1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Financije i gospodarstvo
  3. Stručne rasprave

Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• Manu
  • February 20, 2020 at 8:07 PM
  • havi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,895
    • February 13, 2022 at 12:39 PM
    • #1,121

Kako sam dobio posao u Irskoj @ Bug Online Forum

Nije ni tam sve bajno.

Frend cijeli rat bio u izvidjacima u jednoj gardijskoj postrojbi, bio u Irskoj jedno vrijeme poslom, pricao da je Zagreb po sigurnosti daleko ispred njih , a nije bas strasljivko.

Nije sve u novcima, sigurnost, obitelj, djeca i x drugih stvari je puno vaznije.

Plus ono dijeljenje stanova i zivot u coporu meni je odbojno, a da u zg nekom ponudis da zivi s njih 5 nepoznatih u stanu od 50 kvadrata bi odbio ili da radi 10_12 sati. Pricam o slabije placenim poslovima. Drugo tko si moze priustit normalan zivot i normalan posao, a ne zivjet na konzervama i onda glumatat .

renchi
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,231
    • February 13, 2022 at 1:29 PM
    • #1,122
    Quote from renchi

https://www.poslovni.hr/hrvatska/tko-t…ca-kuna-4324801

Bolje bi mu bilo da je uzeo ili da uzme Austrijsko ili Slovensko drzavljanstvo i ovdje ziđa sto god hoce i bez dozvole. Iznajmljuje turistima. Dakle, trenutak smo do toga da pocnu i nama rezidentima krasti po kucama.

Quote from havi

https://m.bug.hr/forum/topic/ra…=68#post6339146

Nije ni tam sve bajno.

Frend cijeli rat bio u izvidjacima u jednoj gardijskoj postrojbi, bio u Irskoj jedno vrijeme poslom, pricao da je Zagreb po sigurnosti daleko ispred njih , a nije bas strasljivko.

Nije sve u novcima, sigurnost, obitelj, djeca i x drugih stvari je puno vaznije.

Plus ono dijeljenje stanova i zivot u coporu meni je odbojno, a da u zg nekom ponudis da zivi s njih 5 nepoznatih u stanu od 50 kvadrata bi odbio ili da radi 10_12 sati. Pricam o slabije placenim poslovima. Drugo tko si moze priustit normalan zivot i normalan posao, a ne zivjet na konzervama i onda glumatat .

Vi ocito ne znate kako zive profesionalci u Irskoj. Cak i pocetnici. Pri tome ne mislim na ljude koji rade u skladistima. Ali i oni se snadju.

Pitajte ih koji put. Nakon 2 do 3 godine u Hrv vise niti na ljetovanje ne dolaze. Samo roditelje posjecuju. Pitajte kojeg programera ili lijecnika ili cak ekonomista kako im je u Irskoj. I zive li u coporu :) Sa 60 000 do 100 000 eura primanja godisnje.

Druga obitelj koju poznajem zivjela je u corku 3 godine. 2 djece, oboje profesionalci. Sada kupuju kucu u dublinu na kredit i sele se. Prije odlaska ona je radila, nakon zavrsenog teskog faksa, kao trgovkinja na kasi u Konzumu. On je kao nasao posao u struci. I sada bi ove bitange naplacivale ovim ljudima stanove za Frke Petesice.

Oni mogu biti i biti ce po naciinalnosti Hrvati i vez drzavljanstva. Jednostavno ovu tvorevinu pozdraviti.

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • February 13, 2022 at 1:42 PM
    • #1,123

Gadljivo je to što rade.

Stvarno, što je sa tvrtkama registriranima u poreznim oazama?

Uvijek po sirotinji.

Što me podsjeća na stari vic

Krenula Porezna u lov, a prvi se u trk dao Majmun.

