Znaci prevara. Ne moze kod nas nista posteno.
JDPL (Jadroplov d.d.)
-
-
-
Nije jer bi za to društvo trebalo izdati prospekt, a to bi trajalo najmanje 6 mjeseci dok se prospekt napise i odobri. Zato je ponuda isla prema kvalificiranim ulagateljima. Očito postoji ranija potreba za sredstvima radi dugoročnog ulaganja u novogradnje.
Imaš aktualnu javnu ponudu dionica SPAN-a. Da bi se došlo do trenutka upisa i uplate dionica, potrebno je u prosjeku od 6 mjeseci do godine dana.
Pa onda neka ponuda bude s prospektom na EV/Ebita 11 kao kod Spana, neka netko izračuna,profitira država i postojeći dioničari.
-
Opet ja o kruskama a ti o jabukama. Mozemo diskutirati o tome jesu li novogradnje dobra odluka, kakvo ce biti na trziste za godinu dana, tko je najbolji strateski partner ili hoce li Hajduk ikada opet osvojiti prvenstvo, ali to nije sada tema. Rekao si da su mali prevareni i JDPL zlonamjerno (ili je razlog moguce i nerazumijevanje) usporedio sa slucajem DLKV.
Temu si sam nametnuo - "kako i zasto su mali prevareni"? Koje su to slicnosti sa DLKV?
Ne podsjeća me ovo na DLKV uopće, mislim da je zloćka to gore napisala..možda sam samo ponovio...
Mene ovaj dokap najviše podsjeća na bjesomučne i dugotrajne i ponavljajuće
dokape u Đuri (DDJH), u režiji države i politike, nakon koji je i NB izgubio živce i milijune
kuna (točnije između 50 i 100 milijuna kuna), jer gdje je uključena država tu trava
ne raste, već više pua dokazano, pa i u ovoj danas prepisci između Uprave i NO.
Slazem se, gdje je drzava tu trava ne raste, ali kvaka je da je cilj dokapa da drzava izgubi vecinsko vlasnistvo. Ako ti je lakse za objektivno procijeniti vrijednost firme probaj na trenutak zamisliti ovu firmu, njene fundamente i perspektivu na danasnjem trzistu, a bez drzave kao vecinskog vlasnika. Sa vlasnicima kojima je stvarno stalo da firma dobro radi, koji ce aktivno sudjelovati na skupstinama, kritizirati upravu ako bude lose radila, po potrebi ju i mijenjati, birati kompetentne clanove NO... Kada se to tako pogleda onda je prica ipak malo drugacija? A vrlo brzo ce drzava kroz dokap ispasti iz igre. Treba gledati ipak malo unaprijed, na vrijeme prepoznati vrijednost i kupiti kada je jeftino.
-
Ne vidim da bi Jdpl trebao žuriti i srljati
-
Pogledajte ovaj clanak, idemo se prisjetiti kako su mali dionicari prosli sa Tankerskom pa mi onda recite zelite li da nam Tankerska i ovdje bude vecinski vlasnik.
Upravo je Purko tada okupio male dionicare kako bi se izborili sa Tankerskom.
Dionice zamijeniti za TNG ili prodati Jadrankapitalu?Jadrankapital nudi otkup dionica Tankerske za 700 kuna, dakle 70 kuna više od ponude koju nudi Tankerska plovidba, a vlasnik fonda Miroslav Jeličić Purko kaže…www.zadarskilist.hr -
Pogledajte ovaj clanak, idemo se prisjetiti kako su mali dionicari prosli sa Tankerskom pa mi onda recite zelite li da nam Tankerska i ovdje bude vecinski vlasnik.
Čini se da Jadrankapital i Tankerska plovidba imaju dulju povijest sukoba oko vrijednosti i ulaganja….
-
Čini se da Jadrankapital i Tankerska plovidba imaju dulju povijest sukoba oko vrijednosti i ulaganja….
za većinu ne bi bilo loše da opet imamo nadbidavanje 🤷
-
Ne podsjeća me ovo na DLKV uopće, mislim da je zloćka to gore napisala..možda sam samo ponovio...
