1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

LRHC (FTB TURIZAM d.d.)

• LodeRunner
  • February 19, 2020 at 8:30 AM
  • andeo1
    Početnik
    Reakcija primljeno
    83
    • October 1, 2023 at 10:11 PM
    Quote from kvart99
    Quote from andeo1

Evo prošla je godina dana od kad sam završio kupnju LRHC, tako da je došlo vrijeme za reviziju strategije pozicije.

Ukratko – strategija za ovu poziciju ostaje ista kao i prije godine dana – špekulacija da će se prodati do 31.12.2025 . Ništa pametniji nisam danas nego što sam bio kad sam ulazio u ovu poziciju. Iznenađujuće, čak je i cijena više manje odradila koliko očekujem na annualized bazi ca. 20% vs 28% (uzimam tržišnu cijenu od 190 eura). Nije neka pretjerano bitna brojka ali ipak veseli 

Tokom prošle godine imali smo ono čudno prodavanje vlastitih dionica preko burze gdje je većina kupljena od strane SNH. Osobno ne mogu naći koja je motivacija tog poteza osim za neko raskusuravanje među vlasnicima - iako bi tu očekivao da se to odradi u dogovorenoj transakciji. Kao što je očekivano, transparentnost vlasnika je minimalna tako da nemamo obrazloženje u izvještaju, što sam uzeo u obzir pri procjeni rizika na ovoj poziciji. Izgleda da je to čar ove dionice . Moja interpretacija (ili nada) je da se radi o raskusuravaju što bi bio pozitivan znak da se spremaju za prodaju. Ako netko ima neki insight ili drugo mišljenje drage volje bi ga čuo.

Za FI 2023 očekujem EBITDA od ca. 10m eura. To bi nam dalo EV/EBITDA na kraju godine od 6.1 što bi vjerojatno značilo da smo najjeftiniji turist na burzi (ili barem ove što povremeno pratim). Uz istu EBITDA za 2024 i 2025 i uz pretpostavku da će se prodati po 9.5 EV/EBITDA dolazimo do targeta od 360 eura (2700 kn – skoro isto kao prošle godine). Na ulaganje od 2.5 godine dobijemo annualized return od 29%.

Toliko od mene, sretno svima i vidimo se dogodine 

Display More

Bas me zanima kako će ovaj kolega koji je bio izgradio cijelu strategiju za ovo (dugoročno) ulaganje reagirati.

Display More

Pa nista :) ocekujem da cu izac iz investicije s nulom ili manjim minusom (ne racunajuci oportunitetni trosak) i cestitati Darku da me i drugi put zalevatio :)

Kao sto sam u prvom postu napisao "...ali objektivno postoji određeni rizik budući da vlasnici nisu baš najtransparentniji (već sam se bio malo opekao u SN holdingu)..." - osobno mislim da u ovoj dionici nije bilo tesko viditi da je podcijenjena i da ce se prodati u nekom razumnom roku, nego isplati li se preuzeti rizik vlasnicke strukture u odnosu na prinos. Vidjet cemo sto ce se dogadati u iducim mjesecima, kao sto sam gore napisao, ocekujem da je ovdje kraj ove price za mene kao dionicara (GAMA za mene trenutno nije opcija).

Na kraju krajeva, sve je to dio igre - nekad dobijes, nekad izgubis, a izgleda da sam ja ovdje izgubio dvaput :)

LP i tko zna, mozda nas Darko ipak iznenadi ;)

• Parica
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    3,765
    • October 2, 2023 at 2:52 PM

Bilo mi danas dosadno pa sam...prvo kupio 50 komada dionica...i ondaslozio mail za ZSE, HANFU i Izdavatelja...😀😀😀

Poštovani

Nastavno na zaprimljenu Obavijest izdavatelja FTB TURIZAM d.d. od 29.09.2023. uslijed prijedloga odluke Glavnoj skupštini o odobravanju Ugovora o pripajanju društva FTB TURIZAM d.d. Zagreb, kao pripojenog društva, društvu preuzimatelju SNH GAMA d.d., Zagreb molim da se zatraži izdavatelja FTB TURIZAM d.d. da javno objavi navedeni Ugovor o pripajanju obzirom da se radi o poslovnom događaju od iznimne važnosti za sve postojeće dioničare pa im se treba omogućiti uvid u sadržaj Ugovora o pripajanju kako bi na nadolazećoj Glavnoj skupštini na kojoj će se glasat o navedenom pripajanju mogli kvalitetno sudjelovati i zastupati vlastite interese.

