1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

KTJV (Kutjevo d.d.)

• Moller
  • June 21, 2022 at 3:34 PM
  • fond300
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    240
    • June 9, 2023 at 9:58 AM

Ovdje svi nalozi u zadnjih 10 dana prolaze po kupnji, eventualno netko sa par desetaka eura pokušava uljepšati sliku.

Nakon 5 e jazovka onda ne bi bilo nemoguće i 4e

• Dr.Kalica
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    497
    • June 9, 2023 at 12:00 PM

Imam neki dojam ako prodaja pojede 5 EUR da će se urušiti gore od Jugoslavije...

• Robbie
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    468
    • June 12, 2023 at 2:00 PM

Dva zlata osvojila je i vinarija Kutjevo, za Graševinu i Graševinu ledene berbe. Ove godine na ocjenjivanja Decanterovih Svjetskih vinskih nagrada prijavljeno je rekordnih 18.250 vina iz 57 zemalja.

Ovo su zlatne medalje hrvatskih vina za 2023. godinu

Kabola WineryUnica201996
    Zoro WinesMalvasija Dubrovačka202295
    Nerica VinaPošip 60202095
    Kozlovic WineryTeran Selekcija202195
    VivodaSt. Euphemia Malvazija201995
    ProvićPagan Reserva201895
    GalićEgo Tribidrag201995
    GalićSauvignon Blanc202295
    CmrečnjakPušipel Mađerka Sur Lie202195
    BenvenutiLivio Teran201996
    BenvenutiSan Salvatore Muškat201895
    KutjevoGraševina202295
    KutjevoLedeno Graševina201896
    ŠtamparUrban White Extra Brut202095
    BenvenutiAnno Domini Teran201295
    Vina BeljeGraševina200695
    Kraljevski VinogradiGladiator201995
    Vina JakobJakob Cuvée201995
    Ante Sladić VinoDebit202295
    Terra SlavoniaApolitico Cabernet Franc202195
    FlorijanovićŠkrlet202295
    Vinarija RossiMalvazija Istarska202295
    Darko MatijevicPlavac Mali201895
    Vina FrankovićLuna D’oro Muškat Momjanski202195
    Korta KatarinaReuben’s Private Reserve201396

• Dr.Kalica
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    497
    • June 15, 2023 at 1:37 PM

Koja je baza sa ovim likovima koji šalju poruke da se stavimo na bid da kupnja izgleda jače. Koji vrag ono. Ovo je moguće samo na ZSE.

Da ne mislim da je KTJV nisko, najradije bih prodao sve i poklopio ih.

Sad gledam po 4-6 naloga različitih na bidu na istoj cijeni. Samo ZSE, samo Grobex.

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • July 4, 2023 at 2:27 PM
    Prilika ili problem: Stranci mogu kupiti poljoprivredno zemljište u Hrvatskoj

www.slobodnaevropa.org
    Stranci od 1. srpnja mogu kupovati zemlju u Hrvatskoj: 'Austrijanci žele šume...'
    Istek moratorija na kupovinu poljoprivrednog zemljišta u Hrvatskoj za državljane drugih zemalja Europske unije, koji je s 1. srpnja otišao u povijest, ipak ne…
    www.tportal.hr

Austrijanci bi šume, Nijemci bi maslinike, a tko će vinograde? valjda Francuzi ili Talijani, svi nešto žele kupiti osim nas, mi samo prodajemo, zato su nas valjda i isporučili u €U

• SOUR
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    368
    • July 4, 2023 at 3:19 PM
    Quote from Moller

https://www.slobodnaevropa.org/a/hrvatska-pol…i/32487401.html

https://www.tportal.hr/vijesti/clanak…e-foto-20230702

Austrijanci bi šume, Nijemci bi maslinike, a tko će vinograde? valjda Francuzi ili Talijani, svi nešto žele kupiti osim nas, mi samo prodajemo, zato su nas valjda i isporučili u €U

