Vidim da je HPB dao kredit NHB u iznosu 865 milijuna kuna. Str 114 Fi. Izloženost banke ruskim fizičkim i pravnim osobama iznosi svega 22,5 milijuna kuna.
HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)
-
-
-
Kad je skupština....hoće li biti dividende ove god...
-
izvjestaj stigao. sto kazete?
-
izvjestaj stigao. sto kazete?
Ukupna imovina NHB je 9,8 milijardi kuna na 31.3., čak su i ostvarili neto dobit od 3.2 milijuna kuna u 1Q. Ovo je izvaredna situacija. Drago mi je radi onog filozofa.
Također treba napomenuti da u 1Q nije u FI pribojana NHB, već će biti u 2Q. Imamo dosadašnju HNB grupu sa dobiti od 30 miljuna kuna neto dobiti, također ukupni porast imovine HPB grupe (bez NHB) je 893 milijuna kuna. Manja neto dobit je isključivo posljedica jakog pada vrijednosti obveznica u 1Q. Udio loših kredita se smanjio sa 8.4% na 7.9%, povijesno najniža razina.
Sve u svemu izvaredan FI.
EDIT: Kolega mi je gore napisao da nije moguć best case scenario, eto vidite kolega ostalo je svih 1.2 milijarde kuna vlasničkog kapitala. Tako da ne razumijem ove "stručnjake" što danas prodaju:))))
Tako da sad BVPS HPB grupe i službeno iznosi cca 1850kn( uključujući NHB).
-
EDIT: Kolega mi je gore napisao da nije moguć best case scenario, eto vidite kolega ostalo je svih 1.2 milijarde kuna vlasničkog kapitala. Tako da ne razumijem ove "stručnjake" što danas prodaju:))))
Kolega, imovina je porasla za 900 milijuna kuna, obveze su porasle za 1.1 milijardu kuna, a bvps pao s 1310 na 1234 kn.
Ispravite me ako sam pogrijesio
P.S. niti dokupljujem niti prodajem HPB vec duze vremena,
-
IZVJEŠTAJ O OSTALOJ SVEOBUHVATNOJ DOBITI
Ukupna sveobuhvatna dobit tekuće godine (38. + 39.; 62. + 63.)
- 158.004.092
-
Opet glupost izbija . Na ZABA-i je već naširoko objašnjeno zašto u sveobuhvatnoj dobiti banke imaju gubitke u 1Q(Dužnički instrumenti po fer vrijednosti kroz ostalu sveobuhvatnu dobit)!
-
Neto dobit HPB-a 30 milijuna kuna, za četvrtinu manja nego u prvom kvartalu laniHrvatska poštanska banka (HPB) u prvom ovogodišnjem tromjesečju ostvarila je neto dobit od 30 milijuna kuna, što je za oko 10,6 milijuna kuna ili 25 posto…www.tportal.hr
Hrvatska poštanska banka (HPB) u prvom ovogodišnjem tromjesečju ostvarila je neto dobit od 30 milijuna kuna, što je za oko 10,6 milijuna kuna ili 25 posto manje u istom razdoblju lani, pokazuje financijsko izvješće te banke objavljeno u petak
-
Dionica je još danas dobro i prošla na burzi ali što ju čeka slijedeći tjedan ako ne bude pametnih izjava iz Hpb
-
Dionica je još danas dobro i prošla na burzi ali što ju čeka slijedeći tjedan ako ne bude pametnih izjava iz Hpb
Čeka je beskrajni skriveni na poziciji.
-
-
Kolega, imovina je porasla za 900 milijuna kuna, obveze su porasle za 1.1 milijardu kuna, a bvps pao s 1310 na 1234 kn.
Ispravite me ako sam pogrijesio
P.S. niti dokupljujem niti prodajem HPB vec duze vremena,
Trebali ste malo bolje pročitati što sam napisao za Sberbank:Također treba napomenuti da u 1Q nije u FI pribojana NHB, već će biti u 2Q.
-
Operativno poslovanje matice gore od očekivanog. Poslovanje NHB po ovim mrvicama uključenim u izvješće bolje od očekivanja, iako mi nije jasno zašto su posebno iskazivali da se od dobiti odbijaju CHF sporovi, očekivao bih da su za takve stvari već napravljene adekvatne rezervacije - taj dio mi se ne sviđa. Adekvatnost kapitala NHB je gotovo 20%, što je također više od očekivanja. Sve u svemu, ovo me izvješće najmanje obradovalo od svih dionica koje držim (izuzev CTKS), nadam se da priča iz izvješća o nižim prihodima u kvartalu zbog poteškoća u obradi svih papira za APN kredite u vezi s COVID ograničenjima drži vodu u stvarnom životu (jer meni zvuči dosta neuvjerljivo). U svakom slučaju, očito je da imamo velikog kupca koji je danas lagano apsorbirao pritisak na prodaji, dokle će biti aktivan ostaje neizvjesno...
-
Trebate malo polje proučiti podatke...Sberbank nije u 1Q uračunata u FI grupe....također vam lijepo stoji da je Sberbank ostvarila dobit od 3.2 milijuna kuna u 1Q. što će ga reći da Sberbank sačuvala svih 1.2 milijarde kuna vlasničkog kapitala, taj iznos pridodajte HPB grupi i izračunajte BVPS.
