1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  1. Dionice.NET
  2. Financije i gospodarstvo
  3. Stručne rasprave

AGROKOR

• Kvark
  • February 12, 2020 at 6:36 PM
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 83
  • noviulagac
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    259
    • February 7, 2021 at 4:04 PM
    Quote from bbkk0000

U slučaju da se osnuje udruga, ima li tko odvjetnika za kojeg može jamčiti? Pratim jedan spor od ljudi koji su mi bliski, ono što sam vidio da pojedini suci dozvoljavaju na Trgovačkom sudu u Zagrebu je ispod razine pa me zanima tko bi bio kvalitetan,efikasan,umjeren u cijeni i nadasve pošten odvjetnik? Pod pošten podrazumjevam da će se morati pofajtati sa njima tamo a kad naša gungula prođe treba se tamo vratiti na posao. Tko je taj odvjetnik Ivančić? nema li on i nekakve zakonske i/ili moralne obaveze prema svima nama koji smo ili još uvjek jesmo članovi udruge malih dioničara Agrokor?

Upravo to je problem.

Nitko se ne zeli "fajtati" sa velikima.

Sto se tice sudova...od nasih i ne ocekujem nista. Problem je sto moramo proci nase da bi dosli na medunarodne. Ili netko zna drugi nacin?

• bbkk0000
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    636
    • February 7, 2021 at 4:09 PM

Čekajte malo ljudi. Ja sam dao sve svoje osobne podatke Udruzi u nadi da će nešto pokušati napraviti. Dali je tko od Vas dobio godišnje izvješće o poduzetim radnjama? Dvogodišnje? Imam li ja pravo osjećati se prevaren od strane te Udruge? Tko može garantirati da nas nisu skupili pod motom tobože će nam pomoći a zapravo rade za drugu stranu i vuku proces do iznemoglosti/do zastare za poduzimanje radnji? Pa ako nije išlo ne bili li svim morali dobiti na mail nešto tipa "probali smo nije išli,evo dokumenata"??? Imamo li mi pravo tužiti tu Udrugu?

• noviulagac
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    259
    • February 7, 2021 at 4:27 PM

bojim se da je to samo gubitak vremena.

Treba se skupiti nas bar 20-ak i naci dobrog odvjetnika.

Cini mi se da bi cak i kolektivna tuzba prosla.

Ako i ne, opet bi odvjetnik jako grizao i njegov trosak bi nam bio manji....

• bbkk0000
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    636
    • February 7, 2021 at 4:41 PM
    Quote from noviulagac

Opet dobar odvjetnik. Ono što sam ja vidio u svojoj životnoj praksi je da taj ne postoji. Znam iz prve ruke,za jednu situaciju nekon promjene nekoliko odvjetnika našao se baš pošten čovjek..međutim nakon malo vremena čovjek je doslovno pobjegao... morate shvatiti hrvatsko društvo je mreža ljudi,klike...onaj tko se suprostavi tog pogaze

• noviulagac
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    259
    • February 7, 2021 at 4:54 PM
    Quote from bbkk0000
    Quote from noviulagac

Opet dobar odvjetnik. Ono što sam ja vidio u svojoj životnoj praksi je da taj ne postoji. Znam iz prve ruke,za jednu situaciju nekon promjene nekoliko odvjetnika našao se baš pošten čovjek..međutim nakon malo vremena čovjek je doslovno pobjegao... morate shvatiti hrvatsko društvo je mreža ljudi,klike...onaj tko se suprostavi tog pogaze

Znaci po Vama nema smisla uopce ista poduzimat?

Mogu zaboraviti na svojih 50k eura?

Sutra ce se sjetit uzet mi i stan

• bbkk0000
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    636
    • February 7, 2021 at 4:58 PM
    Quote from noviulagac
    Quote from bbkk0000

Naravni da ima ali ne na bilo kakav način. Imate li kakvih iskuststva sa odvjetnicima?

• noviulagac
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    259
    • February 7, 2021 at 5:00 PM
    Quote from bbkk0000
    Quote from noviulagac

Naravni da ima ali ne na bilo kakav način. Imate li kakvih iskuststva sa odvjetnicima?

imam.

Ipak, nesto totalno drugacije.

I zavrsilo pozitivno.

• bbkk0000
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    636
    • February 7, 2021 at 5:30 PM
    Quote from noviulagac
    Quote from bbkk0000

imam.

