Pa to je od početka pretvoreno u političko pitanje a onda adio pameti
HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)
-
-
-
I to je zasluga Milanovića i SDP-a , na tome su mislim dobiti izbore 2015.
-
dobro došli na forum, u prvom postu se kritizira vlasnička struktura hpb, u čemu je problem država je večinski vlasnik ali zadnjih godina to nije problem i posliju odlično inačke da bi netko bio član uprave banke treba dobiti odobrenje od HNB-a i u nadzorom odboru imaš predstavnike mirovniskih fondova ne može se tek tako postaviti nekoga stranačkog apartičeka
Gdje god je država upletena kod nas, tržišna i poslovna pravila mogu i ne moraju vrijediti, i uvijek visi deus ex machina nad glavom koji može reći puj pik ne važi od sada. Zato svaki oprezan investitor u Hrvatskoj mora uračunati taj faktor u vrijednost dionice.
Ista argumentacija vrijedi i za privatne fime, dioničari Leda Jamnice su potezom zakonodavca "lex Agrokorom nulirani, uvođeni su fiksni tečajvei švicarskog franka isto na štetu privatnih ulagača u dionice banaka. Država može sve, u teoriji se možeš žaliti ustavnom sudu u kojem opet stoje često bviši političari i ostali koje opet bira politika.
-
Svi pokazatelji padaju u vodu kad se pogleda vlasnička struktura, zato i vrijedi kolika je cijena..
Koliko bi onda bila Podravka, ako je tu problem vlasnicka struktura
-
I to je zasluga Milanovića i SDP-a , na tome su mislim dobiti izbore 2015.
Imao je lukav plan
-
Gledam cijenu dionice ZABE i HPB ništa mi nije jasno?
-
Osnovna razlika je u vlasničkoj strukturi.
Država kao vlasnik financijskih institucija ima tendenciju da potiče dislokaciju kapitala.
-
Ja samo znam da kad bi sada prodao svojih cca 400 dionica, da bi cijena dionice u nekih 10-15 radnih dana otišla na 260-280€...mislim, ovo mi se samo na HPB-u dogodilo 2-3 puta u zadnje 3-4 godine...
-
Pa probaj još jednom i prodaj ti 400 dionica ,društvo ćeti biti zahvalno!
-
Ja samo znam da kad bi sada prodao svojih cca 400 dionica, da bi cijena dionice u nekih 10-15 radnih dana otišla na 260-280€...mislim, ovo mi se samo na HPB-u dogodilo 2-3 puta u zadnje 3-4 godine...
Ne vjerujem, ajde bas da vidimo
-
-
Tko se ukrcao u ovaj vlakic sigurno će stići do cilja . Odnija vrag prišu
-
Meni se sve čini da je vlak putem ostao bez dizela...
-
Meni se sve čini da je vlak putem ostao bez dizela...
Da, barem ide na dizel. Meni se čini da je ovo ćiro koji ide na ćumur. A gdje ,danas, nabavit ćumur. To je pitanje svih pitanja.
-
Ljudi moji ,Kinezi [banke]se interesiraju za HPB,nema depresije,polako ,sve će se posložiti samo molim strpljenja...
-
Ljudi moji ,Kinezi [banke]se interesiraju za HPB,nema depresije,polako ,sve će se posložiti samo molim strpljenja...
Odakle ta vijest ?
-
Odakle ta vijest ?
Izmišlja...
-
Vjerojatnost da Kinezi kupe državnu banku ne postoji
-
I ja sam davno prije bio uvjeren da Kinezi mogu graditi Peljeski most samo u nekom filmu,pa evo danas druga priča...
Važno,ili bitno za nas da imamo potencijalnu "udavaču",pretpostavljam da čitate kako se trgaju za Adiko banku...
Jednog lijepog dana doći će i HPB na red,zato strpljivo skupljanje i pozicionirajte se na vrijeme.
Zaboravite brze i lake zarade
-
Jel se ovo meni čini ili se lagano ask povlači na kotu 236€???
-
https://www.poslovni.hr/domace/lagerkvistpartners-kupca-za-hpb-trazili-bi-u-rusiji-i-kini-221643
Kinezi su bili aktualni daleke 2012 g
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SPAN (SPAN d.d.) 2.4k