Kao što i piše sve se to znalo godinama. Dok se naši političari hvale ulaskom u EU, Šengen i Eurom što vrijedi veliko ništa. Hrvatski su ogromni dugovi, uništena gotovo sva proizvodnja šećera od koje su privređivale 3 šećerane i ogromni broj poljoprivrednih gospodarstava koja su nakon toga ostala bez tog prihoda i mnogi otišli u druge zemlje. Još nam je jedino zemlja ostala, a sada ni time ne možemo gospodariti jer ako netko prodaje zemljište, a u zapadnim zemljama je i do 10 puta skuplje, i dođe mu NJemac da kupi zemljište ne može mu reći da njemu neće prodati jer je Njemac, ili Mađar ili već neki drugi. Od Hrvatske nam sve više ostaju samo Hrvatski nazivi poduzeća, dugovi, a zaradu si stranci odnose u svoje zemlje. I imamo Hrvatsku, na papiru na slici.

• komot
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,346
    • July 4, 2023 at 4:19 PM

Ma dajte. Hrvatska uopće nije nešto prezadužena, a i na taj dug kao i dug koji plaćaju građani su kamate sasvim OK, pogledajte koliko Mađari plaćaju. A to sa zemljištem, pa koga od zapadnih Evropljana zanimaju parcelice od nekoliko hektara. Pa to bi bilo super da se pokupuju imanja u opustošenim selima u Slavoniji, Kordunu, Baniji ili Lici. A za parcele od 100 i više hektara su i do sad mogli preko jdoo-a kupit. Ili gotove kombinate s tisućama hektara. Nemojte biti u zabludi da je članstvo u EU, šengen i eurozona jedno veliko ništa, a da je u isto vrijeme mogućnost da jedan Nizozemac ili Danac kupe imanje s deset hektara zemlje katastrofa. Sve je upravo suprotno. Nevjerojatno da na ovom forumu ima takvih razmišljanja.

• Junius
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,824
    • July 4, 2023 at 4:21 PM
    Quote from komot

Ma dajte. Hrvatska uopće nije nešto prezadužena, a i na taj dug kao i dug koji plaćaju građani su kamate sasvim OK,

Pogotovo nakon ove dvogodišnje inflacije...

• SOUR
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    368
    • July 4, 2023 at 4:47 PM
    Quote from komot

Ma dajte. Hrvatska uopće nije nešto prezadužena, a i na taj dug kao i dug koji plaćaju građani su kamate sasvim OK, pogledajte koliko Mađari plaćaju. A to sa zemljištem, pa koga od zapadnih Evropljana zanimaju parcelice od nekoliko hektara. Pa to bi bilo super da se pokupuju imanja u opustošenim selima u Slavoniji, Kordunu, Baniji ili Lici. A za parcele od 100 i više hektara su i do sad mogli preko jdoo-a kupit. Ili gotove kombinate s tisućama hektara. Nemojte biti u zabludi da je članstvo u EU, šengen i eurozona jedno veliko ništa, a da je u isto vrijeme mogućnost da jedan Nizozemac ili Danac kupe imanje s deset hektara zemlje katastrofa. Sve je upravo suprotno. Nevjerojatno da na ovom forumu ima takvih razmišljanja.

I Agrokor je primjer kako je "sve u redu". Najbolja hrvatska poduzeća, najbolje oranice, izvori vode... radi dugova i zaduženosti i sve su te informcije prošle kroz Vladu koja se "uspješno riješila" Agrokora.

• komot
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,346
    • July 4, 2023 at 6:04 PM

Agrokor je banana. Zahvaljujući glupanu koji ga je vodio i kriminalnim vladama koje su ga štitile i dopustile da metastazira. Tu ste u pravu. Samo, to je jedna druga priča, ne vidim poveznicu s eurom i šengenom i euom. A niti sa šećeranama. Niti s time što sad stranci kao fizičke osobe mogu kupovat parcelice poljoprivredne zemlje

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • September 6, 2023 at 3:42 PM
    Vinarija Kutjevo i ove godine srdačno dočekala i ugostila kooperante /FOTO/
    Najnovije vijesti iz Požeštine
    pozega.eu

sakupili ih da im priopće

CROBEX® i CROBEXtr®

Iz sastava indeksa CROBEX® i CROBEXtr® isključuju se dionice društva:

• KUTJEVO d.d. (trgovinski simbol KTJV, ISIN HRKTJVRA0002)
  • Marsovac
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    448
    • September 6, 2023 at 10:03 PM

Ispali iz Crobexa... baš tragedija... sigurno sukolektivno utapali tugu u vinu...

