Savršene li koincidencije s prodajom Leda po zapovijedi plamenog jazavca. Komunisti u ex sistemu se ne bi ovog posramili, koja UDBA.
https://www.24sata.hr/news/ivica-tod…rdi-kuna-753635
AGROKOR
-
-
-
Ja svima koji su nastradali u tom kuršlusu od srca želim da naplate zadnju svoju kunu i oderu kožu lopinama koje su sve odigrale.
Ali pozivanje na to da je Agrokor zapravo zajebao svoje kreditore izdavanjem jamstava koja su, de facto, bezvrijedna me dovodi do drugog pitanja - za što su Agrokoru uopće trebali ti novci?
Obrni, okreni, Agrokor je bio crna rupa koja je usisala sve oko sebe, i članove grupacije i kooperante i kupce i dobavljače. Da nije puklo tada, puklo bi koji mjesec ili godinu kasnije. Na kraju krajeva, sam je Todorić zvao Alvareza koji nije čovjek za lijepe stvari, već za odrađivanje ružnog posla.
-
Agrokor je u Ledu zapravo imao 48 posto dionica, ostalo je bilo u vlasništvu “mirovinaca” i malih dioničara koji su ostali bez svega.
Kroz proces nagodbe, imovina Leda d.d. prebačena je na tzv. zrcalnu kompaniju, konkretno Ledo plus d.o.o. dok je stara prestala postojati. Naime, Ledo je, uz još neke druge kompanije iz sustava, bio jamac za kredite Agrokora, pa se usprkos pozitivnom poslovanju, zajedno s njime našao u problemima.
Neki od malih dioničara pokrenuli su i sudske postupke, jer smatraju da je imovina tvrtki nezakonito prenijeta na zrcalne kompanije, kao i da su sama jamstva za kredite dana protuzakonito.
-
Savršene li koincidencije s prodajom Leda po zapovijedi plamenog jazavca. Komunisti u ex sistemu se ne bi ovog posramili, koja UDBA.
https://www.24sata.hr/news/ivica-tod…rdi-kuna-753635Po istom pitanju se za Frank u sudskom procesu zakljucilo da nema kaznenog djela.
"U ovom trenutku, kako smo već javili, sud je odbacio samo optužnicu protiv čelnih ljudi tvrtke Franck, Dubravka i Ivana Artukovića, koji su potpisali mjenice vrijedne gotovo pola milijarde kuna. Međutim, iz izvora bliskih sudu doznaje se da će i ostale optužnice biti odbačene, i to uz identično obrazloženje. Među optuženima su još čelni ljudi tvrtki Sokol Marić Security, Granolio, AWT International, Tehnika, Saponia, Pet Prom, Agrofructus, Chromos Agra, Unex, Alca i Kraš. Svima se na teret stavlja krivotvorenje mjenica i to njih nešto više od tri tisuće.
Sud je u slučaju Francka zaključio kako kaznenog djela, dakle, krivotvorenja nije uopće bilo. Nije, kaže sud, važno je li u mjenicama navedena bilo kakva ‘vrijednost primljena u robi’, jer je po Zakonu o mjenici to potpuno nebitno. Ključna je svota koju mjenica pokriva, te se ona može eskontirati i naplatiti neovisno kakva roba je u pitanju i je li prodaje robe uopće bilo."
-
Švedski mediji pisali su kako je te 2015., kad je ženio Biancu, kupio i tvrtku Findus te obećao da će uložiti u tvornicu u Bjuvu. Pet mjeseci nakon kupnje najavili su da je zatvaraju i da 400 radnika ide na ulicu. Nitko ni ne pomišlja da bi to napravili s Ledom.
Našao na 24sata pa išao guglati...
The Swedish Food Workers Union (Livs) is fighting plans to shut down the Findus frozen food factory in Bjuv, which would throw 450 workers out of a job and devastate the many hundreds of farmers who supply the plant. On March 31, the CEO of Nomad Foods, an investment vehicle registered in the British Virgin Islands, came to the factory, called all staff to a meeting, announced that the factory would close at the end of the year and immediately left the country. The Swedish prime minister has called on the company to return to Sweden and meet with the government, and Livs is demanding that the factory continue in operation.
Nisam našao kakao je završilo.
Mene samo zanima jedno? Todorić je svojedobno mislio sve preseliti u Frikom jer ima puno veći kapacitet pa je zbog ustaša i partizana se djelom odustalo od toga.
Zar uistinu mislite da netko tko je dao 4.612.500.000,00 kn (jučer je vrijedilo nula kuna) misli brinuti o ustašama i partizanima?
