ovo je po meni prevnetivna mjera jel tko zna kako će se kriza dalje odvijati.....znači oni procjenjuju da su postoji određeni rizik čije čemo posljedice još neko vrijeme osjetiti zbog krize.....čim tako postupaju znaći da je rizik relativno velik.....
ZABA (Zagrebačka banka d.d.)
-
-
-
I puno jaca gospodarstva od hrvatskog bi bila u problemima da su u godinu dana imala dva ovakva potresa i ogroman negativan utjecaj korone. To nije preventiva, to je jedan od rijetkih drzavnickih poteza HNBa, da se sprijeci odljev novca iz drzave u situaciji koje je sve samo ne jasna ili lijepa.
Naravno, postoji xy drugih nacina kako poslati novce matici u Italiji ili Austriji, ali i ovo ce pomoci. Potencijalna dobit nece nigdje nestati, isplatit ce se kad situacija bude bolja.
-
ovo je po meni prevnetivna mjera jel tko zna kako će se kriza dalje odvijati.....znači oni procjenjuju da su postoji određeni rizik čije čemo posljedice još neko vrijeme osjetiti zbog krize.....čim tako postupaju znaći da je rizik relativno velik.....
Koja vrsta rizika?
Oni to rade da bankovni sustav ostane iznadprosječno kapitaliziran. Time preveniraju značajniji rast rizika države.
I puno jaca gospodarstva od hrvatskog bi bila u problemima da su u godinu dana imala dva ovakva potresa i ogroman negativan utjecaj korone. To nije preventiva, to je jedan od rijetkih drzavnickih poteza HNBa, da se sprijeci odljev novca iz drzave u situaciji koje je sve samo ne jasna ili lijepa.
Naravno, postoji xy drugih nacina kako poslati novce matici u Italiji ili Austriji, ali i ovo ce pomoci. Potencijalna dobit nece nigdje nestati, isplatit ce se kad situacija bude bolja.
Koji su to xy načini osim kredita?
-
Pa znaš koga će jedino nag..iti kao i obično, male dioničare. Oni će kroz neku pozajmicu s 0% kamate dati novce matici, a dioničari će 2 godine ostati uskraćeni za dividendu. Kao naručeno zapravo.
I ne, ti kao dioničar ove novce nećeš vidjeti, u budućnosti dividenda neće biti veća nauštrp ovoga, a nemaju ni gdje investirati novce i rasti jer je populacija Hrvatske u opadanju. Dolar danas je vrijedniji od dolara za 2 godine, zlatno pravilo investiranja. A i oni kao PBZ mogu provesti istiskivanje, i onda ova dobit koja je trebala pripasti i manjinskima ostaje samo njima. -
Pa znaš koga će jedino nag..iti kao i obično, male dioničare. Oni će kroz neku pozajmicu s 0% kamate dati novce matici, a dioničari će 2 godine ostati uskraćeni za dividendu. Kao naručeno zapravo.
I ne, ti kao dioničar ove novce nećeš vidjeti, u budućnosti dividenda neće biti veća nauštrp ovoga, a nemaju ni gdje investirati novce i rasti jer je populacija Hrvatske u opadanju. Dolar danas je vrijedniji od dolara za 2 godine. A i oni kao PBZ mogu provesti neko istiskivanje, i onda ova dobit koja je trebala pripasti i manjinskima ostaje samo njima.Bojim se da se odluka HNB odnosi i na takve situacije.
Odluka o delistu PBZ-a je legitimna sa stajališta daljnje trgovine. Trguje se sa zanemarivom količinom dionica. FF je vrlo malen. Kome to može biti interesantno?
Ima i drugih dionica koje isplaćuju redovito dividende.
-
U ustavu RH ti uvijek imas neka prava zagarantirana, osim ako... Tako da je i taj ustav zapravo jedna arbitrarna kifla kako se kome sprdne. Vidis da su u stanju ogrniciti kretanje, hej, kretanje po javnom prostoru, rad, pravo na rad, na infinitno dugo, temeljem prehladjevnog virusa, a po osnovu potpuno arbitrarne procjene nekog lijevog stozera kad bi se moglo ukinuti, bez ikakvih kriterija, icega. Cista diktatura. I nikome nista. Ustavni sud prihvaca. Narod prihvaca 65%. Nebulozno.
Tako da ne bih polagao previse na pravnu drzavu. To je nista. Prazan skup.
Nije to americki ustav po kojem ti imas pravo na nosenje oruzja koje ti ne moze ograniciti niti federalna niti drzavna niti lokalna vlast pod apsolutno nikakvim uvjetima. Jer tako pise u 22. Amandmanu na Ustav SAD-a, i to nesto znaci.
Ovdje, sto god da pise, ne znaci nista.
-
Ustavni sud je politički sud, ima ukupno 13 sudaca, od toga je 5 SDP-ovih ljudi i 5 HDZ-ovih, troje su neovisni i uvijek su nadglasani. Ustavni sud glasa onako kako trenutna vlast hoće.
Ne nadam se ničemu, izglasat će se i ovo je još jedna u nizu brojnih prevara na ovoj maloj burzi.
Društvo je zdravo, ostvaruje dobit, koju mu brane isplatiti. Hrvatska se drži socijalizma kao pijan plota.
Tko nam garantira da će 2022. biti drugačije, ili 2023. ?
Pa mogu dovijeka ovako braniti isplatu dobiti.
Ako ovako nastave možda će uskoro zabraniti i podizanje štednje s vlastitog računa radi sačuvanja financijske stabilnosti zemlje.