Ovo sad već postaje zanimljiva cijena za ovu dionicu.

Uredno posluju s dobiti u oba kvartala ove godina a tržište se ponaša kao da su kuga i kolera ušle u Kutjevo. Lani su bili iznimno vioski profiti radi rata pa kad se udopređuju kvartalni rezultati ove godine u odnosu na lanjsku, to ne izgleda sjajno. Međutim, mislim da je to iskrivilo sliku i visoko postavilo ljestvicu, a prvih 6 mjeseci ove godine u biti nisu uopće loši. ukupno za prva dva kvartala imamo 2,5 milijun eur šta je sasvim solidan rezultat.

Vjerujem da bi bez problema mogli dogurati do 5 milijuna eur dobiti do kraja godine a to smo onda na laganih p/e 7

• Chai
    Student
    Reakcija primljeno
    132
    • September 23, 2023 at 7:04 PM

S obzirom da je cijena dionice KTJV u zadnjih 6 mjeseci pala nešto malo iznad 20%, izradio sam izračun likvidacijske vrijednosti.

Pritom sam se vodio smjernicama iz https://www.sciencedirect.com/science/articl…128197820000083, i izračun se temelji na "odokativnim" procjenama.

Međutim, smatram da izračun ima smisla i ako je to otprilike izračunato ispravno, KTJV se trenutno trži negdje oko svoje likvidacijske vrijednosti.

Disclaimer: Nemam KTJV i ne namjeravam ga kupovati u skorije vrijeme u trenutnim uvjetima.

Files

Capture.JPG 89.34 kB – 0 Downloads
  • Invest
    Student
    Reakcija primljeno
    70
    • September 25, 2023 at 11:19 AM
    Quote from Chai

S obzirom da je cijena dionice KTJV u zadnjih 6 mjeseci pala nešto malo iznad 20%, izradio sam izračun likvidacijske vrijednosti.

Pritom sam se vodio smjernicama iz https://www.sciencedirect.com/science/articl…128197820000083, i izračun se temelji na "odokativnim" procjenama.

Međutim, smatram da izračun ima smisla i ako je to otprilike izračunato ispravno, KTJV se trenutno trži negdje oko svoje likvidacijske vrijednosti.

Disclaimer: Nemam KTJV i ne namjeravam ga kupovati u skorije vrijeme u trenutnim uvjetima.

uh...likvidacijska vrijednost...kada dođe do likvidacije teško je očekivati nekakvu vrijednost. vjerujte mi..

ali da se vratimo na temu KTJV koji nema nikakve veze s likvidacijom, smatram da je cijena dionice debelo podcijenjenja.

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • September 25, 2023 at 11:24 AM
    Quote from Invest
    Quote from Chai

uh...likvidacijska vrijednost...kada dođe do likvidacije teško je očekivati nekakvu vrijednost. vjerujte mi..

ali da se vratimo na temu KTJV koji nema nikakve veze s likvidacijom, smatram da je cijena dionice debelo podcijenjenja.

Display More

ako bi i došlo do likvidacije, valjalo bi biti likvidator, ne gine 10mil.€ u džepić samo od zemljišta

• Chai
    Student
    Reakcija primljeno
    132
    • September 25, 2023 at 11:25 AM
    Quote from Invest
    Quote from Chai

Display More

Ne impliciram ni izbliza da bi moglo doći do takvog scenarija u stvarnosti, no barem ja osobno doživljavam izračun likvidacijske vrijednosti kao najnepovoljniju moguću opciju valuacije. Prema tome, ovo bi bio kao neki "safety net" i vrijednost ispod koje cijena dionice ne bi trebala ići značajno, pod uvjetom da parametri izračuna imaju smisla.

• Marsovac
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    448
    • September 25, 2023 at 9:13 PM

Mislim da je smiješno gledati likvidacijsku vrijednost kod firme sa niskim omjerom duga i kapitala i koja zadnjih 5 godina uredno radi 3-3,5 mln eur dobiti i prima mnoga priznanja za svoj rad i proizvode.

