Odlazi nam i Ledo, malo pomalo i neće ostati ništa...možemo samo gledati i skinuti im kapu na dobro odrađenom poslu...oni su pobijedili a mi smo izgubili...veliki uvijek pregaze male, to je život...vidim da je i komentara sve manje, izgleda da je to kraj ove agonije oko naših izgubljenih dionica...sretno im bilo...
AGROKOR
-
-
-
Ima ona narodna da potroše na tablete...
Nije to jos blizu gotovog jer da je Ledo bi uzeo Unilever,Nestle ili Lactalis, a ne ekipa iz kladionica...Biti će tu još svega uvjeren sam.Plenki je u milosti EU kad to pukne vidjet ćete onda.
-
živim za dan kada će u naslovu pisati "mali dioničari"
-
Moram priznati da sam do sada očekivao mišljenje europske komisije na žalbe zbog nagodbe i Lex Agrokora, ali nikako da se objavi to mišljenje. Mislim da bi u slučaju zelenog svjetla to bio jasan signal da krenemo s tužbama.
U slučaju negativnog mišljenja to bi bio dobar signal da čuvamo novce jer ćemo tužbe teško izgurati na svoju stranu.
Imamo još 11 mjeseci vremena za podignuti tužbe. Gdje je to mišljenje više ?
Druga stvar koja bi nam puno pomogla je da izađe koji novi članak o progresu dioničara koji pobija jamstva Leda i Jamnice, međutim nije se neko vrijeme o tome pisalo.
U članku je ovaj odlomak zanimljiv, posebno jer je i Todorić digao tužbu protiv Hrvatske u Washingtonu.
QuoteHrvatska je, inače, u arbitražnim sporovima pokušala osporiti nadležnost ICSID-a za sporove među zemljama članicama EU, ali sve upućuje da prigovori nenadležnosti nisu prošli.
-
Moram priznati da sam do sada očekivao mišljenje europske komisije na žalbe zbog nagodbe i Lex Agrokora, ali nikako da se objavi to mišljenje. Mislim da bi u slučaju zelenog svjetla to bio jasan signal da krenemo s tužbama.
U slučaju negativnog mišljenja to bi bio dobar signal da čuvamo novce jer ćemo tužbe teško izgurati na svoju stranu.
Imamo još 11 mjeseci vremena za podignuti tužbe. Gdje je to mišljenje više ?
Druga stvar koja bi nam puno pomogla je da izađe koji novi članak o progresu dioničara koji pobija jamstva Leda i Jamnice, međutim nije se neko vrijeme o tome pisalo.
U članku je ovaj odlomak zanimljiv, posebno jer je i Todorić digao tužbu protiv Hrvatske u Washingtonu.
QuoteHrvatska je, inače, u arbitražnim sporovima pokušala osporiti nadležnost ICSID-a za sporove među zemljama članicama EU, ali sve upućuje da prigovori nenadležnosti nisu prošli.
svi cekamo kao zapete puske. Netko ce se morati ocitovati. Ova pljacka ne moze samo tako proci. Novci za tuzbu su spremni
-
Svi mi čekamo bilo kakvu vijest u korist malih dioničara ali nikako da dođe.
Bojim se da ne bi sa vremenom i laž postala istina.
-
Svi mi čekamo bilo kakvu vijest u korist malih dioničara ali nikako da dođe.
Bojim se da ne bi sa vremenom i laž postala istina.
Uvijek će ostati činjenica da su samo dioničari Agrokorovih tvrtki kćeri unutar teritorija Hrvatske nulovani. U Sloveniji, BiH i Srbiji dioničari su zadržali svoj udio.
Meni je ovo sasvim razuman argument da se donese mišljenje da se dioničari u Hrvatskoj moraju obeštetiti. -
Hanfa je naime priznala da su mirovinski fondovi uzeli čak 801 milijun kuna od budućih mirovina građana kako bi spasili posrnuli Agrokor. To se nije dogodilo i novac je izgubljen.
“Prema raspoloživim podacima, zbog investiranje u dionice iz koncerna Agrokor neto vrijednost imovine Obveznih mirovinskih fondova smanjena ja za 801 milijun kuna, odnosno 0,81% do rujna 2018., glasi odgovor Hanfe.
