1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Financije i gospodarstvo
  3. Stručne rasprave

AGROKOR

• Kvark
  • February 12, 2020 at 6:36 PM
  • Paulie
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,317
    • February 28, 2023 at 10:10 AM
    • #1,141

“Bilo je važno uhititi, zatvoriti, stvoriti veliku aferu pa onda preuzeti veliku imovinu. Mi ćemo imati Agrokor 2, odnosno grupu Borg, onog momenta kada Plenković neće biti na vlasti”, dodao je.

Nobilo tvrdi: "Mi ćemo imati Agrokor 2 onog momenta kada Plenković neće biti na vlasti!"
    Odvjetnik Anto Nobilo gostovao je u Novom danu gdje je komentirao najnovije informacije u slučaju Agrokor.
    n1info.hr
  • Paulie
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,317
    • February 28, 2023 at 8:58 PM
    • #1,142

Kakve je gluposti ovaj Repecki pisao prije par godina, izgleda da je promijenio mišljenje. Svakako video je u prilogu, skupa s komentarima Nobila.

Repecki o Agrokoru: Država se u tu priču nije trebala upetljavati
    Marko Repecki, novinar portala Telegram, komentirao je u Newsroomu različite moguće rasplete u slučaju Agrokor.
    n1info.hr
  • Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • February 28, 2023 at 9:13 PM
    • #1,143
    Quote from Paulie

Kakve je gluposti ovaj Repecki pisao prije par godina, izgleda da je promijenio mišljenje. Svakako video je u prilogu, skupa s komentarima Nobila.

https://n1info.hr/vijesti/repeck…limavim-nogama/

danas i on ima m...

ali to je bilo prije 6 godina i mnogi su se pokunjili kao visibabe

Ruski veleposlanik Azimov

a naš anemico bez ijedne kolajne da se upušta u borbu

• Paulie
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,317
    • February 28, 2023 at 9:30 PM
    • #1,144

Čak se sad dosta otvoreno govori da će Hrvatska vjerojatno morati platiti Todoriću odštetu, evo i u ovom zadnjem videu kojeg sam podijelio.

Nobilo se čak usudio reći da će suđenje Borg grupi započeti kad se AP makne s vlasti.

Sve ovo je bilo nezamislivo reći do prije koju godinu, utjecaj AP pada, očito ovi sitni kokošari osjećaju da mu je kraj blizu.

• darac11
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    904
    • February 28, 2023 at 10:19 PM
    • #1,145
    Quote from Paulie

Čak se sad dosta otvoreno govori da će Hrvatska vjerojatno morati platiti Todoriću odštetu, evo i u ovom zadnjem videu kojeg sam podijelio.

Nobilo se čak usudio reći da će suđenje Borg grupi započeti kad se AP makne s vlasti.

Sve ovo je bilo nezamislivo reći do prije koju godinu, utjecaj AP pada, očito ovi sitni kokošari osjećaju da mu je kraj blizu.

OVO me poprilično ljuti! 😡 Glavni krivac(Ivica Todorić) zbog kojega sam ja izgubio svoju imovinu (LEDO, BLJE, VPIK, ZVZD, KNZM) je našao način da si naplati odštetu a ja sam "si sam kriv" što nisam imao novaca da tužim! 😡😢A sada je kao zastara.

• Ledica
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,221
    • February 28, 2023 at 10:41 PM
    • #1,146
    Quote from darac11
    Quote from Paulie

OVO me poprilično ljuti! 😡 Glavni krivac(Ivica Todorić) zbog kojega sam ja izgubio svoju imovinu (LEDO, BLJE, VPIK, ZVZD, KNZM) je našao način da si naplati odštetu a ja sam "si sam kriv" što nisam imao novaca da tužim! 😡😢A sada je kao zastara.

