Netko je malo podigao cijenu, ali bid je slab. Čak i na 220 ima tek mala količina, ne znam zašto.
Pa isto je na asku do 258e
Netko je malo podigao cijenu, ali bid je slab. Čak i na 220 ima tek mala količina, ne znam zašto.
Pa isto je na asku do 258e
Block transakcija od 1284 dionice po 232€
meni ovo izgleda kao predah... nakon rasta do 250 uslijedio pad do 220
Bolje da se ovo razine potvrde sa milijunskim prometima, nego da dionica poraste 50 eura sa pola milijuna eura prometa. Normalno da tada dođe do propada. Meni ove velike kupnje zadnje vrijeme ukazuju da je dionica i dalje jeftina i to ovima koji su sigurno puno upućeniji od nas u poslovanje dionice...
Inače prije par dana BOJ je povećao kamatne stope, a SNB smanjio kamatne stope...čisto da ste u tijeku...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bolje da se ovo razine potvrde sa milijunskim prometima, nego da dionica poraste 50 eura sa pola milijuna eura prometa. Normalno da tada dođe do propada. Meni ove velike kupnje zadnje vrijeme ukazuju da je dionica i dalje jeftina i to ovima koji su sigurno puno upućeniji od nas u poslovanje dionice...
Inače prije par dana BOJ je povećao kamatne stope, a SNB smanjio kamatne stope...čisto da ste u tijeku...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nakon 17 godina Zemlja Izlazećeg Sunca podignula je cijenu novca
Logično je da ako želi izaći sa većom količinom da će ponuditi popust po meni jeto znak da je realna cijena veća. Imamo i najave lijeve koalicije da će prestat pumpat profit u banke, ko da oni odlučuju naš ministar financija ja bio jako ljut što profit HNB-a ne ide u državnu kasu neko bankama, ali nije ništa mogao jer je tako odlučeno na razini EU, slično samo imali sa Sirizom u Grčkoj svašta su najavljivali onda su pokorno slušali EU tako i populistička vlada u Italiji najavljivala porez na banke i svašta a sada tako slučaju Brisel da su ima povećaju rejting
Hrvatska poštanska banka, objavljuje da će se dana 28. ožujka 2024.
godine održati sjednica Uprave i sjednica Nadzornog odbora na kojima će se raspravljati i
utvrđivati Godišnja revidirana odvojena financijska izvješća Hrvatske poštanske banke, dioničko
društvo i godišnja revidirana konsolidirana financijska izvješća HPB Grupe za 2023. godinu i
prijedlog odluke o upotrebi dobiti ostvarene u 2023. godini.
Odluka o upotrebi dobiti
https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/54163
Odluka o upotrebi dobiti
Pa naravno da će pasti odluka o zadržavanju cjelokupne dobiti. Objava o isplati dividende ide tek na jesen nakon odluke Vlade.
Samo da me ne šokiraju kao Ericsson
Odluka o upotrebi dobiti
Pa naravno da će pasti odluka o zadržavanju cjelokupne dobiti. Objava o isplati dividende ide tek na jesen nakon odluke Vlade.
Jel ste sigurni?? Lani je skroz drugačije koncipirana ista obavijest...prijedlog odluke o uporabi dobiti je novost u 2023
Odluka o upotrebi dobiti
Očekujem 60 posto dobiti u dividendu, mislim da su ispunili uvjet adekvatnosti kapitala da ne trebaju više zadržavati dobit
Odluka o upotrebi dobiti
Očekujem 60 posto dobiti u dividendu, mislim da su ispunili uvjet adekvatnosti kapitala da ne trebaju više zadržavati dobit
Po meni je bolje 30% u prvoj polovini godine, nego 60% u drugoj polovini...
Po meni je bolje 30% u prvoj polovini godine, nego 60% u drugoj polovini...
Mislim da je HPB uvršten u državne firme koje moraju isplati 60% dobiti, ako nema ograničenja regulatornih trebali bi to poštivat
I koliko bi to onda dividende bilo ?
30% ili nekih 12 € je sigurno,,,, e sad hoće li biti veća i kad će biti objava, ostaje za viditi...
Inače 2016, dividenda je isplaćena 30.5.2016...citiram : Naime, Vlada je 12. svibnja donijela odluku o visini i rokovima uplate sredstava trgovačkih društava od strateškog i posebnog interesa za Republiku Hrvatsku u državni proračun za 2016. godinu. Ta se odluka primjenjuje i na HPB.
Znači vlada zna i puno ranije naredit isplatu dobiti, samo sada su izbori pa je mala vjerojatnost za to...
Imaju oni još dosta
HPB | ERSTE PLAVI OMF KATEGORIJE B | -1,052 | -0.05% | 77,723 |
Imaju oni još dosta
HPB ERSTE PLAVI OMF KATEGORIJE B -1,052 -0.05% 77,723
Kolega Lucijan ima knjigu dioničara, kaže oni van TOP20 imaju 6000 dionica manje prije mjesec dana...
U četvrtak je bila samo jedna blok transakcija od 1284 dionice po 232€, sad ne znam di im je razlika od 232 dionice, možda erste kategorija A prodavao u ovom bloku isto?!
Imaju oni još dosta
HPB ERSTE PLAVI OMF KATEGORIJE B -1,052 -0.05% 77,723 Kolega Lucijan ima knjigu dioničara, kaže oni van TOP20 imaju 6000 dionica manje prije mjesec dana...
U četvrtak je bila samo jedna blok transakcija od 1284 dionice po 232€, sad ne znam di im je razlika od 232 dionice, možda erste kategorija A prodavao u ovom bloku isto?!
Puno prodaju,malo kupuju?
Kolega Lucijan ima knjigu dioničara, kaže oni van TOP20 imaju 6000 dionica manje prije mjesec dana...
Puno prodaju,malo kupuju?
Pomislio na to, ali preko burze je taj dan protrgovano samo 33 dionice...