A po koliko BVPS se obično trže banke ?
HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)
-
-
-
Ah da, banka je trenutno na listi kao i hep, hr vode, šume od strateških državnih interesa i točka.
Postoji regulativa EU da se mora ukinuti sa liste do koraja 2024 ali nema ni ograničenja da mora biti tako.
E sada, vrijenost dionice opravdava ulaganje po svim fundamentima ali na koji vremenski rok.
Imam dionice u portfelju niti kupujem niti prodajem.
E da, očekivano smanjenje ECB, sigurno će utjecat na vrijednost dionice, pa tko misli kupovati neka se strpi. Good luck.
-
E da, očekivano smanjenje ECB, sigurno će utjecat na vrijednost dionice, pa tko misli kupovati neka se strpi. Good luck.
Zašto bi utjecalo??? To je već ukalkulirano i to debelo...ima 10 mjeseci dionica je mrtva, na desetke dobrih vijesti, ne trza...
-
U pravu si na dobre vijesti ne trza, a trebala bi, zar ne?
A kako će na loše vijesti aa?
Jbga kužim ja tebe ali...
-
U pravu si na dobre vijesti ne trza, a trebala bi, zar ne?
A kako će na loše vijesti aa?
Jbga kužim ja tebe ali..
Kako će na loše?! Što će cijena otići na P/E 4???? pa recimo na Super štednju u studenom nije reagirala također....
0.25 posto je loša vijest (iako je najavljeno već početkom godine)??? To se neće ni vidit u računu dobiti i gubitka uslijed priljeva eura od turizma...2 i 3Q je već sada jasno da će biti na razini makar prošlogodišnjih... Identična situacija je i na IKBA, dok neke žnj banke imaju za HPB i IKBA nedostižne evaluacije, tipa KBZ, PDBA, SNBA...ove dvije banke su anomalija na ZSE-u ( IKBA i HPB).I što je najbolje za HPB se zna da ove godine ide dividenda od barem 12€, pitanje je samo kada...ja isto mislim da je HPB zakočio isključivo Fantasyland, jer cijena je krenula padat nakon što je odluka o revizija izašla u javnost. To je cijeli problem.
-
Trebao bi netko pazit da sa ovom mrtvom trgovinom ne ispadnemo iz CROBEX-a,,,,
-
Inače na 20.5.24 6M EURIBOR je bio 3.787% i ovakav će 6M Euribor biti u HPB od 1.7 do 31.12.24.
Dok je 6M EURIBOR za kredite kod NHB 3.915% i primjenjuje se od 1.4.24 pa do 31.8.24
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kako bilo oba 6M euribora su veća nego lani u isto razdoblje, nije vrhunac, ali su i dalje veći nego lani i bit će takvi sve do kraja godine.
-
6M NRS1 i 2 za EUR, ovde imamo rast i to popriličan, a ovdje je većina kredita sa promjenjivom kamatom.
Za NHB je bio do sada 0,13%, a od 1.4.24 je 0,33%
Za HPB je do sada bio 0,09%, a od 1.7.24 je 0,18%
------------------------------------------------------------
Očekujem daljnje rezanje kamata na Super štednju 2 na samom početku 3Q, a moguće i ukidanje tog akcijskog proizvoda (kao odgovor na ECB-ovo potencijalno smanjenje kamata sa 4% na 3.75%).
-
Što mislite, ima li ikakve šanse da se u preuzimanje Addiko banke uključi jos i HPB?
-
ima li tko da prati... po kojim parametrima se prodaje addiko?
-
-
P/B 0,50(cca),nlb ponudio 20e po dionici,ali nisu jedini...
Uprava hpb oduvijek je isticala biti lider na ovom području,apetiti su veliki...
-
Neće vam se baš svidjeti, trenutno za Addiko je cijena 17 ez+ura, BV je 0,37, a P/E 7,4
-
Neće vam se baš svidjeti, trenutno za Addiko je cijena 17 ez+ura, BV je 0,37, a P/E 7,4
kad bi HPB -u P/E bio makar 6, cijena bi bila cca 266€...a što se tiče BV, sve ispod 1 pa do jedna, je povoljna kupnja. Više neću pisati na ovoj temi , jer nema smisla.
