Ako netko prati pomnije ovu dionicu odkud toliki pad poslovnih prihoda u odnosu na lanjski kvartal?Dali se radi o nekim izvanrednim prihodima lani?
MONP (MON PERIN d.d.)
-
-
-
Kažu da je sarkazam najniži oblik humora. Da ste dobronamjerni stavili biste i ovo:
"U 2023. godini u prvom tromjesečju ostvareno je 460 tisuća eura prihoda od tranzita, odnosno prihoda proizašlih iz prodaje nabavljenih mobilnih kućica sukladno programu ''Mon Perin Partner'' za dioničare i djelatnike."
-
Moram priznati da mi nije jasno što vas smeta kod mojeg pitanja.
Razmišljam da kupim po prvi put neku turističku dionicu. MONP mi se eto sviđa i htio sam cut mišljenja dal koga brine što su troškovi u Q1 dobro porasli a prihodi pali. Pošto nitko do sada nije ništa spomenuo na tu temu vjerujem da ne i da svi iščekujemo sezonu.
-
Kažu da je sarkazam najniži oblik humora. Da ste dobronamjerni stavili biste i ovo:
a neki drugi kazu da je to najvisi oblik inteligencije
Sarkastični ljudi su inteligentnijiSarkazam kao osobinu, mnogi smatraju jako iritantnom i neprihvatljivom te da je sarkazam samo još jedan način da nekoga uvrijedimo ili povrijedimo ili oblik…she.hr -
Moram priznati da mi nije jasno što vas smeta kod mojeg pitanja.
Razmišljam da kupim po prvi put neku turističku dionicu. MONP mi se eto sviđa i htio sam cut mišljenja dal koga brine što su troškovi u Q1 dobro porasli a prihodi pali. Pošto nitko do sada nije ništa spomenuo na tu temu vjerujem da ne i da svi iščekujemo sezonu.
Pad u Q1 2024. je rezultat jednokratnih prihoda koji su bili u u Q1 2023. od prodaje mobilnih kućica preko programa Mon Perin Partner.
U okviru tog programa dioničari i djelatnici mogu kupiti mobilne kućice i iznajmiti ih Mon Perinu. Mon Perin njima tijekom sezone plaća zakupninu. Također, vlasnik se obavezuje 10% zakupnine uložiti u dionice Mon Perina (zanimljivo).
Pravila programa su tu:
https://www.monperin.hr/docs/2022/10_2022/Pravila%20Mon%20Perin%20Partner.pdfDodatni troškovi u Q1 su najvećim dijelom od amortizacije. Oko 40% od porasta troškova je amortizacija.
Ostalo je povećani troškovi za osoblje, financijski rashodi (kamate i slično) i ostali troškovi.Otvoren je wellness centar. Izgleda famozno i sigurno privlači goste. Trebao bi donijeti dosta novog prihoda pogotovo što omogućava cijelogodišnji rad kampa. Tu je i konferencijska dvorana za razne događaje, također cijelogodišnji prihod.
Mon Perin je u transformaciji prema luksuznom camping resortu i tradicionalna mjesta za kampiranje zamjenjuju mobilne kućice koje donose puno veću zaradu i goste koji više troše.
Dodatno, cijene su još digli ove godine.
Dobar mi je Mon Perin, lijepo se razvija. Mislim da će im sezona biti odlična. -
Poslovna i investicijska elita na rođendanu Mon PerinaPreobrazba Bala iz sumornog i zapuštenog naselja u jednu od najugodnijih i najpoželjnijih destinacija u Istri i mjesta u kojem se prodaju najskuplji…istarski.hr
Godišnjica Mon Perina.
-
Wellness centar i konferencijska dvorana - put prema cjelogodišnjoj turističkoj sezoni.