Ipak, nesto totalno drugacije.

I zavrsilo pozitivno.

Drago mi je zbog Vas... Moja iskustva na trgovačkom u zg su jako loša...

• ZSEZSE
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    401
    • February 7, 2021 at 8:47 PM

sto je s Adrisom?

• Paulie
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,317
    • February 7, 2021 at 10:14 PM
    Quote from ZSEZSE

sto je s Adrisom?

Dobro pitanje, to je velika enigma, Adris tajnovito u svojim priopćenjima navodi da je pokrenuo pravne radnje i da štiti svoja potraživanja, ali sve je tajnovito i jako netransparentno.

Zadnje što smo imali prilike čitati je ovo:

https://hr.n1info.com/biznis/a536034…w-york-melloon/

Odgovor Adrisa donosimo u cijelosti: “Točno je da je postignuta nagodba u sporu s BNY Mellon-om jer vođenje parnice više nije svrhovito.

Što se pak nagodbe u slučaju Agrokor tiče, nema nikakvih promjena. Adris ustraje u zaštiti svojih interesa i ostajemo pri svim pravnim sredstvima koje smo protiv te nagodbe pokrenuli.

• Mirakul
    Početnik
    Reakcija primljeno
    22
    • February 8, 2021 at 12:30 PM

Adris se bori i dogovara za sebe, to nama ne znači ništa, mi smo izvisili i točka.

Bez udruge smo nula.

• noviulagac
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    259
    • February 8, 2021 at 10:39 PM

dali je netko uspio stupiti u kontakt s Purkom ili nekim iz udruge?

Odvjetnikom Ivancicem?

Nebi lose bilo ni kontaktirati Domagoja Novokmeta. On je jako dobro upoznat sa slucajem

• harpun
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,570
    • February 9, 2021 at 9:55 AM

evo kontakt

http://stanovijadran.com/contact/

bez ocjena molim

• Paulie
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,317
    • February 9, 2021 at 10:43 AM
    Quote from noviulagac

Odvjetnikom Ivancicem?

Nebi lose bilo ni kontaktirati Domagoja Novokmeta. On je jako dobro upoznat sa slucajem

Naivno vas je dosta ovdje, Purko i Ivančić su se istodobno s nekom svrhom skrili i ne istupaju više u javnosti. Oni vam neće odgovoriti, zasigurno postoji razlog zašto su odjednom prestali zastupati interese malih dioničara Agrokora.

Rekao sam vam već da dokumenti koji su prije bili javni na stranicama udruge i N1 portala nestaju s interneta, probajte naći neke dokumente poput žalbi, pitanja udruge na glavnim skupštinama, itd., sve je to nestalo. Stranice udruge su isto nestale odjednom.

Ja imam teoriju zašto su Purko i Ivančić prestali nastupati, ali suzdržat ću se od iznošenja svoga mišljenja.
    Možda je to sve dio nagodbe ? A vi promislite koga s kim.

• noviulagac
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    259
    • February 9, 2021 at 11:07 AM
    Quote from Paulie
    Quote from noviulagac

Odvjetnikom Ivancicem?

Naivno vas je dosta ovdje, Purko i Ivančić su se istodobno s nekom svrhom skrili i ne istupaju više u javnosti. Oni vam neće odgovoriti, zasigurno postoji razlog zašto su odjednom prestali zastupati interese malih dioničara Agrokora.

Rekao sam vam već da dokumenti koji su prije bili javni na stranicama udruge i N1 portala nestaju s interneta, probajte naći neke dokumente poput žalbi, pitanja udruge na glavnim skupštinama, itd., sve je to nestalo. Stranice udruge su isto nestale odjednom.

Ja imam teoriju zašto su Purko i Ivančić prestali nastupati, ali suzdržat ću se od iznošenja svoga mišljenja.

Display More

oprostite kolega, ali nama ovdje ne treba netko da nam govori da smo naivni.

I meni je i vise nego jasno zasto su svi nestali.

Pokusavam doci do nekih novih informacija i rjesenja.

Vidim da to ovdje bas i nema smisla tako da se suzdrzavam od bilo kakvog pisanja na ovoj temi

• Mirakul
    Početnik
    Reakcija primljeno
    22
    • February 9, 2021 at 11:08 AM
    Quote from Paulie
    Quote from noviulagac

Odvjetnikom Ivancicem?

