25. pitanje danas u Saboru, Dalija Orešković, uživajte (našao sam točan trenutak gdje ona počne govoriti):
AGROKOR
-
-
-
Ništa plakanje & narikanje neće tu riješiti, pokrenite se i borite za svoja prava.
-
25. pitanje danas u Saboru, Dalija Orešković, uživajte (našao sam točan trenutak gdje ona počne govoriti):
Danas se premijer pohvalio, da se vratio iz EU Parlamenta na 6 tisuća eura manju plaću predsjednika vlade.
Kolika je njegova stvarna plaća, vidjeti će se u godinama koje slijede.
-
Dalija Orešković narikača i tu je Plenki u pravu. Kad se oporba trebala udružit prije prošlih izbora (oporba protiv HDZa i SDPa) koliko čujem ona je bila jedna od onih koji su to minirali zbog svojih sebičnih uskogrudnih interesa. Sa druge strane, za HDZ najviše ljudi glasa a polovica njih ni ne izlazi na izbore jer su svi sretni i zadovoljni. Tko je u pravu? Po svemu sudeći Hrvatska država je zemlja zadovoljnih i sretnih ljudi jer najviše građana godinama glasaju za HDZ a druga polovica zbog svojeg zadovoljstva ni ne izlaze na izbore. I svi vi pjevajte "Ultra vires" kako kaže Plenki.
-
Nakon 30 godina valjda je jasno da se bolja budućnost naše zemlje ne može desiti kroz redovno funkcioniranje demokracije. Naše sve demokratske institucije su duboko korumpirane i time otete građanima, a oteli su nam državu i institucije oni koji iz osobnih sitnih i krupnih interesa glasaju za kriminalnu stranku HDZ to je čak i ustanovio i naš sud.
-
Tvrtka koja je za DORH radila na vještačenju protiv Todorića od privremene uprave Agrokora naplatila 116 milijuna kuna.
Nacional otkriva kako je DORH za vještačenje protiv Ivice Todorića angažirao misterioznog Ismeta Kamala, čovjeka koji mu nije dostavio ni propisnu biografiju i koji je najveći dio vještačenja prepustio kolegama iz Zagreba iako su oni istovremeno okretali silne milijune u Agrokoru. -
Kada su mogli malim dioničarima ukrasti Ledo i nazvati ga Ledo+, tako bi trebao premijer ukinuti onaj stari HDZ i osnovati ovaj novi HDZ+
-
ma, sve je to u redu
evo kineske vlasti su 'zamolile' DIDI da naprave delist na US burzi i umjeto toga izlistaju dionice u Hong Kongu ili China mainland
sada je jasnije koliko su, upravo vizionarski, bili ispred svog vremena gđa Dalić, g. Ramljak i BORG grupa kad su spriječili listing Agrokora u Londonu
prvo, spašeni su svi osobni i povjerljivi podaci koje bi Agrokor morao dijeliti s regulatorom
drugo, spašena su radna mjesta što direktno radnika, što dobavljača koji su se morali kroz posebno iskrojeni stečajni zakon odreći manjeg dijela svojih potraživanja i veselo nastaviti poslovanje, kao da se ništa ni nije dogodilo
treće, Agrokor je ostao čvrsto u hrvatskim rukama, sjedište društava u hrvatskoj i kapital također
nama - 'naše'
usput su glavnog čovjeka Agrokora i sve male dioničare lišili vlasništva ali to je mala žrtva za hrvatsku državu
dokaz čiste inteligencije i domišljatosti autora tih događanja svjedoči i 'naše' pravosuđe koje je cijeli proces blagoslovilo, ne imajući nikakve primjedbe na transparentnost procesa
-
Nisam stigao pratiti, što su je pitali o Agrokoru, da li je itko gledao ?
QuoteOsim na pitanja vezana uz Izvješće, u Saboru je odgovarala i na niz aktualnih vezanih uz ‘slučaj’ Agrokor i povlačenje optužnice, afera Softver u kojoj je uhićena bivša ministrica Gabrijela Žalac i druga.
Sabor prihvatio Izvješće Zlate Hrvoj-Šipek - N1Saborski zastupnici glasali su danas o Izvješću glavne državne odvjetnice Zlate Hrvoj-Šipek o radu državnih odvjetništava u 2020. godini za koje je premijer…hr.n1info.com -
ma, sve je to u redu
evo kineske vlasti su 'zamolile' DIDI da naprave delist na US burzi i umjeto toga izlistaju dionice u Hong Kongu ili China mainland
sada je jasnije koliko su, upravo vizionarski, bili ispred svog vremena gđa Dalić, g. Ramljak i BORG grupa kad su spriječili listing Agrokora u Londonu
prvo, spašeni su svi osobni i povjerljivi podaci koje bi Agrokor morao dijeliti s regulatorom
drugo, spašena su radna mjesta što direktno radnika, što dobavljača koji su se morali kroz posebno iskrojeni stečajni zakon odreći manjeg dijela svojih potraživanja i veselo nastaviti poslovanje, kao da se ništa ni nije dogodilo
treće, Agrokor je ostao čvrsto u hrvatskim rukama, sjedište društava u hrvatskoj i kapital također
nama - 'naše'
usput su glavnog čovjeka Agrokora i sve male dioničare lišili vlasništva ali to je mala žrtva za hrvatsku državu
dokaz čiste inteligencije i domišljatosti autora tih događanja svjedoči i 'naše' pravosuđe koje je cijeli proces blagoslovilo, ne imajući nikakve primjedbe na transparentnost procesa
nije to ništa naše, država je oteta i nije više država njenih građana... pročitajte samo kako je srbijanska premijerka sa šerbedžijom i njegovom suprugom pokupovala centar fažane i sudjelovala u aferi Vjetropark
pa mislite li vi da je ovo država njenih građana ?
