Nešto mi govori da bi treći kvartal mogao polučiti izvrsnim rezultatima
ZABA (Zagrebačka banka d.d.)
-
-
-
Nešto mi govori da bi treći kvartal mogao polučiti izvrsnim rezultatima
Treći kvartal im je obično najači. Međutim mislim da će marže biti manje nego u 3Q2023 jer su kamatne stope pale. Usporedivo tromjesečje prošle godine je bilo fantastično. Ako ponove istu profitabilnost to će biti veliki uspjeh.
-
Živnulo trgovanje danas. Skinut je konačno onaj veliki nalog na prodaji po 19,60 eura.
-
netko već zna brojke za 3Q a mi mali metoda graha
-
Unicredit ima strašne rezultate, preuzeo je Commerzbank i još je to pohvalila Ursula van der Layen.
Matica je puna ko brod a to je plus i za Zabu.
-
Unicredit ima strašne rezultate, preuzeo je Commerzbank i još je to pohvalila Ursula van der Layen.
Matica je puna ko brod a to je plus i za Zabu.
Die neue Chefin Bettina Orlopp warnt vor einer Lähmung der Commerzbank, einem schlechteren Rating und Kundenabwanderung im Fall einer Übernahme durch Unicredit. Der Commerzbank-Aktienkurs steigt auf den höchsten Kurs seit 13 Jahren.
Nova šefica Bettina Orlopp upozorava na paralizaciju Commerzbanke, lošiji rejting i odljev kupaca u slučaju preuzimanja Unicredita. Cijena dionice Commerzbanka porasla je na najvišu cijenu u 13 godina.
Von Hanno Mußler, Archibald Preuschat
07.10.2024, 16:25Lesezeit: 3 Min.
preuzimanje commerzbank se još nije dogodio.
-
netko već zna brojke za 3Q a mi mali metoda graha
Zažmiriš i uskočiš u vlak pa di te odvede
-
uzeto sa poslovnog.
UCG Politika raspodjele i dividendi
Plan “UniCredit Unlocked” postavio je naše ambicije da stvorimo vrijednost za dioničare kao prioritet kroz poboljšanje naše profitabilnosti i nadograđenih metrika po dionici.
Distribucija je predviđena kombinacijom novčane dividende i otkupa dionica (ovisno o odobrenju nadzora i dioničara).
Za 2023. ukupna obična raspodjela postavljena je na 8,6 milijardi, s komponentom novčane dividende koja je jednaka 3,0 milijarde (ili 35% u odnosu na neto dobit 1 ) što je ekvivalentno DPS-u od 1,80 €, a komponenta otkupa dionica jednaka je 5,6 mlrd.
Od 2024. godine nova politika redovne raspodjele Grupe uvodi ukupnu isplatu raspodjele 2 od najmanje 90% neto dobiti i pristup privremene raspodjele koja se pretpostavlja na oko 40% ukupnih godišnjih raspodjela, u obliku međudividende i međudividende otkup dionica.
Privremena novčana dividenda za 2024. bit će definirana i odobrena 5. studenog 2024., s datumom ex-dividende postavljenim 18. studenog 2024., datumom evidencije 19. studenog 2024. i datumom isplate 20. studenog 2024.
1. Neto dobit znači iskazanu (ili računovodstvenu) neto dobit prilagođenu utjecaju DTA-a iz testa održivosti prijenosa poreznog gubitka (samo za Grupu).
2. Na neto dobit koja je jednaka navedenoj neto dobiti prilagođeno utjecaju TLCF DTA i potencijalne jednokratne učinke povezane sa strateškim stavkama.
sto bi zo znacilo za nas koliku dividendu ocekujemo u 2025?
-
dionicar ...moze link na preuzeto sa poslovnog
tnx
-
dionicar ...moze link na preuzeto sa poslovnog
tnx
Sa poslovnog foruma...nemam link..
-
-
Jel idući mjesec ili ne ?
-
Što da li je.. ?
-
Što da li je.. ?
Piše divka u tekstu. Vanredna.
-
Što da li je.. ?
Piše divka u tekstu. Vanredna.
Ma kada ?? Što ?
Zaba izvanredna Divka ??
-
Nitko od kolega ne čita forum subotom ?
Može malo detalja ?
-
https://www.unicreditgroup.eu/en/investors/equity-investors/dividends.html
Link na članak od kuda je prenesen info
-
Ne znam da li mama i kćer imaju istu politiku dividende.
To vrijedi za talijane (talijana je je 5% unutra a ostalo belosvetski hoštapleri)
-
Ne znam da li mama i kćer imaju istu politiku dividende.
To vrijedi za talijane (talijana je je 5% unutra a ostalo belosvetski hoštapleri)
Tako je to vani, kod nas je unutra 5% vanjskih prijatelja i ostalo su unutarnji neprijatelji .
-
Šteta šta se radi o Unicreditu, a ne o Zabi, bilo bi super dobit malo izvanredne divke.
-
Ne znam jeste li kao klijenti zagrebačke banke koji to jesu jučer dobili obavijest na mail...
Naknade rastu 15-50%. Od siječnja 2025
A zašto ?
Jer je država rekla da tekući račun treba niti besplatan.
Bit će za dividendu 2026 )
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k