-
ima to svoju težinu, naravno. ali bitno je i u kakvoj je situaciji dotična. kosturi u ormaru, tržišni udio, dubioze...
meni zadnje kaj je ostalo je preuzimanje neke austrijske banke u problemima prije 5-6 godina... mislim da je bv bio 0,6-0,7, a pe oko 11. nemojte me držati za riječ, to je onako po sjećanju. ionako to nisu jedine brojke koje se uzimaju u obzir. bankarske dionice su vrlo zajebane ako ih ideš analizirati i valuirati.... i onda još k tome premija ili diskont... jako jako nezgodno
-
ima to svoju težinu, naravno. ali bitno je i u kakvoj je situaciji dotična. kosturi u ormaru, tržišni udio, dubioze...
meni zadnje kaj je ostalo je preuzimanje neke austrijske banke u problemima prije 5-6 godina... mislim da je bv bio 0,6-0,7, a pe oko 11. nemojte me držati za riječ, to je onako po sjećanju. ionako to nisu jedine brojke koje se uzimaju u obzir. bankarske dionice su vrlo zajebane ako ih ideš analizirati i valuirati.... i onda još k tome premija ili diskont... jako jako nezgodno
Adikko se prodavao da bi se dokapitalizirao(koliko me sjećanje služi), dakle cijena je dokapitalizacija+ kupnja.
Ali ovo je sasvim nebitno, jer HPB se ne prodaje i nije više u problemima kakvim je bila Adikko( ex Hypo bank).
-
što ste svi utihnuli, ask na HPB je nestao, evo ja vam stvaram privid da ima prodaje od 226 do 234€.(čekam na niže)...
-
a šta ti nisi više utihnuo?!
da te citiram: "Više neću pisati na ovoj temi , jer nema smisla."
-
što ste svi utihnuli, ask na HPB je nestao, evo ja vam stvaram privid da ima prodaje od 226 do 234€.(čekam na niže)...
Nema nervoze, biti će sve sa dionicom uredu...ja sam već rekao da moram pokratit poziciju sa 400 na 300 dionica, jer je imam previše...a pisati afirmativno sa podlogom više neću (jer nema smisla, trošim vrijeme bezveze godinu dana), neka vas plaše sa člancima sa opskurnih portala i aferama od prije 20 godina, na to regirate.
-
Nema nervoze, biti će sve sa dionicom uredu...
To sebe tješiš ili?
-
Nema nervoze, biti će sve sa dionicom uredu...
To sebe tješiš ili?
Što ja sebe imam tješit?! Lijepo sam vam stavio 6M EURIBOR i NRS 1 i 2 za EUR koji će biti na snazi u drugoj polovini godine. Lijepo sam se potrudio i stavio presudu i pokušao je protumačiti. Lijepo vas o svakom sastanku ECB obavijestim i koja je odluka. Lijepo objasnim da će min 30%(možda i 60%) prošlogodišnje dobiti biti isplaćeno kroz dividendu. Lijepo vam svaki kvartal napišem koliki su a vista depoziti. Obavijestim vas o svakoj novoj obveznici koju HPB kupi. To su sve stvari o kojim ovise prihode firme, a ne pričam ti priču.
Što bi vi još htjeli??? da drukam da cijena padne na koliko P/E 4, jel bi onda bili zadovoljni????
I što dobijemo na temi?! Fantomske priče o prodaji Kinezima i tužbi o "milijardama" eura koje HPB gubi, jer piše na nekom portalčiću...
Kad je HPB bio 400 kuna tamo na početku 2020 slušam ovakve umotvorine, a sada je 1700kn isto, kada će vam pobogu više dosaditi???
EDIT: kome se ne stoji u dionici ima dovoljno bida da odmah izađe, ako ne u jedan dan, onda u dva dana sigurno., te se možete prebaciti u "jeftinu" ZABA-u, "kojoj ne vise" ozbiljne tuže za vratom i tamo se nitko ne tješi da će cijena na barem 30 €
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SPAN (SPAN d.d.) 2.4k
- LodeRunner