Ne mora značit da će taj fond sve rasprodati
HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)
-
-
-
Zadnji put je oko 3.5% Crobex-a težinski činioHPB. NAV OTP fonda u lipnju je bio 28 milijuna €. Pa sad slobodno izračunajte koliko dionica trebaju kupiti. Kažem vam ja, preko 5000 dionica. Samo ovaj put je cijena HPB skoro duplo veća, pa će i njegov udio u CROBEX-u biti znatno veći.
Da, ali bi bilo najlogičnije da potrebnu količinu kupe neposredno od fonda koji rasprodaje i kojemu to dođe na cca 10% od ukupnog broja dionica.
Recimo, CO je prestala prodavati...imam nekakav filing da ni Nuklearni ne budu još puno prodavao...kažem to je samo osjećam i ne znači nikom ništa.
-
Jasno, to su već i drugi napisali. U međuvremenu su prodali cca 4.000 dionica, dok ne stanu s rasprodajom, moja je pretpostavka da će nastaviti, ali svatko ima svoje mišljenje.
-
Kad bi se ovaj revidirani talijanski prijedlog o oporezivanju ekstra dobiti primjenio na HPB, HPB bi platio 5 milijuna eura extra poreza, niti 20% dobiti u 2Q.
Tako da je važnije da HPB ostvari što bolju dobit u 3 i 4Q, nego razbijat glavu o porezu.
-
Ministarstvo financija najavilo uvođenje jednokratnog poreza na dobit banakaNakon što je i Italija najavila uvođenje dodatnog jednokratnog poreza na dobit banaka, Ministarstvo financija kazalo je da analizi...www.nacional.hr
Kikiriki banana država, majko mila koja skupina d€bila nama vodi državu...
-
https://www.nacional.hr/ministarstvo-f…a-dobit-banaka/
Ministarstvo financija kazalo je da analizira situaciju te da razmatra niz mjera iz područja porezne politike.
Naslov je koncipiran kao gotova stvar. Moje savjet je ne čitati ništa sljedećih dana što bude izlazilo po novinama u vezi banaka, jer je svrha svega stvaranje panike. Najbolji primjer je jučer Italija, netko je velike novce zaradio na panici.
-
Ministarstvo financija kazalo je da analizira situaciju te da razmatra niz mjera iz područja porezne politike.
Naslov je koncipiran kao gotova stvar. Moje savjet je ne čitati ništa sljedećih dana što bude izlazilo po novinama u vezi banaka, jer je svrha svega stvaranje panike.
Kod mene se drukčije manifestira, tako da u nevjerici počnem psovati, sve maštovitije i maštovitije...
-
Naslov je koncipiran kao gotova stvar. Moje savjet je ne čitati ništa sljedećih dana što bude izlazilo po novinama u vezi banaka, jer je svrha svega stvaranje panike.
Kod mene se drukčije manifestira, tako da u nevjerici počnem psovati, sve maštovitije i maštovitije...
Ovo smo lani isto prolazili na HPB-u, pa na kraju HPB nije platio ni lipe extra poreza, iako po medijima i stručnjacima je trebao barem 30 milijuna eura platiti.
-
Ovo smo lani isto prolazili na HPB-u, pa na kraju HPB nije platio ni lipe extra poreza, iako po medijima i stručnjacima je trebao barem 30 milijuna eura platiti.
Gledam u HPB vec 3 godine i nikad ga nisam kupio, šta ću kad volim tu dividendu više nego išta, al nebi sad o tome.
Ovaj porez me kopka zbog zabe a nje sam pun ko brod
-
Ja ću prvi pisati prijedlog za ocjenu ustavnosti zakona (dođe li do toga) ako nastave s retroaktivnim oporezivanjem, već mi je i onaj prošlogodišnji zakon dignuo tlak toliko da sam se prvi put uključio u javno savjetovanje...
-
-
Ha mozemo gledati ocjenu ustavnosti, al kao da je to pomoglo lencu i ostalim prosle godine
-
Poslije recesije 2009. banke su bile svjetski neprijatelj #1, a napadalo se Vlade svih država jer ne poduzimaju ništa protiv njih. I to sam doživio da narod brani banke od poreza. Kako se stvari brzo promijene.
-
Hoće li ova tisućica danas izdržati napade, prva je na redu na 193?
-
napokon ode 1000kom
-
Jeste vidili ovo..😳😳
Ode tisućica na 193 za dvi minute, prva prodaja na 198😉
-
Nisam očekivao ovako brzi proboj otpora. Čini mi se da imamo dva ili tri jaka kupca. Iako ne nedostaje prodaje ali prodavali su oni i na nizim razinama pa cijena kontinuirano raste. Baš me zanima kako ovi iz CROS i NEK objesnjavaju šefovima da su prodali masu dionica a cijena otišla 50% par mjeseci nakon prodaje.
Ovakav proboj i novi vrh otvaraju tehnički mogucnost za daljnji rast i put prema 200 eur. Bit ce zanimljivo pratiti
-
Kamate na štedne depozite će se početi dizati točno u onom trenutku kada kritična masa ljudi počne dizati novac s računa uslijed čega bi se bankama smanjila adekvatnost kapitala. Dok god banka ima adekvatnost kapitala na razini cca 30%, nema razloga za dizanje kamata na štedne depozite jer banke ne osjećaju taj pritisak odnosno potrebu da zadrže stare štediše i privuku nove...
