Nadam se da je ovo samo privremeni propad ocekivao sam da ce do kraja dana ipak ostati na 700+
PODR (Podravka d.d.)
-
-
-
Hoće se večeras vidjeti jučerašnji promet ako se dogodila promjena u top 10?
-
Hoće se večeras vidjeti jučerašnji promet ako se dogodila promjena u top 10?
ne, to ćeš vidjeti u pon. odnosno utorak ujutro, t+2, večeras vidiš srijedu ako je proknjiže
-
Moje mišljenje je da su cijenu napucali veliki špekulanti, te očekujem smirivanje situacije.
Možda griješim i cijena ode na 1000 kn, ne bi bilo prvi put, svi smo mi samo ljudi.
-
nego koliko bi mogla koštati podravka u preuzimanju jer vidimo Ledo je prodan a i brodovi su poletjeli a privatizacija mora dalje do 2026 će na prodaju i neke firme sa državne liste
pa sami ste rekli kao i Ledo za neke nula, za druge jako puno.Tako i Podravka.
Ovisno jeste li na pravoj strani.
Dalićka je sad kadar s referencom.
Nadam se da je ovo samo privremeni propad ocekivao sam da ce do kraja dana ipak ostati na 700+
Zvukovi su čudni, neznaš da li se pali raketa ili traktor😄😄
-
Moje mišljenje je da su cijenu napucali veliki špekulanti, te očekujem smirivanje situacije.
Možda griješim i cijena ode na 1000 kn, ne bi bilo prvi put, svi smo mi samo ljudi.
Razmišljamo slično, fondovska mašinerija je na dijelu, sadašnji, bivši , u , oko, u vezi , sa svojim portfeljima itd, uhvate se dionice i napucavaju cijenu 10, 15 pa čak do 20% tuđom lovom , a onda na vrhu, jer oni znaju kad je vrh, prodaju svoje dionice i milijune spreme u džep, a cijena polako klizi dolje.
U zadnjih pola godine taj scenarij nabildavanja cijene dva puta viđen na Adrisu, do 440 pa do 450 kn.
Zašto je ovih dana vrijedila 408 ili 410 kn ?
Prihodi od turizma iznad svih očekivanja, ribe rastu, police osiguranja se ugovaraju i dalje i sve vise, a dionica nikud nikam.
A sto se Pivca tiče mislim da je Podravka za njega preveliki zalogaj, čovjek ima para, ali vreća mu za Podravku ima preplitko dno. I sad kad se otkrio i pohvalio da kupuje možda je i završio sa agresivnim skupljanjem, ali je poludjelom stadu pokazao put.
Ipak, čestitke svima koji su uspjeli zaraditi na ovom tsunamiju.
Ja ću kupiti samo simboličnu količinu, 100 kom, tek toliko da sudjelujem, muci me malo FOMO.😂
-
https://danica.hr/dionica-podrav…je-preuzimanje/ ipak neki misle da nisu sve špekulanti...po meni sad će lagana akumulacija,tj. pokupit što se može, i opet gore.Sigurno neće ići puno ispod, ovih razina...
-
https://danica.hr/dionica-podrav…je-preuzimanje/ ipak neki misle da nisu sve špekulanti...po meni sad će lagana akumulacija,tj. pokupit što se može, i opet gore.Sigurno neće ići puno ispod, ovih razina...
QuoteNitko ovog časa ne zna što se točno događa. Naš drugi izvor iz investitorskih krugova kaže danas kako nije nemoguće da se uskoro pojavi i neka dobrovoljna ponuda za preuzimanje Podravke.
“Možda čak i od Pivaca”, nagađa on.
Ne vjerujem da Pivci imaju love za preuzeti Podravku. Podravka je veća od Pivaca.
-
QuoteNitko ovog časa ne zna što se točno događa. Naš drugi izvor iz investitorskih krugova kaže danas kako nije nemoguće da se uskoro pojavi i neka dobrovoljna ponuda za preuzimanje Podravke.
“Možda čak i od Pivaca”, nagađa on.
Ne vjerujem da Pivci imaju love za preuzeti Podravku. Podravka je veća od Pivaca.
Ja nisam rekao da imaju toliko viška gotovine, ali sam siguran da će nastavit kupovat i da ciljaju na 51% u dogledno vrijeme.Imaju potencijala,imaju novaca, banke stoje iza njih jer iz godine u godinu imaju sve veću dobit.Povukli su min.500Mk iz Europe nepovratnih i dalje povlače...Opet kažem, znam šta rade i kako rade...
-
Nisu sami ima jos neko u igri ,dali pivci igraju za sebe ili za nekoga vrlo brzo će se viditi.Za male je nebitno i to će biti lipa priča.Ključna su iduća dva tjedna😂
-
-
https://www.pwc.nl/nl/assets/docu…r-emea-2021.pdf
Kaj se tiče preuzimanja, samo je jedno u ovoj industriji u zadnje tri godine u Europi išlo na ev/ebitda < 10, a išli su do 15.6, str 21.
-
Mislim da ne griješite.
Pivci su prošli tjedan kupili za 40-ak mil kn ali sve po 598-600kn.
Nakon toga su izjavili da im se čini isplativo višak novca uložiti u Podravku po toj cijeni.
Jučer je prosječna cijena bila oko 660 a danas mislim oko 700. 10 ili 15 posto više nego prošli tjedan, netko se zaigrao.