U pravu ste kolega darac11 , svi mi smo kolateralne žrtve IT-a koji ima mogućnost da se preko svoje nizozemske firme bori protiv RH na arbitražnom sudu u Washingtonu, a ironija sudbine bi bila da on uspije s odštetnim zahtjevom, a ostali dioničari agrokorki koji ničim nisu doprinjeli problemima u koje je upao Agrokor ostanu kratkih rukava.

Vjerojatno će se nešto ipak poduzeti za sve stradale dioničare ukoliko IT uspije na arbitraži jer unatoč tome što je malo nas pokrenulo enormno skupe sudske postupke, usput rečeno koje tuzbe godinama stoje zaključane u ladicama naših sudova, nemojte zaboraviti da revizija Udruge malih dioničara zajedno sa još 23 drugih revizija čeka na rjesenje već 5 godina na Vrhovnom sudu RH .

Zašto se to godinama ne rješava nije mi poznato, možda se ipak čeka ishod postupka u Washingtonu.

• bbkk0000
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    636
    • March 1, 2023 at 7:01 AM
    • #1,147

Ja nisam baš siguran da smo mi koji nismo tužili izgubili. Ja sam bio član Udruge malih dioničara i udruga je poslala neke upite i tužbe. ako se Todorić naplati morala bi država obeštetiti i male dioničare. Mali dioničar je čovjek koji svoju ušeđevinu ima uloženu u dionice vjerujući ne samo u poduzeće nego i pravni i ekonomski sustav. Onda se država uplete i obriše i pravni i ekonomski sustav. Koju mudrost,providnost ,kapital bi trebao imati mali dioničar?

• Ivan1902
    Student
    Reakcija primljeno
    110
    • March 1, 2023 at 7:41 PM
    • #1,148

Ukoliko IT dobije arbitražu, stvarno ne znam odakle državi novce da ga se obešteti!? Možda neka nova obveznica ili tako nešto!?

Međutim, koliko god bilo nepravedno da se IT naplati a mi mali ne, mislim da država neće sama od sebe bilo koga ići obeštećivati, mislim da nemaju novce ni za IT, kamoli za nas male...

Eventualno ako za nekih 10ak godina dođe neka presuda od ESLJP-a kao u slučaju NLB..

• verdi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,668
    • March 1, 2023 at 8:12 PM
    • #1,149

kad će objaviti onu presudu sa američkog suda?

• Paulie
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,317
    • March 1, 2023 at 11:16 PM
    • #1,150
    Quote from verdi

kad će objaviti onu presudu sa američkog suda?

Po onome što je IT govorio na zadnjih par gostovanja u medijima, trebala bi unutar sljedeća 2-3 tjedna.

• Paulie
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,317
    • March 1, 2023 at 11:51 PM
    • #1,151
    Quote from Ivan1902

Ukoliko IT dobije arbitražu, stvarno ne znam odakle državi novce da ga se obešteti!? Možda neka nova obveznica ili tako nešto!?

Međutim, koliko god bilo nepravedno da se IT naplati a mi mali ne, mislim da država neće sama od sebe bilo koga ići obeštećivati, mislim da nemaju novce ni za IT, kamoli za nas male...

Eventualno ako za nekih 10ak godina dođe neka presuda od ESLJP-a kao u slučaju NLB..

Nova obveznica da, ili zadržat porez na ekstra dobit još jednu godinu, lako država namakne novaca, ma koliko velika suma bila.

Ukoliko država izgubi arbitražu morat će platiti, uostalom Hrvatska je na kraju platila sve izgubljene arbitraže.

Što se malih tiče, slažem se s vama da država neće nikom dati tko nije tužio. Na kraju krajeva, pobjeda u Washingtonu ako je bude je IT, odnosno Adria grupa protiv države, a ne mali dioničari protiv države.

