treba biti ko naš predsjednik. uvijek na strani pobjednika.
Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala
-
-
-
Kako vidim oko 600 milijardi im je frozen.
Russia ‘preparing legal action’ to unfreeze $600bn foreign currency reservesElvira Nabiullina lawsuits aim to release gold and foreign currency frozen amid sanctions over Ukraine invasionwww.theguardian.com -
Ukraine war: Almost half Ukraine's energy system disabled, PM saysAs temperatures drop below freezing, Russian missiles have crippled Ukraine's energy system.www.bbc.com
Jos par puta ponove napade kao prosli tjedan 15.11. i imamo novu izbjeglicku krizu..
-
Four Ways to Understand the $54 Billion in U.S. Spending on UkraineIt’s the most annual assistance given by the U.S. to a country in the last decade.www.nytimes.com
Ameri do sada " investirali " preko 50 milijardi dolara. Ako se misle naplatiti od ruske zamrznute imovine ima jos dosta do kraja rata. Strava kada o tome na taj način mislis, ali mi koji smo na ovom forumu mozemo barem naslutiti kakve su to igre u pitanju.
Novac i pohlepa su nesto najkohezivnije. Spaja i nespojivo. Pogledajte ono prvenstvo u Katru gdje se nasi hvale i ulizuju domacinima cirkusirajuci po Dohi u nekakvim seik haljinama. U isto vrijeme ne zna se broja mrtvih u temeljima stadiona. Tamo su radili za 230 dolara mjesecno. E sada se pojavljuju Nepalci i ljudi iz Bangladeša, Indije i kod nas. I prica se da rade za 1500 kuna mjesecno. Robovi. Ima i trgovaca.
Danci su isto vrijeme treći set dresova donjeli crni. Pijetet poginulom roblju na gradilistima Katra.
Ako cemo kroz novac, računa li itko koliko kosta ukrajinsko i rusko ljudsko roblje koje ratuje ?
https://www.bbc.com/news/world-europe-63681401
Jos par puta ponove napade kao prosli tjedan 15.11. i imamo novu izbjeglicku krizu..
Joco, vi ste vjerojatno premladi pa se ne sjecate da su neki ljudi u Hrvatskoj za vrijeme rata bili 3 do 4 godine bez struje i vode. Tako da to i nije nekakav razlog za izbjeglicku krizu.
-
https://www.bbc.com/news/world-europe-63681401
sta bi se desilo da ukrajinici “sloze” naravno ko rusi iste letjelice i pocnu udarati duboko u rusiji po njihovoj energetskoj infrastrukturi 🙃
-
sve će se promjeniti onog dana kad za papirnati novac više ništa neće moći kupiti. to se već vidi na energetskom tržištu. imaš nekakav papir i misliš da to vrijedi ali dostupnost robe je u pitanju. ono malo što je višak ide za tvrdo. to si podjele ameri, rusi, kinezi i indijci. neki dan kažu francuzi i španjolci da će do 2035. ukinuti benzin i dizel. super. lako je ukinuti nešto što nemaš. ko mi da ukinemo tropsku klimu. neću da mi svako podne tu kiša pada. to je naše legitimno pravo. bez obzira na godišnje doba. plan je da od nekih 7-9miliona barela dnevno rusija prepolovi svoj izvoz jer bi za 20 godina morala ko i amerika svaki barel ganjati po planeti sa nosačima aviona i tenkovima. znači rusi ono što imaju prodat će svojim partnjorima amerikancima. a španjolci? hahahahaa.
-
A cuj, sto ce bit za 5-10 godina..??? Vrag zna, mozda cemo se samo smijati na plin i naftu 😅, a mozda i plakati 🤣. Budemo pametniji tada.
U svakom slucaju pred 10-15 gdoina nisi mogao zamisliti sta ces se moci raditi sa mobitelima i kako ce maleni dronovi sve otici i imati mogucnosti. Kao ni da ces se danas free moci grijati na solare.. jbga svijet se mjenja
-
i te kako se zna. ovo što sad gledamo je započeto barem 2015. gradnjom sile sibira 1. dronovi i mobiteli ništa suštinski ne mjenjaju. to su onako neke igračke koje vrijede dok ima struje. fundamentalne stvari su, hrana, energija, minerali i ljudski resursi. barem mi bi to trebali razumjeti. kad si malo bolje premislim struje nam nije ni falilo. rat je bio u pokupskom a u zg tekno party.