Mene ovaj dokap najviše podsjeća na bjesomučne i dugotrajne i ponavljajuće
dokape u Đuri (DDJH), u režiji države i politike, nakon koji je i NB izgubio živce i milijune
kuna (točnije između 50 i 100 milijuna kuna), jer gdje je uključena država tu trava
ne raste, već više pua dokazano, pa i u ovoj danas prepisci između Uprave i NO.
Slazem se, gdje je drzava tu trava ne raste, ali kvaka je da je cilj dokapa da drzava izgubi vecinsko vlasnistvo. Ako ti je lakse za objektivno procijeniti vrijednost firme probaj na trenutak zamisliti ovu firmu, njene fundamente i perspektivu na danasnjem trzistu, a bez drzave kao vecinskog vlasnistva. Sa vlasnicima kojima je stvarno stalo da firma dobro radi, koji ce aktivno sudjelovati na skupstinama, kritizirati upravu ako bude lose radila, po potrebi ju i mijenjati, birati kompetentne clanove NO... Kada se to tako pogleda onda je prica ipak malo drugacija? A vrlo brzo ce drzava kroz dokap ispasti iz igre. Treba gledati ipak malo unaprijed.
U uređenim kapitalističkim društvima bi ovo trebalo funkcionirati tako kako pišeš, ali ipak je ovo Hrvatska,
gdje su interesi jednih uvijek ispred interesa većine, pogotovo u firmama u kojima država odlučuje kako i što,
sjetimo se samo vrhunske državne firme Janafa i njenog direktora.
Ako sam dobro shvatio ovdje će država ipak zadržati neki paket od cca 35% dionica, pa će se i nju donekle uvijek
slušati, pogotovo ako ne bude istaknutog većinskog vlasnika, već više manjih, što mislim da nije dobro za firmu.
Uvijek je najbolji strateški partner iz branše koji zna bizinis, a to je sigurno TNPL, što god tko mislio o njima. Koliko
znam oni su jedini hrvatski brodar koji redovito isplaćuje dividendu svojim vlasnicima (bivši zaposlenici u Trustu u
Nizozemskoj, ili tako nešto), pa čak i za prošlu godinu.
Da me se krivo ne shvati, ja ne kažem da JDPL ne bi mogao postati dobra firma, ali ne sa ovom Upravom i ne sa državom
kao većinskim ili najvećim pojedinačnim vlasnikom. Eto, toliko od mene, mojih 5 lipa...
-
Rekao sam kad je izašla cijena dokapa da je za postojeće dioničare bolje da dokap propadne. Na sreću malih, to se i dogodilo. Neki i dalje ne shvaćaju da će tu debelo profitirati samo huligani.
Opet sitnokokošarsko gledanje na dokap. Kao kompanija će ploviti i obavljati osnovnu djelatnost bez brodova ili sa starim ropotinjem i kročiti naprijed, snazno u obećavajuću budućnost?! Samo će jedriti na rastućem BDI-ju…. 😕
Profitirat će kompanija i njezini dionicari. I postojeći i novi.
Kladim se da bi sad oversupscription bio ne 5 nego 10 puta. Al prije mjesec dana nije vrijedila ni pišljive bobe…. Ma hajte…. Sve vrli analitičari koji gledaju u retrovizor…. I sve znaju kad se rast već dogodi i odigra.
Dugoročan u brodarima može biti onaj koji mu je to kruh, ili u ovom slučaju država. Mali dioničar koji je dugoročan u brodarima je konj koji nije sišao sa arke. Al ga znaš pametovat
-
Opet sitnokokošarsko gledanje na dokap. Kao kompanija će ploviti i obavljati osnovnu djelatnost bez brodova ili sa starim ropotinjem i kročiti naprijed, snazno u obećavajuću budućnost?! Samo će jedriti na rastućem BDI-ju…. 😕
Profitirat će kompanija i njezini dionicari. I postojeći i novi.