-
Sve je moguce.
Kad socijalisticka vlast zasjeda privatna imovina je u velikoj opasnosti.
Zato nije lose drzati cash u sefu, od dionica samo ono sto je politicki friendly, zlato, nekretnine mozda, jer i to moze doci pod napad, uglavnom nije dobro.
Ok, racunamo da nece ovo vjecno trajati jer se ipak ne zele zamjerati gazdama vani, ali da je ruzno, jest.
-
Banke su svakako na raznim arbitražnim parnicama svaki put pobjedile Republiku Hrvatsku. Jedino što ne vjerujem da će radi ovoga podizati tužbu, mislim da ovo njima čak odgovara jer lako oni nađu način da matici pošalju novce ako treba.
Mali dioničari su jedini koji uvijek izvise.
-
Banke su svakako na raznim arbitražnim parnicama svaki put pobjedile Republiku Hrvatsku. Jedino što ne vjerujem da će radi ovoga podizati tužbu, mislim da ovo njima čak odgovara jer lako oni nađu način da matici pošalju novce ako treba.
Mali dioničari su jedini koji uvijek izvise.
Ako pogledamo na cijenu drugih velikih banaka iz EU onda će nam biti mnogo toga jasnije.
Sve su one ovisne od centralne banke ili možemo to nazvat pravim imenom ECB.
Banke kao i Osiguravajuće kuće tek čeka sedam gladnih godina.
-
-
Christine Lagarde kaže #we should be happier to have a job than to have our savings protected"#
Sad u slobodnom prijevodu glasi ne izgleda baš heppy za sve.
-
Christine Lagarde kaže #we should be happier to have a job than to have our savings protected"#
Sad u slobodnom prijevodu glasi ne izgleda baš heppy za sve.
Ta bakica je trebala biti u zatvoru odavno da cijeli svijet nije truo do srži. Ona nije nikakav ekonomski znalac nego najobičniji uhljeb, a još je manje moralna vertikala.
Sjetimo se samo njene afere dijeljenja javnog novca Bernardu Tapieu za koji je bila i osuđena, pitanje je samo koliko je sebi postotaka uzela.
-
Bakica,ja bih rekao madam Legard koja pazi na svoj izgled kad nosi na sebi sve blješti i osijava.Od nakita .odjeće i bjelih bisernig zubi.
-
Malo izvan teme Zagrebačka banka.
piše Jesenjin.
-zašto daklen da patim zbog tebe
-zašto daklen da me snađe jad.
-....
.....
.....
-nek se ruke vinu
-nek sve ide u materinu.
-a ja druže umrijeti neću.
-
Ko je radio domaći rad, taj zna da je bilo prekida isplate divke.
Krize dolaze i prolaze, ali povratak divke je garantiran i to lipi bokun.
Ja sam se povukao iz ZABE ljetos sa gubitkom, nije mi drago al šta se mora nije teško.
GODINA; DIVIDENDA; DIONICA; PRINOS
2009_____0,00___260,00___0,00
2010_____18,90__250,05___7,56
2011_____0,00___40,58____0,00
2012_____2,28___37,59____6,07
2013_____1,92___29,00____6,62
2014_____1,45___33,50____4,33
2015_____3,60___36,98____9,73
2016_____0,00___54,00____0,00
2017_____5,30___52,70____10,06
2018_____2,62___57,20____4,58
2019_____5,79___62,00____9,34
2020_____0,00___54,20____0,00
2021 ?
-
Ko je radio domaći rad, taj zna da je bilo prekida isplate divke.
Krize dolaze i prolaze, ali povratak divke je garantiran i to lipi bokun.
Ja sam se povukao iz ZABE ljetos sa gubitkom, nije mi drago al šta se mora nije teško.
GODINA; DIVIDENDA; DIONICA; PRINOS
2009_____0,00___260,00___0,00
2010_____18,90__250,05___7,56
2011_____0,00___40,58____0,00
2012_____2,28___37,59____6,07
2013_____1,92___29,00____6,62
2014_____1,45___33,50____4,33
2015_____3,60___36,98____9,73
2016_____0,00___54,00____0,00
2017_____5,30___52,70____10,06
2018_____2,62___57,20____4,58
2019_____5,79___62,00____9,34
2020_____0,00___54,20____0,00
2021 ?
Ništa protiv sretno svima,mislim na dioničare.
Samo sam iznio svoj pogled iz promatračke lože.
-
Pišu jedne" seriozne" strane novine ili bolje, prenose izjave visokih dižnosnika ili visoke politike.
Nikad manje insolventnih firmi,tako otprilike naslov stoji.
Zašto?
Koliko od toga su Zombi firme ili laički rečeno u transu poslovni subjekti.!
Što znači riječ Zombi?
Kako se to odražava na bilance banaka.Za sada nikako ali u dogledno vrijeme, jednom se mora podvuči crta ,mogu i dvije.
-
Sad bas gledam da je dionicar pod br. 9 u zadnjih nekoliko dana prodao cca 9000kom.
Znaci neki su znali prije za prijedlog Hnb-a o neisplati dividende
-
Zanimljivo! Kako HNB pogodi tajming za takve obavijesti uvijek nakon što ja kupim dionicu! Kao slučajnost već drugi put.
-
Zanimljivo! Kako HNB pogodi tajming za takve obavijesti uvijek nakon što ja kupim dionicu! Kao slučajnost već drugi put.
zadnji put ja isto, ali ovi put sam imao sreće sutra sam tek planirao u shoping
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
ATPL (Atlantska plovidba d.d.) 15k