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • September 25, 2023 at 9:55 PM
    Quote from Marsovac

Mislim da je smiješno gledati likvidacijsku vrijednost kod firme sa niskim omjerom duga i kapitala i koja zadnjih 5 godina uredno radi 3-3,5 mln eur dobiti i prima mnoga priznanja za svoj rad i proizvode.

kolega je čini mi se objasnio da upravo to gleda kao startnu poziciju na kojoj smo trenutno sada, a ne radi same likvidacije,

a ako se kojim slučajem dogodi nešto u budućnosti kao Agrokoru, onda više ništa ne bude smiješno

do tada, evo i novih medalja

Kutjevo - Vinarija 1232
    Najbolji proizvođač graševine, vrhunskih vina, ledenih berbi i pjenušaca sa preko 30 nagrada i priznanja.
    www.kutjevo.com
  • mjanko
    Student
    Reakcija primljeno
    55
    • September 26, 2023 at 8:50 AM
    Quote from Chai
    Quote from Invest

Ne impliciram ni izbliza da bi moglo doći do takvog scenarija u stvarnosti, no barem ja osobno doživljavam izračun likvidacijske vrijednosti kao najnepovoljniju moguću opciju valuacije. Prema tome, ovo bi bio kao neki "safety net" i vrijednost ispod koje cijena dionice ne bi trebala ići značajno, pod uvjetom da parametri izračuna imaju smisla.

Kolega, a gdje su Vam onih 1.380.000 dionica serije B koje nisu uvrštene na burzi? Koliko je meni poznato, te dionice imaju sva prava kao i dionice serije A kojima se trguje. Tako da mislim da Vam izračun u startu ne vrijedi jer je nazivnik pogrešan ...

• Chai
    Student
    Reakcija primljeno
    132
    • September 26, 2023 at 10:36 AM
    Quote from mjanko
    Quote from Chai

Kolega, a gdje su Vam onih 1.380.000 dionica serije B koje nisu uvrštene na burzi? Koliko je meni poznato, te dionice imaju sva prava kao i dionice serije A kojima se trguje. Tako da mislim da Vam izračun u startu ne vrijedi jer je nazivnik pogrešan ...

U pravu ste, napravio sam pogrešku. Isprike na dezinformaciji.

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • May 30, 2025 at 4:39 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. accountant

May 30, 2025 at 4:39 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 3k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 29, 2025 at 10:15 PM
    2. Odgovora
      3k
      Pregleda
      1.3M
      3k
    3. umalo

May 29, 2025 at 10:15 PM
    1. ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.) 942

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:13 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 29, 2025 at 6:35 PM
    2. Odgovora
      942
      Pregleda
      495k
      942
    3. alfa1

May 29, 2025 at 6:35 PM
    1. Što smo danas tržili 6k

• harpun
      • February 15, 2020 at 11:11 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 29, 2025 at 10:36 AM
    2. Odgovora
      6k
      Pregleda
      2.3M
      6k
    3. Meri

May 29, 2025 at 10:36 AM
    1. Implementacija AI tehnologije u investiranju i bihevioralne financije: analiza i utjecaj na investicijske odluke individualnih investitora 2

• imavrek
      • May 13, 2025 at 11:47 AM
      • Stručne rasprave
      • imavrek
      • May 29, 2025 at 10:24 AM
    2. Odgovora
      2
      Pregleda
      445
      2
    3. imavrek

May 29, 2025 at 10:24 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

accountant May 30, 2025 at 4:39 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

umalo May 29, 2025 at 10:15 PM
  • ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.)

alfa1 May 29, 2025 at 6:35 PM
  • Što smo danas tržili

Meri May 29, 2025 at 10:36 AM
  • Implementacija AI tehnologije u investiranju i bihevioralne financije: analiza i utjecaj na investicijske odluke individualnih investitora

imavrek May 29, 2025 at 10:24 AM
  • SPAN (SPAN d.d.)

mooji May 29, 2025 at 9:38 AM
  • Trumpove carine

pod_zidom May 29, 2025 at 9:32 AM
  • Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

umalo May 29, 2025 at 9:29 AM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 28, 2025 at 2:00 PM
  • Hrvatski ETF fondovi

Bokyklc May 28, 2025 at 8:01 AM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,809 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 3 months ago