Kladim se da bi sad oversupscription bio ne 5 nego 10 puta. Al prije mjesec dana nije vrijedila ni pišljive bobe…. Ma hajte…. Sve vrli analitičari koji gledaju u retrovizor…. I sve znaju kad se rast već dogodi i odigra.
Dugoročan u brodarima može biti onaj koji mu je to kruh, ili u ovom slučaju država. Mali dioničar koji je dugoročan u brodarima je konj koji nije sišao sa Noine arke. Al ga znaš pametovat
Dugoročno je dulje od godine dana. Ovaj ciklus oporavka vozarina očito neće trajati kraće od tog razdoblja. Da si uložio i lipe u dokap ne bi tu sad zujao i prodavao maglu o zlim manjincima i plemenitim strateškim vlasnicima. Meni je degutantno da korporativni skorojevici se ne vode poslovnom logikom i dugoročnim horizontom ulaganja nego retrovizorskom analitikom. Cijenim one odvažne koji znaju i hoće preuzeti rizik I imaju dobru i konkretnu procjenu ala mitkko. Kladim se da će tvoj sljedeći zaključak biti kako je trebalo sudjelovati u dokapu FB?! Ili Applea... ili nije?
-
-
Dugoročan u brodarima može biti onaj koji mu je to kruh, ili u ovom slučaju država. Mali dioničar koji je dugoročan u brodarima je konj koji nije sišao sa Noine arke. Al ga znaš pametovat
Dugoročno je dulje od godine dana. Ovaj ciklus oporavka vozarina očito neće trajati kraće od tog razdoblja. Da si uložio i lipe u dokap ne bi tu sad zujao i prodavao maglu o zlim manjincima i plemenitim strateškim vlasnicima. Meni je degutantno da korporativni skorojevici se ne vode poslovnom logikom i dugoročnim horizontom ulaganja nego retovizorskom analitikom. Cijenim one odvažna koji znaju i hoće preuzeti rizik I imaju dobru i konkretnu procjenu al mitkko. Kladim se da će sljedeći zaključak biti kako je trebalo sudjelovati u dokapu FB?! Ili Applea...
Ne, dugoročno nije godinu dana. Godinu dana je špekulant koji je nakratko zaglavio.
-
Dugoročno je dulje od godine dana. Ovaj ciklus oporavka vozarina očito neće trajati kraće od tog razdoblja. Da si uložio i lipe u dokap ne bi tu sad zujao i prodavao maglu o zlim manjincima i plemenitim strateškim vlasnicima. Meni je degutantno da korporativni skorojevici se ne vode poslovnom logikom i dugoročnim horizontom ulaganja nego retovizorskom analitikom. Cijenim one odvažna koji znaju i hoće preuzeti rizik I imaju dobru i konkretnu procjenu al mitkko. Kladim se da će sljedeći zaključak biti kako je trebalo sudjelovati u dokapu FB?! Ili Applea...
Ne, dugoročno nije godinu dana. Godinu dana je špekulant koji je nakratko zaglavio.
Ok, a gdje se tu nalazi manipulant koji bezveze filozofira i ne doprinosi temi već nam pokušava nametnuti nekakvu subjektivnu podjelu koju je smislio dok je maločas sjedio na zahodu i obavljao br. 1 ili 2?
Daj, fokusiraj se na bitno i suštinu. Veliki igraju na plašenje malih i manjinskih. I nemaju aduta, zato cijeli ovaj dernek. Žele da se manjinci povuku i da cijela stvar se makne sa svjetla reflektora i javne scene. U stvarnosti, ako se ispuštuju osnovna pravila dokapa i odredbe vazuceg statuta oni gube ovo poluvrijeme, a potencijalno i cijelu utakmicu. I zato igraju na zastrašivanje.