-
La Moncloa. 16/03/2022. Spain and Croatia sign joint declaration to boost their collaboration in the IFMIF-DONES fusion energy project [Government/News]16 March 2022. The Spanish Minister for Science and Innovation, Diana Morant, and the Croatian Minister for Science and Education, Radovan Fuchs, have signed a…www.lamoncloa.gob.es
Warp in 2050.
Fuzija vec postoji u juznoj koreji. Za koju godinu kreće elektricna energija kao vodeća. Ujedno meni se svidja zato sto je i demokraticnija od nafte, plina itd. A do tada treba premostiti.
Kako se brazil vozi na etanol. U ukrajini bi se mogao prozvoditi
Na veliko.
Flexible-fuel vehicles in Brazil - Wikipediaen.m.wikipedia.org -
ovdje nikad niko nije nabacio temu da je ukraina prodala onako brat bratu 25-30% svog obradivog zemljišta. monsantu, carnivol-u (nisam siguran da se tako piše), i još neka dva fonda. cijelokupna površina je nešto veličine italije. ako se dobro sjećam cca 300 000 miliona ha. zapravo sveukupnog zemljišta. herson je zapravo svjetska prijestolnica žitarica. svi ovi žitni koridori su zapravo američki privatni. nikakve veze to nema sa ukrainom. eee sad je veliko pitanje kako će se oni i rusi o tome dogovoriti.
-
-
Erdogan: Zapad će platiti beskonačnu cijenu za politiku izolacije Rusije
Cijena za zapadne zemlje bit će beskonačna", rekao je šef turske države.
Prema njegovim riječima, Evropa plaća sve veću cijenu.
Malo po Zapadu, pa malo po Istoku udri.
Svaki dan je nova prilika.
-
ništa tu novo nije. ako naštele da erdoan dobije još jedne izbore turska izlazi iz nato-a.moguć je sukob sa grčkom radi tamo isto nekih energenata. turska je starija od nato-a koji je u raspadu. zamislite zajednički interes npr. portugala i turske. to je i maloj djeci smiješno. u energentskom smislu sve se vrti oko poljskog ugljena. da li će oni imati snage da to zadrže ili će sve svoje vojne resurse spržiti u ukraini ćemo vidimo. u glavnom švabe su im iza leđa a rusi s prijeda. za romunje su dosta i dvije piratice petarde. neke države su ekonomski neodržive. da li će ovi opet imati neke milosti i sve im halaliti bumo vidli.
-
Ah kolega verdi. Kad je poceo rat vasa je prica bila kako ce rusija sve to rijesiti u par tjedana, kako ce pasti poljska, baltik i itd. Sad se malo promijenila prica. Sad bi nas trebalo biti strah jer eto Za par godina kao Rusija ce postati supersila bazirana na energiji ce maltene vladati svijetom (pazi sad ovo s Amerikom-mada su ih s G20 sastanka izbacili).
Samo legendo, za vrlo kratko vrijeme, bez zapadne tehnologije oni ce kopati energente lopatom i orati njive plugom.
-
G19 su to htijeli nazvati. vrijeme je faktor koje će odraditi svoju ulogu. ja bi volio da se to brzo makne sa dnevnog reda ali ići će se na iznurivanje. ja bi bio oduševljen da bude neki piss and lowe ali nažalost jako loše to izgleda. stvari su strašne i nikako ne mogu razumjeti ljude koji ne moraju biti tamo. njima to ispadne ko neka zabava. da mi da 20 000$ mjesečno i da preživim 90 dana nemoš me tamo dobiti. razumijem adrenalin, razumijem ideologije ali bolje ruka na pici nego na strojnici. ja sam u životu puno riskirao ali ovaj film mi se ne dopada s bilo koje strane. da sam mlađi možda bi popušio tu priču i iz nje nema povratka. pretpostavljam da mnogi nisu ni svjesni kud idu. neka im je bog na pomoći.
-
Ah kolega verdi. Kad je poceo rat vasa je prica bila kako ce rusija sve to rijesiti u par tjedana, kako ce pasti poljska, baltik i itd. Sad se malo promijenila prica. Sad bi nas trebalo biti strah jer eto Za par godina kao Rusija ce postati supersila bazirana na energiji ce maltene vladati svijetom (pazi sad ovo s Amerikom-mada su ih s G20 sastanka izbacili).