Primjerice dionica Jamnice iz sasatava Agrokora je 2017. godine vrijedila 165.000 kn i po toj su je cijeni kupovali mirovinski fondovi. Danas vrijedi oko 5.000 kn ali u zadnjih se čest mjeseci njome uopće ni ne trguje.
-
Nakon dovršetka procesa dubinskog snimanja u postupku prodaje kompanija Ledo plus, Ledo Čitluk i Frikom, koje zajedno s nekoliko manjih povezanih društava čine Poslovno područje zamrznute hrane, Fortenova grupa (http://www.fortenova.hr) odlučila je krenuti u sljedeću fazu procesa ulaskom u ekskluzivne pregovore s tvrtkom Nomad Foods (http://www.nomadfoods.com).
„Ova transakcija je za nas dio procesa optimizacije kapitalne strukture koji će omogućiti Fortenova grupi daljnji razvoj. Očekujem da će sljedeća faza prodaje djelatnosti Zamrznute hrane biti dovršena krajem prvog kvartala 2021. godine potpisivanjem kupoprodajnog ugovora. U tom bi slučaju transakcija mogla biti zaključena čim pribavimo regulatorna odobrenja, moguće tijekom ljeta 2021. godine. Naše zaposlenike i tržište nastavit ćemo redovito i pravovremeno obavještavati o razvoju situacije“, zaključio je Peruško.
-
Borgovci žure.
Mi tapkamo u mjestu.
Plenkovića se svi odvjetnici boje
-
-
Borgovci nemaju novaca, poslovanje je kriminalno.
Što se nas tiče, problem je što nema pozitivnih vijesti u medijima koje nam idu na ruku, od Europske Komisije i mišljenja ni traga ni glasa, a nisam vidio ni nove natpise što se događa s dioničarem koji pobija jamstva.Da li netko s pravne strane zna da taj dioničar, ili Ivica Todorić dobiju tužbu na sudu da li bi se trebali obeštetiti svi dioničari ?
Ne vjerujem da se odvjetnici boje Plenkovića, odvjetnici će zaraditi dobili mi ili izgubili slučaj, odvjetnici uvijek zarade.
-
Nažalost našu zemljicu su vrlo vjerojatno dogovorom podijelili Amerikanci i Rusi. Domaća politika vjerojatno služi tim interesima jer se teško može drugačije. Mislio sam da će Todorić pa i mi mali dioničari jednog dana ipak dobiti neku odštetu ,ali sad kad vidim to sve mislim da su đaba ti sudovi po zapadnom svijetu ,nema tu u velikim pričama nekog "pravednog suđenja"...
-
LJUBLJANA - Prema neslužbenim informacijama, grupa Fortenova uskoro bi u svoje vlasništvo mogla prenijeti oko 70 posto Mercatora koje je još uvijek u vlasništvu Agrokora u stečaju.
Prijelaz u Fortenovu trebao bi se izvršiti najkasnije u srpnju ove godine, jer bi nakon tog razdoblja Agrokor mogao bankrotirati, a Mercator završiti u stečaju.
Mislim da je ovaj rok za prijelaz 3 godine od nagodbe, nakon toga će pustiti Agrokor finalno u bankrot.
-
Da li je itko upoznat sa statusima dioničara koji su podigli tužbe, o nekima se već pisalo u medijima. Mislim da je sada vrijeme da udružimo snage, a ne da svatko vodi svoje bitke, bilo bi dobro znati da li su veći prokrčili put i koji su statusi na sudovima.
Koji je status žalbe koju je podnijela udruga manjinskih dioničara Agrokora ?
Zna li itko išta o tužbi Adrisa ? Odbijavam vjerovati da od 17.000 dioničara nitko ništa ne zna i nema nikakve informacije.Dioničar kojeg su mediji povezivali s Boris Ivančičem pobija jamstva za Jamnicu i Ledo, da li ovdje ima koji pravnik koji bi znao protumačiti ako mu to uspije da li se odšteta primjenjuje za sve nas, ili samo za njega koji je podigao tužbu ?
