1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Razno
  3. Kavana

Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• maratonac
  • February 19, 2020 at 1:17 PM
  • hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,012
    • August 2, 2020 at 10:19 PM
    Quote from naim
    Quote from Parica

Mislim da treba uci sad i prodat prije q3...i ne vracat se do sljedece jeseni jer smatram da ce trebati minimalno jos 2 sezone da se turisticki sektor vrati u normalu, sto zbog korone i promijene preferencija turista sto zbog ocekivano manje kupovne moci...

P.s. od turista imam samo SUKC, ali u ponedjeljak planiram kupovat RIVP

Koje promijenjene preferencije turista?

Promijenile su se okolnosti, a ne preferencije. Oni da mogu odnosno da to okolnosti dopuštaju, bili bi cijelo ljeto na moru.

A ove gtalacke iz graha, kad ući, kad izaći nije vrijedno komentara. Da se ne dogodi kao na PTKM, kupim na 17, prodam na 20-25.

Da je baba muško zvala bi se duško......i da, okolnosti ne idu na ruku ali dopuštaju turistima da dolaze..... ali ne u broju u kojem bi turističke firme trenutno željele.......a vi malo smanjite doživljaj i upristojite komunikaciju prema kolegama na forumu......isto tako ne razumijem ni moderatora koji vam dopušta spamanje tema i nepristojnu komunikaciju prema drugima a odgovore konkretno mene a vjerovatno i drugih premješta na druge teme.......moj vam je savjet da kupite tanker i plovite po Jadranu od hotela do hotela Rivp i ako u nekom hotelu nema mjesta ljude smještate na tanker jel oni za razliku od ovog vašeg novog Đure ipak zarađuju novce......ili možda, još i bolje budući da ste jako pametni zakupite sve smještajne kapacitete Rivp-a na sljedečih bar 3-5 godina jel time čete im osigurati dobit a i dionica će vam onda rasti.....

• Kajnak
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    258
    • August 2, 2020 at 11:15 PM

Svi "profići" na ovom forumu ko da imaju sobe u Vrapču. Da su na burzi aktivni ko na forumu gdje bi nam bio kraj. To da će igrači koji su u IPO plaćali po 65 kn sada upravi prodavati "ispod fer vrijednosti" moguće u tvojim mokrim snovima.

• Sokolic
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    513
    • August 3, 2020 at 8:51 AM

Ajde sinko oladi, imam tpng malo više od tebe ali mokri snovi se uglavnom ne ostvaruju. Ti znaš kad će netko veći izići? I po kojim cijenama? Ja sam očekivao da ćemo preći 60 a glavni direktor nije, pa ko je blize oltaru?

• naim
    Guest
    • August 3, 2020 at 8:52 AM

Razvodnila se tema bakanalijama.... mislim da nema mnogo fajde od nizanja maka na konac, pa kako bi rekao nas voljeni gradonačelnik, ostavimo se povrijeđenih taština i ega, bolje da “idemo (nekaj pametnog) delati”.

• Kajnak
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    258
    • August 3, 2020 at 9:30 AM
    Quote from Sokolic

Ajde sinko oladi, imam tpng malo više od tebe ali mokri snovi se uglavnom ne ostvaruju. Ti znaš kad će netko veći izići? I po kojim cijenama? Ja sam očekivao da ćemo preći 60 a glavni direktor nije, pa ko je blize oltaru?

Još jedan vidoviti Milan. Čestitke milijunašu.

• JosefBeuys
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    371
    • August 5, 2020 at 1:05 AM

Briljantno logičko zaključivanje na tragu "jučer se islamist samoubojica raznio. I na ovom primjeru se pokazuje da muslimane treba držati izvan granica države". Kolega, držite se vi sa svojim čarobnim digitronom Optime, Aztn je objavio zanimljivu objavu danas, pa dajte si truda je dešifrirati, a ne da gubite vrijeme na stvarima koje ne razumijete i na kojima ne znate zaraditi novac.

Dajte mi jeftino da vam prodam skupo.

• naim
    Guest
    • August 5, 2020 at 11:31 AM

Pa pokazuje se da je moja logika itekeko bila ispravna. Ja nisam nigdje spomenuo tko je ni zašto bilo sto napravio nego da postoji potencijalna opasnost od takvih proizvoda i da je dobro da nisu blizu urbanih središta i velikih gradova.

https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet…istima-15011993

Optima bojim se nema veze s ovime i ne proizvodi potencijalno opasne tvari. Za sve ostalo savjetujem da se potrazi stručna pomoć i specijalističko misljenje.

• JosefBeuys
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    371
    • August 6, 2020 at 8:43 AM

Ne poznaješ elemementarnu logiku koja se uči u srednjoj školi, a pogreške u zaključivanju i logički kvadrat ti ja ne mislim objašnjavat. Puno je gori problem, obzirom da ulažeš, je što ti je i to nepoznanica, ali ni na to ne mislim gubit vrijeme.

