U pevecu vrlo malo kupujem jer je bauhaus povoljniji cijenom i širinom asortimana, a što se tiče bijele tehnike ni uz akciju ne mogu cijenom parirati Kralju.
PVCM (Pevex)
-
-
-
U pevecu vrlo malo kupujem jer je bauhaus povoljniji cijenom i širinom asortimana, a što se tiče bijele tehnike ni uz akciju ne mogu cijenom parirati Kralju.
Ja kupujem puno u Pevexu, u Bauhausu slabo. I sigurno je povoljniji od Bauhausa. Plus ima neke artikle koje ni uz najbolju volju ne možete nigdje naći jeftinije. Milka 300 g 13.99, coca-cola 1.5 l 8.5 kn, stalno su neke akcije i pogodnosti. Nije to dućan za visoku klasu, ali nema više totalnog škarta kao nekad. Solidan je asortiman i cijene su umjerene. Rekao bih prilagođen srednjoj klasi, možda ovdje na forumu obitava malo bogatija klijentela pa pevex nije za njih. Ja sam i lidlić i pijevčić. Ne pušim snobizam.
-
Ne radi se o snobizmu nego o praktičnim stvarima, evo zadnje kupova podne daske za terase provjerite sami širinu asortimana i cijene
-
ivana
nisam neki kupac u pevecu, ali bauhaus vam je daleko najskuplji trg lanac
- ja gledam cijenu i kvalitetu, odnosno što dobijem za svoj novac.
- večeras sam bila u "Bauhausu", gledala sam cvijeće i presadnice, stvarno skupo, ali na akciji sam kupila plastično cvijeće, stvarno jeftino, uspoređujem ga s cijenama u "Plodinu".
- zbog turizma još su mi zanimljivi "Lesnin" i "Jysk", sigurno su kvalitetniji i jeftiniji od "Peveca" (turistički program).
- ali demokracija je, vi sami odlučujete gdje ćete potrošiti vaše novce, sada netko voli jeftino netko kvalitetno, sto ljudi sto čudi.
-
Definitivno pevex je postala jedna svaštara koja može proći u manjem gradu, kada usporedite robu i cijene ne mogu konkurirati nikome(emmezeta. Mima, prima, ysk, elipso, kralj, mikronis, bauhaus itd
-
usporedite rast prihoda pevexa i onih koje smatrate konkurencijom.
nije li to najbolji pokazatelj što avg potrošač misli o odnosu cijene i kvalitete koja se dobiva u pevexu?
nije li to u suprotnosti sa stavovima dijelom opravdano ogorčenih bivših dioničara?
p.s.
razumijem razočaranje onih koji su se dali izgurati,ne baš fer play metodama ali
tko nije imao problema sa investitorskim pristupom,horizontom mjerenim na skali u godinama odlično je prošao.
fundamenti su bili brutala i prije delistinga pa...
cijena je to dijelom opravdanog osjećaja straha pravne nesigurnosti u HR.
+400% u 4 godine mora u paketu nositi i neki rizik?
na oročenju navodno nema rizika?
Neprinosi su miiiiiljama od pvcm ali i drugih "boljih prilika"
sloboda izbora je zakon
-
Pisao sam o Pevexu kao kupac i što nudi na tržištu, a ne o njegovoj marži i bilanci
-
Definitivno pevex je postala jedna svaštara koja može proći u manjem gradu, kada usporedite robu i cijene ne mogu konkurirati nikome(emmezeta. Mima, prima, ysk, elipso, kralj, mikronis, bauhaus itd
Nipošto se ne slažem, apsulutno su usporedive cijene s time da pevec ima daleko veći asortiman od nabrojanih osim bauhausa koji je dosta skuplji u prosjeku.
-
Pisao sam o Pevexu kao kupac i što nudi na tržištu, a ne o njegovoj marži i bilanci
usporedite rast prihoda pevexa i onih koje smatrate konkurencijom.
nije li to najbolji pokazatelj što avg potrošač misli o odnosu cijene i kvalitete koja se dobiva u pevexu?
