Ask me podsjeća kao da smo u Konzumu, dionice hpb sve na "akciji"
Je, ko dobro vino kad je na akciji. Svi kupuju ono iz tetrapaka 5l za 5 eura, a ovo 4 puta skuplje koje 10 puta više vrijedi samo gledaju
Ask me podsjeća kao da smo u Konzumu, dionice hpb sve na "akciji"
Je, ko dobro vino kad je na akciji. Svi kupuju ono iz tetrapaka 5l za 5 eura, a ovo 4 puta skuplje koje 10 puta više vrijedi samo gledaju
Ovo nije top 10 HPB, već KOEI
Da,greška! Kod HPB nema promjene među prvih 10,kod KOEI erste dokupio 500 kom u 20-tak dana.Cijenu dionica dižu uglavnom srednji i mali ulagači ...
Kod amera index banke KBW i dalje raste ide prema ath ...
Trenutno POl 3-3CRO
David Hollerith · Viši izvjestitelj
Ažurirano Utorak, 15. listopada 2024. u 17:12 GMT+2 4 min čitanja
Najveće banke su u trećem tromjesečju zabilježile opsežan oporavak na Wall Streetu jer su korporativni klijenti osjećali ugodnije izdavanje novih dugova i spajanja, a neki su trgovci zabilježili jedno od svojih najboljih tromjesečja u godinama.
Goldman Sachs ( GS ) je u utorak objavio da su njegove naknade za investicijsko bankarstvo porasle za 20% u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Bank of America izvijestila je o najvećem rekordnom prihodu od trgovanja u trećem tromjesečju, dok je trgovanje Citigroupa zabilježilo najvišu izvedbu u trećem tromjesečju u više od deset godina. Naknade investicijskog bankarstva također su porasle za 44%.
Rukovoditelji ovih banaka optimistični su da će početak ciklusa rezanja kamatnih stopa u Federalnim rezervama - koje su prošlog mjeseca smanjile svoju referentnu stopu za 50 baznih bodova - značiti VIŠE POSLOVA U BLISKOJ BUDUĆNOSTI.
Potvrdu dobrih vijesti uskoro očekujemo i za dioničare HPB
Vidim CO je opet počeo prodavati, sad je samo pitanje koliko je ljudima slatka dividenda pa da kupuju dionicu...
Sve je to dobro. Ali će o nečemu odlučiti ili država?
Vidim CO je opet počeo prodavati, sad je samo pitanje koliko je ljudima slatka dividenda pa da kupuju dionicu...
Ako mogu komentirati prodaju CO limit im je cijena od cca 250 do 260e (xxxx komada)I za sada rade to korektno,ne ruše cijenu...u jednom trenutku će se povući i dozvoliti rast dionice...već viđeno
Kupaca će se naći,ima još dovoljno dana do objave vlade o dividendi i fi.
Do tada moramo biti strpljivi
Komentari na ovoj dionici su takvi da cijena HPB-a samo sto se nije raketirala u nebo.
Ja sam pocetkom godine zaradio par stotina eura kupnjom ispod 200 i prodajom oko 230.
Koliki je dionicarima koji pisu ovdje postotak portfelja u HPB-u?
Kad se probije ovaj nalog na 260 do 300 otpora praktički nema za sad mislim da bi izvješće i objava o divku mogla pogurati na te razine al ovo je dionica za strpljive kao mala banka smatram da je potpuno krivo valuirana, njeni trebala bi imati pokazatelje kao zaba a Zana kao hpb kod nas sve obrnuto
Meni je trenutno u ovom trenu 37% portfelja HPB
Komentari na ovoj dionici su takvi da cijena HPB-a samo sto se nije raketirala u nebo.
Ja sam pocetkom godine zaradio par stotina eura kupnjom ispod 200 i prodajom oko 230.
Zbog tako lijepog uvoda, ,odgovorit ću ti "ugrubo" preko 100% sam u plusu s dionicom HPB...cca 90% portfelja,10 % na kripto trzistu
Prije toga bio sam u ATPL nažalost zbog više sile rata u uk morao sam prodati s 220% dobiti ali i kretenski platiti porez (visine novog auta...)na dobit jer je bila hitna prodaja u roku 2 godine.
Prije toga...itditd..usponi padovi usponi ,da se zaradit,moja vizija (se ostvarila ) je bila lova za mirovinu tako da ti dividenda donosi mjesecni prinos pozeljno bi bilo 1000e + mirovina. Da bi to postigao (ja sam poceo ulagat na burzu s 8000 eura) .....moras... imati ...više.. strpljenja i inox zeludac
Sretno
Pošto je dionica porasla zadnjih dana oko 30%, bio sam tokom godine i 60-65%
Zadnji dana dionica HPB porasla 30% gdhe vi to gledate kolega Junius?