Biznis voli samo novac, gdje je više- tamo se ide.
Mislim da bi Srbija (da se razumijemo nemam ništa protiv nje) od ovog mogla najviše profitirati.
Tamo su niske plaće i sirovine za povrće su dostupnije.
Ako pogledate na frikom.rs koje proizvode imaju to su isti proizvodi kao od Leda.
-
Znamo da to neće učiniti.
sami od sebe neće ali sada imaš osnovu za tužbu za nadoknadu štete jer je postupak izv. uprave još uvije u tijeku pa ćak i za ustavnu tužbu
kol. Manu, ništa nikome ocjena ustavnosti nije dala za pravo, ocjena ustavnosti je ušla u smijeru da je zakon specijalis u skladu sa ustavom a za sve ostalo se primjenjuje stečajni zakon
-
Ja svima koji su nastradali u tom kuršlusu od srca želim da naplate zadnju svoju kunu i oderu kožu lopinama koje su sve odigrale.
Ali pozivanje na to da je Agrokor zapravo zajebao svoje kreditore izdavanjem jamstava koja su, de facto, bezvrijedna me dovodi do drugog pitanja - za što su Agrokoru uopće trebali ti novci?
Obrni, okreni, Agrokor je bio crna rupa koja je usisala sve oko sebe, i članove grupacije i kooperante i kupce i dobavljače. Da nije puklo tada, puklo bi koji mjesec ili godinu kasnije. Na kraju krajeva, sam je Todorić zvao Alvareza koji nije čovjek za lijepe stvari, već za odrađivanje ružnog posla.
Situacija je sljedeća. Nakon 2.svjetskog rata definitivno pobjeđuju globalisti. Donose ekonomske doktrine piramidalnog sustava koji polako ide prema svome zenitu. Pokreću se ratovi,štampa se love i sve ostalo nebi li se ojačale vlastite vojna,farmaceutska,kemijska,prehrambena,financijska i ostale industrije. Na sve moguće načine se daju jeftini novci za te namjene. Puno puta je pisano na ovoj temi da konkurencija na zapadu ima kamate za ovaj posao oko 1 posto, a kada bi se dublje ušlo u analize možda bi isplivalo da konkurencija ima manje od tih 1 posto. Hrvatska je bila na strani gubitnika u 2 svjetskom ratu i tu nam fali 45 godina razvoja. Pa razne tubrobencija,rat,promjene ekonomskog sustava. Todorić uspjeva okupiti te najbolje tvrtke pod jednu kapu ali jedan veliki ako ne i najveći dio tih tvrtki je bio uništen u jugi ( svi poljoprivredni kombinati,tehnologija...) , Jamnica u Jani razrušena,Ledo tehnologija? Koliko je novih dućana i super dućana napravljeno? Koliko je uloženo u Belje? U Vupik... moglo bi se još puno toga napisati o ulaganju. Po kojoj kamati je to sve napravljeno? U usporedbi sa zapadnom konkurencijom? Mislite da iza zapadne konkurencije ne stoji država i cijeli državni aparat ? Todorić tvrdi da ima excel tablicu u kojoj piše da je platio 15 milijardi samo kamata. Tko je to mogao izdržati? Na stolu je bio model da ostane Agrokor u hrvatskim rukama ali nije prošao. Sve sastavnice Agrokora će biti podijeljene između Amerike i Rusije. Samo se o tome radilo. Par milijardi eura ili dolara financiranja po normalnim kamatama je kikiriki lova za onakve bisere koji su bili pod Agrokorom
https://net.hr/danas/hrvatska…kompliciranije/
Evo Munjize malo
-
da on nije potpisao svega ovoga ne bi bilo, zašto nije pokrenuo postupak psn kao i xx drugih tvrtki koje su mnogo lošije stajale od agrokora, zašto se, vidljivo iz transkripti afere hotmail, martina dalić bojala i treperila da todorić ne bi pokrenuo PSN i stoga, uz blagoslov plenkovića, manično vršila pritisak na todorića i širok krug njegovih insajdera da se MORA potpisati LEX ...zašto nam Todorić , vlasnik najvećeg prehrambeno-trgovačkog kncerna u ovome dijelu EU, već jednom ne objasni zbog čega se svojim potpisom odrekao impozantnog koncerna kojega je izgradio na temeljima druže tito tvrtki i brandova,, kakva je sila to morala biti da ga je natjerala da to učini ...umjesto populističke magle po fejsovima i blogovima, zašto šuti o razlozima radi kojih je potpisao taj lex reket
-
Bio je sada Novokmet na N1 s Todorićem, intervju ispred Cibonina tornja vezano za prodaju Ledo-a, staviti ću link kada izađe.