Samo je malo čudno da je i jučer i danas bilo preko 10 mil kn prometa.
-
Mislim da griješite u množini, meni ovo djeluje kao kupovina jednog igrača, jednostavno, teško to objasniti, ali način na koji se kupuje i kako to koordinirano ide pa onda smiraj...da ih je više, ne bi moglo biti zatišje par sati nego bi to periodički stalno frcalo, ovo se digne pa primiri...
-
Mislim da griješite u množini, meni ovo djeluje kao kupovina jednog igrača, jednostavno, teško to objasniti, ali način na koji se kupuje i kako to koordinirano ide pa onda smiraj...da ih je više, ne bi moglo biti zatišje par sati nego bi to periodički stalno frcalo, ovo se digne pa primiri...
Možda griješim. Ali ima ali.
Način kupovanja u ovom tjednu bitno se razlikuje od onog prošli tjedan. Onda Pivac jasno kaže da su kupovali na veliko ali po razumnoj cijeni.
Nisu se skrivali iza skrbničkog.
I mene jako zanima tko je kupovao jučer i danas. Možda saznamo idući tjedan.
-
Najavio sam da bi Podravka mogla biti best buy prvi dan kad su počeli visoki prometi. Mnogi su bili uvjereni da mirovinci nikada neće prodati bez da dobiju zeleno svijetlo od Vlade. Međutim, s obzirom da je Erste izašao a AZ počeo prodavati svoj udio, očito je da su dobili zeleno svijetlo ili su autonomni u donošenju svojih odluka u što je malo teško povjerovati jer ipak živimo u Hrvatskoj. A možda je to njihov payback zbog ovoga ovoga https://novac.jutarnji.hr/novac/karijere…ovinaca-8837978 Ionako ne mogu upravljati sustavom kao što je Podravka. Iznimno veliki free float (očito je da će mirovinci nastaviti prodavati ako će cijena rasti) otvara brojne mogućnosti i varijante oko preuzimanja. Za male ulagače je ovo najbolji mogući ishod. Nemojte se iznenaditi ako se kupuje putem nekoliko skrbničkih računa i to ne samo od strane Pivca već od stranih igrača koji dulje vremena prate Podravku. Dakle, ne bi isključio da Pivac nastavlja kupovinu putem skrbničkih računa mimo svoje pozicije u top 10. Zašto su se sada svi uključili. Pa zato jer su vidjeli da su mirovinci pustili vodu iz koje godinama nije tekla voda. Što se fer vrijednosti tiče u preuzimanju, prema mojem izračunu to je oko 1150-1350 kn. Za Ledo i Kraš su se mnogi iznenadili. Ne treba zaboraviti da Grupu Podravka, između ostalog, čini i Belupo a farmaceuti i hrana su jako vruća roba trenutno. Npr. Buffetove zadnje kupnje u SAD su uglavnom vezane za kompanije kao što je Podravka tj. one kompanije koje dobro prolaze za vrijeme inflacije jer imaju mogućnost elastičnosti cijene svojih proizvoda. Podravka je upravo neki dan najavila da će povisiti cijene svojih proizvoda, kao i konkurencija, zbog cijene ulaznih troškova odnosno sirovina.
-
Ja nisam rekao da imaju toliko viška gotovine, ali sam siguran da će nastavit kupovat i da ciljaju na 51% u dogledno vrijeme.Imaju potencijala,imaju novaca, banke stoje iza njih jer iz godine u godinu imaju sve veću dobit.Povukli su min.500Mk iz Europe nepovratnih i dalje povlače...Opet kažem, znam šta rade i kako rade...
nedostatak u ovoj teoriji je da kad pređeš prvi prag moraš imati lovu za sve pa koliko upadne u mrežu. ili neka zajednička ponuda i ostale varijacije.
-
1150-1350! Mislim da je to dobar primjer za wishful thinking.
Ja mislim da iza rasta nema ničeg tako jako posebnog niti spektakularnog osim namjere da se dionica makne sa 600 kuna gdje se očito predugo bila utaborila. I gdje i mirovinci se polako pomicu u zonu sell-sajdera. Tu su prije svega za rast presudni interesi Gospođe i njezinih kolokvijalno rečeno, goljuf-partnera.
-
A zbog cega AZ fond izlazi? Ima bolju priliku ili jednostavno zeli propustiti imati super kompaniju u portfelju za svoje clanove, među kojima sam i ja sa obaveznim 2. Stupom
-
Slažem se sa pauliem, mislim da su pivci trenutno premali za preuzeti podr, ne potcjenjujući naravno njihovu tvrdoglavost i činjenicu da se isto moglo reći i za kras prije par godina...ali jako me intrigira sve ovo, tko je taj misteriozan kupac (ili kupci) koji stoji iza ovog rasta (ako nisu pivci). Možda iz mene progovara samo wishful thinking kada si kombiniram različite scenarije koji bi u konačnici mogli probuditi i zse, ali ljudski je sanjati:)
-
Danas je prosjecna cijena bila 704kn.
Netko je danas ulupao10mil kn,jucer 10mil kn. Po vama špekulanti?!
Zao mi vas je sto niste usli ranije, a sad se mislite da li vam je kasno.
Nije kasno.
Nema povratka na 600, samo moze krenut na slijedecu razinu.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Što smo danas tržili 6k
- harpun