Valjda i ovaj transformator zasluzuje temu kad se svi za njega otimaju
Prodavac je bio ICF d.d., prodao ravnih 1500kom.
500 kom. je podebljao jedan iz Top 10 .
Valjda i ovaj transformator zasluzuje temu kad se svi za njega otimaju
Prodavac je bio ICF d.d., prodao ravnih 1500kom.
500 kom. je podebljao jedan iz Top 10 .
Ja u ovo ne bi bas ulazio dugorocno, ovo stoji zadnje 3 godine i ne mrda dok ostali koncari lijepo rastu.
Ja sam bio ovdje dosta dugo. Dugo je stajala na mjestu. Ima neki joint venture u Kini s tamošnjim lopovima. Stalno sam se nadao da bude kruha od toga, a godinama samo minusi. Pobrali tehnologiju, a ne daju niti mrvice. A imao sam i kodt koji mi je porastao 50 posto. Pošto mi je trebala lova za nešto, prodao sam ovu na kojoj sam zaradio. I gadno pogriješio jer je još porasla za duplo. A kotr je još i pao. Onda je izbacila jedno dobro izvješće i cijena je porasla solidno. Međutim, ako se dobro sjećam, prvih šest mjeseci prošle godine isto nije bilo za pamćenje pa sam prodao. U međuvremenu je bila ona rasprodaja kodt pa sam brzim kreditom po 2040 kn povratio dio prodanog da ublažim tugu. E sad, vrag će ga znat kakvo će bit godišnje izvješće kotr. Hoće li iz Kine konačno kapnut nešto? Zašto se desilo ovo iskrcavanje? Koliko imaju ugovorenih poslova? Kad bi netko imao kakav inside bilo bi lakše.
500 kom je podebljao jedan iz Top 10 .
Tko?
500 kom je podebljao jedan iz Top 10 .
Tko?
Bivsi broj 7., sadasnji broj 5.
Gdje s uopće trguje s tim dionicama?
Gdje s uopće trguje s tim dionicama?
To je na tržištu Progress. Što je to? Mogu li na tom tržištu trgovati i fizičke osobe?
To je na tržištu Progress. Što je to? Mogu li na tom tržištu trgovati i fizičke osobe?
Trziste za manje likvidne dionice ukratko. Svi mogu trgovati ko sa svim dionicama zagrebacke burze.
Dok ICF izađe izmasakrirat će dionicu.
Zna li se možda zašto ovako nasilno želi vanka?
I kako je moguće da u eri jeftinog novca nije mogao naći nekog i dogovoriti se. OTC ili dogovor na burzi sa fondom. kakva sve sra*a kupuju a neće KOTR koji je daleko od sra*a.
Barem se nadam jer nisu baš transparentni.
I kako je moguće da u eri jeftinog novca nije mogao naći nekog i dogovoriti se. OTC ili dogovor na burzi sa fondom. kakva sve sra*a kupuju a neće KOTR koji je daleko od sra*a.
Tko zna kakvo je stanje u firmi ovdje izvještaji izlaze jednom godišnje.
S obzirom na prodaju nešto je očito pošlo po zlu. Ovo se ne dira dok ne izađe izvještaj.
Display MoreDok ICF izađe izmasakrirat će dionicu.
Tko zna kakvo je stanje u firmi ovdje izvještaji izlaze jednom godišnje.
S obzirom na prodaju nešto je očito pošlo po zlu. Ovo se ne dira dok ne izađe izvještaj.
Moguće, a moguće da imamo situaciju kao na KODTu prije par mjeseci gdje je cijena srušena sa 2800 na 2000. A vidite gdje je sada, i kakvi su rezultati u medjuvremenu. KOTR nije KODT, ali vjerujem da rade u simbiozi, tako da očekujem rast poslovanja. Sada smo na 5% mršave prošlogodišnje dividende. Znala je ranijih godina biti i duplo veća.
Imamo situaciju kao na KODT-u (...)
Nije potpuno ista situacija. Na KODT-u imamo zadnjih godina market makera odnosno sustavnog i promišljenog "dizača cijene". Da nema njega, cijena i likvidnost bi bila barem za 1/3 niža, ako ne i više.
Izgleda da mu se vise ne prodaje , zadnje je prosuo po 85 a sad ima 2000kom na kupnji od 83-85 a njemu je ostalo 1735kom. Da hoce moze hladno danas kompletno izaci.
Interview sa predsjednikom uprave
Nije o firmi, ali dobro za vidjeti njegova razmišljanja o biznisu.
https://eho.zse.hr/fileadmin/issuers/KOTR/FI-KOTR-dcf83c361088bbdf4cdec5c14a75d571.pdf
Nije lose izvjesce, najbolje u zadnjih 5 godina.
https://eho.zse.hr/fileadmin/issuers/KOTR/GS-KOTR-98feefe4bb815605aea4eede3106f30b.pdf
Lose je sto su smanjili dividendu na 3,74Eurica.
Izvješće je izvrsno, porast prihoda (28%), dobiti (43 %), book value (7%).
Manja dividenda je minus, no ako trebaju odraditi duplo veću knjigu narudžbi (394 mil) naspram sadašnjih 238 mil prihoda, razumljivo.
Svakako je fino da je na trenutnoj cijeni P/E 8, jeftinija Končareva firma.
Čini se da se konačno i oni pridružuju ostalima u grupi, sa odvažnijim planom, ciljaju na udvostručenje firme u narednih par godina.
Ma nije loše, ali kodt je svemirski brod za ovo. EBITDA slična kao i prošle godine, a 2020. godine je bila veća 14 posto nego ove. Neto dobit je porasla pod utjecajem porezne olakšice od 2,6 milijuna kuna i konačno nekakve dividende od 2,1 milijun iz Kine. Bez toga bi bilo prilično skromno. Marže isto dosta slabe, ali to se može i pozitivno tumačit jer ostavlja prostor za napredak. Jedino što je stvarno pozitivno je povečanje ugovorenih poslova. Prošle godine su zaposlili 3 radnika, trebat će im još, ja bih rekao, ako ih imaju gdje smjestiti.
Danasnjim iskrcajem 655kom po 91Euro ICF je pao na manje od 600 dionica. Tko zeli jos nesto kupiti morat ce povisiti cijenu jer je dosao kupac na 91,50 E sa preko 600komada
ICF je zavrsio prodaju