QuoteSmatramo da su Ledo i Jamnica protuzakonito dali jamstva Agrokoru te je protuzakonito što su obveze tih tvrtki po jamstvima, u postupku izvanredne uprave, priznate u cijelosti, iako propisi, ali i ugovori na kojima se jamstva temelje ograničavaju njihovu visinu. Također osporavamo i prijenos imovine na zrcalne tvrtke – kaže odvjetnik Boris Ivančić koji zastupa malog dioničara.
-
Da li je itko upoznat sa statusima dioničara koji su podigli tužbe, o nekima se već pisalo u medijima. Mislim da je sada vrijeme da udružimo snage, a ne da svatko vodi svoje bitke, bilo bi dobro znati da li su veći prokrčili put i koji su statusi na sudovima.
Koji je status žalbe koju je podnijela udruga manjinskih dioničara Agrokora ?
Zna li itko išta o tužbi Adrisa ? Odbijavam vjerovati da od 17.000 dioničara nitko ništa ne zna i nema nikakve informacije.Dioničar kojeg su mediji povezivali s Boris Ivančičem pobija jamstva za Jamnicu i Ledo, da li ovdje ima koji pravnik koji bi znao protumačiti ako mu to uspije da li se odšteta primjenjuje za sve nas, ili samo za njega koji je podigao tužbu ?
QuoteSmatramo da su Ledo i Jamnica protuzakonito dali jamstva Agrokoru te je protuzakonito što su obveze tih tvrtki po jamstvima, u postupku izvanredne uprave, priznate u cijelosti, iako propisi, ali i ugovori na kojima se jamstva temelje ograničavaju njihovu visinu. Također osporavamo i prijenos imovine na zrcalne tvrtke – kaže odvjetnik Boris Ivančić koji zastupa malog dioničara.
Jako dobro pitanje. Sve nas to zanima.
-
LJUBLJANA - Prema neslužbenim informacijama, grupa Fortenova uskoro bi u svoje vlasništvo mogla prenijeti oko 70 posto Mercatora koje je još uvijek u vlasništvu Agrokora u stečaju.
Prijelaz u Fortenovu trebao bi se izvršiti najkasnije u srpnju ove godine, jer bi nakon tog razdoblja Agrokor mogao bankrotirati, a Mercator završiti u stečaju.
Mislim da je ovaj rok za prijelaz 3 godine od nagodbe, nakon toga će pustiti Agrokor finalno u bankrot.
QuoteLJUBLJANA - Prema neslužbenim informacijama, grupa Fortenova uskoro bi u svoje vlasništvo mogla prenijeti oko 70 posto Mercatora koje je još uvijek u vlasništvu Agrokora u stečaju.
Ova konstatacija da bi Agrokor mogao bankrotirati, a Mercator završiti u stečaju je u najmanju ruku neobična. Zašto bi Mercator završio u stečaju ako bankrotira i završi u stečaju jedan njegov dioničar makar bio i većinski sa 69% vlasništva ?
Agrokor nije vjerovnik Mercatora, oko 50 raznih banaka su vjerovnici Mercatora i oni prema nekadašnjem Ugovoru s Todorićem moraju svi pristati na eventualnu promjenu vlasništva, a koliko je poznato slovenska državna banka SID protivi se prijenosu dionica Mercatora na Fortenovu .
Ako bi Agrokor morao u likvidaciju kako je predviđeno nagodbom ili u stečaj, Agrokorove dionice Mercatora ušle bi kao imovina u stečajnu masu iz koje se prodajom namiruju vjerovnici Agrokora.
Nezgodna situacija je da Agrokor vise nema vjerovnika , vjerovnici vise nemaju potraživanja prema Agrokoru jer su se već namirili Nagodbom.
A Nagodbom je predviđeno da se sva imovina Agrokora mora prenijeti na Fortenovu.
I tu dolazimo do apsurdne situacije i krug se zatvara jer slovenske banke imaju pravo usprotiviti se promjeni vlasništva .
Tako to ispadne kad se Lex Agrokorom izmisle nebulozni propisi , a Nagodbom predvidi nakaradna provedba insolvencijskog postupka.