U suprotnom nisu u jednakom položaju kao indirektno vodeći dioničari koji paralelno obnašaju nadzorne i upravljačke funkcije u oba gore navedena društva pa imaju uvid u spomenuti Ugovor.

S poštovanjem,
    mali dioničar,

Poslao sam ovaj mail na potrosaci@hanfa.hr, prituzbe@zse.hr

Eto sto napravi dosada😀😀😀

• kanabis
    Student
    Reakcija primljeno
    93
    • October 3, 2023 at 7:07 AM

Za ovo vodstvo Zse-a mislim da je dovoljno dobro obrazlozenje i da su napisali mi cemo nesto prtljat.

Kao da su krumpiri u pitanju.

• Bloom
    Početnik
    Reakcija primljeno
    30
    • October 3, 2023 at 9:00 AM

Tko ima manje od 62 dionice ispada, stigla obavijest na zse

Files

FTB-TURIZAM-Obavijest-ZSE-i-HANFI_021023.pdf 172.13 kB – 11 Downloads
  • Sokolic
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    513
    • October 3, 2023 at 9:25 AM

Po ovome ispada da su lrhc vrednovali po 173?

• Buafff
    Početnik
    Reakcija primljeno
    58
    • October 3, 2023 at 9:32 AM
    Quote from Sokolic

Po ovome ispada da su lrhc vrednovali po 173?

Kojom ste to racunicom dosli?

ja vidim da mijenjaju 1 novu Gama za 1:00017 LRHC, amo rec 1 LRHC, a novu Gamu vrednuju kao 1/62 stare, a sad su radili istikivanje na staroj po 8723,63€

Dakle po njima nova GAMA 8723,63/ 62 = 140,70€.

Po meni to vrijedi vise, ali nemam ja 86% LRHC, iman puno manje

• Bloom
    Početnik
    Reakcija primljeno
    30
    • October 3, 2023 at 9:41 AM

Ako sam dobro shvatio oni sad spustaju svoji udio od 95% dionica u GAMA-R-A ovim potezom ili ja nešto krivo shvacam?

• Parica
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    3,765
    • October 3, 2023 at 10:13 AM
    Quote from Parica

Bilo mi danas dosadno pa sam...prvo kupio 50 komada dionica...i ondaslozio mail za ZSE, HANFU i Izdavatelja...😀😀😀

Poštovani

Nastavno na zaprimljenu Obavijest izdavatelja FTB TURIZAM d.d. od 29.09.2023. uslijed prijedloga odluke Glavnoj skupštini o odobravanju Ugovora o pripajanju društva FTB TURIZAM d.d. Zagreb, kao pripojenog društva, društvu preuzimatelju SNH GAMA d.d., Zagreb molim da se zatraži izdavatelja FTB TURIZAM d.d. da javno objavi navedeni Ugovor o pripajanju obzirom da se radi o poslovnom događaju od iznimne važnosti za sve postojeće dioničare pa im se treba omogućiti uvid u sadržaj Ugovora o pripajanju kako bi na nadolazećoj Glavnoj skupštini na kojoj će se glasat o navedenom pripajanju mogli kvalitetno sudjelovati i zastupati vlastite interese.

U suprotnom nisu u jednakom položaju kao indirektno vodeći dioničari koji paralelno obnašaju nadzorne i upravljačke funkcije u oba gore navedena društva pa imaju uvid u spomenuti Ugovor.

S poštovanjem,
    mali dioničar,

Display More

Slobodne ruke su đavlje ruke...dosada me koštala cisto -760EUR...o tugo pregolema😬😬😬

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • October 3, 2023 at 10:18 AM
    Quote from Parica
    Quote from Parica

Poštovani

S poštovanjem,
    mali dioničar,

Display More

Slobodne ruke su đavlje ruke...dosada me koštala cisto -760EUR...o tugo pregolema😬😬😬

Display More

sada još ostaje da se uzdate u Hanfu, možda pristanu namiriti gubitak :/

• kanabis
    Student
    Reakcija primljeno
    93
    • October 3, 2023 at 10:19 AM

Najbolja dionica. Sad kad je krenulo poslovanje oni vrijednost dionice spustaju u ponor. Netko se bogati, drugi gube ali to je nasa prelijepa drzava.

renchi
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,231
    • October 3, 2023 at 11:26 AM

