Opet brodarine, naših brodića rastu.Po nalozima bi reka da ćemo gore...ali ako se netko ne istrese.Jedva čekam objavu rezultata, za prošlu godinu.Ovo što rade u Dubrovniku, rok izgradnje dvije godine, tu bi mogli dobro proći.Mislim da je tu po metru od 3-5tisuća eurića
Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)
-
-
-
E da nam je tu malo reditovskog duha umjesto berspotrebnog istresanja po bidu gdje bi nam bio kraj.
-
Bade foxe, jesi opet kupio kada ne treba? Kada ti krenes "dobronamjerno upozoravati" mene odmah uhvati panika - odmah znam da je vrijeme za van.
Mislim da tu ne treba traziti teorije zavjere, CO i ovo ili ono. Ovakve situacije na ATPL uopce ne trebaju cuditi. Ovdje fale veliki investitori, institucionalci. Spekulantski je uslo previse malih, koji po definiciji u ovakvim slucajevima panicno reagiraju i onda imamo ovo sto imamo.
Nisam kupio, tek se spremam ako još padne.
Kupovao sam na 350kn, kada sam javio.
Nisam ni prodavao, a možda sam trebao
P.S. Sretno Valentinovo svim kolegicama
naravno, Sretno Valentinovo!.......evo baš prigodno, sve crveni od ljubavi između svjetskih sila, ljubavi prema inflaciji, i Fedu koji ja za danas sazvao vanredni sastanak kako bi nam svima izjavio ljubav.......
i ja sam danas izjavio ljubav poreznoj za 2021 g. i tete tamo su mi rekle da me držvava jako voli i da nebi mogli bez takvih kao ja......
sretno svima......
-
Zato što imamo jaaako visok broj oboljelih od Omikrona. Od delte je vrh bio cca 7 tisuća, od Omikrona 17 tisuća
Pa je na većem broju i velik broj. Stari ljudi, pogotovo necijepljeni još uvijek teško oboljevaju. Pogoršaju im se njihove osnovne bolesti i to ih pogoršanje dokrajči. Plus virusna upala pluća i urušavanje svih tjelesnih sustava. I od gripe smo imali višak smrtnosti u starijim dobnim skupinama
S druge strane moj nećak ima ovih dana koronu, bez temperature je i malo mu curi nos
Što nam je dakle za činiti i što nam je bilo za činiti ? SVI stariji od 60 godina su se trebali cijepiti, i osobnog sam stava da je cijepljenje trebalo biti obavezno.. a svi drugi su trebali nastaviti živjeti.
Al uvijek je teško da je vuk sit, a ovce na broju
Glavni razlog većeg viška smrtnosti u odnosu na zapadne EU države nije procijepljenost kako tvrdi službeni narativ već znatno lošiji zdravstveni sustav, a to stanje traje već desetljećima i razlika se konstantno povećava na našu štetu.
Da li možete dokazati vašu tvrdnju kako "pogotovo necijepljeni još uvijek teško oboljevaju"?
Temeljem čega tvrdite da su se stariji od 60 godina trebali cijepiti, te da bi to trebalo biti obvezno?Pazite, ovdje pričamo samo o zaštiti necijepljeni vs cijepljeni, a gdje su još ozbiljne nuspojave o kojima se praktički javno i ne govori, ali kojih ima sve više i sve više izlaze na vidjelo.
Obzirom da je tema osjetljiva i izaziva podjele, smatram da bi se pri iznošenju ovakvih tvrdnji trebalo iznijeti argumentirane dokaze. Pritom ne mislim na uvriježene neargumentirane floskule tipa "znanost je tako rekla i to moramo prihvatiti".
Primjerice, evo vam članak sa službenim linkovima, na situaciju u V. Britaniji koja je u potpunoj suprotnosti s ovim što vi tvrdite. Slično se može izvući i za ostale države. Zar mislite da je u RH situacija suprotna i nije li vam čudno da se ti omjeri više ne objavljuju na dnevnoj bazi?
-
Jedna zanimljivost.
Gledam kako je CBX danas zatvorio i padne mi napamet pogledati i graf za CBX10, nisam ga nikada prije gledao... i tako učitam podatke u svoju excelicu... čekam da se sve učita... nikako da se graf ažurira... provjeravam zašto ne radi, jesam li nešto zeznio u importiranju... i onda skužim da je graf zapravo učitan, ali da izgleda gotovo identično kao i graf za CBX. Na grafu CBX-a mi ostale linije kanala, bear flaga... zanimljivo je da sve idealno odgovara i grafu za CBX. Zanimljivo je i da je RS (relative strength) CBX10 u odnosu na CBX trenutno 1,0. Čak i MACD i RSI izgledaju identično, VIX, rasmještaj MA-ova, doslovno sve.