Display More

Slažem se kolega i mislim da ta njihova šutnja je čak dobar znak jer to isto nešto znači.

Znači da kad bi se mi pokrenuli ponovo u vidu udruge možda bi i mi nešto postigli, samo nažalost nemamo kandidata koji bi se ulovili toga.

Ja iskreno ne vidim neki izlaz iz ovoga.

Mi smo svi preslabi za neku akciju.

• Paulie
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,317
    • February 9, 2021 at 11:38 AM

Udruge neka osnivaju oni koji su izgubili desetke milijuna kuna, mi što smo izgubili desetke tisuća ili stotina tisuća smo mnogo manje izgubili, pa ako velike gubitak ne češe, ne češe ni nas.

Vođenje udruge košta vremena koje će tko platiti, jedino članovi udruge, nitko drugi. Netko tko je izgubio 50-200 tisuća kuna neće ići na čelo te udruge jer će ga više koštati vrijeme na dugogodišnje sporove nego gubitak.

Udrugu su trebali povesti Adris, Agram, Srećko Bahovec i slični, teškaši koji su izgubili stotine milijuna ili čak preko milijarde kuna. Nažalost to se nije dogodilo.

Ja sam ovaj gubitak davno nadoknadio, naravno da mi je svejedno žao što su me pokrali i volio bih to dobiti nazad, ali ima ljudi koji su mnogo više izgubili.

• ZSEZSE
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    401
    • February 9, 2021 at 10:05 PM
    Quote from Paulie

Udruge neka osnivaju oni koji su izgubili desetke milijuna kuna, mi što smo izgubili desetke tisuća ili stotina tisuća smo mnogo manje izgubili, pa ako velike gubitak ne češe, ne češe ni nas.

Vođenje udruge košta vremena koje će tko platiti, jedino članovi udruge, nitko drugi. Netko tko je izgubio 50-200 tisuća kuna neće ići na čelo te udruge jer će ga više koštati vrijeme na dugogodišnje sporove nego gubitak.

Udrugu su trebali povesti Adris, Agram, Srećko Bahovec i slični, teškaši koji su izgubili stotine milijuna ili čak preko milijarde kuna. Nažalost to se nije dogodilo.

Ja sam ovaj gubitak davno nadoknadio, naravno da mi je svejedno žao što su me pokrali i volio bih to dobiti nazad, ali ima ljudi koji su mnogo više izgubili.

Velike gubitak ne ćeše jer te novce nisu zaradili svojim radom nego trudom drugih.banke ce biti namirene, a mirovinci takoder lupaju tuďe novce.

Jedini tko je popusio je raja.Neka, svaka skola se plaća.Ako ko naiđe je__ ga...to ovdje svako zna,to je raja iz Todexa...

Plenki sve jaci..nema veze svaka ravnoteža se katad uspostavi...

• Paulie
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,317
    • February 9, 2021 at 10:58 PM
    Quote from ZSEZSE

Velike gubitak ne ćeše jer te novce nisu zaradili svojim radom nego trudom drugih.banke ce biti namirene, a mirovinci takoder lupaju tuďe novce.

Jedini tko je popusio je raja.Neka, svaka skola se plaća.Ako ko naiđe je__ ga...to ovdje svako zna,to je raja iz Todexa...

Plenki sve jaci..nema veze svaka ravnoteža se katad uspostavi...

Pogledajte TOP10 od Jamnice, LEDO-a, Zvijezde, Vupika, Belja, Tiska, Žitnjaka, naći ćete mnoga individualna imena. Zatim pomnožite njihov broj dionica s vrijednošću prije nagodbe i vidjet ćete da su neki izgubili desetke, a neki i stotine milijuna kuna. Zašto šute to je dobro pitanje.

TOP10 je još vidljiv na mojedionice.com.

Tako da je krivo reći da su svi izgubili tuđe novce (mirovinci svakako jesu), ali neki su bome izgubili ogroman dio svojih osobnih novaca.

