Sad kad Mitkko počne opet kupovati, eto nas na 80 kn za čas....
Šala, sve je ovo bilo najavljeno ako ste pratili što je kapetan Pavlović pričao. Znači da su osigurali u Japanu financiranje za drugi brod po povoljnim uvjetima, bravo Jadroplov
Šala, sve je ovo bilo najavljeno ako ste pratili što je kapetan Pavlović pričao. Znači da su osigurali u Japanu financiranje za drugi brod po povoljnim uvjetima, bravo Jadroplov
Jeli prodao neznamo, ali je rekao da je slijedeći target na 88 kn.
ja u dosta slučajeva poslušam njegove prijedloge na Poslovnom i onda kontra, do sada je dobro išlo, ali u ovome slučaju sam uvjeren da je na dobrom putu, znate da i ćorava koka nekada nađe zrno, eno i na Viru neki još traže
ja u dosta slučajeva poslušam njegove prijedloge na Poslovnom i onda kontra, do sada je dobro išlo, ali u ovome slučaju sam uvjeren da je na dobrom putu, znate da i ćorava koka nekada nađe zrno, eno i na Viru neki još traže
Još mi je jasno da je netko dobio inside info pola sata prije ostalih, ipak je ovo ZSE,
ali nije mi jasno zašto se ovdje stalno spominje mačak Grubnićšić 🙂 da je prodao.
Jel na kraju mitkko kupuje ili prodaje, totalna mi je zbrka..
Još mi je jasno da je netko dobio inside info pola sata prije ostalih, ipak je ovo ZSE,
ali nije mi jasno zašto se ovdje stalno spominje mačak Grubnićšić 🙂 da je prodao.
Jel na kraju mitkko kupuje ili prodaje, totalna mi je zbrka..
ja to ne znam, samo čitam što piše i donesem nekakav zaključak, on mi je za Jdpl glavni svjetionik, za Atpl pak ima ih više , samo sada mudro šute i ništa ne pišu, treba li k ili p
Ova dionica je čudo, gdje tavori vec duze vrijeme, samo onaj stari brod sto je za reazliste i sto vozi željezo u Tursku po finom ugovoru sljedecih 5 godina.. osigurava olalala prihod
Ovogodisnji EPS je isto ufff 🤟,, vidim da cu i ovdje ostati jedan duzi period laganini na miru 😎
Ova dionica je čudo, gdje tavori vec duze vrijeme, samo onaj stari brod sto je za reazliste i sto vozi željezo u Tursku po finom ugovoru sljedecih 5 godina.. osigurava olalala prihod
Ovogodisnji EPS je isto ufff 🤟,, vidim da cu i ovdje ostati jedan duzi period laganini na miru 😎
Sve mi se čini da je cijena beton zbog straha da se nebi slučajno kolegu pivom počastilo..opet 😅
Skoro pola flote na dugoročnom najmu.
1.5M $ manje platili drgog plinaša.Već u Q1 plovi,valjda su slični uvjeti…
Btw, platili su brod 4 mil $ manje od trzisne vrijednosti, cca 18 kn/dionici 🤟😎, skoro trecina sadasnje cijene dionice…
Steta da se nije jos koja dionica ufatila po ovim cijenama, ali mozda se nađe netko kome ne trebaju po 60 kn 🤔
Btw, platili su brod 4 mil $ manje od trzisne vrijednosti, cca 18 kn/dionici 🤟😎, skoro trecina sadasnje cijene dionice…
Steta da se nije jos koja dionica ufatila po ovim cijenama, ali mozda se nađe netko kome ne trebaju po 60 kn 🤔
Vessel value vrijednost nije bas realna trzisna vrijednost vise genericka prema odredjenim parametrima pa cesto odstupa od prave vrijednosti pa bi trebalo vidit relevantnije podatke za usporedbu vrijednosti
Vessel value vrijednost nije bas realna trzisna vrijednost vise genericka prema odredjenim parametrima pa cesto odstupa od prave vrijednosti pa bi trebalo vidit relevantnije podatke za usporedbu vrijednosti
Znam to dobro, ali lijepo je vidjeti da si nesto kupio jeftinije.. a za koji mjesec moze biti i manje i vise, budemo vidjeli
sasaki radi punom parom
Izgleda prodaja na ovim cijenama do imendan, popravlja se likvidnost.
