Ovdje svi nalozi u zadnjih 10 dana prolaze po kupnji, eventualno netko sa par desetaka eura pokušava uljepšati sliku.
Nakon 5 e jazovka onda ne bi bilo nemoguće i 4e
Ovdje svi nalozi u zadnjih 10 dana prolaze po kupnji, eventualno netko sa par desetaka eura pokušava uljepšati sliku.
Nakon 5 e jazovka onda ne bi bilo nemoguće i 4e
Imam neki dojam ako prodaja pojede 5 EUR da će se urušiti gore od Jugoslavije...
Dva zlata osvojila je i vinarija Kutjevo, za Graševinu i Graševinu ledene berbe. Ove godine na ocjenjivanja Decanterovih Svjetskih vinskih nagrada prijavljeno je rekordnih 18.250 vina iz 57 zemalja.
Ovo su zlatne medalje hrvatskih vina za 2023. godinu
Kabola Winery | Unica | 2019 | 96 |
Zoro Wines | Malvasija Dubrovačka | 2022 | 95 |
Nerica Vina | Pošip 60 | 2020 | 95 |
Kozlovic Winery | Teran Selekcija | 2021 | 95 |
Vivoda | St. Euphemia Malvazija | 2019 | 95 |
Prović | Pagan Reserva | 2018 | 95 |
Galić | Ego Tribidrag | 2019 | 95 |
Galić | Sauvignon Blanc | 2022 | 95 |
Cmrečnjak | Pušipel Mađerka Sur Lie | 2021 | 95 |
Benvenuti | Livio Teran | 2019 | 96 |
Benvenuti | San Salvatore Muškat | 2018 | 95 |
Kutjevo | Graševina | 2022 | 95 |
Kutjevo | Ledeno Graševina | 2018 | 96 |
Štampar | Urban White Extra Brut | 2020 | 95 |
Benvenuti | Anno Domini Teran | 2012 | 95 |
Vina Belje | Graševina | 2006 | 95 |
Kraljevski Vinogradi | Gladiator | 2019 | 95 |
Vina Jakob | Jakob Cuvée | 2019 | 95 |
Ante Sladić Vino | Debit | 2022 | 95 |
Terra Slavonia | Apolitico Cabernet Franc | 2021 | 95 |
Florijanović | Škrlet | 2022 | 95 |
Vinarija Rossi | Malvazija Istarska | 2022 | 95 |
Darko Matijevic | Plavac Mali | 2018 | 95 |
Vina Franković | Luna D’oro Muškat Momjanski | 2021 | 95 |
Korta Katarina | Reuben’s Private Reserve | 2013 | 96 |
Koja je baza sa ovim likovima koji šalju poruke da se stavimo na bid da kupnja izgleda jače. Koji vrag ono. Ovo je moguće samo na ZSE.
Da ne mislim da je KTJV nisko, najradije bih prodao sve i poklopio ih.
Sad gledam po 4-6 naloga različitih na bidu na istoj cijeni. Samo ZSE, samo Grobex.
Austrijanci bi šume, Nijemci bi maslinike, a tko će vinograde? valjda Francuzi ili Talijani, svi nešto žele kupiti osim nas, mi samo prodajemo, zato su nas valjda i isporučili u €U
https://www.slobodnaevropa.org/a/hrvatska-pol…i/32487401.html
https://www.tportal.hr/vijesti/clanak…e-foto-20230702
Austrijanci bi šume, Nijemci bi maslinike, a tko će vinograde? valjda Francuzi ili Talijani, svi nešto žele kupiti osim nas, mi samo prodajemo, zato su nas valjda i isporučili u €U
Kao što i piše sve se to znalo godinama. Dok se naši političari hvale ulaskom u EU, Šengen i Eurom što vrijedi veliko ništa. Hrvatski su ogromni dugovi, uništena gotovo sva proizvodnja šećera od koje su privređivale 3 šećerane i ogromni broj poljoprivrednih gospodarstava koja su nakon toga ostala bez tog prihoda i mnogi otišli u druge zemlje. Još nam je jedino zemlja ostala, a sada ni time ne možemo gospodariti jer ako netko prodaje zemljište, a u zapadnim zemljama je i do 10 puta skuplje, i dođe mu NJemac da kupi zemljište ne može mu reći da njemu neće prodati jer je Njemac, ili Mađar ili već neki drugi. Od Hrvatske nam sve više ostaju samo Hrvatski nazivi poduzeća, dugovi, a zaradu si stranci odnose u svoje zemlje. I imamo Hrvatsku, na papiru na slici.