• salamon
    Student
    Reakcija primljeno
    105
    • March 7, 2023 at 5:38 PM
    • #1,152
    ISMET KAMAL: Šokantni dokumenti iz DORH-ova spisa pokazuju kako je kao svjedok u aferi Veliki Agrokor na sudu lagao da se ne sjeća imena suradnika iz KPMG-a Zagreb
    NACIONAL EKSKLUZIVNO DONOSI DOPISE u kojima i Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu od vještaka Ismeta Kamala iz KPMG-a Poljska ...
    www.nacional.hr

Nacional je dobio uvid u šokantnu dokumentaciju iz postupka vezanog uz aferu Veliki Agrokor koja budi ozbiljnu sumnju da je Ismet Kamal, čelni čovjek KPMG-a Poljska koji stoji iza 1,15 milijuna eura “teškog” vještačenja protiv Ivice Todorića, lagao kad je prošloga tjedna na saslušanju pred Županijskim sudom u Zagrebu rekao da se ne sjeća imena ljudi iz KPMG-a Hrvatska koji su radili na tom vještačenju.

• darac11
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    904
    • March 7, 2023 at 8:17 PM
    • #1,153
    Quote from salamon

https://www.nacional.hr/ismet-kamal-so…-kpmg-a-zagreb/

Nacional je dobio uvid u šokantnu dokumentaciju iz postupka vezanog uz aferu Veliki Agrokor koja budi ozbiljnu sumnju da je Ismet Kamal, čelni čovjek KPMG-a Poljska koji stoji iza 1,15 milijuna eura “teškog” vještačenja protiv Ivice Todorića, lagao kad je prošloga tjedna na saslušanju pred Županijskim sudom u Zagrebu rekao da se ne sjeća imena ljudi iz KPMG-a Hrvatska koji su radili na tom vještačenju.

🤔🤔🤔Malo čudno, zato što kada su završili vještačenje, ispod tog vještačenja su se morali potpisat, i on se sada "NE SIJEČA" tko je sve potpisao? 😯 I "NE SIJEČA" se gdje je stavio kopiju tog vještačenja pa da s te kopije pročita imena? I kaj fakat sud to puši? 😢😢😢😢😢😢

• salamon
    Student
    Reakcija primljeno
    105
    • March 15, 2023 at 4:09 AM
    • #1,154

Cilj Plenkovića i grupe BORG je neprijateljsko preuzimanje Agrokora d.d. Kako bi se ostvario cilj mora se osigurali stečaj oko 40 kompanija grupe Agrokor, a stečaja nema bez insolventnost (najveći razlog je i odluka da se otme vlasništvo i oko 15.000 malih dioničara).

Lažirano 530 milijardi kuna duga Agrokoru! - Hrvatski Fokus
    Lažirano 530 milijardi kuna duga Agrokoru! Plenković, da bi mogao opljačkati privatnu imovinu, lažirao je i umjesto stvarnog duga od 22,5 milijarde kuna,…
    www.hrvatski-fokus.hr
  • Milijarder
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,428
    • March 15, 2023 at 8:41 AM
    • #1,155
    Quote from salamon

Cilj Plenkovića i grupe BORG je neprijateljsko preuzimanje Agrokora d.d. Kako bi se ostvario cilj mora se osigurali stečaj oko 40 kompanija grupe Agrokor, a stečaja nema bez insolventnost (najveći razlog je i odluka da se otme vlasništvo i oko 15.000 malih dioničara).

https://www.hrvatski-fokus.hr/2023/03/47462/

Svi znamo da je ovo pljačka svih pljački. Samo još da se riješi na sudu.

Teška otimačina od malih i jednog velikog. (kojega ne bih komentirao).

• Ledica
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,221
    • March 15, 2023 at 8:56 AM
    • #1,156
    Quote from Milijarder
    Quote from salamon

https://www.hrvatski-fokus.hr/2023/03/47462/

Samo još da se riješi na sudu ?

Imam saznanja da se tuzbe mnogih malih dioničara prebacuju s jednog na drugi pa na treći sud, čisto loptanje i svi se proglašavaju nenadležnim za rješavanje .

I tako već PUNE 3 GODINE.

Što nam to govori ?

