Ako nije bilo baš nikakvih problema s pripajanjem s Jadranskom bankom (HPB je zapravo profitirao), ne vidim zašto bi bio problem s Croatia bankom, kad im je bilanca također očišćena od dubioza. Bez obzira na to, mislim da do pripajanja neće doći. Ako bude dobro, ako ne isto dobro.
HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)
-
-
-
Evo opet se pronašli putevi koji vode do državnog novca.
Banka u vlasništvu države dužna hrvatskom "kralju ruleta" 30 milijuna kuna
"Kralj ruleta" želi likvidirati državnu banku, dužna mu je 30 milijuna kunaJUŠTE PUHARIĆ pokrenuo je postupak likvidacije Hrvatske poštanske banke jer mu je temeljem pravomoćne sudske presude dužna gotovo 30 milijuna kuna.www.index.hr -
bome... rvacka posla. stvarno smo mutljavina od države.
-
Iz aviona se vidi da Puharićevi odvjetnici izjavljuju i pišu obične gluposti. Ovo je vjerojatno pritisak na neki oblik nagodbe koji se vjerojatno neće dogoditi.
Da oni imaju ovšnu sudsku ispravu skinuli bi lovu s računa banke i gotova priča.... ovako opet još jedan u nizu pokušaja reketa.
-
možda se mu poslali poštom
-
Upravo sam zato pisao ovdje da je vlasnička struktura nepovoljna, jer gdje prste ima država, tu ima korupcije, nesposobnosti i nepotizma. Nedavno smo imali aferu Janaf i Kovačevića.
QuoteNAJPOZNATIJI hrvatski kockar Jušte Puharić, kako za Index tvrdi njegov odvjetnički tim, pokrenuo je pred Hrvatskom narodnom bankom postupak likvidacije Hrvatske poštanske banke jer mu je temeljem pravomoćne sudske presude dužna 30 milijuna kuna.
Dakle, Općinski građanski sud u Zagrebu presudio je 30. studenoga prošle godine, a drugostupanjskom presudom potvrdio je Županijski sud u Varaždinu 27. svibnja 2021. godine kako je Hrvatska poštanska banka dužna isplatiti Puhariću 12.677 milijuna kuna. S kamatama i sudskim troškovima dugovanje iznosi približno 30 milijuna kuna.
-
-Glupositi donosi ovaj text o kralju "leru"
-likvidacija zbog 30 milja.
-Senzacionalno: rubrika vjerovali ili ne.!
-
30 milijuna kuna na 1.100.000 dionica - skidamo ajde 30 kuna s knjigovodstvene vrijednosti (nećemo sitničariti) dakle još uvijek smo preko 1.200 kuna po dionici.
Inače ove priče su najvjerojatnije pokušaj iznude uprave HPB-a (zato i jesu tu priče o reizboru - plati ili idemo u novine). Vjerojatno su tražili još nešto pored iznosa dosuđenog presudom inače bi istu samo poslali na FINU s klauzulom ovršnosti i mirna Bosna, skinulo bi se s računa i leglo za 60 dana...
-
Pokušaj da se vrati cijena ispod 500kn
Ima i malo istine u ovome textu ,a to je da se sve vrti oko pinke.
-
Usput ne bi mu niti ja platio dobrovoljno da me se pita, ako stvarno ima makar minimalna osnova za prijedlog za dopustenje revizije. On kad digne tu lovu i prebaci negdje, tko bi više pronašao te novce po svijetu (osobito kad pričamo o profesionalnom kockaru) čak i da se naknadno ukine presuda. Neka ide na FINU pa se mogu pokušati boriti nekim prijedlogom za odgodu (koji 99 posto ne prolazi jer sud ne odluči u roku prije nego što FINA prebaci novce ali svejedno).
-
-
Pokušaj da se vrati cijena ispod 500kn
Ima i malo istine u ovome textu ,a to je da se sve vrti oko pinke.
Ma to nema veze sa burzom i trgovinom dionicom. Nije vijest vani radi toga.
Ako je banka dužna i tužitelj ima pravomoćnu presudu onda su sredstva rezervirana i neamju utjecaja na poslovni rezultat i u tom smislu presuda će se u nekom trenutku i izvršiti. Ali ako nije i postoji značajna vjerojatnost da presuda bude odbačena i neće postati pravomoćna onda banka sigurno neće isplatiti tužiteljev odštetni zahtjev. Očito se radi ili o pravno dvojbenoj stvari, moguće i o nekom obliku reketa i otkupa tražbina/sporova, pa se lovi u mutnom.
Sjećamo se još primjera Retaga i Zagrebačka banke.
Kreće proces po tužbi UniCredita zbog Retagawww.poslovni.hrOvdje očito ekipa pokušava nešto naplatiti, ali ne može (iz nekog pravnog ili formalnog razloga) jer da može, naplatilo bi se u tišini. A i pedigre tužitelja daje naslutiti da bi se osladili, kada bi mogli "dohvatiti trešnje na grani"....
-
Dakle, čovjek je tužio banku, u kojoj je držao dionice na skrbničkom računu, jer nije pravovremeno po boljoj cijeni prodala dionice koje su bile založene kao osiguranje kredita od 8 milijuna kuna ???