Ma dajte. Hrvatska uopće nije nešto prezadužena, a i na taj dug kao i dug koji plaćaju građani su kamate sasvim OK, pogledajte koliko Mađari plaćaju. A to sa zemljištem, pa koga od zapadnih Evropljana zanimaju parcelice od nekoliko hektara. Pa to bi bilo super da se pokupuju imanja u opustošenim selima u Slavoniji, Kordunu, Baniji ili Lici. A za parcele od 100 i više hektara su i do sad mogli preko jdoo-a kupit. Ili gotove kombinate s tisućama hektara. Nemojte biti u zabludi da je članstvo u EU, šengen i eurozona jedno veliko ništa, a da je u isto vrijeme mogućnost da jedan Nizozemac ili Danac kupe imanje s deset hektara zemlje katastrofa. Sve je upravo suprotno. Nevjerojatno da na ovom forumu ima takvih razmišljanja.
Ma dajte. Hrvatska uopće nije nešto prezadužena, a i na taj dug kao i dug koji plaćaju građani su kamate sasvim OK,
Pogotovo nakon ove dvogodišnje inflacije...
Ma dajte. Hrvatska uopće nije nešto prezadužena, a i na taj dug kao i dug koji plaćaju građani su kamate sasvim OK, pogledajte koliko Mađari plaćaju. A to sa zemljištem, pa koga od zapadnih Evropljana zanimaju parcelice od nekoliko hektara. Pa to bi bilo super da se pokupuju imanja u opustošenim selima u Slavoniji, Kordunu, Baniji ili Lici. A za parcele od 100 i više hektara su i do sad mogli preko jdoo-a kupit. Ili gotove kombinate s tisućama hektara. Nemojte biti u zabludi da je članstvo u EU, šengen i eurozona jedno veliko ništa, a da je u isto vrijeme mogućnost da jedan Nizozemac ili Danac kupe imanje s deset hektara zemlje katastrofa. Sve je upravo suprotno. Nevjerojatno da na ovom forumu ima takvih razmišljanja.
I Agrokor je primjer kako je "sve u redu". Najbolja hrvatska poduzeća, najbolje oranice, izvori vode... radi dugova i zaduženosti i sve su te informcije prošle kroz Vladu koja se "uspješno riješila" Agrokora.
Agrokor je banana. Zahvaljujući glupanu koji ga je vodio i kriminalnim vladama koje su ga štitile i dopustile da metastazira. Tu ste u pravu. Samo, to je jedna druga priča, ne vidim poveznicu s eurom i šengenom i euom. A niti sa šećeranama. Niti s time što sad stranci kao fizičke osobe mogu kupovat parcelice poljoprivredne zemlje
sakupili ih da im priopće
CROBEX® i CROBEXtr®
Iz sastava indeksa CROBEX® i CROBEXtr® isključuju se dionice društva:
Ispali iz Crobexa... baš tragedija... sigurno sukolektivno utapali tugu u vinu...
Ovo sad već postaje zanimljiva cijena za ovu dionicu.
Uredno posluju s dobiti u oba kvartala ove godina a tržište se ponaša kao da su kuga i kolera ušle u Kutjevo. Lani su bili iznimno vioski profiti radi rata pa kad se udopređuju kvartalni rezultati ove godine u odnosu na lanjsku, to ne izgleda sjajno. Međutim, mislim da je to iskrivilo sliku i visoko postavilo ljestvicu, a prvih 6 mjeseci ove godine u biti nisu uopće loši. ukupno za prva dva kvartala imamo 2,5 milijun eur šta je sasvim solidan rezultat.
Vjerujem da bi bez problema mogli dogurati do 5 milijuna eur dobiti do kraja godine a to smo onda na laganih p/e 7
S obzirom da je cijena dionice KTJV u zadnjih 6 mjeseci pala nešto malo iznad 20%, izradio sam izračun likvidacijske vrijednosti.
Pritom sam se vodio smjernicama iz https://www.sciencedirect.com/science/articl…128197820000083, i izračun se temelji na "odokativnim" procjenama.