Na onoj drugoj temi, adris, nekakvi virtue signaling tipovi tvrde da države ne mogu biti glupe. O itekako mogu. Mogu cak i propasti kao bivsa Juga ili biti glupe za zivot kao Afganistan. Takav je glupi drustveni ugovor. Kao kada igras nekakvu glupu drustvenu igru. Pojedinci su bitni. Tako sam i ja na vrijeme, ali sa zaljenjem izasla iz igre lrhc nakon igre LRH . Izasla sam iz LRHC jer sam shvatila da se ovdje ovisi samo o volji jednog pojedinca. Za one CERP i mirovinske fondove, znajuću sto se dogodilo s Agrokorom, me uopće nije bilo briga i nisu mi uljevali sigurnost. Ali ono sto se meni cini ako ce GAMA imati 22000 dionica i ako za 45 lrhc dobijes 1 gamu mozebitno malih bude i oko 7 %. Ne moze istiakivanje. Ali ako 1 gama treba 50 ili vise lrhc tada je opet moguce doci na 95 % i prag za istiskivanje. A i da te ne istisnu koja je buducnoat ? Cekati prodaju ftb i onda cekati podjelu novca ? Do kada ?

• nenad
    Početnik
    Reakcija primljeno
    25
    • October 3, 2023 at 12:13 PM

Pitanje je zašto već sad ne izbace ove s manje od 62 kom. A imaju laganu mogućnost i tako izvesti. Umjesto toga idu na split Game koji su prije koji dan spajali i izbacili male.

• Parica
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    3,765
    • October 3, 2023 at 12:46 PM

Jeb.eš pare...trebamo se svi trudit bit bolji ljudi i ostavit našoj djeci bolji svijet...to je puno važnije od novca...

Znači jutros sam prodao svojih "jučerašnjih 40 komada" sa gubikom od 760 EUR...i sad bi plakao :)

Naime prilikom "računanja" vrijednosti i odnosa između GAME u LRHC koristio sam pogrešan broj dionica GAME (17,8 tis kom) koji sam našao na njihovim stranicama. Pravi, točan broj dionica je 3.560 komada.

Slijedom navedenog pogrešno sam izračunao i udio većinskog nakon pripajanja i odnos između dionica GAME i LRHC-a...

Teško mi je na papiru objasnit i ne znam je li razmišljanje točno...ako nije neka me netko demantira i ukaže na logičku pogrešku...

1. Jedna dionica GAME se dijeli na 62 dionice

2. Znači da će GAMA nakon stock splita imati 220,7 tis dionica i nakon provedenog squeeza će većinski bit vlasnik 100%

3. Nakon pripajanja LRHC koja ima 302,6 tis dionica ukupna broj dionica GAME će biti 523,3 tis komada od čega će većinski imati 220,7 komada (100% GAMA dionica) + 266,2 tis komada od ex. LRHC-a (302,6 tis kom *88% vlasništva LRHC-a) što znači da će većinski imati ukupno 486,9 tis komada što daje oko 93% vlasništva pa neće moći odraditi squeez

4. E sad najvažniji dio, svi smo računali da stock split GAME na 62 dionice znači da se toliko vrednuje LRHC jer pripajanje ide 1:1...odnosno da je vrijednost LRHC-a u ovoj transakciji definirana na 140 EUR/d u odnosu na vrijednost dionice GAMA u squeezu (8,7 tis EUR/dionica)....međutim to nije točno (bar ja tako mislim ,možda sam lud :) :) :) ) jer se pripajanje odrađuje u omjeru 1:1 ali to ne znači da je vrijednost ta dva društva u omjeru 1:1 jer LRHC ima 302 tis komada dionica, a GAMA 220,7 tis komada...što znači da će vlasnici LRHC-a imati 37% više vlasništva u novoj GAMI od postojećih dioničara GAME i da je točna vrijednost LRHC-a po kojoj se radilo pripajanje 140 EUR +37%*140 EUR...odnosno 193 EUR po dionici...

Naravno da sad kukam što sam prodao svojih "jučerašnjih, dosadnih" 40 komada, ali dioničari na LRHC su se napatili zadnje 3 godine i ne bi se osjećao sretno da neki dugogodišnji dioničar danas proda po ovoj cijeni...ja ću svoje dionice pokušat vratiti preko prigovora koji sam poslao sam mail na ZSE u kojem tražim da se moje transakcije ponište jer sam doveden u zabludu budući je na službenim stranicama SN GAME naveden pogrešan broj njihovih dionica (17,8 tis komada a ne točan broj 3.560 komada)...vidjet ćemo što kaže ZSE...