-" A što ti bježiš, ti pak ništa nemaš "

-" Prvo hapse one gole stražnjice , eto zašto " :S

• 5. Element
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,438
    • February 13, 2022 at 2:26 PM
    • #1,124

Ma dobit ce kiflu, a ne porez.

Za pocetak, zasto bi netko uopce javio poreznoj gdje je? Nisam u HR, hvala lijepo, gdje sam, necu vam reci. Koliko zaradjujes tamo gdje jesi i ne zelis nam reci, sta vas boli kukuruz? Ono, bok. Tko ne zivi tu nije rezident. Ne moze porezna odredjivati stvarnost.

Bolje je jeftino kupovati nego jeftino prodavati.

• havi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,895
    • February 13, 2022 at 2:31 PM
    • #1,125

Renchi,

pa rekao sam da pricam o slabije placenim poslovima, drugo su profici koji dobro zaradjuju.

Vi ste nesto ogorceni , opcenito koliko pratim vase postove, nije valjda zbog nekih gubitaka na burzi ?

polako, bude bilo bolje :)

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • February 13, 2022 at 2:51 PM
    • #1,126

Ja nemam gubitaka na burzi, al' sam isto ogorčena

Koliko i zbog čega neću reći, da ne moram jednog dana i ja u trk :S

renchi
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,231
    • February 13, 2022 at 2:58 PM
    • #1,127

Kod mene bi se havi jako iznenadili :).

Npr i na Agrokoru pisem iako sam i na njima zaradila. Ne puno, ali jesam. I na vrijeme umakla. Ono sto se dalje s Agrokorom zbilo je bilo za nevjerovati. I na Optimi sam zaradila iako imam oportuni gubitak, ali niti sama nisam znala u cega bi u ovoj burzici ulozila. Pa odlucila cekati. I dalje sam u debelom plusu :)

I ne nisam ogrocena nego su mi gadljivi.

I razmisljam kako se umaći ovim bitangama za koje mislim da izmedju ostalog narusavaju i opstojnost drzave.

Moje buduce investicije tesko da ce imati veze sa ovom državicom.

Eno npr jadroplov. Cim pogledam vlasnicku strukturu odmah mi nije dobro. Procitam interview sa CEO i opet mi nije jasno. Mirovinci ne zele ulaziti, a zasto bi strateski partner ulazio iako i sam CEO kaze da se pad trzista i pad brodarina ocekuje 2024. Dok oni spreme dokap biti ce kraj 2022. Znaci taj netko tko bi to kupio zaradjivao bi 1 godinu. Ili ces mu prodati bud zasto. Za turizam ne mislim da ce cvjetati ako dodje do rata. A sto mi proizvodimo ? 1 ili 2 stvari. Dakle u cega uopce ulna ovoj burzici ulagati.

renchi
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,231
    • February 13, 2022 at 3:25 PM
    • #1,128

Btw od mojeg poslijednjeg spominjanja korone dosli smo sa 11. na 8. mjesto po smrtnosti u svijetu. Na planetu Zemlji smo 8. A s obzirom da nas jos uvijek racunaju da nas ima 4 miliona, vjerojatno smo i u prvih 5. Da nam kojim slucajrm dodje SARS ili MERS koji ima 10 do 30 puta vecu smrtnost mi bi nestali. To je isto jedna od neizvjesnosti kod ulaganja u Rvacku. Nisu bili u stanju organizirati cijepljenje najugrozenijih skupina. 80 + se nisu cijepili jer nisu mogli niti doci do cjepilista. I ne nismo mi tako losi po rezultatu jer smo stari. Francuzi i Talijani su 5 godina stariji i postotno puno veci udio iznad 60 + imaju. Kod nas ne funkcionira ono sto bi trebalo.

Ali su zato Rusima podijelili nekoliko miliona cjepiva. Navodno su zaradili 10 miliona eura. Tko je zaradio ?

PIH !