Međutim, smatram da izračun ima smisla i ako je to otprilike izračunato ispravno, KTJV se trenutno trži negdje oko svoje likvidacijske vrijednosti.
Disclaimer: Nemam KTJV i ne namjeravam ga kupovati u skorije vrijeme u trenutnim uvjetima.
S obzirom da je cijena dionice KTJV u zadnjih 6 mjeseci pala nešto malo iznad 20%, izradio sam izračun likvidacijske vrijednosti.
Pritom sam se vodio smjernicama iz https://www.sciencedirect.com/science/articl…128197820000083, i izračun se temelji na "odokativnim" procjenama.
Međutim, smatram da izračun ima smisla i ako je to otprilike izračunato ispravno, KTJV se trenutno trži negdje oko svoje likvidacijske vrijednosti.
Disclaimer: Nemam KTJV i ne namjeravam ga kupovati u skorije vrijeme u trenutnim uvjetima.
uh...likvidacijska vrijednost...kada dođe do likvidacije teško je očekivati nekakvu vrijednost. vjerujte mi..
ali da se vratimo na temu KTJV koji nema nikakve veze s likvidacijom, smatram da je cijena dionice debelo podcijenjenja.
Display MoreS obzirom da je cijena dionice KTJV u zadnjih 6 mjeseci pala nešto malo iznad 20%, izradio sam izračun likvidacijske vrijednosti.
uh...likvidacijska vrijednost...kada dođe do likvidacije teško je očekivati nekakvu vrijednost. vjerujte mi..
ali da se vratimo na temu KTJV koji nema nikakve veze s likvidacijom, smatram da je cijena dionice debelo podcijenjenja.
ako bi i došlo do likvidacije, valjalo bi biti likvidator, ne gine 10mil.€ u džepić samo od zemljišta
Display MoreS obzirom da je cijena dionice KTJV u zadnjih 6 mjeseci pala nešto malo iznad 20%, izradio sam izračun likvidacijske vrijednosti.
Ne impliciram ni izbliza da bi moglo doći do takvog scenarija u stvarnosti, no barem ja osobno doživljavam izračun likvidacijske vrijednosti kao najnepovoljniju moguću opciju valuacije. Prema tome, ovo bi bio kao neki "safety net" i vrijednost ispod koje cijena dionice ne bi trebala ići značajno, pod uvjetom da parametri izračuna imaju smisla.
Mislim da je smiješno gledati likvidacijsku vrijednost kod firme sa niskim omjerom duga i kapitala i koja zadnjih 5 godina uredno radi 3-3,5 mln eur dobiti i prima mnoga priznanja za svoj rad i proizvode.
Mislim da je smiješno gledati likvidacijsku vrijednost kod firme sa niskim omjerom duga i kapitala i koja zadnjih 5 godina uredno radi 3-3,5 mln eur dobiti i prima mnoga priznanja za svoj rad i proizvode.
kolega je čini mi se objasnio da upravo to gleda kao startnu poziciju na kojoj smo trenutno sada, a ne radi same likvidacije,
a ako se kojim slučajem dogodi nešto u budućnosti kao Agrokoru, onda više ništa ne bude smiješno
do tada, evo i novih medalja
Ne impliciram ni izbliza da bi moglo doći do takvog scenarija u stvarnosti, no barem ja osobno doživljavam izračun likvidacijske vrijednosti kao najnepovoljniju moguću opciju valuacije. Prema tome, ovo bi bio kao neki "safety net" i vrijednost ispod koje cijena dionice ne bi trebala ići značajno, pod uvjetom da parametri izračuna imaju smisla.
Kolega, a gdje su Vam onih 1.380.000 dionica serije B koje nisu uvrštene na burzi? Koliko je meni poznato, te dionice imaju sva prava kao i dionice serije A kojima se trguje. Tako da mislim da Vam izračun u startu ne vrijedi jer je nazivnik pogrešan ...
Kolega, a gdje su Vam onih 1.380.000 dionica serije B koje nisu uvrštene na burzi? Koliko je meni poznato, te dionice imaju sva prava kao i dionice serije A kojima se trguje. Tako da mislim da Vam izračun u startu ne vrijedi jer je nazivnik pogrešan ...
U pravu ste, napravio sam pogrešku. Isprike na dezinformaciji.