Ali to je već stvar i neke financijske pismenosti građana. Zašto ljudi drže taj novac na računu, a ne kupe npr. ZG Holding obveznicu, dionice, uplate si životno osiguranje, treći stup ili što im je već po volji pa da si uzmu tih x% prinosa i uštede nam svima još jedan birokratsku intervenciju gdje istoj nema mjesta?
Ovi naknadni porezi na ostvarenu dobit nisu u skladu s kapitalizmom i značajno povećavaju rizik za poslovanje, neovisno o tome koga bi takav porez zahvatio smatram da je isti pogrešan (kao što je to bio i lanjski). Npr. već godinama uvjerljivo najveće dobiti imaju supermarketi ako će se gledati po branšama (neovisno o onim mjerama zamrzavanja cijena pojedinih artikala), zašto bi veća dobit banaka u jednom ili dva kvartala zahtijevala hitnu zakonodavnu intervenciju, a price gouging hrane je valjda u redu?
N1 doznaje: Banke štediše drže na suhom, ide nova vrsta „narodne obveznice"Ministar financija Marko Primorac još razmišlja o tome hoće li uvesti jednokratni ekstra porez na dobit banaka nakon što je taj potez povukla Italija, ali na…n1info.hrMoje čestitke ministru financija (ali i cijelom ministarstvu) što se nekoliko dana nakon komentara mene, random forumaša, sjetio da novim izdanjem obveznica može povući dio likvidnosti iz banaka i tako prisiliti banke na povećanje kamata na depozite odnosno izbjeći taj glupi porez
-
Da, trebali bi tako napraviti da bude pomak upisa obveznica da ekipa moze rasporediti,, kako je sad bilo na 2 godine, da naprave recimo unutar 2 godine, svakih 6mjeseci, jer bi onda mogla ekipa rasporediti uzimanje obveznica i svakih pol godine im ide isplata kupona, ne moraju cekati 2 godine.
To bi bilo super za ekipu koja zeli tako sacuvati bar donekle kapital.
-
Nisam očekivao ovako brzi proboj otpora. Čini mi se da imamo dva ili tri jaka kupca. Iako ne nedostaje prodaje ali prodavali su oni i na nizim razinama pa cijena kontinuirano raste. Baš me zanima kako ovi iz CROS i NEK objesnjavaju šefovima da su prodali masu dionica a cijena otišla 50% par mjeseci nakon prodaje.
Ovakav proboj i novi vrh otvaraju tehnički mogucnost za daljnji rast i put prema 200 eur. Bit ce zanimljivo pratiti
Nekad je Adris imao oko na HPBu u nadi drzavne prodaje. Mozda CROS prodaje da drzi cijenu i dalje povoljnu. Iako discount od 30 i vise posto nece moci ostati.
-
Kamate na štedne depozite će se početi dizati točno u onom trenutku kada kritična masa ljudi počne dizati novac s računa uslijed čega bi se bankama smanjila adekvatnost kapitala. Dok god banka ima adekvatnost kapitala na razini cca 30%, nema razloga za dizanje kamata na štedne depozite jer banke ne osjećaju taj pritisak odnosno potrebu da zadrže stare štediše i privuku nove...
Ali to je već stvar i neke financijske pismenosti građana. Zašto ljudi drže taj novac na računu, a ne kupe npr. ZG Holding obveznicu, dionice, uplate si životno osiguranje, treći stup ili što im je već po volji pa da si uzmu tih x% prinosa i uštede nam svima još jedan birokratsku intervenciju gdje istoj nema mjesta?
Ovi naknadni porezi na ostvarenu dobit nisu u skladu s kapitalizmom i značajno povećavaju rizik za poslovanje, neovisno o tome koga bi takav porez zahvatio smatram da je isti pogrešan (kao što je to bio i lanjski). Npr. već godinama uvjerljivo najveće dobiti imaju supermarketi ako će se gledati po branšama (neovisno o onim mjerama zamrzavanja cijena pojedinih artikala), zašto bi veća dobit banaka u jednom ili dva kvartala zahtijevala hitnu zakonodavnu intervenciju, a price gouging hrane je valjda
Moje čestitke ministru financija (ali i cijelom ministarstvu) što se nekoliko dana nakon komentara mene, random forumaša, sjetio da novim izdanjem obveznica može povući dio likvidnosti iz banaka i tako prisiliti banke na povećanje kamata na depozite odnosno izbjeći taj glupi porez
Poprilično glupo.
Po izvjescima HNB, nakon te "narodne" obveznice s prvim kvartalom 2023. imovina banaka smanjila se za 6%, a najviše Ersteova - za nekih 10% (izracunaj od ukupne aktive) - toliko da su (Erste) izdavali obveznice po +4%.
Takve akcije stvaraju zametke za "run on the bank", sto ugrozava stabilnost banaka. A depoziti, za imalo upucene, nisu ni 0,1%, ni 0,2%, nego preko 2% čak i za manje iznose, 2,5% za 100-injak tis. EUR na 12 mjeseci, +3% na 24 mjeseca. Veci iznosi i na 12 mjeseci idu preko 3%.
Taljigate bezveze. Na razini polunovinara nekog portala s crvenim bannerom.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SPAN (SPAN d.d.) 2.4k
- LodeRunner