...
rastu im prihodi brže nego drugima,ali da nebi bio nesporazuma,nejednom sam iznio kritiku da vidim dosta prostora za bolje u širini asortimana.
držim da se nedovoljno često rade konkurenc analize?ili se nedovoljno brzo usvajaju dobre prakse.
to je u biti najprimitivniji copy-paste zadatak,ne traži se izum novog svemirskog pogona
ALI ako je i na ovaj način ovako profitabilno?
ne skriva li se tu veliki dodatan potencijal?
još jedan ralog više da se uvrsti na ZSE da se dignu standardi i pojača iskorištavanje potencijala.
očekujem da će investitori t prepoznati veliki neiskorišteni potencijal i da će cijeniti ako dođe do uvrštenja.
koliko vidim i bez uvrštenja u zadnjih nekoliko godina oni koji su kupovali preko OTC,njuškala.....
su ostvarili za zse daleko iznadprosječne prinose
očekujem da se i nastavi trend kupovine i bez uvrštenja?da se pojača?nebi bilo iznenađenje....
zašto?
1.za početak broj godina u kojima se ostvaruje neprekinuti rast prihoda i dobiti je respektabilan.
2.taj niz nije prekinut,dapače inteziviran je u izrazito nepovoljnoj covid 2020 godini.
3.više nego realno je za očekivati i u 2021 rast prihoda i dobiti iz više razloga
4.intenziviranjem gospodarskih aktivnosti vrlo izgledan je i rast potrošnje i u 2022
pa se već sada može i za 2022 predvidjeti daljni rast prihoda i dobiti
znam samo da nebi bio u koži onih koji su pesimisti godinama ,još ako tako i misle nastaviti u godinama pred nama,hmmm...
možda i griješim,nebi bilo....
za koji dan na skupštini je moguć,možda izgledan i jedan scenarij koji bi sve ovo izneseno mogao dodatno pozlatiti.
i vrabac u ruci je sa zlatnim perjem a ako nam na ruku sleti i zlatni golub nećemo se žaliti
bio bi to bonus na bonus na sve dosadašnje bonuse za strpljivost i investitorski pristup u praksi a ne samo deklarativan
kako se najčešće pokaže ZSE praksa.
zanimljivo da nikako da se i u tome vidi nađe razlog za prevladavajuće nezadovoljstvo ZSE prinosima?
držim da smo u tom procesu i da će doći i taj dan....
i pvcm je na dobrom putu da doprinese školovanju nove generacije investitora koji neće mjeriti svoje horizonte u min,satima,danima već u godinama.
i mene su neki drugi primjeri odškolovali tako da niti osuđujem,ne kritiziram,svatko nek si uzme vremena koliko misli da mu treba,...
i najduži put počinje prvim korakom...
-
Znam za sebe i svoj novčanik, po meni nisu konkurentni već navedenim trgovinama jer svaštara, parkiralište je uvijek puno, i kupci posjećuju Pevex ali pitanje je koliki su im računi na blagajni. To ne znači da dobro ne posluju, primjer je Optima dobra za korisnike, a loše poslovanje
-
-
Znam za sebe i svoj novčanik, po meni nisu konkurentni već navedenim trgovinama jer svaštara, parkiralište je uvijek puno, i kupci posjećuju Pevex ali pitanje je koliki su im računi na blagajni. To ne znači da dobro ne posluju, primjer je Optima dobra za korisnike, a loše poslovanje
kupci zadovoljni ,dioničari još i više,s obzirom da sam u obje kategorije držim da mogu biti objektivan.
iskreno ne kupujem sve u pevex,fali im širina asortimana,kada bi se približili po tom kriteriju bauhausu to bi za mene bilo savršenstvo.
po meni su ove godine mogli profitirati dodatnih 100 milja na tome.
to je ono u čemu vidim dodatni potencijal sebe ali i novih dioničara i to ne od danas već...
