ako dionicu nitko ne želi i ne isplaćuje dividendu zašto bi je netko poželio kupiti? Mogu bez problema zamisliti book od 2000kn i dionicu na 200kn.
https://www.investopedia.com/terms/d/dividendirrelevance.asp
ako dionicu nitko ne želi i ne isplaćuje dividendu zašto bi je netko poželio kupiti? Mogu bez problema zamisliti book od 2000kn i dionicu na 200kn.
https://www.investopedia.com/terms/d/dividendirrelevance.asp
Gledam cijene dionica firmi koje su u ovom korona periodu imali rezultate nešto malo lošije, u rangu ili iznad prošlogodišnjih rezultata.....i pogodite što?svi su se nakon pada u 3 mj vratili na cijene od pred korona vremena ili još i više......riječ je uglavnom o blue chipovima atgr, podr, ernt, kodt......ali imamo tu i vlen koji ne spada u kategoriju blue chipova pa mu je cijena iznad pred korona perioda....vjerovatno takvih kao vlen ima još ali ih ja ne pratim......i sapn sam zaboravio napomenuti.......jedino je hpb ostao u podrumu a rezultati odlični......možemo mi sad opet ponavljati mišljenja zašto je to tako ali ima i drugih dionica sa svojim problemima pa su svejedno prešišali pred korona cijene dionice......ovaj hpb je stvarno posebna priča........
Ista prica sa cijenom je bila i prosle godine, vrtila se od 450 do 480 dugo, i odjednom krenula, otisla do nesto preko 600 bez nekih posebnih razloga. A i Vlen je dugo zivotario ispod 7 kn bez obzira na dobre rezultate.
Zato jer poveži malo sa Kutlom, paškim rebrima, H1, to je samo ono što mi prvo pada na pamet.
Pozdrav svima.
HPB sam znao drzati. i nikad nista od toga. Naprosto bih promasio rast. Ali fundamenti izgledaju dobro. Izgleda jeftina dionica.
Čini mi se da je odspavala cijelu godinu, a po ovime jučer i danas mogli bi i ovde uslijediti buđenje😋.
A još kad bi se odlučili na prodaju banke ili bar neku dividendicu u iznosu 50-ak kuna....e ti bi onda bio pun pogodak...
Čini mi se da je odspavala cijelu godinu, a po ovime jučer i danas mogli bi i ovde uslijediti buđenje😋.
A još kad bi se odlučili na prodaju banke ili bar neku dividendicu u iznosu 50-ak kuna....e ti bi onda bio pun pogodak...
https://www.seebiz.eu/banke/hrvatska…ne-stope/247059
sloabo će biti dividende od niskih kamata, sada se nude covid krediti sa 0,25% i banke će tek imati problema s plasmanom
Kamatna stopa će biti smanjena, uz ono smanjenje u srpnju, za 0,11 po....😳😳😳
Pa nema banka prihod samo od kamata, nadju oni načina da vam naplate svaku sitnicu koju koristite kod njih. Skupili su več preko 2158 kn/sh..👍👍👍
Pa nema banka prihod samo od kamata, nadju oni načina da vam naplate svaku sitnicu koju koristite kod njih. Skupili su več preko 2158 kn/sh..👍👍👍
primijetio sam davno da su im prihodi od naknada i provizija skoro izjednačeni s kamatnim prihodima, kao i sve banke našli su oni načina kako uzimati klijentima pomalo
primijetio sam davno da su im prihodi od naknada i provizija skoro izjednačeni s kamatnim prihodima, kao i sve banke našli su oni načina kako uzimati klijentima pomalo
Nisam siguran da li dobro pamtim, ali bilo je nešto kao pravilo, ne samo kod nas, da su prihodi od naknada najveći prihodi banaka.
E, sad, u ovolikom rasponu između kamatnih stopa, je li ostalo baš tako.
Nisam siguran da li dobro pamtim, ali bilo je nešto kao pravilo, ne samo kod nas, da su prihodi od naknada najveći prihodi banaka.