• havi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,895
    • February 13, 2022 at 3:45 PM
    • #1,129

Meni je gadljivo na ovim prostorima od 1980 i neke pa se covjek prilagodi da zivi tu gdje zivi i da si napravi najbolje kaj moze.

Vidio sam klosara kaj spavaju na ulici i u razvijenim eu drzavama .

Treba trosit energiju na pozitivne stvari i svoj osobni boljitak a ne se zamarat sa necim na kaj nemamo utjecaja.

Sad se sjetio i novinara, kaj ne pitaju i premijera i predsjednika kad se prepucavaju oko onog Banozica ili kak se lik vec zove ili drugih slicnih stvari, pa dal je to najvazniji problem u drzavi ili je to predstava za javnost ? Boli njih..

Zato velim, ne trosit energiju na ono na kaj nemamo utjecaja.

renchi
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,231
    • February 13, 2022 at 7:11 PM
    • #1,130
    Quote from havi

Meni je gadljivo na ovim prostorima od 1980 i neke pa se covjek prilagodi da zivi tu gdje zivi i da si napravi najbolje kaj moze.

Vidio sam klosara kaj spavaju na ulici i u razvijenim eu drzavama .

Treba trosit energiju na pozitivne stvari i svoj osobni boljitak a ne se zamarat sa necim na kaj nemamo utjecaja.

Sad se sjetio i novinara, kaj ne pitaju i premijera i predsjednika kad se prepucavaju oko onog Banozica ili kak se lik vec zove ili drugih slicnih stvari, pa dal je to najvazniji problem u drzavi ili je to predstava za javnost ? Boli njih..

Zato velim, ne trosit energiju na ono na kaj nemamo utjecaja.

ja nisam klošar i ne zelim se navikavati. Ljudi stariji od 80 g nisu klosari. I ne bi se trebali - navikavati.

Kriva vam je usporedba. Vas cijenim i mislim da niste nista lise mislili. Dapače.

• havi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,895
    • February 13, 2022 at 7:15 PM
    • #1,131

Tko je spominjao starce od 80 god?

Pisanjem ovdje necete nista promjenit, najbolje da sutra ujutro pred sabor odete i lijepo svojim imenom i prezimenom prosvjedujete i j... im mamicu, a ne huskati druge kako ovo kako ono.

renchi
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,231
    • February 13, 2022 at 8:09 PM
    • #1,132

Blebecem, ne trošim energiju. Ovo je coffe break job :).

• havi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,895
    • February 13, 2022 at 8:19 PM
    • #1,133
    Quote from renchi

Blebecem, ne trošim energiju. Ovo je coffe break job :).

Onda dobro, da sam znao skuhao bi i ja kavu :thumbup:

No hard filing :)

renchi
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,231
    • February 13, 2022 at 9:21 PM
    • #1,134
    Quote from havi

Tko je spominjao starce od 80 god?

Pisanjem ovdje necete nista promjenit, najbolje da sutra ujutro pred sabor odete i lijepo svojim imenom i prezimenom prosvjedujete i j... im mamicu, a ne huskati druge kako ovo kako ono.

A ja bas mislim kako je istina bolna i kako najmanje 10 ljudi ovo cita. Najmanje 10 i mislim kako istina ima ucinka, ma kako god izgledala :)

Postoji knjiga koju je napisao Bill Tancer. Zove se Klik. Ako vam se da nesto novo nauciti, osim " kuhati kavu " i vise citati, a manje pricati po forumu, pogledajte ucinke pisanja po forumima. Poneki ljudi to koriste kao korisne navlakuse za svoje interese. Cak i na nasim financijskim forumima.