-
Slazem se, gdje je drzava tu trava ne raste, ali kvaka je da je cilj dokapa da drzava izgubi vecinsko vlasnistvo. Ako ti je lakse za objektivno procijeniti vrijednost firme probaj na trenutak zamisliti ovu firmu, njene fundamente i perspektivu na danasnjem trzistu, a bez drzave kao vecinskog vlasnistva. Sa vlasnicima kojima je stvarno stalo da firma dobro radi, koji ce aktivno sudjelovati na skupstinama, kritizirati upravu ako bude lose radila, po potrebi ju i mijenjati, birati kompetentne clanove NO... Kada se to tako pogleda onda je prica ipak malo drugacija? A vrlo brzo ce drzava kroz dokap ispasti iz igre. Treba gledati ipak malo unaprijed.
U uređenim kapitalističkim društvima bi ovo trebalo funkcionirati tako kako pišeš, ali ipak je ovo Hrvatska,
gdje su interesi jednih uvijek ispred interesa većine, pogotovo u firmama u kojima država odlučuje kako i što,
sjetimo se samo vrhunske državne firme Janafa i njenog direktora.
Ako sam dobro shvatio ovdje će država ipak zadržati neki paket od cca 35% dionica, pa će se i nju donekle uvijek
slušati, pogotovo ako ne bude istaknutog većinskog vlasnika, već više manjih, što mislim da nije dobro za firmu.
Uvijek je najbolji strateški partner iz branše koji zna bizinis, a to je sigurno TNPL, što god tko mislio o njima. Koliko
znam oni su jedini hrvatski brodar koji redovito isplaćuje dividendu svojim vlasnicima (bivši zaposlenici u Trustu u
Nizozemskoj, ili tako nešto), pa čak i za prošlu godinu.
Da me se krivo ne shvati, ja ne kažem da JDPL ne bi mogao postati dobra firma, ali ne sa ovom Upravom i ne sa državom
kao većinskim ili najvećim pojedinačnim vlasnikom. Eto, toliko od mene, mojih 5 lipa...
Da, drzava bi trebala pasti na cca 30%.
Meni je tesko zamisliti da bih ja, Purko, Auctor, Agram ili bilo koji drugi privatni investitor u bilo kojoj kombinaciji ikada dopustio da mi drzava sa svojih 30% upravlja sudbinom firme kada tih nekoliko privatnih investitora zajedno ima cvrstu vecinu. Zato mi ta cinjenica da drzavi ostaje 30% nimalo ne smeta. Imat ce eventualno nekog svog predstavnika uhljeba kao clana NO, i to je to.
Koliko se meni cini drzava obicno kada ima tako manjinski udio u firmi onda nastupa zajedno sa mirovincima i tako imaju vecinu i provode svoje odluke kako hoce. Mirovinci su banda svoje vrste, ne trebam to valjda posebno elaborirati i drago mi je da oni nisu ovdje dionicari.
Ova firma bi u ovakvom sastavu vise manjih privatnih dionicara sigurno dobro funkcionirala. Ne treba nam Tankerska da strepim od istiskivanja i drugih HDZovskih prevara. Fool me once, shame on you. Fool me twice, shame on me!
-
Nek se samo sutra otvori trgovanje, pa nek skuplja s božjom pomoći tko želi!
Ne bih se ja mješao u ove razne špekulacije, svega tu ima kao da su se "pelina" ponapili!Nego nekako mislim da "država" sa svojim udjelom ne bu "pričala" sa selom od 15 "gazda"!
-
Ok, a gdje se tu nalazi manipulant koji bezveze filozofira i ne doprinosi temi već nam pokušava nametnuti nekakvu subjektivnu podjelu koju je smislio dok je maločas sjedio na zahodu i obavljao br. 1 ili 2?
Daj, fokusiraj se na bitno i suštinu. Veliki igraju na plašenje malih i manjinskih. I nemaju aduta, zato cijeli ovaj dernek. Žele da se manjinci povuku i da cijela stvar se makne sa svjetla reflektora i javne scene. U stvarnosti, ako se ispuštuju osnovna pravila dokapa i odredbe vazuceg statuta oni gube ovo poluvrijeme, a potencijalno i cijelu utakmicu. I zato igraju na zastrašivanje.
Točno.