Samo legendo, za vrlo kratko vrijeme, bez zapadne tehnologije oni ce kopati energente lopatom i orati njive plugom.
Upravo to, kolega. Trucka se tu bez veze, i tako vec 9 mjeseci.
Ovdje je pitanje raspada SSSR-a kao nedovrsenog procesa, a koji se mora dovrsiti. I hoce, jer Rusija svojim gadostima daje gorivo tom procesu, svakim danom sve vise. Dovrsetak u tom smislu znaci cokula u zube Rusiji i konacan odlazak Ukrajine, ali i drugih drzava, iz ruske interesne sfere, sto ce njen utjecaj i znacaj zauvijek svesti s poluglobalne na cisto regionalnu silu. Taj proces je u tijeku i on je nezaustavljiv.
Kad se pak prica o pregovorima, gledano s ukrajinske strane, o cemu se uopce moze pregovarati?
1. O teritoriju? Ne.
2. O Donbasima, nekakvim krajinama u Ukrajini? Ne.
2. O nekakvom ruskom utjecaju u Ukrajini. Ne.
Bilo kakav da ili polu-da bi od Ukrajine napravio nedovrsenu drzavu koja ne moze nista i nigdje. A to nece. Jer znaju sto to znaci. I zato ce stisnuti zube i istjerati Ruse. Proces u tijeku.
Trajat ce jos neko vrijeme, ali to je to.
-
I ono sto sam zaboravio, ali sad spominjem, u smislu da se Ukrajina zauvijek istrgne iz zlocinacke ruske sfere utjecaja, je jezik: iskorijeniti ruski jezik iz javnij sluzbi, skola, javne upotrebe. Na svaki moguci nacin, bolje milom nego silom, ali to nakon ovog mislim da nece biti problem.
Jednom kad se napravi kompletan language shift proces je dovrsen.
Nacija je stvorena, samostalna, potpuno odvojena od Rusije.
I nakon toga ulazak u NATO i EU.
6. flota u Sevastopolju.
Rusija duboko u Aziji, ali Europi niti prismrditi vise ikada.
-
I konstrukcija da će Turska izaći iz Nato-a da bi ratovala sa Grčkom...da Turska nije u Nato-u već 70 godina sa Rusima bi zaratili barem jedno 10 puta,
-
samo opušteno. erdoan će čekati da ga gulen i ameri pokušaju još jedno dva puta ukantati.
-
Amerikanci kažu da su, osim njih, jedine sile potencijalom i geostrateški Japan i Turska. Stoga će se Amerikanci držati Japana i Turske, a potencijalno bi opasno po Ameriku mogao biti savez Rusija - Njemačka. Nakon ovoga rata u Ukrajini toga saveza Rusa i Njemaca biti neće.
-
I ono sto sam zaboravio, ali sad spominjem, u smislu da se Ukrajina zauvijek istrgne iz zlocinacke ruske sfere utjecaja, je jezik: iskorijeniti ruski jezik iz javnij sluzbi, skola, javne upotrebe. Na svaki moguci nacin, bolje milom nego silom, ali to nakon ovog mislim da nece biti problem.
Jednom kad se napravi kompletan language shift proces je dovrsen.
Nacija je stvorena, samostalna, potpuno odvojena od Rusije.
I nakon toga ulazak u NATO i EU.
6. flota u Sevastopolju.
Rusija duboko u Aziji, ali Europi niti prismrditi vise ikada.
The first data on the results of strikes in Ukraine: emergency power outages have been introduced in all regions, Ukrenergo reports
▪️A series of powerful explosions in Kiev. Mayor Klitschko announced a hit on an infrastructure facility. The whole city is without water and partly without electricity.
▪️Also, in the Vinnytsia region and the Lviv region, attacks were carried out on critical infrastructure facilities;
Power outage at:
– Kyiv and regions
— Dnepropetrovsk
— Krivoy Rog
— Poltava
— Zaporozhye
— Nikolaev
- Odessa and the region.
— Rivne and regions
– Khmelnytskyi and the region
— Kremenets-Podolsk
— Kirovograd region
— Kharkov
— Lutsk
— Cherkassy
— Chernihiv
— Sumac
— Zhytomyr
Interruptions and shutdowns of water in:
— Kyiv
— Sumac
— Nikolaev
— Kharkov
— Dnepropetrovsk
— Odessa
Ups, jos jedna rokaona za ekipu iz Kijeva.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Što smo danas tržili 6k
- harpun