Uglavnom, ako sam dobro izračunao...ekipa u LOVI STE :)!! bar bi trebali biti...

Cestitam...

renchi
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,231
    • October 3, 2023 at 1:12 PM

Ako je Parica u pravu sretna sam zbog vas. Ako vas ne moze istisnuti tada ste skupa s njima do prodaje :)

• andeo1
    Početnik
    Reakcija primljeno
    83
    • October 3, 2023 at 1:19 PM
    Quote from Parica

Jeb.eš pare...trebamo se svi trudit bit bolji ljudi i ostavit našoj djeci bolji svijet...to je puno važnije od novca...

Znači jutros sam prodao svojih "jučerašnjih 40 komada" sa gubikom od 760 EUR...i sad bi plakao :)

Naime prilikom "računanja" vrijednosti i odnosa između GAME u LRHC koristio sam pogrešan broj dionica GAME (17,8 tis kom) koji sam našao na njihovim stranicama. Pravi, točan broj dionica je 3.560 komada.

Slijedom navedenog pogrešno sam izračunao i udio većinskog nakon pripajanja i odnos između dionica GAME i LRHC-a...

Teško mi je na papiru objasnit i ne znam je li razmišljanje točno...ako nije neka me netko demantira i ukaže na logičku pogrešku...

1. Jedna dionica GAME se dijeli na 62 dionice

2. Znači da će GAMA nakon stock splita imati 220,7 tis dionica i nakon provedenog squeeza će većinski bit vlasnik 100%

3. Nakon pripajanja LRHC koja ima 302,6 tis dionica ukupna broj dionica GAME će biti 523,3 tis komada od čega će većinski imati 220,7 komada (100% GAMA dionica) + 266,2 tis komada od ex. LRHC-a (302,6 tis kom *88% vlasništva LRHC-a) što znači da će većinski imati ukupno 486,9 tis komada što daje oko 93% vlasništva pa neće moći odraditi squeez

4. E sad najvažniji dio, svi smo računali da stock split GAME na 62 dionice znači da se toliko vrednuje LRHC jer pripajanje ide 1:1...odnosno da je vrijednost LRHC-a u ovoj transakciji definirana na 140 EUR/d u odnosu na vrijednost dionice GAMA u squeezu (8,7 tis EUR/dionica)....međutim to nije točno (bar ja tako mislim ,možda sam lud :) :) :) ) jer se pripajanje odrađuje u omjeru 1:1 ali to ne znači da je vrijednost ta dva društva u omjeru 1:1 jer LRHC ima 302 tis komada dionica, a GAMA 220,7 tis komada...što znači da će vlasnici LRHC-a imati 37% više vlasništva u novoj GAMI od postojećih dioničara GAME i da je točna vrijednost LRHC-a po kojoj se radilo pripajanje 140 EUR +37%*140 EUR...odnosno 193 EUR po dionici...

Naravno da sad kukam što sam prodao svojih "jučerašnjih, dosadnih" 40 komada, ali dioničari na LRHC su se napatili zadnje 3 godine i ne bi se osjećao sretno da neki dugogodišnji dioničar danas proda po ovoj cijeni...ja ću svoje dionice pokušat vratiti preko prigovora koji sam poslao sam mail na ZSE u kojem tražim da se moje transakcije ponište jer sam doveden u zabludu budući je na službenim stranicama SN GAME naveden pogrešan broj njihovih dionica (17,8 tis komada a ne točan broj 3.560 komada)...vidjet ćemo što kaže ZSE...

Uglavnom, ako sam dobro izračunao...ekipa u LOVI STE :)!! bar bi trebali biti...

Cestitam...

Display More

Zanimljiva racunica samo sto tocka 3. nije tocna :) Iz objave vidimo da ce biti izdano 37.951 nove dionice - znaci ne konvertiraju se vlastite (od game) i trezorske.

Ja sam izaso nekako na silu uz minus 10%. Od ove ekipe se svasta moglo ocekivat ali ovo je samo fuj. Igrao sam se dvaput i dvaput su me preveslali :) svaka im cast, treci put nece :D

• nenad
    Početnik
    Reakcija primljeno
    25
    • October 3, 2023 at 1:41 PM

S obzirom na ovo:

"

Društvo preuzimatelj se obvezuje Manjinskim dioničarima Društva prenijeti dionice Društva preuzimatelja u sljedećem omjeru zamjene dionica Društva za dionice Društva preuzimatelja:

- u omjeru 1 : 1,00017, koji za (svaku) 1 dionicu Društva, bez nominalnog iznosa, za Manjinske dioničare Društva osigurava 1,00017 dionica Društva preuzimatelja, bez nominalnog iznosa.