Ovo sa "stručnom pomoći i specijalističkim mišljenjem" tak se doma sa ženom i djecom razgovaraj (samo ne razumijem koja je svrha admina ovdje).

Dajte mi jeftino da vam prodam skupo.

• nemo
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    768
    • August 6, 2020 at 11:31 AM

ja sam mislio dokupljivat na 20 i ispod ali...ionako cemo na jesen biti pametniji. Meni osobno je ok bilo kakva opcija. U rivp od pocetka, ulazak nizak, dividende pobrane...trebalo bi mi jos 2 korone do minusa😂. Sezona 2021. ce biti jako zanimljiva za sve turiste.

Naravno, sad ce dežurni katastroficari svrsavat ili cu u smeće. 😎

• Neo
    Guest
    • August 8, 2020 at 8:43 AM
    Quote from Marielena

Mislim da je ovo bila idealna prilika da se trejdere izuje iz cipela.

Sada moze poceti rast.

Istina kolegice...al jos tu nije panika kakva bi trebala biti. Igh ce opet do 100kn ako ne i nize.

Quote from PILAPILA

Svi ste zaradili kao i uvijek... pa tu nema gubitnika..malo budite skromni barem prema sebi...i stalno vrtite istu priču...

Ako zelite slobodno mi se javite na PM...dokazem sto govorim. 46 transakcija zaredom dobit.

Edited once, last by Neo: Merged a post created by Neo into this post. (August 8, 2020 at 8:44 AM).

• D'artagnan
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    324
    • August 8, 2020 at 9:16 AM
    Quote from emil
    Quote from Neo

Po toj logici kako Optima bude padala i dalje...a ja mislim da hoce..padat ce cijeli Crobex???

Igh cekam na 94-95kn...prije se ne vracam..tu je donji boll.

a gdje je nestala i zasto je nestala procjena od 135kn(od jucer)pa do 200kn(od nekidan) ? sta je cijela TA od jecer do danas nestala radi optime?

Hahahhaha, pa projekcija i grafovi su kako prodas ili kupis valjda je to jasno i ekipi iz vrtića, tu ne treba znanje tehnicke analize 😂😂😂

• Parica
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    3,765
    • August 8, 2020 at 4:11 PM
    Quote from Marielena
    Quote from Parica

Moje iskustvo je da se moglo lijepo zaradit na aktivnom pristupu s dividendnim dionicama...samo pratis kad su dividende i pozicioniras se 60 dana ranije...5% prinosa zagarantirano...i samo vrtis...toga sad vise nema, sad igram gerilski, brzo unutra i brzo van...imam SAPN i stalno sam na kupnji i na prodaji...klackalica

Trenutno nema dividendi ;)

Ima to i svojih mana. Nakon isplate dividende cijena dionice padne i to bas za cijenu dividende.

Slabo pratite;););).

Ove godine, sve dionice (osim HT) koje su isplatile dividendu su se nakon 10 dana vratile na cijenu prije isplate (JDGT, KODT, PODR, ATGR)...i sve sam ih odigrao:P:P:P.

Cekam jos HT da se vrati barem na 168kn...

• prdekalo
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    219
    • August 9, 2020 at 12:03 PM

bumbar:

prodaja OPTE ide dalje..do 7 mjesec sljedece god ce se realizirat prodaja a vjerujem i prije...sad nema HT koji je bio kocnica prodaje...banka ce to rjesit u kratkom roku (ZABI treba cash..pogledaj u HR dobit ima pala 50%..a matica u Italy dobit pala 77%..ZABI je potreban cash a ne Optima)..tako da ovaj panicarski pad gledam kao priliku za onog ko ima love..u kratkom roku ocekujem 5.50 do 6 kn i u to rasponu ce se vrtit dok ne dodje info o prodaji...

• Neo
    Guest
    • August 9, 2020 at 10:19 PM

Ta Opte ce se prodavati vjecno! Ne kuzim nekog tko je kupio na 1.5 do 2.5kn...cemu filozofiranje...na 8-9kn je trebalo prodavati i kraj priče.Nego su isti dokupljivali.

Kakav promašaj!

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • August 9, 2020 at 10:24 PM
    Quote from Neo

Ta Opte ce se prodavati vjecno! Ne kuzim nekog tko je kupio na 1.5 do 2.5kn...cemu filozofiranje...na 8-9kn je trebalo prodavati i kraj priče.Nego su isti dokupljivali.