Veliki igraju na zastrašivanje malih i zbilja nemaju aduta. Ali ako im ovo prođe, zamisli kakvo će biti iživljavanje na malima. Oni su udruženi, mogu raditi što hoće.
-
Ne bih se ja mješao u ove razne špekulacije, svega tu ima kao da su se "pelina" ponapili!Nego nekako mislim da "država" sa svojim udjelom ne bu "pričala" sa selom od 15 "gazda"!
Kad smo kod toga...sta nas sutra u 9:30 ceka? Blokirano do after te famozne sjednice u ponedjeljak ili ovi otvaraju pa sta bude??
-
Točno.
Veliki igraju na zastrašivanje malih i zbilja nemaju aduta. Ali ako im ovo prođe, zamisli kakvo će biti iživljavanje na malima. Oni su udruženi, mogu raditi što hoće.
Mislite da stvarno je moguće da bude toga iživljavanja? Pa kako to? A gdje je tzv "država" i zakon i svi bili dok se su druge komanije "obrađivale"?
Vjerujem da ste mnogi pogledali, a ako niste pogledajte seriju Millions! Kod nas je oko 100 puta gore od toga što budete u seriji lijepoga vidjeli!
Kad smo kod toga...sta nas sutra u 9:30 ceka? Blokirano do after te famozne sjednice u ponedjeljak ili ovi otvaraju pa sta bude??
Sve je jasno! Zašto trgovanja sutra iako je petak ne bi bilo?
-
Vlasništvo se u nas uvijek stječe jeftino.
Skupo platiti zna svaka bena.
Imate vi svi dobre živce na Jadroplovu.
Malo vam je bio Dalekovod, Kaba, pa i ona nesretnica Optima
Ajde sretno svima !
što se na Kabi loše dogodilo, da nisu pucači pobili dioničare pa prešli 95 %?
Dlkv prvi dokap kupovao od 21-23 kn, dobio 2,4x novih po 10kn i prodavao sve između 23-26 kn, drugi "kazačok" sam izbjegao zahvaljujući nekim kolegama s foruma koji su mi "odali " da previše znaju što se tamo sprema, tako da sam oko 5,8 ulazio i izašao oko 7,
Opte je forumskom pisanijom postala miljenica mnogima, pa nije ni čudno da je tako završila, a bila je baš podatna, od 1,8 (najniža i 1kn) do preko 9, pa gdje to ima , samo što su neki trubili 15, 20, 50 ma 100 i lijepo se iskrcavali,
ima tako i JDPL za neke neku svoju draž, ako ništa barem za one što su nešto sitno polovili od 10-30kn, jer i da se ovi svi mailovima pobiju, kada krene trgovanje ispod 30 neće, burza je to, nije kazalište pa da nitko nikoga ne nagazi
eto i moj doprinos za novih 3 stranice, možda i ovu pretvorimo u miljenicu, a moj Janaf tko spominje, ma nitko ni mitkko
-
kakva firma, takav dokap.....
sretno svima......
PS
ne zaboravite da osim Jdpl ima i drugih dionica pa čak i, vjerovali ili ne, i drugih zanimljivih stvari u životu....npr. Santa Barbara traje manje godina a napetost je konstantna.......i da, u Santa Barbaru je uloženo više novca nego u sve ove epske dokape Jdpl.......
-
Točno.
Mislite da stvarno je moguće da bude toga iživljavanja? Pa kako to? A gdje je tzv "država" i zakon i svi bili dok se su druge komanije "obrađivale"?
Vjerujem da ste mnogi pogledali, a ako niste pogledajte seriju Millions! Kod nas je oko 100 puta gore od toga što budete u seriji lijepoga vidjeli!
Sve je jasno! Zašto trgovanja sutra iako je petak ne bi bilo?
A zasto nisu danas nakon zadnje obavijesti otvorili?
Zasto je cijeli dokap sugav?
Zasto sutra nebi isla nova serija debilnih mailova sa ili bez pecata od NO ili uprave pa ide "nova" blokada?
Zasto...
Ma...
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-