Uzimajući u obzir da jedna dionica nije djeljiva, svaki Manjinski dioničar Društva, u zamjenu za (svaku) 1 dionicu Društva, dobit će:

• - 1 dionicu Društva preuzimatelja; i
    • - doplatu u novcu, i to u iznosu od 0,03 eura.

"

Znači, 0,00017 dionice vrednuju s 3 centa. Što daje da cijelu dionicu vrednuju - 176,47 eura.

Nisam računao ponderirani prosjek, jel moguće da je tu negdje?

A mislim da je i tu negdje oko 171 euro vrijednost kad se računa preko trenutne vrijednosti Game (imovina - dug na 31.12.2022).

• kvart99
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    592
    • October 3, 2023 at 1:48 PM

S obzirom na razne interpretacije u zadnjih dva dana , meni se čini da je ovdje jedino sigurno da nitko (osim njih samih) ne moze biti siguran kako ce se cijela stvar odigrati i po koliko ce sama dionica biti vrednovana.

• Sokolic
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    513
    • October 3, 2023 at 1:57 PM

Meni nije jasno ako tvrtka koja ne kotira na burzi pripaja tvrtku koja kotira te će se eventualno naknadno uvrstiti, po meni ako se miče s kotacije makar na jedan dan to je delistiranje i glasanjem protiv na skupštini bi trebali ponuditi izlaz svakom ko je protiv. Sve ostalo je protiv logike i onoga što bi taj zakon trebao štititi

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • October 3, 2023 at 3:06 PM

Imala sam lrhc, i prodala , već i zaboravila kada.

Nije mi se sviđalo kretanje cijene u rasponu. I za akumulaciju predugo je trajalo, a nije se moglo ni akumulirati, minorne količine

Zec je dakle bio u drugom grmu, sad vidimo i u kojem

Zse priča.

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • October 3, 2023 at 3:34 PM
    Quote from zlocesti

Imala sam lrhc, i prodala , već i zaboravila kada.

Nije mi se sviđalo kretanje cijene u rasponu. I za akumulaciju predugo je trajalo, a nije se moglo ni akumulirati, minorne količine

Zec je dakle bio u drugom grmu, sad vidimo i u kojem

Zse priča.

nije problem zse priča, stvar je u slušateljima, mnogi žele saslušati priču do kraja, ali meni se čini da je bolje ranije prekinuti slušanje i mirno spavati, jer ovdje uglavnom nema priča za laku noć i miran san

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 3:58 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. All

May 23, 2025 at 3:58 PM
    1. KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.) 473

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:15 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 3:39 PM
    2. Odgovora
      473
      Pregleda
      204k
      473
    3. All

May 23, 2025 at 3:39 PM
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • May 23, 2025 at 2:37 PM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      905k
      2k
    3. umalo

May 23, 2025 at 2:37 PM
    1. Komentari trgovanja na burzi - LIVE 16k

• harpun
      • February 13, 2020 at 11:19 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 2:35 PM
    2. Odgovora
      16k
      Pregleda
      6M
      16k
    3. umalo

May 23, 2025 at 2:35 PM
    1. PODR (Podravka d.d.) 1.2k

• havi
      • February 12, 2020 at 6:30 PM
      • Dionice
      • havi
      • May 23, 2025 at 1:57 PM
    2. Odgovora
      1.2k
      Pregleda
      483k
      1.2k
    3. All

May 23, 2025 at 1:57 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• DLKV (Dalekovod d.d.)

All May 23, 2025 at 3:58 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

All May 23, 2025 at 3:39 PM
  • VLEN (Viktor Lenac d.d.)

umalo May 23, 2025 at 2:37 PM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

umalo May 23, 2025 at 2:35 PM
  • PODR (Podravka d.d.)

All May 23, 2025 at 1:57 PM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

All May 23, 2025 at 1:39 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 23, 2025 at 1:36 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

jkova25 May 22, 2025 at 1:20 PM
  • INGR (INGRA d.d.)

SILVIO2024 May 22, 2025 at 1:20 PM
  • ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

All May 22, 2025 at 11:57 AM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,807 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 3 months ago