Ne mislim prodavati zbog grafa a moje pisanje je pozitivno za hpb
kolega pogledajte nalog mirovinca, neće cijena nigdi i pogledajte kako cisti ask, od cuga po 400-500 dionica..
kolega pogledajte nalog mirovinca, neće cijena nigdi i pogledajte kako cisti ask, od cuga po 400-500 dionica..
A kako znate da je mirovinac ?
Evo i u četvrtak je kupovao Znači od objave FI stalno kupuje...
Po knjizi dioničara kada maknemo fondove, osiguravajuće kuće, firme i 30 najvećih malih dioničara, ostalo je svega 25k dionica i to je bilo prije ovih prodaja u petak i pon. Od tih 25k dionica ima nekoliko stotina ljudi sa samo 1-10 dionica ( vjerovatno te dionice nisu ni registrirane kod nijednog brokera).
UPDEJT: Od ovih 25k dionica u rukama malih ostalo ih je ugrubo(na prvo uspoređivanje) još nekih cca 18k....i ovo je u u svega 6 radnih dana od FI. Pa vi vidite...
veliki kupuju al i prodaju kad odluce.
Koliko je dobro kad kupuju,toliko je lose kad krenu prodavat.
Kratkorocno mogu peglat cijenu.
Nebi se obazirao tko kupuje a tko prodaje, fundamenti i buducnost su bitniji.
veliki kupuju al i prodaju kad odluce.
Koliko je dobro kad kupuju,toliko je lose kad krenu prodavat.
Kratkorocno mogu peglat cijenu.
Nebi se obazirao tko kupuje a tko prodaje, fundamenti i buducnost su bitniji.
Fondovi definitivno neće kupovati da bi sutra prodavali...poanta je da su smanjuje udio malih dioničara, to su oni koji udaraju po bidu kad god ih uhvati panika...drastično se smanjio free float HPB i sada fondovi diktiraju cijenu, ono što gledamo tjednima je akumulacija dionica od strane fondovske industrije, onoga trenutka kada iscjede male dioničare, dionica će krenuti rasti( već viđeno na iks dionica koju fondovi uzmu pod svoje), a po fundamentima ovo je dionica koja je dušu dala da se napumpa barem 50%.
Inače ovo je modus operandi PBZ CO OMF i na svim ostalim dionicama, znam ih kako kupuju sa JDRN. Samo ovde im se namečila i masa drugih fondova.
Onda bi to bilo prvi puta u ovih 20 godina da fondovi ne kupuju da bi prodavali .
Cuvat ce te dionice 100 godina
Onda bi to bilo prvi puta u ovih 20 godina da fondovi ne kupuju da bi prodavali .
Cuvat ce te dionice 100 godina
Meni se pari da vi samo trolate. Znate vi dobro na što sam insinuirao, odradi se rast i van iz dionice, nitko je ne misli čuvat za unuke. Na neki srednji rok mirovinac neće prodavat i to mi je jedino bitno.
a dal bi bilo prvi puta da pocnu prodavat svojima prijateljima, ljubavnicama, zasluznim gradjanima , za neku uslugu ja tebi hpb a ti meni dionice firme xyz.
Puno knjiga sam gledao u skdd gdje se lijepih imena dalo vidjeti a prodavali i rusili cijenu veliki jer ta i ta firma ne valja.
Bilo je i zadnja 2 tjedna barem 7-8 prodaja po 500 ili 1000 dionica...i to je ok, dogovore se među sobom i prodaju, bitno je da se ne ruši cijena bezveze...
Također je i ovo zanimljivo danas pred zatvaranje( skriveni se otkrio na tren):
https://eho.zse.hr/fileadmin/issuers/DDJH/COI-DDJH-9f0980ac14040d9a2ba66c12412e36bb.pdf
Komentar ekipa, što ovo znači za HPB????
kredit koji je dao hpb se pretvara u ulog
https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…c12412e36bb.pdf
Znači da je HPB prodao potraživanje po kreditu državi, sad koliko su se naplatili (odnosno za koji su iznos prodali potraživanje) ostaje upitno. U vrijeme izdavanja se pisalo o tome da je kredit u cijelosti pokriven državnim jamstvima, što bi značilo da diskont ne bi smio biti prevelik. Po datumu ugovora bi se reklo da je transakcija najvjerojatnije morala biti knjižena u Q1?
Znači da je HPB prodao potraživanje po kreditu državi, sad koliko su se naplatili (odnosno za koji su iznos prodali potraživanje) ostaje upitno. U vrijeme izdavanja se pisalo o tome da je kredit u cijelosti pokriven državnim jamstvima, što bi značilo da diskont ne bi smio biti prevelik. Po datumu ugovora bi se reklo da je transakcija najvjerojatnije morala biti knjižena u Q1?
To me je zanimalo, nisam htio ništa insinuirati...
https://eho.zse.hr/fileadmin/issuers/DDJH/COI-DDJH-9f0980ac14040d9a2ba66c12412e36bb.pdf
Odluka Vlade je iz veljače, a posao je sad zgotovljen. Zato je danas i isla odluka. Dakle, Q2 će teretiti ovaj posao koji generalno može biti neutralan za banku, al to naravno pouzdano ne znamo.
Odluka Vlade je iz veljače, a posao je sad zgotovljen. Zato je danas i isla odluka. Dakle, Q2 će teretiti ovaj posao koji generalno može biti neutralan za banku, al to naravno pouzdano ne znamo.
Zašto bi banka kredit koji je pod državnim jamstvom dala za manji iznos od 100% glavnice. Inače koja je onda poanta državnog jamstva, logika jelte...radi državnog jamstva, banka recimo nema obvezu na takve kredite radit rezervacije, jer nema zašto...
Ovo je za banku prostom logikom poslovno neutralan događaj, jer je 100% kredita pokriven jamstvom.
neki i kupuju
neki i kupuju
Eto vam kolega dokaz da je mirovinac kupovao u pon, kako sam i rekao. Jednostavno kad zadnje 3 godine pratiš dionicu, naučiš je u dušu...
A jeste vi vidjeli ugovor ili sporazum i držali ga u vlastitim rukama?
Niste. Nisam ni ja. Al za razliku od vas ja ne tvrdim ništa nego samo kažem da poslovni događaj kakav god bio za dioničare tereti drugi kvartal ove godine
A jeste vi vidjeli ugovor ili sporazum i držali ga u vlastitim rukama?
Niste. Nisam ni ja.
Hmmm pa stavio sam vam gore od ministarstva financija podatke, gdje lijepo stoji koliki je iznos jamstva 150 milja kuna. Uostalom takva jamstva se vode kao potencijalna obveza države te se prikazuju uz javni dug, upravo baš zato jer mogu postati obveza države.