imal' negdje kupiti dionica našega 'Ajduka ?
-
-
-
Ne znam jel netko od vas ovdje zagrebcana ima kakva pitanja vezano za potres, treba neki savjet ili nesto slicno. Mozete mi poslati sliku nekavih pukotina ili bilo kakav upit na PM. To mi je uze podrucje struke, rado cu pomoci.
-
Drugi dio udara na potrosnju
https://www.24sata.hr/news/stize-kor…-radnika-683369
Ministarstvo rada priprema novi zakon koji bi omogućio suspendiranje sadašnjeg Zakona o radu, pa bi zaposleni u cijeloj Hrvatskoj mogli očekivati manja prava ako prijedlog prođe. Ukratko, zbog izvanrednih okolnosti uzrokovanih pandemijom, poteškoća u radu tvrtki ili njihova zatvaranja, poslodavci bi mogli smanjivati plaću do minimalne, promijeniti uvjete ugovora i rezati sve ugovorene dodatke radniku. A čini se da će se smanjiti naknada za nezaposlene koji se prijavljuju na burzu.
Iako Ministarstvo poručuje da niti jedna odredba neće biti donesena bez konzultacija i savjetovanja sa sindikatima, oni smatraju da je Vlada odlučila iskoristila izvanrednu okolnost na štetu radnika. S druge strane, već u ranijim razgovorima su nam poslodavci rekli da ukoliko u ovim izvanrednim okolnostima ostanu važiti sve odredbe zakona, bili bi izloženi tužbama. Jer, primjerice, ako ne mogu isplatiti plaću i ugovorene dodatke zbog pada prihoda ili zatvaranja, postojeći zakon bi dao pravo radniku da tuži. Sada nije reguliran niti rad od kuće, ne mogu radnike brzo poslati na godišnji odmor...
Novi zakon bi "pomogao" i Vladi i omogućio da reže materijalna prava zaposlenih u javnim i državnim službama jer bi ostavio mogućnost da poslodavac jednostrano suspendira prava iz kolektivnih ugovora.
-
Pitao ministar kome da uzmu iz rashodovne strane proracuna??
Pa eto kad neznas, ovdje ce biti dosta da se prebaci nazad u gospodarstvo... sve ove na minimalac dok ne prođe kriza, a onda sve resetirati i vidjeti jel stvarno ima potrebe za toliko agencija.... ili odmah resetirati, dati ljudima minimalac, i posloziti nanovo samo on9 sta imaju i druge moderne drzave i sta ima smisla i logike da radi... + povlastene mirovine i saborske place, na minimalac dok ne prođe kriza.. a lijecnicima ouna placa + bonus kad se sve smiri
-
REKORDNIH 3,3 milijuna Amerikanaca prijavilo se za naknadu za nezasposlene prošlog tjedna, što je bez ikakve konkurencije najviše u američkoj povijesti.
Do sad je rekord držao tjedan iz listopada 1982. godine kad je 695.000 ljudi dobilo otkaz u istom tjednu. Brojka od 3,3 milijuna nezaposlenih jedan je od brojnih pokazatelja kako će kriza s koronavirusom utjecati na američku ekonomiju za koju je kongres jučer odobrio pomoć od dva trilijuna, odnosno 2000 milijardi dolara.
Treba pročitati iznova što Kostolany piše o ovakvim situacijama
-
REKORDNIH 3,3 milijuna Amerikanaca prijavilo se za naknadu za nezasposlene prošlog tjedna, što je bez ikakve konkurencije najviše u američkoj povijesti.
Do sad je rekord držao tjedan iz listopada 1982. godine kad je 695.000 ljudi dobilo otkaz u istom tjednu. Brojka od 3,3 milijuna nezaposlenih jedan je od brojnih pokazatelja kako će kriza s koronavirusom utjecati na američku ekonomiju za koju je kongres jučer odobrio pomoć od dva trilijuna, odnosno 2000 milijardi dolara.