To je jako puno dionica nečega, vjerojatno
Obzirom na likvidnost na našoj burzi i u najbolje dane to usiše promet skoro dva cijela trgovinska dana svih papira.
Za pojedinačni papir prodaja traje vjerojatno i višestruko dulje.
Iskreno, niti mogu pojmiti oko čega se tuže, niti marim za to, niti mislim da bi to moglo ugroziti poslovanje Banke
Naglasak je na to da navedeni iznos neće ugroziti poslovanje Banke. Milijun ovdje, milijun ondje
-
-Glupositi donosi ovaj text o kralju "leru"
-likvidacija zbog 30 milja.
-Senzacionalno: rubrika vjerovali ili ne.!
pravnik je dobro objasnio zašto koriste ovu pravnu mogućnost, on koristi ako banka "ne može" jer mu ne odgovara "neće" iz nekoga njima poznatoga razloga, očito da smatraju da postoji još neke mogućnosti da se to ne isplati, ali imaju rezervirana sredstva prema objašnjenju iz banke
-
Koje su ovo gluposti čuj pravodobna prodaja dionica...meni ovo pari kao nečiji pokušaj da se sruši cijena dionice,ništa više.. 30 milijuna kuna, vjerovatno je rezervirano više o pola novca, neki 18 milijuna je ove godine za nekakav sudski spor već izdvojeno rezervacija...prdac u prazno...
Lani su pričali kako će moratorij na otplatu kredita razorit HPB, prošao moratorij, ništa se nije dogodilo...
"Banka se ne slaže s presudom te je smatra pogrešnom, zbog čega koristi raspoložive mehanizme pravne zaštite. Nakon što se isti iscrpe, Banka će bez odgode postupiti sukladno konačnom ishodu",
Kako bilo ne radi se o nikakvom kriminalu, kako je par kolega poviše pisalo, zanimljivo kolegama nije smetalo lani kada su velike(privatne) banke žmirile na pranje novca i kad su platile velike kazne za to.
-
Dakle, čovjek je tužio banku, u kojoj je držao dionice na skrbničkom računu, jer nije pravovremeno po boljoj cijeni prodala dionice koje su bile založene kao osiguranje kredita od 8 milijuna kuna ???
Obzirom na likvidnost na našoj burzi i u najbolje dane to usiše promet skoro dva cijela trgovinska dana svih papira.
Iskreno, niti mogu pojmiti oko čega se tuže, niti marim za to, niti mislim da bi to moglo ugroziti poslovanje Banke
Naglasak je na to da navedeni iznos neće ugroziti poslovanje Banke. Milijun ovdje, milijun ondje
obzirom da je iznos 12mil. kn uvećan za kamate došao do 30mil. mislim da se vraćamo oko 12-15 godina unazad, a to stvarno može biti svašta u pitanju, čak su i Agrokorke bile atraktivne, te ako se radi o njima, možda mu žele ponuditi dionice nazad
-
Kako god okrenes, ovo je najpodcijenjenija dionica na trzistu, troma ,je ali jednom kad se otključa...
-
dijonica je teški recidivist, taman kad se otključa ponono završi u zatvoru.
-
dijonica je teški recidivist, taman kad se otključa ponono završi u zatvoru.
Problem je samo ako je ne tretiraš kao recidivista, kad joj krene dobro prodaješ(dio), kad joj je krene loše kupuješ. HPB je poput ADRS-a ne možeš falit(nakon pada od 5-10%).
-
obzirom da je iznos 12mil. kn uvećan za kamate došao do 30mil. mislim da se vraćamo oko 12-15 godina unazad, a to stvarno može biti svašta u pitanju, čak su i Agrokorke bile atraktivne, te ako se radi o njima, možda mu žele ponuditi dionice nazad
Pa vjerovatno se radi o krizi 2008 kada su se banke nasle s bezbroj margin callova, a iste nisu mogle zatvorit na trzistu bez znacajnog rusenja cijene koje se ionako znacajno rusio i bez toga i onda su vjerovatno spekulirali odgadjali odluku i nasli se posljedicno u situaciji da su bili u jos goroj situaciji s tim marginima.
-
Pa vjerovatno se radi o krizi 2008 kada su se banke nasle s bezbroj margin callova, a iste nisu mogle zatvorit na trzistu bez znacajnog rusenja cijene koje se ionako znacajno rusio i bez toga i onda su vjerovatno spekulirali odgadjali odluku i nasli se posljedicno u situaciji da su bili u jos goroj situaciji s tim marginima.
Pa će sud utvrditi da li se nešto dalo ili nije dalo u određenom trenutku prodati?
Ja naprosto mislim da je "ekipa" složila slučaj i našla suca koji će donijeti presudu koja paše "ekipi", al da očito postoje i neke druge presude/okolnosti zašto se odštetni zahtjev ne može ispuniti, pa su krenuli pritisci odnosno poruke preko medija i piskaranja/zahtjevi prema HNB.
Imali smo sličnih slučajeva u povijesti, ja sam spomenuo Retag i Zabu, a bilo je ih je još, prema gotovo svim vodećim bankama u RH.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
ADPL (AD Plastik d.d.) 3k
- Admin