-
par fotki sa proslave:
Mon PerinOn Friday, May 10th, we celebrated 20 years of Mon Perin . Founders, shareholders, key business partners, and numerous friends of the company gathered in the…www.facebook.com -
Bale u Istri dobile su fantastičan bazenski kompleks, s toplo-hladnom vodom i pratećim wellness centromOvaj sasvim poseban projekt potpisuje ekipa iz Studija Kaić arhitekti iz Pule. Pričali smo s njima...www.jutarnji.hr
Brutalno dobar...
Pristup je dozvoljen i ne gostima kampa uz prethodnu najavu.
-
Kakva su općenito očekivanja za ovu turističku sezonu?
Ove godine je EURO 2024, da li će to odvući dio gostiju?
Također imamo i Olimpijadu u Parizu
-
-
Kakva su općenito očekivanja za ovu turističku sezonu?
Ove godine je EURO 2024, da li će to odvući dio gostiju?
Također imamo i Olimpijadu u Parizu
Turistička sezona u Mon Perini sada traje cijelu godinu.
Otvaranjem wellness centra i već otprije postavljenim kucicama sa grijanjem, ciljaju proširiti sezonu na cijelu godinu.
Tu je još i kongresni centar.
Nekako mi se čini da klijentela kampova ne mari previše za EURO i Olimpijadu, odnosno da im je boravak u prirodi bitniji.
-
Nekako nestaje prodaje ovdje. Vrijeme za novu razinu?
Pratim njihov Instagram:
Mon Perin Camping Resort (@monperin) • Instagram photos and videos11K Followers, 4,455 Following, 883 Posts - See Instagram photos and videos from Mon Perin Camping Resort (@monperin)www.instagram.comPrenose objave gostiju kojih je sve više. 👍
-
Broj noćenja i turista dosta veći nego prošle godine.
Kampovi imaju značajan rast - 8% dolasci i 16% nocenja.👍
-
Hrvatski kampovi nude četvrtinu ukupnog smještajaNa Istru otpada čak 48 posto ukupne smještajne ponude u hrvatskim kampovima, dok na kontinentalnu Hrvatsku tek 2,5 posto.hr.bloombergadria.com
"Vodećih pet poduzetnika u 2022. u kamping turizmu bili su već spomenute Valalta i Hadria te Industrial Projects iz Fažane, Noa Grupa iz Zagreba i Mon Perin iz Bala."Vjerojatno misle na 2023., a ne na 2022.
Mon Perin je stvarno veliki kamp... -
Nekome sjela dividenda?
-
Meni je sjela na Erste još jutros.
Ali imam pitanje za nekog tko je ove godine tek ušao u dionicu, a nije poštom dobio od Mon Perina da popuni podatke za isplatu dividende. Da li je ista procedura kao i prije godinu dana i da li se šalje obrazac na ista 2 maila: investors@monperin.hr,
codex@codex-sortium.hr? -
Nekome sjela dividenda?
Meni jos nista
-
Meni je sjela na Erste još jutros.
Ali imam pitanje za nekog tko je ove godine tek ušao u dionicu, a nije poštom dobio od Mon Perina da popuni podatke za isplatu dividende. Da li je ista procedura kao i prije godinu dana i da li se šalje obrazac na ista 2 maila: investors@monperin.hr,
codex@codex-sortium.hr?Ja sam ušao prošle godine, ali nakon što je isplaćena dividenda.
Ništa mi ove godine nije došlo od Mon Perina da trebam ispuniti za dividendu.
Mislio sam da SKDD isplaćuje za njih...
Nije nista sjelo tako da im vjerojatno trebam poslati podatke za isplatu.
Koliko vidim, radi se o ovom obrascu:
https://monperin.hr/docs/2022/MP-obrazac-Zahtjev-promjena-podataka-za-isplatu-dividende-2022-07.pdf -
Ušao ove godine. nisam ništa primio. ispunit ću obrazac i poslati ako ne ide isplata preko SKDD.
-
Poslao sam mail na Mon Perin pa javim kada odgovore.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SPAN (SPAN d.d.) 2.4k
- LodeRunner