hpb izdaje cro kartice
HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)
-
-
-
još dobrih vijesti
- Obavijest o ukidanju rezervacije za sudski spor povodom pravomoćne presude u korist Banke
Poštovani,
sukladno članku 17. Uredbe (EU) 596/2014, Hrvatska poštanska banka, dioničko društvo
(dalje: HPB) obavještava investicijsku javnost da je dana 12. lipnja 2020. godine zaprimila
drugostupanjsku presudu Visokog trgovačkog suda u Zagrebu br. Pž-3799/2019 od 14. svibnja
2020. godine kojom se preinačuje prvostupanjska presuda i odbija tužbeni zahtjev kojom je
HPB-u bilo naloženo platiti tužitelju Moj Dvor Građenje d.o.o. iznos od 80.334.073,33 kune sa
zakonskim zateznim kamatama od 10. ožujka 2011. godine.
Istom drugostupanjskom presudom je tužitelju naloženo nadoknaditi tuženiku troškove
parničnog postupka u iznosu od 1.302.500,00 kuna u roku od 8 (osam) dana.
S obzirom na navedenu presudu, HPB će ukinuti prethodno formirano rezerviranje u iznosu
od 89.111.170,44 kune. Predmetni iznos će biti iskazan kao prihod u računu dobiti i gubitka za
II kvartal 2020. godine unutar pozicije AOP 020.
Hrvatska poštanska banka, dioničko društvo -
Opa, ovo ne da je dobra vijest nego je fantastična! Izračunajte koliko je to po dionici. Sjajno!
-
još dobrih vijesti
- Obavijest o ukidanju rezervacije za sudski spor povodom pravomoćne presude u korist Banke
Poštovani,
sukladno članku 17. Uredbe (EU) 596/2014, Hrvatska poštanska banka, dioničko društvo
(dalje: HPB) obavještava investicijsku javnost da je dana 12. lipnja 2020. godine zaprimila
drugostupanjsku presudu Visokog trgovačkog suda u Zagrebu br. Pž-3799/2019 od 14. svibnja
2020. godine kojom se preinačuje prvostupanjska presuda i odbija tužbeni zahtjev kojom je
HPB-u bilo naloženo platiti tužitelju Moj Dvor Građenje d.o.o. iznos od 80.334.073,33 kune sa
zakonskim zateznim kamatama od 10. ožujka 2011. godine.
Istom drugostupanjskom presudom je tužitelju naloženo nadoknaditi tuženiku troškove
parničnog postupka u iznosu od 1.302.500,00 kuna u roku od 8 (osam) dana.
S obzirom na navedenu presudu, HPB će ukinuti prethodno formirano rezerviranje u iznosu
od 89.111.170,44 kune. Predmetni iznos će biti iskazan kao prihod u računu dobiti i gubitka za
II kvartal 2020. godine unutar pozicije AOP 020.
Hrvatska poštanska banka, dioničko društvohebemti...to je vijest!
ta rezervacija od 100m je sroklala dionicu na god izvješću i to je +45 kn po dionici
89.111.170,44 kune će biti iskazan kao prihod u računu dobiti i gubitka za II kvartal 2020.
-
također, ovaj iznos je oko 4% kapitala banke i da je ova presuda došla ranije, na aktualnom stres testu HPB bi bila uz bok zabi tj. 3. banka u hr po kapitaliziranosti
-
također, ovaj iznos je oko 4% kapitala banke i da je ova presuda došla ranije, na aktualnom stres testu HPB bi bila uz bok zabi tj. 3. banka u hr po kapitaliziranosti
Stres test i izračun ukupnog i pojedinih dijelova kapitala je “malo složeniji” postupak od jednostavnog dodavanja nečega nečemu.
-
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. danas će biti vruće
-
zar još ništa nisi naučio? prokušani modus operandi u nebrojenom broju slučajeva na masu dionica. ovdje danas izgleda nije bilo naivaca.
-
Kolege koje su upućene, koliko očekujete s ovih 90mil. rezervacija dobit za 2.kvartal?
-
2.q 2019 su imali 60m, ove godine će se sigurno osjetiti utjecaj covid krize i za 2.q2020. moje subjektivno očekivanje, sve preko 40m će biti super, dakle oko 130 uključujući ovih 90...sad, ne znam da li na ovih 90m ide porez pa je moguće i nešto manje...
-
-
Ne znam tko prodaje al zasigurno za 1.5 do 2g mozemo ocekivati cijenu bar x2 kad drzava po nalogu EU bude morala prodavati.
Knjigovodstvena vrijednost 1225 kn. Cijena na burzi 484 kn. I onda neka netko kaze nema jeftinih dionica.
-
Ohoo, Neo jako znakovi post. Jesi kupio na osnovu TA i FA analize. Kada je tebe zanimala knjigovodstvena vrijednost aaa.
-
Ohoo, Neo jako znakovi post. Jesi kupio na osnovu TA i FA analize. Kada je tebe zanimala knjigovodstvena vrijednost aaa.
TA kaze up up. MACD buy signal. Vjerujem da cemo do 580kn glatko. Kao kroz plitak potok.
Ciklus je gotov. Ocekujem jaci skok.
-
Hvala kolega, sutra mičem dva naloga sa prodaje ali ne kupujem ništa. Mislim da necemo mrdnur nikuda
-
super kolega..onda cu kupiti ja. Predivno
-
2.q 2019 su imali 60m, ove godine će se sigurno osjetiti utjecaj covid krize i za 2.q2020. moje subjektivno očekivanje, sve preko 40m će biti super, dakle oko 130 uključujući ovih 90...sad, ne znam da li na ovih 90m ide porez pa je moguće i nešto manje...
40 milijuna,a moratorij na otplatu kredita
-
Kolega Harpun, danas banke imaju casha koliko god zelite. Stvarno ga ima u izobilju. Neki ce mozda uzeti moratorij. Isti nije besplatan vec se obracunava regularna kamata bez isplate glavnice. Dakle win situacija za HPB.
Hvala kolega, sutra mičem dva naloga sa prodaje ali ne kupujem ništa. Mislim da necemo mrdnur nikuda
Rekao bi netko neuk da o njemu ovisi gdje ce cijena.
Slobodno sklonite onaj nalog od 3 i 7 komada Nekako cemo se snaci i bez toga.
TA je mocan alat i kaze kupnja.
-
I dalje sam uvjerenja da ce Hpb potegnuti do 560kn i da ce to biti plafon. To je solidna firma. Medjutim dionica je jako nelikvidna i dio kapitala mi je tu zarobljen od 420kn jer cekam target.
Imam 240 komada i prodat cu ih vjerovatno na 520kn. Kupnja 462 prodaja 486kn..prevelik spread i slab promet su glavni razlozi.
-
glavna skupština
-
Utvrđuje se da je Hrvatska poštanska banka, dioničko društvo, u poslovnoj godini koja je završila 31. prosinca 2019. godine ostvarila neto dobit u iznosu 143.772.514,02 kuna.
-
-