Kakav promašaj!

sada kad vidiš koliko je ogorčenih, ispada da su više nadokupljivali na 8-9 nego su kupili u startu po 1,5-2, čak bih se usudio misliti da su prodavali na 3-4 ne očekujući toliki rast i onda tražili vraga na tako visokim cijenama, kao da potencijalni kupac jedva čeka rasuti lovu po malim ZaneSEnim ulagačima, pa zna on bolje od svih nas čija majka crnu vunu prede

• BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    • August 10, 2020 at 12:14 AM
    Quote from prdekalo

bumbar:

prodaja OPTE ide dalje..do 7 mjesec sljedece god ce se realizirat prodaja a vjerujem i prije...sad nema HT koji je bio kocnica prodaje...banka ce to rjesit u kratkom roku (ZABI treba cash..pogledaj u HR dobit ima pala 50%..a matica u Italy dobit pala 77%..ZABI je potreban cash a ne Optima)..tako da ovaj panicarski pad gledam kao priliku za onog ko ima love..u kratkom roku ocekujem 5.50 do 6 kn i u to rasponu ce se vrtit dok ne dodje info o prodaji...

Ovaj komentar od prdekalo ima najvise razlicitih ocjena do sada :D, samo fali confused ?(

Kocka je bačena, alea iacta est :!:

• ZSEZSE
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    401
    • August 10, 2020 at 7:38 AM
    Quote from BudFox
    Quote from prdekalo

bumbar:

Ovaj komentar od prdekalo ima najvise razlicitih ocjena do sada :D, samo fali confused ?(

Sad smo i to odradili😎

• Mrcash
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,554
    • August 10, 2020 at 7:52 AM
    Quote from BudFox
    Quote from prdekalo

bumbar:

I ja sam bas isao gledati sta fali da nabacim ,nažalost sve je bilo popunjeno pa sam nabacio jedan tužni

• tollway
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,181
    • August 10, 2020 at 8:54 AM

da,da!!?? ZABI nužno treba treba keš od optime!!?? imaju para da ih nemaju kome i kamo plasirati! pogledajte stavke kapital i rezerve i zadržana dobit. baš će ih tih 200-250 milja preporoditi. toliko zarade na naknadama za 2-3mj. jedan kvartal male dobiti znamo svi iz kojih razloga i odmah banka pred propašču! stvarno ste smiješni. prisjetite se koliki je niz g prodavala istraturist.

• bumbar
    Student
    Reakcija primljeno
    68
    • August 10, 2020 at 1:46 PM
    Quote from loki07
    Quote from jasko

I don't see what could possibly go wrong with that....

---

I don't see what could possibly go wrong with that....

hehe...sjećam se da je baš takav naslov bio u engleskim novinama prije polufinala SP Hrvatska - Engleska 2:1

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • May 30, 2025 at 4:39 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. accountant

May 30, 2025 at 4:39 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 3k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 29, 2025 at 10:15 PM
    2. Odgovora
      3k
      Pregleda
      1.3M
      3k
    3. umalo

May 29, 2025 at 10:15 PM
    1. ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.) 942

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:13 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 29, 2025 at 6:35 PM
    2. Odgovora
      942
      Pregleda
      494k
      942
    3. alfa1

May 29, 2025 at 6:35 PM
    1. Što smo danas tržili 6k

• harpun
      • February 15, 2020 at 11:11 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 29, 2025 at 10:36 AM
    2. Odgovora
      6k
      Pregleda
      2.3M
      6k
    3. Meri

May 29, 2025 at 10:36 AM
    1. Implementacija AI tehnologije u investiranju i bihevioralne financije: analiza i utjecaj na investicijske odluke individualnih investitora 2

• imavrek
      • May 13, 2025 at 11:47 AM
      • Stručne rasprave
      • imavrek
      • May 29, 2025 at 10:24 AM
    2. Odgovora
      2
      Pregleda
      439
      2
    3. imavrek

May 29, 2025 at 10:24 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

accountant May 30, 2025 at 4:39 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

umalo May 29, 2025 at 10:15 PM
  • ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.)

alfa1 May 29, 2025 at 6:35 PM
  • Što smo danas tržili

Meri May 29, 2025 at 10:36 AM
  • Implementacija AI tehnologije u investiranju i bihevioralne financije: analiza i utjecaj na investicijske odluke individualnih investitora

imavrek May 29, 2025 at 10:24 AM
  • SPAN (SPAN d.d.)

mooji May 29, 2025 at 9:38 AM
  • Trumpove carine

pod_zidom May 29, 2025 at 9:32 AM
  • Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

umalo May 29, 2025 at 9:29 AM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 28, 2025 at 2:00 PM
  • Hrvatski ETF fondovi

Bokyklc May 28, 2025 at 8:01 AM

Popularne Teme

• Birtija

5,858 Replies, 5 years ago
  • Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

4,267 Replies, 5 years ago
  • Aktualno (vijesti)

1,148 Replies, 4 years ago
  • Prognoza cijena

231 Replies, 5 years ago
  • Prijedlozi za forum

212 Replies, 5 years ago

Slične teme

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• Avx
    • February 13, 2020 at 2:36 PM
    • Dionice