020 at 12:10 PM

U situaciji smo da oporba treba napustiti Sabor i tražiti nove izbore!

Svi u državi znaju o lopinama i lopovluku te stoga ponavljati u Saboru godinama isto a da to nema nikakav učinak odavno je postalo apsurdno!

Razloga je mnogo i ovo što nam se dogadja je prevršilo svaku mjeru!

.

buMBum

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. PODR (Podravka d.d.) 1.2k

• havi
      • February 12, 2020 at 6:30 PM
      • Dionice
      • havi
      • June 6, 2025 at 9:12 PM
    2. Odgovora
      1.2k
      Pregleda
      487k
      1.2k
    3. bjane

June 6, 2025 at 9:12 PM
    1. HT (Hrvatski Telekom d.d.) 769

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:28 PM
      • Dionice
      • Admin
      • June 6, 2025 at 6:08 PM
    2. Odgovora
      769
      Pregleda
      419k
      769
    3. loto

June 6, 2025 at 6:08 PM
    1. SAPN (SAPONIA d.d.) 1.1k

• tizian1
      • February 12, 2020 at 8:49 PM
      • Dionice
      • tizian1
      • June 6, 2025 at 5:05 PM
    2. Odgovora
      1.1k
      Pregleda
      509k
      1.1k
    3. xdado

June 6, 2025 at 5:05 PM
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • June 6, 2025 at 11:22 AM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      915k
      2k
    3. umalo

June 6, 2025 at 11:22 AM
    1. Tvrtke s potencijalom za IPO 33

• toluen
      • May 31, 2020 at 6:04 PM
      • Dionice
      • toluen
      • June 6, 2025 at 9:21 AM
    2. Odgovora
      33
      Pregleda
      18k
      33
    3. Avx

June 6, 2025 at 9:21 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• PODR (Podravka d.d.)

bjane June 6, 2025 at 9:12 PM
  • HT (Hrvatski Telekom d.d.)

loto June 6, 2025 at 6:08 PM
  • SAPN (SAPONIA d.d.)

xdado June 6, 2025 at 5:05 PM
  • VLEN (Viktor Lenac d.d.)

umalo June 6, 2025 at 11:22 AM
  • Tvrtke s potencijalom za IPO

Avx June 6, 2025 at 9:21 AM
  • SPAN (SPAN d.d.)

mooji June 6, 2025 at 9:09 AM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

Bankar June 5, 2025 at 10:42 PM
  • LKRI (Luka Rijeka d.d.)

umalo June 5, 2025 at 5:38 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

Dado June 5, 2025 at 9:45 AM
  • INGR (INGRA d.d.)

misterno June 4, 2025 at 7:36 PM

Popularne Teme

• DRY BULK

10,486 Replies, 4 years ago
  • Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

2,561 Replies, 3 years ago
  • Trumpove carine

20 Replies, A month ago
  • CORONA virus

3,567 Replies, 5 years ago
  • Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

1,894 Replies, 5 years ago

Tags

• Politika
  • Stranke
  • Korupcija
  • Sinekure
  • Porezi
  • Zakoni
  • Birokracija

Online korisnici na ovoj temi

• 2 gostiju
  1. Privacy Policy