2018 2019
Kamatni prihodi 001 648.819.000 622.605.735
(Kamatni rashodi) 002 110.090.608 77.148.529
(Rashodi od temeljnog kapitala koji se vraća na zahtjev) 003 - -
Prihodi od dividende 004 982.314 3.645.670
Prihodi od naknada i provizija 005 534.332.324 539.380.118
Rashodi od naknada i provizija) 006 321.996.207 325.301.350
2018 2019
Kamatni prihodi 001 648.819.000 622.605.735
(Kamatni rashodi) 002 110.090.608 77.148.529
(Rashodi od temeljnog kapitala koji se vraća na zahtjev) 003 - -
Prihodi od dividende 004 982.314 3.645.670
Prihodi od naknada i provizija 005 534.332.324 539.380.118
Rashodi od naknada i provizija) 006 321.996.207 325.301.350
Hvala, pisao sam što sam znao.
I dalje mislim isto.
Naknade idu same po sebi, a kamate su sve što to? Neke automatski, neke po kreditima, građanima i privredi, neke po tekućim računima.... i još?
Da bi se svi ti prihodi po kamatnim prihodima ostvarili potrebno je imati dosta brojnih zaposlenika da to obrade, pa MALO utjecaja sa strane, itd..itd..
Po naknadama je samo program.
Samo razmišljam.
Nisam ni za kakvu raspravu, pišem što mi je na pameti.
Danas sam stavio 300 kom na ask na 500 kn da vidim ima li zainteresiranih kupaca, a netko se nakon minutu istrese po budu..😜...
Je li bila slučajnost ili je min nalog djelovao kao strašilo, s što bi tek bilo da je netko stavio 2000 kom na prodaju....svi bi se razbježali kao miševi...🤣🤣
Ova dva naloga na 498n i 500kn ukupno nekih 250 dionica su kočile zadnjih tjedana rast HPB, jer su svi čekali da se prospu bidu....imam neki osjećaj danas da je dionica spremna za eksploziju(možda se i varam)...ovo je jedina preostala velika dionica na ZSE sa izvrsnim fudamentima koja je ostala nenormalno podcijenjena, još ako bude dobar 4Q, to leti u nebo.
Definitivno treba imati ovo dionicu u portfelju na neki srednji rok.
Ako ne danas sutra sigurno!
Ova dva naloga na 498n i 500kn ukupno nekih 250 dionica su kočile zadnjih tjedana rast HPB, jer su svi čekali da se prospu bidu....imam neki osjećaj danas da je dionica spremna za eksploziju(možda se i varam)...ovo je jedina preostala velika dionica na ZSE sa izvrsnim fudamentima koja je ostala nenormalno podcijenjena, još ako bude dobar 4Q, to leti u nebo.
Što je to "srednji rok" ?
Taj srednji rok traje već dugi niz godina.
Što je to "srednji rok" ?
Taj srednji rok traje već dugi niz godina.
Kolega zadnjih 15 mjeseci si mogao dva puta zaraditi po 30-50% svaki put, ne znam što bi vi više?!
HPB kao banka je očistila sve kosture iz ormara( Protegini krediti i sl.), osvaruje sve veću dobit iz godine u godinu, već par godina, izdaci za kamate su na povijesno najnižim razinama.
Aktiva banke agresivno raste, pripajanjem Jadranske banke te HPB štedionice. Također i pripajanje HPB štedionice je izvrstan potez, jer štedionica nije ostvarivala iole značaju dobit, sada će taj kapital ostvarivati prinose na razini ostatka banke.
Također banka je zadnjih 5 godina dvaput dokapitalizirana. A i besplatan SuperSmarta račun kao i poslovnica unutar svake pošte je banci značajno digla atraktivnost među stanovništvom.
Apsurd od dionice koje se zadnji godinu dana vrti od 450-470 kn.... A novca ima 2200 kn/share..😜😜
Staviti ću i ja danas 300 kom na prodaju, na razinu 550, da vidimo hoće li itko bar malo potegnuti u plus. Nadam se da neće izgledati kao strašilo jer na toj razini već ima 276 kom👍
Makni to. I'm scared