Zbog tako lijepog uvoda, ,odgovorit ću ti "ugrubo" preko 100% sam u plusu s dionicom HPB...cca 90% portfelja,10 % na kripto trzistu
Prije toga bio sam u ATPL nažalost zbog više sile rata u uk morao sam prodati s 220% dobiti ali i kretenski platiti porez (visine novog auta...)na dobit jer je bila hitna prodaja u roku 2 godine.
Prije toga...itditd..usponi padovi usponi ,da se zaradit,moja vizija (se ostvarila ) je bila lova za mirovinu tako da ti dividenda donosi mjesecni prinos pozeljno bi bilo 1000e + mirovina. Da bi to postigao (ja sam poceo ulagat na burzu s 8000 eura) .....moras... imati ...više.. strpljenja i inox zeludac
Sretno
90% u jednoj dionici? To su onda zbilja optimisticna ocekivanja. Gdje vidite cijenu za 6 mjeseci, godinu ili 5 godina? Mislite li da ce vrijednost dionice biti fer izrazena dok god je struktura dionicara kakva je?
Za ATPL je steta kako je zavrsila, nju sam pratio od 2008, jedna od prvih dionica koje sam gledao kad sam dosao na burzu. Lekcije naucene te godine me i danas prate.
Svakako se na nasoj burzi da zaraditi, uostalom HPB je povukla preko 100% u zadnjih godinu, godinu i pol ako se ne varam.
Hvala na odgovoru.
Zadnji dana dionica HPB porasla 30% gdhe vi to gledate kolega Junius?
30% mi je udio HPB u portfelju, trebao sam puknit zarez...
Pošto je dionica porasla zadnjih dana oko 30%, bio sam tokom godine i 60-65%
Ne pišem baš u temi ovdje, ali trenutno sam na 52 %. S vremenom nabujalo.
Odgovor zasto 90% portfelja u dionici HPB
Brudeta ima na više od sto načina i svi su dobri,pod uvjetom da ga znaš pripremit (uvod slikovit)
Tako je i s ulaganjem u dionice.Bakic je onda imao milione i morao je na takvom tržištu "pametno" rasporedit imovinu,spominjem njega jer su ga skoro svi pratili na forumu
....što imaš više udica više ćeš ulovit riba,ili sva jaja se ne drže u istoj košari...
Ali 99% malih ulagača nije imalo te novce!
Bakic je rasporedio svoj milionski kapital da ga zaštiti od inflacije i pokuša oplemenit,a ja svoju siču nisam htio oplemenit nego zaradit dvostruko trostruko,četverostruko....koliko smo imali mašte.
Zato sam dok sam bio mlađi odabrao rizik.Nesto paketa na kredu ,a ostatak uvijek 90 do 100% u jednu dionicu. Temeljitije sam je proucavao i brže bi izvukao sredstva kad sam procijenio rizik...
Poštovanog Bakica sam i ja tada pratio ...i portalima i tv,jer je dijelio stručne savijete i bitne informacije...koje su bile vrlo korisne što se tiče financijske pismenosti...itd.
Kad spominjem ulaganja g.Bakica Korf odlična priča ...koja ga je dovela na naslovnica i oslovila Guru.Nakon toga velike priče ...i ulaganja a ništa bodova!?..ili...još nije gotovo...
Ima jedna dionica u koju je ulozio milione I koja je ostala ispod radara,a to je HPB! Slucajno, ili namjerno vrijeme će pokazat...a ako Hpb nastavi ovim tempom Guru bi mogao ponovno na naslovnice,,,
A na koliko bi kroz slijedecih 2 3 5 god mogo job ?
2 god = 500 EUR ?
3 god = 1000 EUR
5god. = 2500 EUR ?.
Vezano za banke...ako će HPB u prodaju..
Mogli bi Huni, nije baš da su posustali, al da ne bi bilo:
Ha,ha,ha....Ali na dobrom si tragu
Ovom dinamikom ostvarivanja prihoda u narednim godinama. Bvps ide prema 500e,a kako sam prethodno u postovima napisao "bonusi" extra ...
Sve banke će sada biti pune love ,a nakon smanjenja kamata ECB počinje lov, isplativije će biti lovu ulagati u kupnju dionica banaka ,pozicioniranje ,kad dođe red i moguće akvizicije....kao Kostic u Adico banku,Nlb itd...
Realno HPB može ići u neku akvizicij i preuzeti 4 mjesto po kapitalu,a dionica rasti u pravcu 1000e, tek onda može u prodaju...