Kome će cerp prodati dionice.
Dokapitalizacija još uvijek moguća.
Jadni mi...sad ćemo morat čitat i ovakve naslove
ili ovakve
Teške teme, da
A lineup of oil tankers formed on Monday near Bosphorus and Dardanelles in Turkey following the accord of western leaders to cap Russian oil at $60 per barrel in an effort to limit Moscow's revenues.
The jam of about 19 tankers materialized as Turkish regulation requiring oil shippers to prove they have insurance came into force on December 1, banning access to the country's vital straits in case of non-compliance.
The bulk of the oil is of Kazakhstan origin and arrives in Russian ports through pipelines, making it excluded from western-imposed sanctions, the Financial Times reported citing shipbrokers.
Moglo bi se naći jeftinijih tankera na tržištu?
Deda da utrži jedan polovni pa ga da u najam kad je već u dealu sa jakom naftnom kompanijom?? Desetak % provizije nama dosta za početak 😙
… neka želja kad je već sv. Nikola 😇
Iz izvještaja Q3/22
Ukupni rashodi u iznosu od 176.844.836 kuna veći su za 47.965.441 kunu u odnosu na isto razdoblje protekle godine. Poslovni rashodi su za 38.662.264 kune odnosno za 35,48% veći u odnosu na prethodno razdoblje.
U strukturi poslovnih rashoda zabilježeno je povećanje materijalnih troškova u iznosu od 15.197.573 kunu, pri čemu se najveći dio u iznosu od preko 7,7 mil kuna odnosi na troškove goriva temeljem uposlenja brodova na relaciji iz hrvatskih luka za turske luke Mediterana.
Pad cijene bunkera nam solidno ide u prilog.
Prosjek pada od 9.mj tako da ce se već u Q4 osjetiti…cca po kune kvartalno uštede na cijenu dionice od 69 kn nije mala stvar 😅
(zaustavimo strojeve da se obogatimo😁)
Najviši dnevni prosjek za VLSFO je bia
1141 $m/t
Jučerašnji prosjek je bia 734 $ što je otprilike i Mediteranski prosjek ,nešto skuplje.
Još će Deda pitat pošto Kraljica. Gruuuuadski gospari zaokupljeni samo svojim bonusima neće ni skužit kako im ga zavuko sazad.
Još će Deda pitat pošto Kraljica. Gruuuuadski gospari zaokupljeni samo svojim bonusima neće ni skužit kako im ga zavuko sazad.
Kaj se babi snilo.....
hehehe, a kad se sjetimo da je pred 2-3 godine bilo na stolu dokapitalizacija i navlačili da ATPL to odradi
Kakva dokapitalizacija? Pa Bilbija je prodao dionice na 50 kn jer je očito imao saznanja da će je, vidi opet slučaja, Pavić na ho-ruk pokušati preuzeti!
Za to je čak unovačio i ministra Butkovića preko onog “HDZ lokalpatiote” Bilavera koji je imao zadatak riješiti se neposlušne uprave.
Al ja ne razumijem bas hype oko JDPL. Nisu oni dobili brodove za ništa. Te brodove trebat će platiti, i to poprilično, a flota bulkera je prilično zastarjela i dalje, zapravo pola flote. Da se razumijemo firma je daleko daleko bolja nego proje godinu ili dvije. No, ovi LPG brodovi su čini ugovoreni da pokriju troškove financiranja i operativnog poslovanja, ali nitko ih ne bi uzeo u takav dugoročan najam da je tu neka luda razlika u cijeni odnosno vozarini.
Kako god se okrene to je neki čudan deal. Švicarci prodaju dva od tri broda i nitko na svijetu ih ne kupuje nego bas donedavno skoro pa bankrotirani JDPL koji se tek osovio na noge?
A s druge strane TNPL riješila je dioničare TPNG vlasničkog tereta i izglasala odluku o dokapu u stvarima i pravima. Hm, hm…. kakve li slučajnosti.