Glede Sabora ima i jedna druga knjiga. Zove se Umijeće ratovanja. Tamo piše da ne treba nista raditi. Samo sjediti na obali rijeke i cekati neprijatelje kako plutaju. 😂🤣

Nego, nastavno na razgovor i kako se treba naviknuti na kradju i daleku ruku dugoprstića, ako starci od 80 + nisu klosari, tko su onda klosari iz vase usporedbe ? Ljudi poput mene, oni u Irskoj, ovi koji misle da je na djelu opasna igra potkapacitiranih ? To nisam shvatila tko su klosari iz vase usporedbe ? Nemam nikakav hard feeling. Mozda samo filing kako ste se vi napisali:)😂 ali coffe break. I upit. Tko su klosari ?

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • February 14, 2022 at 12:26 PM
    • #1,135

Kad građani odluče promijeniti državu u kojoj su rezidenti ili kad se procjenjuje gdje su rezidenti, onda se procjenjuje gdje je centar nečijih životnih interesa. To se čini prilično rastezljivo.

– S aspekta hrvatskih propisa, nekoć se samo gledalo koliko se dana boravi u Hrvatskoj i ima li netko nekretninu u Hrvatskoj. Sada su uvedeni i životni interesi, pa ako netko ima bračnog druga u Hrvatskoj, onda je on hrvatski porezni rezident. Ako je netko samac, onda primjerice mjesto iz kojeg svakog dana odlazi na posao određuje njegovu poreznu rezidentnost. To je posebice aktualno kad su u pitanju migranti koji rade u susjednim zemljama. Ali mora se gledati na to smatra li ga i ona druga država svojim rezidentom. I to onda postaje kompleksnije pitanje. Kod takvih se odluka gledaju mnogobrojni faktori, primjerice je li osoba član nekih udruga, klubova, ima li negdje kućne ljubimce, gdje je većina njezinih investicija. Kad je riječ o ljudima koji imaju obitelj većina zemalja određuje rezidentnost prema tome gdje je nečija obitelj. Tako primjerice Njemačka zauzima stav da netko nije njihov rezident ako mu je obitelj u Hrvatskoj i on je za njih porezni rezident u Hrvatskoj. Treba voditi računa o tome da ćete teško prestati biti hrvatski porezni rezident dok vas druga država ne smatra svojim poreznim rezidentom.

Direktorica Poreznog odjela o oporezivanju inozemnog dohotka: 'Pravo države je obračunati porez, obveza plaćanja neće nestati' - Novi list
    Porezna uprava dobila je podatke o 184 tisuće hrvatskih građana koji ostvaruju prihod u inozemstvu, dok je istovremeno 130 tisuća građana poreznoj prijavilo taj
    www.novilist.hr
  • Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • February 14, 2022 at 12:47 PM
    • #1,136

ako Ukrajina odustane od ulaska u NATO, onda će ih valjda Ameri napasti, da se održi psihoza

Na pomolu veliki ustupak Rusiji? Ukrajinski veleposlanik jednom izjavom stvorio pomutnju
    Vadim Pristaiko rekao je za BBC da bi njegova zemlja možda bila spremna odustati od ambicije pridruživanja NATO-u
    www.jutarnji.hr

puno je tu interesa guzičara, a vojska zebe

Njemačka gubi strpljenje zbog proruskog lobiranja bivšeg kancelara
    Blisko prijateljstvo bivšeg njemačkog kancelara Gerharda Schroedera s predsjednikom Vladimirom Putinom i njegovi unosni poslovni odnosi s Rusijom godinama su…
    vijesti.hrt.hr
  • etoimene
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    642
    • February 14, 2022 at 2:12 PM
    • #1,137

Dobro zbore ovi iz udruge.

