kolega StatusQuo , pišeš paušalno, kamatne stope su sasvim ok a i banke su odavno stavile veći naglasak na naknade i druge izvore prihoda a slobodno si otvori ta i pogledaj trend, školski pozitivan iako od nedavno usporen rješavanjem dijela pozicije ulagača rasformiranog fgs-a što nužno i nije loše u smislu likvidnosti dionice i ff-a
...a usporedbu hpb sa brodarima i glečerima kol. Philidor je uopće suvišno komentirati, to samo pokazuje koliko površno pratiš trendove ta, fa i investicije općenito a ulaganje ti se svodi na kratkih 10%...
...osim špekulativnog rasta atpl koja eto upravo već neko vrijeme cjenovno udara u glečer i upitno je da li uopće ima ikakav potecijal rasta a kamo li tek 10%, koji su to drugi brodari nešto odradili vatromet, ulpl koja je sa 20k kn dignuta sa 65 na 85kn, stečajuša jdpl koja je kolateralno napucana od onih koji su prerano prodali atpl, tpng koja se već 3 godine kreće flat na 40kn +/- 10% ...potencijal hpb je do razine bv 1250kn i objektivno je u datim okolnostima nadati se i dividendi a koji su ti to potencijali brodara
O čemu ti pričaš? Prvo, otkud tebi uvid u moj način investiranja iz jednog posta? Zar nije istina da će reakcija tržišta na FI brodara sigurno biti izraženija u odnosu na HPB? Jesam li nešto govorio o budućnosti ili daljoj perspektivi ili se samo referirao na post kolege na dan objave FI kao dana istine? U dionici sam već više od 3 godine i nakon niti jednog boljeg izvješća nije bio neki dramatičan rast da bi se moglo smatrati otključavanjem vrijednosti. To samo pokazuje koliko površno čitaš postove, a vjerujem da se to odražava i na druge bitnije stvari za investiranje. Ja sam svoj portfelj javno objavio i HPB mi je druga po veličini investicija u portfelju, a vi svoje projekcije okrenite na nekog drugog...