PBZ nema “mozak” da bi se moglo opisivati njegovo ponašanje i smisao. Radi se o zajedničkom skrbnickom računu sa vise investitora s kojeg jedni prodaju, a drugi povremeno nešto i kupe. Nije Ante Vlahović veslo sisao pa će trositi značajnije novce firme na kupnju povlastenih dionica. Njega još uvijek najviše zanima kontrola, a ne vrijednost. Dakle, redovne dionice. Kupit će on i povlastene u nedostatku redovnih da se održi privid kako se brine o jednom i drugom kapitalu kao i cijeni. Al sve su to sporadične i vrijednosno gledano manje kupnje. Jer nema se bas love, glavnina višegodišnjih zaliha se i dalje trosi ili je potrošena, a biznis i dalje pati u Korona krizi.
U potpunosti se slazem u jednom, PBZ ili njegovi klijenti koji ovaku trguju na burzi svakako nemaju "mozak."
Nebitno je dal Antu Vlahovica zanima kontrola, vrijednost, veci broj ili mjerenje one stvari - ukoliko je posljedica takvih akcija povecanje cijene dionice, potpuno mi je svejedno sto je njegova osobna intencija ako je to na banefit malih dionicara, a povecanje cijene dionice svakako jest...
Ja na znam gdje ti zivis i gdje je tebi kupovina 10% dionica firme "sporadično i vrijednosno gledano manja kupnja," dakle ADRS2 čini gotovo 15% ukupne vrijednosti CROBEX10, tako da ovakve promijene i otkupi vlastitih dionica ovog razmjera imaju poprilično velika implikacije na čitavu burzu, a kamoli da se doista upumpa rezerviranih milijardu kuna (sto se nece dogoditi). Čak i ova kupnja u zadnjih 6 mjeseci od strane adrisa, koja je bila skromna, je upumpala oko 5 milijuna kuna, ako je to od strane samo jednog kupca, u ovom slucaju adrisa, to je znacajno....