• Paulie
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,317
    • February 11, 2021 at 3:11 PM

Inzistiraju na nominali

“Iako se predmetna obveza prijenosa dionica prijašnjim vlasnicima po rješenjima, sukladno pozitivnom pravu, izvršava prema nominalnoj vrijednosti dionice, a ne njezinoj tržišnoj vrijednosti, prilikom predlaganja i odobravanja dionica vodi se računa o prihvatljivosti tržišne vrijednosti tih dionica u odnosu na njihovu nominalnu vrijednost”, stoji u odgovoru CERP-a o načinu formiranja liste, a u konkretnom slučaju navode da je “u izračun tržišne vrijednosti dionice društva Belje d.d., Darda, uzeta vrijednost od 0,00 kuna, koja zajedno s ostalim dionicama čini očekivanu tržišnu vrijednost, što je čak i viši postotak u odnosu na prethodno odobrene liste dionica”.

No, dionice se dodjeljuje po nominalnoj vrijednosti, što u CERP-u pojašnjavaju činjenicom da tržišna vrijednost dionica varira i ovisi o poslovanju društva, ponudi i potražnji na uređenom tržištu kapitala i drugim uvjetima.

“Kako bismo izbjegli bilo pozitivnu bilo negativnu diskriminaciju između ovlaštenika naknade, dionice se dodjeljuju po nominalnoj vrijednosti.

CERP u svom radu ne može predvidjeti fluktuacije tržišne vrijednosti dionica pojedinih društava, pa tako ni Belja d.d., a to što je tržišna vrijednost dionica Belja d.d. uzeta kao 0,00 kn je zapravo izraz transparentnosti i jednakog postupanja prema svim ovlaštenicima naknade u radu CERP-a, te je ono čemu je uzeta vrijednost od 0,00 kn poslužila prilikom formiranja liste dionica je ta da bi se spriječilo diskriminatorno postupanje prema svim ovlaštenicima naknade koji su po prethodnim listama dionica ostvarili svoje pravo na naknadu”, stoji u odgovoru CERP-a.

Kako, pak, na naknadu s bezvrijednom dionicom gledaju oni kojima će njome biti namirena šteta za oduzetu imovinu, na žalost nije poznato jer do njih nije jednostavno doći, budući da će podaci biti dostupni tek kada se provede prijenos dionica. Iz CERP-a se doznaje tek da je lista formirana za više ovlaštenika naknade koji će biti, po redoslijedu zaprimljenih pravomoćnih rješenja, sljedeći na redu za izvršavanje.

Display More

https://www.poslovni.hr/hrvatska/vlasn…onicama-4272277

• 1
    • 12
    • 13
    • 14
    • 83

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 22, 2025 at 10:46 AM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. goranlagea

May 22, 2025 at 10:46 AM
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.2k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 22, 2025 at 10:39 AM
    2. Odgovora
      3.2k
      Pregleda
      1.5M
      3.2k
    3. All

May 22, 2025 at 10:39 AM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 22, 2025 at 10:14 AM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      912k
      2.1k
    3. sokol74

May 22, 2025 at 10:14 AM
    1. KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.) 471

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:15 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 21, 2025 at 12:58 PM
    2. Odgovora
      471
      Pregleda
      204k
      471
    3. umalo

May 21, 2025 at 12:58 PM
    1. INGR (INGRA d.d.) 1.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:06 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 21, 2025 at 11:26 AM
    2. Odgovora
      1.9k
      Pregleda
      833k
      1.9k
    3. All

May 21, 2025 at 11:26 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• DLKV (Dalekovod d.d.)

goranlagea May 22, 2025 at 10:46 AM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 22, 2025 at 10:39 AM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

sokol74 May 22, 2025 at 10:14 AM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

umalo May 21, 2025 at 12:58 PM
  • INGR (INGRA d.d.)

All May 21, 2025 at 11:26 AM
  • GRNL (Granolio d.d.)

maher May 21, 2025 at 8:41 AM
  • CROS (CROATIA osiguranje d.d.)

marinac May 20, 2025 at 9:23 AM
  • Što smo danas tržili

vitoo May 19, 2025 at 4:32 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

accountant May 16, 2025 at 7:37 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

All May 16, 2025 at 3:38 PM

Popularne Teme

• DRY BULK

10,486 Replies, 4 years ago
  • Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

2,561 Replies, 3 years ago
  • Trumpove carine

16 Replies, A month ago
  • CORONA virus

3,567 Replies, 5 years ago
  • Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

1,894 Replies, 5 years ago

Tags

• AGKR

Online korisnici na ovoj temi

• 1 gost
  1. Privacy Policy
  2. Kontakt