mi smo ovdje poput Indijanaca iz npr Bolivije, mi smo ovdje niža klasa, nevrijedna i nebitna, osim za robovski rad
-
-
baš čitam na jednom portalu
"AMERIČKI predsjednik Joe Biden i ruski predsjednik Vladimir Putin u utorak su na virtualnom sastanku započeli razgovore o Ukrajini i ostalim temama, izvijestila je ruska televizija.
Prema američkim dužnosnicima, Biden će reći Putinu da će se, ako izvrši invaziju na Ukrajinu, Rusija i njezine banke naći na udaru do sada najstrožih sankcija."
i raznišljam si, kako bi se eventualne sankcije odrazile na nas...sber banku su kao "navodno" prodali srbinu i time zaštitili kolateral ali su itekako izloženi u kontextu vlasništva fortenove odnosno agrokora
-
baš čitam na jednom portalu
"AMERIČKI predsjednik Joe Biden i ruski predsjednik Vladimir Putin u utorak su na virtualnom sastanku započeli razgovore o Ukrajini i ostalim temama, izvijestila je ruska televizija.
Prema američkim dužnosnicima, Biden će reći Putinu da će se, ako izvrši invaziju na Ukrajinu, Rusija i njezine banke naći na udaru do sada najstrožih sankcija."
i raznišljam si, kako bi se eventualne sankcije odrazile na nas...sber banku su kao "navodno" prodali srbinu i time zaštitili kolateral ali su itekako izloženi u kontextu vlasništva fortenove odnosno agrokora
To će isto prodati Srbima. Kao da je to problem, Hrvatima dioničarima i mirovinskim fondovima imovinu otela Dalićka, Ramljak pa dali Knightheadu,a Todorić svoje prodao Rusima. Na kraju će Konzum i sve ostalo propasti Srbima. Ovo je kao iz najluđih snova. A Hrvati dioničari su, naravno, Indoši.
-
Zg Tt-21/34948-9 od 06.12.2021
Objavljeno dana 07.12.2021Trgovački sud u Zagrebu po sucu pojedincu Željki Bregeš u registarskom predmetu brisanja upisa odlukom Visokog trgovačkog suda Republike Hrvatske po službenoj dužnosti, na temelju članka 62. stavka 3. Zakona o sudskom registru ("Narodne novine" broj 1/95, 57/96, 1/98, 30/99, 45/99, 54/05, 40/07, 91/10, 90/11, 148/13, 93/14, 110/15 i 40/19; u daljnjem tekstu: Zakon o sudskom registru), 06.12.2021. godine
riješio je
U sudski registar ovoga suda upisuje se brisanje zabilježbe i pripajanja društva provedeno rješenjem ovog suda broj Tt-21/34948-2 od 6. kolovoza 2021.g. subjekta pod tvrtkom / nazivom LEDO dioničko društvo za proizvodnju i promet sladoleda i smrznute hrane sa sjedištem u Zagrebu, Čavićeva 1a registarski uložak s MBS 080002964, OIB 87955947581, prema podacima naznačenim u prilogu ovog rješenja ("Podaci za upis u glavnu knjigu sudskog registra") koji je njegov sastavni dio.
Obrazloženje
Rješenjem ovog suda broj Tt-21/34948-2 od 6. kolovoza 2021.g. izvršen je upis u sudski registar zabilježbe i pripajanja društva LEDO dioničko društvo za proizvodnju i promet sladoleda i smrznute hrane sa sjedištem u Zagrebu, Čavićeva 1a registarski uložak s MBS 080002964, OIB 87955947581 društvu AGROKOR koncern za upravljanje društvima, proizvodnju i trgovinu poljoprivrednim proizvodima, dioničko društvo, Zagreb, Marijana Čavića 1, (MBS: 080020970, OIB: 05937759187).
Budući da je po podnesenoj žalbi društva ADRIS GRUPA d.d., Rovinj, V. Nazora 1, zastupanog po odvjetnici Belindi Čačić iz Odvjetničkog društva Čačić &Partneri iz Zagreba, Hebrangova 27, rješenjem Visokog trgovačkog suda Republike Hrvatske broj Pž-5006/2021-3 od 5. studenog 2021.g. ukinuto rješenje ovog suda broj Tt-21/34948-2 od 6. kolovoza 2021.g. i predmet vraćen prvostupanjskom sudu na ponovno odlučivanje, to je na temelju članka 62. stavka 3. Zakona o sudskom registru odlučeno kao u izreci rješenja.
