Da,može se kupiti i dio dionice,npr. Tesle.
Tnx guys
Da,može se kupiti i dio dionice,npr. Tesle.
Tnx guys
Interactive Brokeri. Otvoriti ću temu kad se prebacim tamo u potpunosti.
Negdje sam čitao da im je mjesečna naknada (neovisno od prometa, dakle to plus naknade za transakcije) 10$, jel to tako ili neka druga cifra?
Nekidan gledao na cnbc možete čak kupiti i jedan dio jedne dionice ,mislim da je bila tesla ali nisam siguran
Revolut to podrzava jos tamo od ljeta. http://www.revolut.com, mozes kupovati dionice na stranim trzistima bez puno problema preko njih. Novce uplacujes direktno sa kartice tekuceg racuna.
Revolut je prepaid kartica (mislim da sada Visu daju for free). Jako korisno ako ces kupovati bilosta preko interneta jer daju najbolji tecaj (trenutni tecaj, doslovno se svakih par sekundi mijenja). A kako sam vec spomenuo - jedna od funkcionalnosti koje nude je i kupovanje dionica na stranim trzistima, s time da mozes kupiti samo dio dionice.
Interactive Brokeri. Otvoriti ću temu kad se prebacim tamo u potpunosti.
Negdje sam čitao da im je mjesečna naknada (neovisno od prometa, dakle to plus naknade za transakcije) 10$, jel to tako ili neka druga cifra?
10$ ako ne trguješ...ako trguješ i napraviš 10$ u transakcijama onda poništavaš tu mjesečnu naknadu, tj. onda je nema.
Ekipa, pitanje - na koji nacin izvrsiti uplatu na Interactive Brokers preko nasih banaka? Trebao bih neka mini uputstva ako se nekom da nazvrljat.
da jer sam bio u zabludi i razmišljao sam kao i ti.. da su na vrhu. Međutim kad vidiš da tamo svaki dan ima neka dionica koja raste 100% a rasti će i u recesiji onda shvatiš da tamo nema vrha, ima samo vječnih prilika a na ovom ZSE smeću rijetkih prilika i mnogo neprilika.
možda je tako ali ima i upozorenja
jeli još misliš da se treba prebaciti u US
da jer sam bio u zabludi i razmišljao sam kao i ti.. da su na vrhu. Međutim kad vidiš da tamo svaki dan ima neka dionica koja raste 100% a rasti će i u recesiji onda shvatiš da tamo nema vrha, ima samo vječnih prilika a na ovom ZSE smeću rijetkih prilika i mnogo neprilika.
Apsolutno. Znaš li koliko je jučer dionica poraslo više od 30% u USA??
još misliš da se treba prebaciti u US
Apsolutno. Znaš li koliko je jučer dionica poraslo više od 30% u USA??
Iz nekog razloga je meni AAL (American Airlines) porastao 34%... Zasto i kako nemam pojma... Nit me briga, ionako sam ga kupio iz zafrkancije da vidim kako Revolut radi...
AAL:NASDAQ
Real Time Quote | Last NASDAQ LS, VOL From CTA | USD
Extended Hours
Last | 5:01:55 PM EDT
15.7401
-0.18 (-1.13%)
Close | 4:00:00 PM EDT
15.92
+1.61 (+11.25%)
kolega, ja sam jedan od rijetkih dolar bull-ova na forumu.
meni smiješno kako Ameri paničare oko razine duga koji je na 100% BDP-a, dok su Europejci i Japan hladni kao špricer na 200%+ BDP-a.
o Kinezima neću niti pričati, jer to što oni rade s Yuan-om bi posramilo i Zimbabve.
kad je njihova roba i Indijcima prejeftina, sve Vam je jasno.
pojednostavljeno, u svijetu di svi nemilice printaju, Ameri to još i najmanje rade.
čak mislim da će i kuna biti neloša priča, toliko da ćemo biti prisiljeni printati da je držimo da ne pobjegne na ispod 6,5 kn/1€.
Iako imamo oprečno mišljenje u sveti $ i KN, zahvaljujem na komentaru.
Moje upozorenje je bilo uz ulaganja na stranim burzama jer smatram da se pad $ treba uzeti kao dodatni rizik.
Kuna je u kanalu od 7,35 - 7,65 već godinama tako da ne vidim šansu od 6,5 za moga zivota, pogotovo uz već odredjeni tečaj konverzije u € 2023. godine, kreditni rejting BBB- i javnom dugu koji se priblizava 90% GDP. Prestoji nam još najmanje jedna teška godina.
EU zona će u ovom Q preći granicu od 100% duga u odnosu na GDP.
Kina je na 53% sa javim dugom u odnosu GDP i kamatnom stopom iznad 3 % tako da je tu ogroman manevarski prostor za razne manipulacije, subvencije i protekcionizam.
.
Display MoreIako imamo oprečno mišljenje u sveti $ i KN, zahvaljujem na komentaru.
Moje upozorenje je bilo uz ulaganja na stranim burzama jer smatram da se pad $ treba uzeti kao dodatni rizik.
Kuna je u kanalu od 7,35 - 7,65 već godinama tako da ne vidim šansu od 6,5 za moga zivota, pogotovo uz već odredjeni tečaj konverzije u € 2023. godine, kreditni rejting BBB- i javnom dugu koji se priblizava 90% GDP. Prestoji nam još najmanje jedna teška godina.
EU zona će u ovom Q preći granicu od 100% duga u odnosu na GDP.
Kina je na 53% sa javim dugom u odnosu GDP i kamatnom stopom iznad 3 % tako da je tu ogroman manevarski prostor za razne manipulacije, subvencije i protekcionizam.
.
moram priznati da ne znam za korelaciju između slabog dolara i pada cijene dionica, al bome znam za onu jakog dolara i pada cijena dionica, te pada kamata i rasta cijena obveznica.
pratim ja to onako malo po tehničkoj analizi.
ako se odlučim za kakav manevar, budem stavio u Što smo danas tržili?
na količinu od milijun funti sasvim ok
na količinu od milijun funti sasvim ok
Treba imat petlje otvorit 10 lot-a. Ili dubok margin.
Zanimljiv resistance probijen na EURUSD. Očekujem ga uskoro na 1.24-1.25.