Smatram da propast Agrokora kao jednog od dioničara Mercatora ne može uzrokovati i propast Mercatora .
Ali da je došlo do pat pozicije živa je istina.
-
Na Agrokoru je počinjena institucionalizirana pljačka. Bilo je načina da se problem rijesi kroz postojeći institucionalni okvir i Zakon o Stečaju i predstecaju, no to ocito nije bila dvojba odnosno opcija, to kako ga rješavati. Ekipa oko premijera i bivše potporedsjednice je na čelu s njima osmislila i donijela zakon kojim je kasnije defacto eksproprirala i otela neciju imovinu i dodijelila je nekom drugom po pravno, pa i logički dvojbenim kriterijima. Jer kako sada objasniti dioničarima Leda da u jednoj varijanti je Ledo vrijedio ništa, a danas, nakon tri godine 600 milijuna eura, a da se sustinski problem nije riješio? Agrokor je i danas prezadužen, samo je cijeli događaj, (in)solvencijsko stanje, pomaknuto negdje u budućnost i trenutno možda nema prijetećeg rizika da se taj sustav uruši.
A što kad banke zatvore pipe? Što kad gazda ne želi/ ne može /ne smije razvodniti svoje vlasništvo? Što se onda događa sa sustavom? Mirovinski fondovi?
Što bi se dogodilo da se išlo na klasični stečaj, kada svježeg novca više nema? Da li bi taj stečaj danas bio završen? Što bi bilo danas sa dobavljačima i radnicima?
Previše pitanja, a tako malo vremena za optimalnu odluku! Tu se traže muda! I naravno da neće svi biti sretni!
-
Srećom da su našli vremena za izvuči jednu milijardu kuna na savjetničke usluge i pola milijarde eura za lešinarsku zaradu Knightheada po povlaštenim informacijama na junk obveznicama.
Knighthead kupio junk obveznice po cca 25, a nekoliko tjedana bivši suradnik Ramo kao izvanredni povjerenik ih isplaćuje. Koja lijepa i slučajna priča u slučajnoj državi.
-
Na Agrokoru je počinjena institucionalizirana pljačka. Bilo je načina da se problem rijesi kroz postojeći institucionalni okvir i Zakon o Stečaju i predstecaju, no to ocito nije bila dvojba odnosno opcija, to kako ga rješavati. Ekipa oko premijera i bivše potporedsjednice je na čelu s njima osmislila i donijela zakon kojim je kasnije defacto eksproprirala i otela neciju imovinu i dodijelila je nekom drugom po pravno, pa i logički dvojbenim kriterijima. Jer kako sada objasniti dioničarima Leda da u jednoj varijanti je Ledo vrijedio ništa, a danas, nakon tri godine 600 milijuna eura, a da se sustinski problem nije riješio? Agrokor je i danas prezadužen, samo je cijeli događaj, (in)solvencijsko stanje, pomaknuto negdje u budućnost i trenutno možda nema prijetećeg rizika da se taj sustav uruši.
A što kad banke zatvore pipe? Što kad gazda ne želi/ ne može /ne smije razvodniti svoje vlasništvo? Što se onda događa sa sustavom? Mirovinski fondovi?
Što bi se dogodilo da se išlo na klasični stečaj, kada svježeg novca više nema? Da li bi taj stečaj danas bio završen? Što bi bilo danas sa dobavljačima i radnicima?
Previše pitanja, a tako malo vremena za optimalnu odluku! Tu se traže muda! I naravno da neće svi biti sretni!
Ja nisam nigdje spomenuo klasičan stečaj nego da u okviru stečajnog i predstecajnog zakona postoje i postojali su instrumenti za provedbu inslovencijskog procesa i postupka. To nije moja umotvorina nego su to tvrdili pravni stručnjaci za područje inslovencijskog prava.
-
Ja nisam nigdje spomenuo klasičan stečaj nego da u okviru stečajnog i predstavnik zakona postoje i postojali su instrumenti za provedbu inslovencijskog procesa i postupka. Čitaj sa razumijevanjem.
Ok.
Koliko godina bi trajao taj proces? Kako bi poslovale danas te firme?
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Što smo danas tržili 6k
- harpun