Uputa o pravnom lijeku:
Pravo na žalbu protiv ovog rješenja ima sudionik ili druga osoba koja za to ima pravni interes. Žalba se podnosi u roku od 8 (osam) dana Visokom trgovačkom sudu Republike Hrvatske u dva primjerka, putem prvostupanjskog suda. Predlagatelj nema pravo žalbe.
-
Lediću, može li to na standardni hrvatski ?
Što to rješenje u praksi znači ?
-
Lediću, može li to na standardni hrvatski ?
Što to rješenje u praksi znači ?
Pa znaci da su proveli i izvršili upis u sudski registar pripajanje Leda d.d. Agrokoru temeljem sudskog rješenja, ali vjerojatno suprotno proceduri propisanoj zakonom te je isto povodom žalbe Adrisa ukinuto i postupak vraćen na prvostupanjski sud na ponovno odlučivanje.
Čak i oni koji ne poznaju zakonsku proceduru kod pripajanja dioničkog društva upoznati su da se tu radi o statusnoj promjeni za koju je potrebna odluka dioničkog društva koje se pripaja donijeta kvalificiranom , najmanje 3/4 vecinom.
-
Ha.
Pa nema više Leda, a nema ni Agrokora... imamo , odnosno nemamo šmrcko Ledo plus i Fortenovu
Još uvijek ne shvaćam, nije ni da mi je od interesa, osim načelnog. Tu se nešto pripajalo, imali smo kompanije koje su bile sastavnice koncerna, al' izlistane na Burzu, i trala la. Bile znači nezakonito u koncernu ? Ilegalno
Kako li će to jednog dana završiti
-
Ha.
Pa nema više Leda, a nema ni Agrokora... imamo , odnosno nemamo šmrcko Ledo plus i Fortenovu
Još uvijek ne shvaćam, nije ni da mi je od interesa, osim načelnog. Tu se nešto pripajalo, imali smo kompanije koje su bile sastavnice koncerna, al' izlistane na Burzu, i trala la. Bile znači nezakonito u koncernu ? Ilegalno
Bio sam skeptičan ali mislim da ćemo dobiti nešto ali za dosta godina. Zna li netko što je sa radnjama koje je Udruga pokrenula prema trgovačkom sudu?
-
Ha.
Ima još na životu svih dioničkih društava osim, čini mi se Belja na čije pripajanje nije nitko uložio žalbu pa se utopilo u Agrokor.
Ako prvostupanjski Trgovački sud odlući da se pripajanje dioničkih društava mora provesti po važećoj zakonskoj proceduru moguće je da ćemo ponovno dobiti oduzete dionice kako mi mogli na skupštinama pojedinih društava glasati o odluci o pripajanju Agrokoru.😀
Agrokor će biti posljednji likvidiran kad se provedu sva pripajanja dioničkih društava, a moguće je da će pričekati ishod arbitraže u Washingtonu pa ako Adria Holding, odnosno Ivica Todorić odnosno PIK obvezničari koji očito stoje iza te arbitraže dobiju arbitražni spor da im RH može vratiti Agrokor d.d. , doduše prazan, opljačkan, bez imovine, pa neka onda ganjaju vjerovnike koji su Nagodbom odlučili podijeliti plijen.😂
-
Ha.
Ima još na životu svih dioničkih društava osim, čini mi se Belja na čije pripajanje nije nitko uložio žalbu pa se utopilo u Agrokor.
Ako prvostupanjski Trgovački sud odlući da se pripajanje dioničkih društava mora provesti po važećoj zakonskoj proceduru moguće je da ćemo ponovno dobiti oduzete dionice kako mi mogli na skupštinama pojedinih društava glasati o odluci o pripajanju Agrokoru.😀
Agrokor će biti posljednji likvidiran kad se provedu sva pripajanja dioničkih društava, a moguće je da će pričekati ishod arbitraže u Washingtonu pa ako Adria Holding, odnosno Ivica Todorić odnosno PIK obvezničari koji očito stoje iza te arbitraže dobiju arbitražni spor da im RH može vratiti Agrokor d.d. , doduše prazan, opljačkan, bez imovine, pa neka onda ganjaju vjerovnike koji su Nagodbom odlučili podijeliti plijen.😂
Ledica Vi ste pravnik po struci?
-
Ja nisam pravnik, ali mislim da sada ne mogu niti obrisati Ledo d.d., niti obrisati dionice LEDO-R-A i da ova odluka pada u vodu. Screenshot je sa SKDD. Baš me zanima hoću dionice LEDO-R-A opet vidjeti na gledalici. Morao sam staviti sliku jer direktni linkovi na SKDD ne rade.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
ADRS (Adris grupa d.d.) 1.2k
- harpun