I ja se to pitam... dovoljno je usporediti bid na HPBu i ZABI...
HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)
-
-
-
Ne znam tko bi radije kupio Zabu nego ovo više nego upola jeftinije ?
Kad krenu dividende biti će jako veselo tu.
Ključno je "kad krenu" i da zadržana dobit ne krene u obliku kupovine nagradnih dionica, bonusa upravi i slično.
-
To pokazuje koliko su investitori iracionalni, i to je glavni razlog zašto većina gubi na burzi...
-
To pokazuje koliko su investitori iracionalni, i to je glavni razlog zašto većina gubi na burzi...
Jel to a propos minusa od 10 000 eura
-
Da nije HPB politički nastrojena i podigla postotak na oročenje sve bi još bolje radile uključujući i HPB.
Ucijenili su banke jer nisu htile uzimati državne obveznice za ono vrime mizernim postotkom koje su na kraju uvalili građanima i ispali "heroji".
Pikupilo se lipo depozita na oročenje ali je to opet od dijela građana koji nije lijen prošetati do banke to obaviti i malo agilniji u borbi protiv inflacije.
Svaki sljedeći trezorski upisi su nudili bolje za građane pa je i pitanje koliko ih se ili će se predomisliti za alocirati novac.
ZABA će,siguran sam pokušati oderati što je više moguće jer zbog tog i postoje pa mi iz kombinaciju IKBA uopće nije potrebno ulaziti u HPB i strepiti nekim novim političkim idejama.
Na kraju je žalosno da se dionice u državnom posjedu ili dobrim udijelima ne trže na minimalno P/E 30 ,ponosno i sa sigurnošću.Tu nam je cila slika.
-
Jel to a propos minusa od 10 000 eura
65 eura poraste ove godine, pa padne 20 eura, da to je minus 10000€ To da je swing trade plakao bi, ovako me nije briga.
Ovo je vjerojatno CO (vidit ćemo danas) morao kratiti opet poziciju( po sili zakona), jer je cijena dosta porasla, pa je povukao sa sobom i male na prodaju, valjda misle da se HPB bude tržio po P/E 3, pa su brže bolje prodali svoje papire po P/E 5.5. Nema veze ulazit će nazad u papir kad P/E bude 7 ili 8.
-
Da nije HPB politički nastrojena i podigla postotak na oročenje sve bi još bolje radile uključujući i HPB.
Ovo bi bilo bitno da za količinu oročene štednje je pala a-vista štednja, a nije. A vista štednja raste( i u 4Q) , usprkos rastu oročene štednje, tako daje situacija bolja nego ikad, jer a -vista depoziti su na ATH, a iz njih banka ostvaruje gro neto kamatnog prihoda.
I sam sam zbog ovoga bio strašno zabrinut u 4Q, a kad sam vidio da a vista depoziti ne da nisu pali, već su i porasli, pao mi je kamen sa srca.
Također sam uvjeren da u 1Q24 neće biti značajnijeg rasta oročenih depozita( zbog smanjenja kamate na oročenu štednju na 2%), niti značajnijeg pada a vista depozita.
-
Ovo bi bilo bitno da za količinu oročene štednje je pala a-vista štednja, a nije. A vista štednja raste( i u 4Q) , usprkos rastu oročene štednje, tako daje situacija bolja nego ikad, jer a -vista depoziti su na ATH, a iz njih banka ostvaruje gro neto kamatnog prihoda.
Moja ulaganja uvik s dugoročnim pogledom,skoro zaplačem kad moram izaći iz neke pozicije kad osjetim nešto bolje.
...od nekud se mora i kamata na oročenje isplatiti kad za to dođe vrijeme.
Uvjern sam da bi imali veću proviziju da nisu dizali kamate?
-
Na HPB-u u utorak nije prodavao nitko iz TOP 10, dakle nije ni CO ni NEK. Super.
-
Bit će da se radilo samo o klasičnom profit takingu nakon velikog porasta.
Dionice dugoročno nikada ne rastu u pravocrtno već u valovima, tako da je ovo sasvim normalno. Formira se nova baza i onda nastave sa rastom, osim ako se nije nešto radikalno promijenilo u poslovanju.
-
-
Prije mislim da se radi o otvorenim investicijskim fondovima, oni obično ovako nasilno krate, kad im treba lova za isplatit ulagače...
-
Sudeći po današnjoj trgovini, ovaj što je kratio poziciju (zadnja tri dana) je završio sa time....
-
A tko je taj?
-
Ima ih više...nisu zajedno...kad jedan završi, krene drugi...
-
Ovi što prodaju su znali da će presjednik postat premijer😇
-
A tko je taj?
Nemam knjigu dioničara...
-
Prodavali su oni koji ne rade za svoj interes već tuđi.
Oni koji rade za svoj račun ti kupuju po ovim cijenama.
-
Mora da se neki boje promjene vlasti, jer su se ovi novi grozili bankama zbog velikih zarada.
-
kako se boje pa evo nas jope na 242
a bankama je bilo dobro i u Titovo doba
-
Netko je malo podigao cijenu, ali bid je slab. Čak i na 220 ima tek mala količina, ne znam zašto.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SPAN (SPAN d.d.) 2.4k
- LodeRunner