Haha, uopće ne kužim čemu taj CBX10 služi. ZSE, jedna takva mala i beznačajna burza ima čak 11 indeksa (ako sam dobro pobrojao). Čemu to?
mislim da se radi o nekoj greški, indexi su potpuno drugačije izgledali i svi su bili različiti, danas su svi potpuno isti, što je nemoguće, nešto tu nije dobro s podacima, možda hakeri hoće izvući lovu od burze kao od A1
-
Jedna zanimljivost.
Gledam kako je CBX danas zatvorio i padne mi napamet pogledati i graf za CBX10, nisam ga nikada prije gledao... i tako učitam podatke u svoju excelicu... čekam da se sve učita... nikako da se graf ažurira... provjeravam zašto ne radi, jesam li nešto zeznio u importiranju... i onda skužim da je graf zapravo učitan, ali da izgleda gotovo identično kao i graf za CBX. Na grafu CBX-a mi ostale linije kanala, bear flaga... zanimljivo je da sve idealno odgovara i grafu za CBX. Zanimljivo je i da je RS (relative strength) CBX10 u odnosu na CBX trenutno 1,0. Čak i MACD i RSI izgledaju identično, VIX, rasmještaj MA-ova, doslovno sve.
Haha, uopće ne kužim čemu taj CBX10 služi. ZSE, jedna takva mala i beznačajna burza ima čak 11 indeksa (ako sam dobro pobrojao). Čemu to?
mislim da se radi o nekoj greški, indexi su potpuno drugačije izgledali i svi su bili različiti, danas su svi potpuno isti, što je nemoguće, nešto tu nije dobro s podacima, možda hakeri hoće izvući lovu od burze kao od A1
moram sam sebe ispraviti, slični su izgledom grafa, ali nisu isti, ima dva, tri se jako razlikuju i oni su u stvari najbolji
-
Morate imati na umu da Ukrajina čini oko 9% svjetskog izvoza žitarica,a na Rusiju otpada oko 11% svjetskog izvoza ugljena.
Dođe li do eskalacije, sto osobno smatram da nece doci, dobro bi se uzdrmao brodski sektor. Bit ce jos ovdje napetosti, dok se ne primire.
-
Trenutna cijena na burzi je realna, ok
Gdje vidite cijenu nakon izvješća?
900 kn.
-
Gdje vidite cijenu nakon izvješća?
900 kn.
Hvala. A prognoza dividende?
-
Vozarine rastu, brodari vani rastu, a dijonica pada. Jel Rusi još napadaju ili je to so last week?
Ipak je bilo bolje kupiti stan u Zg ili na obali, nego dijonice, jer nekretnine rastu 10% godišnje, a
Hrvati vole nekretnine, puno nekretnina, pogotovo u Zg i na moru .
Evo i ATPL gradi neke stanove, pa baš me zanima pošto kvadrat uz more, sigurno nije jeftino
P.S. Tehničari koji su savjetovali da se proda na 350kn zbog ruske zime, sada na 400kn savjetuju
da je novo više dno na 390kn, nakon što su savjetovali kupnju na 420kn.
Ako mene pitas pametna kupnja je bila i na 350 kuna i na 420 i na 400.
Samo sam ja ostala bez penez jer sam vec sve kupila😅 pa vise ne kupujem😭
Mislim da je bilo pametnije kupiti strane brodare (done that) na onom propadu
krajem prošle godine, jer su neki i 40% u plusu od tada, pa ću ih već
polako početi prodavati jer mi lupaju u strop sa zaradom i plusem .
Ako se ova Atpl nastavi ovako kilaviti, još ću stići i dodatno kupiti dijonice
prije nego poraste, ako poraste. Možda još i padne, pa će i rast biti slađi
P.S. Sretan rođendan kolega 5. Element
Petak i rođendan, pa kud ćeš bolje
Vozarine rastu, brodari vani rastu, a dijonica pada. Jel Rusi još napadaju ili je to so last week?
Ipak je bilo bolje kupiti stan u Zg ili na obali, nego dijonice, jer nekretnine rastu 10% godišnje, a
Hrvati vole nekretnine, puno nekretnina, pogotovo u Zg i na moru .
Evo i ATPL gradi neke stanove, pa baš me zanima pošto kvadrat uz more, sigurno nije jeftino
P.S. Tehničari koji su savjetovali da se proda na 350kn zbog ruske zime, sada na 400kn savjetuju
Ovako je to bilo početkom 2020...........
From: board
Sent:
To:
Subject: Batala
Poštovani gdin,
sukladno razgovoru u privitku dostavljamo katalog stanova.
Definirane su cijene u iznosima: 4.250 eur/m2 za stanove, 4.375 eur/m2 za apartmane (uključujući i stanove pod oznakama B205,B305,B405,B505,B605) i 4.500 eur/m2 za studio apartmane. Uz stan je obavezna kupnja parkirnog mjesta čija cijena iznosi 22.500,00 eur-a.