Operativno poslovanje matice gore od očekivanog. Poslovanje NHB po ovim mrvicama uključenim u izvješće bolje od očekivanja, iako mi nije jasno zašto su posebno iskazivali da se od dobiti odbijaju CHF sporovi, očekivao bih da su za takve stvari već napravljene adekvatne rezervacije - taj dio mi se ne sviđa. Adekvatnost kapitala NHB je gotovo 20%, što je također više od očekivanja. Sve u svemu, ovo me izvješće najmanje obradovalo od svih dionica koje držim (izuzev CTKS), nadam se da priča iz izvješća o nižim prihodima u kvartalu zbog poteškoća u obradi svih papira za APN kredite u vezi s COVID ograničenjima drži vodu u stvarnom životu (jer meni zvuči dosta neuvjerljivo). U svakom slučaju, očito je da imamo velikog kupca koji je danas lagano apsorbirao pritisak na prodaji, dokle će biti aktivan ostaje neizvjesno...
Kolega molim vas za 71 milijun kuna, HPB grupa je dobila 1,2 milijarde kuna vlasničkog kapitala NHB-a.
što mislite ovaj danas što je dao 3 milje kuna, da ne zna koliki je ovo uspjeh???
-
Ne razumijem gdje u mojem postu nalazite negativne konotacije kupnje Sberbanke, višekratno sam se pozitivno deklarirao o tome na ovoj temi. Napisao sam da je poslovanje matice gore od očekivanog - osim ako po vama NHB nije matica?
-
Čeka je beskrajni skriveni na poziciji.
Eto taj je blesav. Ljudi ni prolistaju FI već prodaju. Ovo je prilika samo takva. ja sam bio srezao poziciju upola, jučer i danas sam sve vratio nazad, pogotovo kada sam vidio FI za 2021 za Sberbank, kako je dobar, kao i ugrubo podatke NHB za 1Q ,ova dionica mi je osobno nobrainer.
-
Ne razumijem gdje u mojem postu nalazite negativne konotacije kupnje Sberbanke, višekratno sam se pozitivno deklarirao o tome na ovoj temi. Napisao sam da je poslovanje matice gore od očekivanog - osim ako po vama NHB nije matica?
s obzirom da su najoptimističniji licitirali da Sberbanku će ostati svega 600 milja vlasničkog kapitala, dobiti 1,2 milijarde za 71 milje kuna, uz to loši krediti toj banci čine 5,6% portfelja, što je jedna od najnižih stopa u cijelom bankarskom sektoru.
A rezervacije za franak su naveli, jer to samo govori koliko su Rusi očistili bilancu banke da bi je spremili za prodaju.
Lošiji učinak HPB-a je isključivo posljedica potopa obveznica, slično je bilo i na ZABA-i. Sljedeći kvartal se mogu oporaviti i pogurati dobit u jači plus.
-
U svakom slučaju, očito je da imamo velikog kupca koji je danas lagano apsorbirao pritisak na prodaji, dokle će biti aktivan ostaje neizvjesno...
Ne treba puno razmišljati to ti je PBZ CO OMF - KATEGORIJA A...99%! A i nedavno su dali obavijest da su prošli 5%( A+B kategorija)
-
Marin83
Sve stoji kako pišete ali oni koji su čitali članak i gledali samo moje dionice ne vide te brojke. Hpb +NHB ( sberbank)
Računicu iz izvještaja treba objaviti HPB
-
Marin83
Sve stoji kako pišete ali oni koji su čitali članak i gledali samo moje dionice ne vide te brojke. Hpb +NHB ( sberbank)
Računicu iz izvještaja treba objaviti HPB
Meni po svemu izgleda kao da su na brzinu izuli male danas(iako je bilo dog. prodaja po 400 i 1000 dionica). Trebalo je na FI to naglasiti ,a ne u zasebnoj objavi i to onako usputno, deboto kao fusnota...
-
s obzirom da su najoptimističniji licitirali da Sberbanku će ostati svega 600 milja vlasničkog kapitala, dobiti 1,2 milijarde za 71 milje kuna, uz to loši krediti toj banci čine 5,6% portfelja, što je jedna od najnižih stopa u cijelom bankarskom sektoru.
A rezervacije za franak su naveli, jer to samo govori koliko su Rusi očistili bilancu banke da bi je spremili za prodaju.
Lošiji učinak HPB-a je isključivo posljedica potopa obveznica, slično je bilo i na ZABA-i. Sljedeći kvartal se mogu oporaviti i pogurati dobit u jači plus.
To još uvijek ne odgovara na moje pitanje gdje sam napisao nešto negativno za tu kupovinu u prvotnom postu, ali nema veze ajmo se fokusirati na dio posta o poslovanju firme na kupoprodaju koju sam već hvalio se neću ponavljati.
Operativni prihodi su niži za 34 mil. kuna nego u istom razdoblju prošle godine (17,5 % cca), uz povećanje operativnih troškova od 10ak% i na to nema isključivi utjecaj potop obveznica. Dakle, kvartal je operativno bio osjetno lošiji od prošlogodišnjeg i od toga nema bježanja, naravno da se može popraviti u idućem ili bilo kojem narednom. Neovisno o tome, dionica je po meni još uvijek prilično podcijenjena s obzirom na fundamente.
Nadalje, u odnosu na rezervacije, da su iste za CHF napravljene ne bi se morala umanjivati dobit jer bi već bila pokrivena prethodnim rezervacijama. Dakle očito bilanca nije očišćena do kraja kad imamo utjecaj od 6,6 mil. kuna na dobit samo u ovom kvartalu, što nije zanemarivo. Pored toga, izričito su naveli u izvješću da su moguće daljnje rezervacije za CHF u iznosu od (ili do) daljnjih 20 milijuna kuna. Ako imate razloga za vjerovati da izvješće u tom dijelu nije točno slobodno ih iznesite, čim više informacija tim bolje.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SPAN (SPAN d.d.) 2.4k
- LodeRunner