• Milijarder
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,428
    • March 15, 2023 at 9:16 AM
    • #1,157
    Quote from Ledica
    Quote from Milijarder

Imam saznanja da se tuzbe mnogih malih dioničara prebacuju s jednog na drugi pa na treći sud, čisto loptanje i svi se proglašavaju nenadležnim za rješavanje .

Što nam to govori ?

Display More

Pljačka je u tijeku na svim razinama.

Druge države imaju mafiju, a kod nas je jedino obrnuto!

• plavi05
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,322
    • March 15, 2023 at 10:52 AM
    • #1,158

Pravo pitanje je zašto EU dozvoljava i učestvuje u urušavanju institucija u zemlji članici?

• darac11
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    904
    • March 15, 2023 at 2:24 PM
    • #1,159
    Quote from Ledica
    Quote from Milijarder

Što nam to govori ?

Display More

Nažalost ima logike, i ja da sam sudac nebi presudio u korist pravde na štetu vladajućih od straha prema vladajučima😢. Jedina utjeha je da se promjene vladajući.

• Paulie
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,317
    • March 22, 2023 at 11:22 AM
    • #1,160

Danas je nastavak sprdačine od suđenja.

‘Pogledajte koga su doveli za svjedoka! Ništa ne zna, sav je zgužvan, ni fakultet nema, čudo...‘
    Mi smo već pobijedili!, rekao je nekadašnji vlasnik koncerna Ivica Todorić pri dolasku na sud
    www.jutarnji.hr

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. LKRI (Luka Rijeka d.d.) 472

• harpun
      • February 13, 2020 at 6:27 PM
      • Dionice
      • harpun
      • June 5, 2025 at 5:38 PM
    2. Odgovora
      472
      Pregleda
      170k
      472
    3. umalo

June 5, 2025 at 5:38 PM
    1. SPAN (SPAN d.d.) 2.6k

• LodeRunner
      • May 26, 2021 at 12:21 PM
      • Dionice
      • LodeRunner
      • June 5, 2025 at 2:13 PM
    2. Odgovora
      2.6k
      Pregleda
      1.1M
      2.6k
    3. mooji

June 5, 2025 at 2:13 PM
    1. KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.) 476

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:15 PM
      • Dionice
      • harpun
      • June 5, 2025 at 9:45 AM
    2. Odgovora
      476
      Pregleda
      208k
      476
    3. Dado

June 5, 2025 at 9:45 AM
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • June 5, 2025 at 9:45 AM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      914k
      2k
    3. goranlagea

June 5, 2025 at 9:45 AM
    1. INGR (INGRA d.d.) 1.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:06 PM
      • Dionice
      • harpun
      • June 4, 2025 at 7:36 PM
    2. Odgovora
      1.9k
      Pregleda
      842k
      1.9k
    3. misterno

June 4, 2025 at 7:36 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• LKRI (Luka Rijeka d.d.)

umalo June 5, 2025 at 5:38 PM
  • SPAN (SPAN d.d.)

mooji June 5, 2025 at 2:13 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

Dado June 5, 2025 at 9:45 AM
  • VLEN (Viktor Lenac d.d.)

goranlagea June 5, 2025 at 9:45 AM
  • INGR (INGRA d.d.)

misterno June 4, 2025 at 7:36 PM
  • Tvrtke s potencijalom za IPO

bluelionZG June 4, 2025 at 4:38 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All June 4, 2025 at 4:34 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

accountant June 4, 2025 at 1:50 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

Dado June 4, 2025 at 1:38 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

All June 4, 2025 at 11:36 AM

Popularne Teme

• DRY BULK

10,486 Replies, 4 years ago
  • Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

2,561 Replies, 3 years ago
  • Trumpove carine

20 Replies, A month ago
  • CORONA virus

3,567 Replies, 5 years ago
  • Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

1,894 Replies, 5 years ago

Tags

• AGKR

Online korisnici na ovoj temi

• 4 gostiju
  1. Privacy Policy
  2. Kontakt