Ukoliko se odlučite unaprijed za plaćanje cjelokupnog iznosa popust je 3%.
Ostali uvjeti plaćanja su kako slijedi:
1. 20 % na potpisu Predugovora / Ugovora;
2. 20% na početku kopanja građevne jame;
3. 25% na dovršetku armirano betonskih radova;
4. 25% nakon postavljanja vanjskih zatvora / fasade;
5. 10% prilikom izdavanja Uporabne dozvole / etažiranja.
U slučaju da ste odustali od kupnje, molimo vas povratnu informaciju do sredine idućeg tjedna kako bi stan mogli ponuditi idućem kupcu.
Molimo da vodite računa da je katalog upućen svim do sada zainteresiranim kupcima te da je vrlo lako moguće da je za neke od stanova već dana kapara (ne postoji mogućnost rezervacije bez plaćanja kapare).
Stoga, ukoliko budete zainteresirani, prilikom odabira uzmite u razmatranje više opcija.
S poštovanjem,
Daria Prebisalić
Ured predsjednika Uprave
ATLANTSKA PLOVIDBA d.d.
Dr. Ante Starčevića 24 / 2 kat
20000 Dubrovnik
Telefon: +385 (0) 20 356 141
Mobitel: +385 (0) 91 396 6322
E-mail: daria.prebisalic@atlant.hr
OIB: 61063868086
Ma ovo je sigurno do sada poraslo.
Jučer gledao Otvoreno i na Bundeku (neš ti Bundeka, kažu da je novi Monaco ) traže 7000 Eur/m2 .
Ovo je u Dubrovniku 1. red do mora i cijena od 4000 - 4500 Eur/m2
Sada je idealno vrijeme za prodaju tih stanova, jer stranci kupuju ko ludi na obali, ne pitaju za cijenu.
U Opatiji se stan prodao za 10 000 Eur/m2, bar tako pišu novine.
Ovo je deset najskupljih stanova u HrvatskojAko vas kojim slučajem žulja koji milijun eura viška ili ne znate gdje biste uložili, možda bi bilo mudro razmisliti o investiciji u nekretnine. Srećom, na…www.tportal.hr -
-
---
Bravo Lijo, više te neću zvati Lija, za mene si sada Vuk, i to veći od onoga sa Wall Streeta. Prvo pokorio ZSE, a sada i Wall Street. Skidam kapu.
Inače nemam običaj dijeliti savjete pa tako ni kupnju/prodaju dionica, ali tebi bih ipak savjetovao da se ostaviš tehničke analize, samo se možeš ozlijediti.
-
---
Bravo Lijo, više te neću zvati Lija, za mene si sada Vuk, i to veći od onoga sa Wall Streeta. Skidam kapu.
Inače nemam običaj dijeliti savjete pa tako ni kupnju/prodaju dionica, ali tebi bih ipak savjetovao da se ostaviš tehničke analize, samo se možeš ozlijediti. Vidim da ti i bez nje ide sasvim solidno.
ali je dobar u psihoanalizi, što jest jest, da nije pogodio u sridu petkom, ne bi mu se nitko ni javio
-
Lagano se čisti ask. Nakon ovakvog izvješća realan je udar u tehničkih 74 kn.
-
ko su rvati?
-
Razlika između Hrvata i Rvat'ne je ko između seljaka i Seljačine.
Johhny Štulić
-
ko su rvati?
Krojači sudbine ovoga trenutka i ovdje.
-
Indijanci... bez uvrede
-
Do kad mogu ovi ovo još rastezati, uključujući i uplatu love na račun?
Ima li tko iskusan u ovakvim situacijama?
Ima iskusan. Pitajte Sanadera.
-
Do kad mogu ovi ovo još rastezati, uključujući i uplatu love na račun?
Ima li tko iskusan u ovakvim situacijama?
Ima iskusan. Pitajte Sanadera.
nemojte ljudi ni zaboravljati, imamo mi iskusnih u teleoperaterima, ovoga čak svrstavaju i u turoperatere
ovaj ziđe od krova, kako i priliči Mudrijašima, da majstori ne kisnu
-
Ne vidim tko bi drugi kupio i prodavao ispod cijene iste dionice.
Netko je izračunao da je zadnji dan za ponudu ovaj četvrtak po nekim zakonskim osnovama, a u subotu je godinu dana od prodaje dionica AH.
ni ja, ali ako su bili oprezni, možda je to neki nama nepoznati igrač s klupe, takve obično u takvim situacijama predlože odvjetnici, ne treba ni njih podcijeniti, oni znaju di vrag spava
Pa da ima volje i hrabrosti kod Hanfe u roku keks mogu upratit trag novca misterioznog gubitnika.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SPAN (SPAN d.d.) 2.4k
- LodeRunner