Glas poduzetnika poziva Poreznu upravu da zaustavi udar na paušalne obrte
    Udruga Glas poduzetnika (UGP) pozvala je u ponedjeljak Poreznu upravu da zaustavi "udar" na paušalne obrte, jer će to, upozoravaju, naštetiti i Poreznoj upravi…
    www.tportal.hr
  • Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • February 14, 2022 at 2:23 PM
    • #1,138
    Quote from etoimene

https://www.tportal.hr/biznis/clanak/…-obrte-20220214

kažu građani, u r(beeee)edu je

Cedevita nije poskupjela, ali je za desetinu manja
    LJUBLJANA - Zbog rasta cijena hrane i energenata u Hrvatskoj, proizvodi u trgovinama ne samo da su poskupjeli, već su se i smanjili, javlja Slovenska tiskovna…
    seebiz.eu
  • etoimene
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    642
    • February 14, 2022 at 2:26 PM
    • #1,139

Ta poslovna praksa s pakiranjima mi je dno dna.

Iako, ne vidim kakve veze ima sa quote-om.

• Infinity
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,987
    • February 14, 2022 at 3:07 PM
    • #1,140
    Quote from Moller
    Quote from etoimene

https://www.tportal.hr/biznis/clanak/…-obrte-20220214

kažu građani, u r(beeee)edu je

https://seebiz.eu/tvrtke/cedevit…nu-manja/271235

Svih 9 vitamina je jos na broju.

Izgleda nisu zanimljivi poreznoj a ni inflacija nema utjecaja…

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 3k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 29, 2025 at 10:15 PM
    2. Odgovora
      3k
      Pregleda
      1.3M
      3k
    3. umalo

May 29, 2025 at 10:15 PM
    1. ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.) 942

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:13 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 29, 2025 at 6:35 PM
    2. Odgovora
      942
      Pregleda
      494k
      942
    3. alfa1

May 29, 2025 at 6:35 PM
    1. Što smo danas tržili 6k

• harpun
      • February 15, 2020 at 11:11 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 29, 2025 at 10:36 AM
    2. Odgovora
      6k
      Pregleda
      2.3M
      6k
    3. Meri

May 29, 2025 at 10:36 AM
    1. Implementacija AI tehnologije u investiranju i bihevioralne financije: analiza i utjecaj na investicijske odluke individualnih investitora 2

• imavrek
      • May 13, 2025 at 11:47 AM
      • Stručne rasprave
      • imavrek
      • May 29, 2025 at 10:24 AM
    2. Odgovora
      2
      Pregleda
      405
      2
    3. imavrek

May 29, 2025 at 10:24 AM
    1. SPAN (SPAN d.d.) 2.6k

• LodeRunner
      • May 26, 2021 at 12:21 PM
      • Dionice
      • LodeRunner
      • May 29, 2025 at 9:38 AM
    2. Odgovora
      2.6k
      Pregleda
      1.1M
      2.6k
    3. mooji

May 29, 2025 at 9:38 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• DLKV (Dalekovod d.d.)

umalo May 29, 2025 at 10:15 PM
  • ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.)

alfa1 May 29, 2025 at 6:35 PM
  • Što smo danas tržili

Meri May 29, 2025 at 10:36 AM
  • Implementacija AI tehnologije u investiranju i bihevioralne financije: analiza i utjecaj na investicijske odluke individualnih investitora

imavrek May 29, 2025 at 10:24 AM
  • SPAN (SPAN d.d.)

mooji May 29, 2025 at 9:38 AM
  • Trumpove carine

pod_zidom May 29, 2025 at 9:32 AM
  • Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

umalo May 29, 2025 at 9:29 AM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

vitoo May 28, 2025 at 7:08 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 28, 2025 at 2:00 PM
  • Hrvatski ETF fondovi

Bokyklc May 28, 2025 at 8:01 AM

Popularne Teme

• DRY BULK

10,486 Replies, 4 years ago
  • Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

2,561 Replies, 3 years ago
  • Trumpove carine

20 Replies, A month ago
  • CORONA virus

3,567 Replies, 5 years ago
  • Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

1,894 Replies, 5 years ago

Tags

• Politika
  • Stranke
  • Korupcija
  • Sinekure
  • Porezi
  • Zakoni
  • Birokracija

Online korisnici na ovoj temi

• 3 gostiju
  1. Privacy Policy