Meni se ovo ukidanje prireza čini kao vrhunska podvala drugim političkim opcijama i prevara građana u režiji vladajućih.
Ova empatična HDZ -ova vlast oslobađa nas mrskog parafiskalnog nameta, a istovremeno dopustiti će lokalnoj upravi da diže stope drugih poreza nebi li popunili financijske rupe nastale gubitkom prihoda od prireza.
Neke općine i gradovi nikad ni nisu uveli prirez, mnoge su ga ukinule , neke lokalne jedinice su imale u planu ukidanje prireza i tu nema straha da će podizati stope drugih poreza jer prihod s osnova prireza nisu ni imale pa ne trpe nikakve gubitke. Ali grad Zageb ??? Jedna četvrtina države !!!. Da li se oni mogu odreći prihoda od prireza bez da to utječe na normalno funkcioniranje grada ionako vec poprilično devastiranog, osiromašenog i zapuštenog nakon dvadestogodišnje Bandićeve vladavine ?
Mislim da svi oni koji žive u gradu ili općini gdje je HDZ sam ili s koalic. partnerima na vlasti mogu mirno spavati, prirez će se ukinuti, stope drugih poreza neće se dirati, vlast se neće promijeniti i sve ostaje kao sto je i bilo.
Ostali gradonačelnici i načelnici općina trebat će dobro razmisliti o dizanju stopa poreza na dohotke od imovine i kapitala ako ima je opstanak na vlasti u interesu.
Sto će biti sa Zagrebom, kako će proći Možemo, kako građani, ostaje za vidjeti .