-
da on nije potpisao svega ovoga ne bi bilo, zašto nije pokrenuo postupak psn kao i xx drugih tvrtki koje su mnogo lošije stajale od agrokora, zašto se, vidljivo iz transkripti afere hotmail, martina dalić bojala i treperila da todorić ne bi pokrenuo PSN i stoga, uz blagoslov plenkovića, manično vršila pritisak na todorića i širok krug njegovih insajdera da se MORA potpisati LEX ...zašto nam Todorić , vlasnik najvećeg prehrambeno-trgovačkog kncerna u ovome dijelu EU, već jednom ne objasni zbog čega se svojim potpisom odrekao impozantnog koncerna kojega je izgradio na temeljima druže tito tvrtki i brandova,, kakva je sila to morala biti da ga je natjerala da to učini ...umjesto populističke magle po fejsovima i blogovima, zašto šuti o razlozima radi kojih je potpisao taj lex reket
Nema čovjeka koj u RH koji to nebi potpisao u onome trenutku. Prof Jurčević ( koji raspolaže sa velikom građom UDBE i sličnih institucija ) se jako čudio kako su Todoriću to napravili i nudi mu se javno za suradnju i lustraciju tih ljudi. On tvrdi da su to napravile strukture koje su jednostavno prešle iz juge u RH. Znači to su operativci za proviziju ( onih milijardu kuna je po meni bila provizija za posao) . A naručitelji svjetski centri moći koji i postavljaju vlade. Moje mišljenje da je i htio Plenković nebi smio ostaviti agrokor u hrvatskom vlasništvu
-
-
Bio je sada Novokmet na N1 s Todorićem, intervju ispred Cibonina tornja vezano za prodaju Ledo-a, staviti ću link kada izađe.
-
https://www.poslovni.hr/hrvatska/proda…-bubnju-4280286
Jel ovo znači da će "stari" dioničari ipak nešto dobiti?
-
https://www.poslovni.hr/hrvatska/proda…-bubnju-4280286
Jel ovo znači da će "stari" dioničari ipak nešto dobiti?
Naravno da ne. Lavovski dio novca ide za rollup, a ostatak dioničarima. Dioničarima Fortenove.
Na djelu je kolektivna amnezija.
Svi su zaboravili da je to onaj isti Ledo kojeg su oteli Agrokoru i ostalim dioničarima.
Otmica izvršena izglasavanjem Nagodbe i dodatkom “ plus “ našem Ledo. Ništa lakše u ovoj lopovskoj drzavi.
-
Pa tko ce vjerovati takvoj burzi?
ZSE + jednog dana i adio đaci
-
još malo novog o jednom koji je držao ljestve
-
Nevjerojatno. I ovo se sve do sad skrivalo. SOA kao da ne postoji, da je pravosuđe nikakvo odavno već znamo, jedino mediji kakvi god bili ponešto razotkriju ali sve u svemu ovakvim kosturima iz ormara nikad kraja.
-
Prestrašno, cijeli vrh države, od vlasti, sudstva, HNB-a, nadalje, svi su sudjelovali u megakrađi. Ovo je presedan kleptokratske vlasti neviđen na ovim prostorima.
-
Nevjerojatno. I ovo se sve do sad skrivalo. SOA kao da ne postoji, da je pravosuđe nikakvo odavno već znamo, jedino mediji kakvi god bili ponešto razotkriju ali sve u svemu ovakvim kosturima iz ormara nikad kraja.
SOA sluzi za kontrolu bivših supruga.
Tko će njima naloziti da to rade Plenković?
Pa evidentno je da je za sve znao.
Fuj
-
Pa SOA je pod kontrolom predsjednika, tj. tada predsjednice i premijera... O čemu pričamo!? Uostalom, SOA i da zna, nema mogućnost djelovanja, već je to na policiji/USKOK-u...
-
Čarobno društvo.
Nešto što mi je vrijedilo cca 300.000 KN, a po njima 0 KN, u ponedjeljak mi vrijedi 459.816 KN, a ipak 0. Jedva čekam koliko će mi vrijediti Belje jer još uvijek obeštećuju branitelje, (de)nacionalizirane i ostale po nominali od 40 KN, možda me iznenade kad ga Operuško proda pa mi dokaže da vrijedi i više kao i Ledo.
Ako budu dobro rasprodali možda mi vrijednost "nule" navuku do milijun kuna.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SPAN (SPAN d.d.) 2.4k
- LodeRunner