Display MoreDisplay MoreEvo prošla je godina dana od kad sam završio kupnju LRHC, tako da je došlo vrijeme za reviziju strategije pozicije.
Ukratko – strategija za ovu poziciju ostaje ista kao i prije godine dana – špekulacija da će se prodati do 31.12.2025 . Ništa pametniji nisam danas nego što sam bio kad sam ulazio u ovu poziciju. Iznenađujuće, čak je i cijena više manje odradila koliko očekujem na annualized bazi ca. 20% vs 28% (uzimam tržišnu cijenu od 190 eura). Nije neka pretjerano bitna brojka ali ipak veseli
Tokom prošle godine imali smo ono čudno prodavanje vlastitih dionica preko burze gdje je većina kupljena od strane SNH. Osobno ne mogu naći koja je motivacija tog poteza osim za neko raskusuravanje među vlasnicima - iako bi tu očekivao da se to odradi u dogovorenoj transakciji. Kao što je očekivano, transparentnost vlasnika je minimalna tako da nemamo obrazloženje u izvještaju, što sam uzeo u obzir pri procjeni rizika na ovoj poziciji. Izgleda da je to čar ove dionice . Moja interpretacija (ili nada) je da se radi o raskusuravaju što bi bio pozitivan znak da se spremaju za prodaju. Ako netko ima neki insight ili drugo mišljenje drage volje bi ga čuo.
Za FI 2023 očekujem EBITDA od ca. 10m eura. To bi nam dalo EV/EBITDA na kraju godine od 6.1 što bi vjerojatno značilo da smo najjeftiniji turist na burzi (ili barem ove što povremeno pratim). Uz istu EBITDA za 2024 i 2025 i uz pretpostavku da će se prodati po 9.5 EV/EBITDA dolazimo do targeta od 360 eura (2700 kn – skoro isto kao prošle godine). Na ulaganje od 2.5 godine dobijemo annualized return od 29%.
Toliko od mene, sretno svima i vidimo se dogodine
Bas me zanima kako će ovaj kolega koji je bio izgradio cijelu strategiju za ovo (dugoročno) ulaganje reagirati.
Pa nista ocekujem da cu izac iz investicije s nulom ili manjim minusom (ne racunajuci oportunitetni trosak) i cestitati Darku da me i drugi put zalevatio
Kao sto sam u prvom postu napisao "...ali objektivno postoji određeni rizik budući da vlasnici nisu baš najtransparentniji (već sam se bio malo opekao u SN holdingu)..." - osobno mislim da u ovoj dionici nije bilo tesko viditi da je podcijenjena i da ce se prodati u nekom razumnom roku, nego isplati li se preuzeti rizik vlasnicke strukture u odnosu na prinos. Vidjet cemo sto ce se dogadati u iducim mjesecima, kao sto sam gore napisao, ocekujem da je ovdje kraj ove price za mene kao dionicara (GAMA za mene trenutno nije opcija).
Na kraju krajeva, sve je to dio igre - nekad dobijes, nekad izgubis, a izgleda da sam ja ovdje izgubio dvaput
LP i tko zna, mozda nas Darko ipak iznenadi