Da vizualizacija bude bolja strasno
-
Da, danas su preuzeli ulogu drzave sa najvise zarazenih na svijetu... uf tek ce biti gadno, kako ce sve zavrsiti sam vrag zna...
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvats…njaci/10138978/
Ako ovi ne iskoriste ovi priliku i srezu sve troskove raznih agencija, povlastenih mirovina ... i usput ne reorganiziraju javnu upravu, opcine i gradove, samo je pitanje dana kad ce se sve urusiti kao ove zgrade u zagrebu...
ako im nije jasno, onda nek ne rade nista, bude se to desilo jako brzo, pa nece imati nitko osim bona za hranu .... ali mozda i bolje da se sve napokon resetira, kad nisu bili u stanju sve to odraditi i prije..
-
Burze rastu, winter's coming kažu u Game of Thrones
-
Da, danas su preuzeli ulogu drzave sa najvise zarazenih na svijetu... uf tek ce biti gadno, kako ce sve zavrsiti sam vrag zna...
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvats…njaci/10138978/
Ako ovi ne iskoriste ovi priliku i srezu sve troskove raznih agencija, povlastenih mirovina ... i usput ne reorganiziraju javnu upravu, opcine i gradove, samo je pitanje dana kad ce se sve urusiti kao ove zgrade u zagrebu...
ako im nije jasno, onda nek ne rade nista, bude se to desilo jako brzo, pa nece imati nitko osim bona za hranu .... ali mozda i bolje da se sve napokon resetira, kad nisu bili u stanju sve to odraditi i prije..
kolega, mene jedino čudi "u ovom trenutku" da mi još uvijek nemamo AGENCIJU ZA CORONU, što samo po sebi ukazuje da se nešto nenormalno događa, jer su već morali organizirati i oni kakvu konferenciju za novinare i naplaćivati 15-20k kn mjesčno / komadu zaposlenih počevši barem od 15.03.
-
kolega, mene jedino čudi "u ovom trenutku" da mi još uvijek nemamo AGENCIJU ZA CORONU, što samo po sebi ukazuje da se nešto nenormalno događa, jer su već morali organizirati i oni kakvu konferenciju za novinare i naplaćivati 15-20k kn mjesčno / komadu zaposlenih počevši barem od 15.03.
Nadam se da se ovaj forum još ne čita na nadležnim mjestima jer ste im upravo dali ideju koju će sigurno iskorisiti
-
-
Osobno sam izabrao "mirovati" u kešu, jer mi se put kojim svijet ide ni malo ne sviđa, većinom eur, nešto kn i usd. Ostalo mi je nešto nelikviduša...
Jasno je da "mirovanja" nema koju god imovinu čovjek imao jer je keš pozicija kao i svaka druga.
Svaki dan u kešu ili propuštaš zaraditi gomilu love, ili propuštaš veliki gubitak. Imam gomilu love koja će ili neće vrijediti za par mjeseci...
Uglavnom, kako živjeti normalno? Došlo je vrijeme velikih odluka, tko krivo izabere stradat će. Znam da će me budućnost pitati gdje sam bio 2020?
2008/2009.sam solidno prošao.
-
evo su nam rusi dali gol
-
Nadam se da se ovaj forum još ne čita na nadležnim mjestima jer ste im upravo dali ideju koju će sigurno iskorisiti
evo njia
https://www.vecernji.hr/premium/potreb…darstvo-1388934
ministarstava ionako popunjavaju nesposobni politički uhljebi, a ne služe ni za ukras, fikusi su ljepši i korisniji od njih
-
izjednačili smo
-
izjednačili smo
a jel Kolinda opet na utakmici? a kaže u samoizolaciji
čak mi se nekako čini da naši sada bolje igraju
-
ne znam ali ja sam nekako mirniji
-
perišić stativa
-
vodimo 2 :1