taj potencijal koji može biti i veći sigurno bi vidjeli i oni koji bi kupili,imali priliku kupiti i značajnije udjele,moguće i večinske
naravno da i to postoji kao opcija,o kojoj mi mali naravno ne odlučujemo ali smo tu da nam sleti na ruku i zlatni sokol ako se stvari eventualno tako poslože.
u tome i je čar investiranja,i takve se stvari dešavaju,dešavaju se češće nego to večina želi sebi i drugima priznati.
ne dešavaju se samo štedišama,zakapačima,zazidavačim,ušivačima....jer je takav njihov izbor
stiže inflacija pa će se to sve "topiti",ma topilo se to i do sada ali koga bi to zanimalo
koga bi zanimali prinosi od 400% na 4 godine?
to je anualiziranih pišljivih 100%
-
Kad će i hoće li se ponovo izlistat po meni nebitno.
Srž priče je firma posluje .
Ko je koga prevaro ,izgleda da je to česta životna pojava ,pogotovo kad se radi o novcu.
Željko Kardum uvjek je napominjao pazite na svoj novac.
Ulažite u znanje .Ponavljanje je majka mudrosti. UM CARUJE snaga klade valja stara narodna izreka.
-
imamo novi element u "situaciji"?
ulazak Škore u drugi krug ZG?
sljedeća 2 tjedna realno je za očekivati javno iznošenja domoljublja izgledno dugo neviđenog.....
to je izgledno i najjači argument pa....
a dan prije velikog finala preizborne kampanje trebat će i osim deklarativnog dokazati i praktično domoljublje dizanjem ruke u zrak za uvrštelje
kako bi i mi domoljubi,branitelji,dioničari ili i sve to u jednom osjetili blagodati tog exluzivnog pozivanja na domoljublje?
dali je netko previdio kalendar mogućih događanja (2. krug izbora) ILI se je računalo a nije bilo bitno jer je odluka donesena i nije u konfliktu sa ciljevima izbora?
još malo dima da je odluka pozitivna,naravno dok ne vidimo vatru to je samo još jedan dim na dim...
-
https://www.poslovni.hr/burze/mogu-li-…a-burzu-4289143
Čudo su ti mali dioničari! Sad hoće van sad hoće vnutra!
-
Kamo sreće da se vrate.
-
Za večinu duplo šišanje i hladan tuš.......jedan na izlazu a jedan na ulazu.....otišli da se vrate......dokazano prava ekipa ali za sebe........nema riječi kojima se takve može opisati......u biti ima, ali garantiraju ban.......
-
sutra je dan "D" ili jedan u nizu tih dana
i najcrniji scenarij za nas dioničare kaže ide masna divka pa i nije tako "crni"
a najbolji idemo na burzu nosi masnu divku + bonus na bonus od min 20% po dionici
ako bi eventualno veliki domoljubi sutra baš recimo ostavili,zaboravili domoljublje doma kada odu na skupštinu,izgledno sljedi borba za uvrštenje.
sada je bitno drugačije kada je jedan kapitalac prešao na našu stranu.
imam neku pozitivnu vibru,jer su se vremena promjenila sa ovim izborima u hrvatistanu i da će oni čiji je glas odlučujući i to uzeti u obzir.
trebali bi,ja bi....
-
Dijelim mišljenje hugha
Sada im treba tržište da distribuiraju svoje jeftino kupljene papire
-
Dijelim mišljenje hugha
Naravno!
-
Dijelim mišljenje hugha
tamo negdje u vrijeme delistiranja ili prije pisao sam kao su skupljali dionice od privatnih osoba i malih dobavljača.......to je bio u najmanju ruku gadljiv način radnji....neznam koju drugu riječ da upotrijebim kako bi to opisao a admina molim da briše ako riječ smatra neprimjerenom, bez bana......
vjera, ljubav i gotovina ( ne ono veliko G nego baš onako kako je napisano ).......
-
-