300% bdp kineski dug? to je tolika besmislica da nije vrijedno komentara kao i većina drugog što je napisano.
Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala
-
-
-
Srbija ostaje bez sirove nafte: Janaf im obustavlja transport u sklopu sankcija RusijiJadranski naftovod (Janaf) u utorak je izvijestio da je sankcijama Rusiji zbog napada na Ukrajinu obuhvaćen ugovor o transportu sirove nafte sklopljen sa…www.tportal.hr
Planira se u svibnju zaustaviti protok nafte janafom prema srbiji.
U ovome sto se dogadja preslaguje se i " zapad ". Turska vise nije istocna granica NATO pakta. Sada je to Grcka. Mogla bi i Madjarska " otpasti ". Ako se ne resetira.
-
eno ti u grčkoj već gađaju američke tenkove u luci sa crvenom farbom. nato kako je krenuo spast će na pet očiju i to im je to. evo jedna analiza sa kojom se ja u velikoj mjeri slažem. jedino što je post festum. nama treba prognoza budućnosti. ima i takvih ali se teško nađu.
Z. Meter: „Moskva suzama ne vjeruje“, a Peking Washingtonu | Geopolitika NewsSjedinjene Američke Države su u protekla tri desetljeća, od raspada SSSR-a odnosno pobjede u hladnom ratu, napravile niz strateških grešaka koje su ih dovele u…www.geopolitika.news -
Kolega verdi opet besmislice.
Vasa prica od direktne podrske i razumijevanju rusije se preobrazila u par teza:
- Amerika slabi u s njom zapadni svijet,
- europa je razjedinjena i treba rusiju za preziviti, sto prije mi razumijemo bolje za nas,
- europa je pod Amerikom i treba sto prije okoncati to partnerstvo i biti samostalna,
- ta samostalnost se proteze, naravno, na odlazak amerikanaca i nuklearnog oruzja iz evrope,
Itd. Itd.
Jednostavno, jeftini pamfleti i copy paste ideja i price Lavrova a iza svega, proziran pokusaj - zavadi/podijeli pa pokusaj vladati....
Jadno!
-
EU agrees to stockpile equipment, drugs against chemical, nuclear incidents - sourcesThe European Union has agreed to launch a stockpiling operation to boost its defences against chemical, nuclear and biological incidents amid concerns over the…www.reuters.com
I jos 100 milijardi MILIJARDI eura za oruzje samo iz EU.
-
Meni je veoma zanimljivo kako pojedinci stalno krive "zapadni svijet" za iniciranje ovog rata. Dakle Rusija na svaki mogući način podupire separatiste u Ukrajini od 2014. godine, Ukrajina se logički okreće za zaštitu NATO-u jer je nitko drugi niti ne može zaštititi od Rusije kako se ne bi dogodilo ovo što se upravo događa, zatim kreće ruska invazija, ali svejedno nisu krivi Rusi, nego zapadni svijet provocira?
Ruske floskule o NATO sustavima naoružanja na njihovim vratima su se samouništile zajedno sa dronom u Zagrebu, radi se o čistom korištenju priče radi opravdanje vojne sile.
Putin je shvatio da kroz izvjesno vrijeme kad se dogodi energetska tranzicija u Europi Rusija više neće imati polugu za ovakve avanture, koristi zadnje skose tog leverage-a da učvrsti geopolitički status Rusije. Moj stav je da si je samo napravio kontraefekt i da je natjerao EU da još brže ide sa minimizacijom nafte i plina ma sve moguće načine, što je dugoročno vrlo loše za Rusiju.
-
ovako je fiksiran tečaj 1g zlata 5000 rubalja tj. 1 unca 140 000 rubalja. zadnja dolarska cijena 1923$ za uncu. tad je kurs rublje bio cca 84 za 1$. što će reći da je zlato jeftinije u moskvi nego bilo gdje. sad bar imamo nekakvu polazišnu točku za bretton woods 3.
jedan od prvih kupaca takvog rublja je bila vatikanska banka u iznosu od 10M€ u svrhu plaćanja plina.
-
Ovo što pojedinci rade je relativizacija, čiji cilj nije po svaku cijenu prodati drugima svoju priču, nego je dovoljno postići da njihova priča ima istu težinu kao i činjenice.
U svim demokratskim društvima postoje ekstremni desničari, rasisti, šovinisti..., dok ne krše zakon pušta ih se da laju, ali se ne treba upuštati u raspravu s njima, jer je to što oni pričaju vrijeđanje zdravog razuma i valjanje u blatu, u čemu oni uživaju.
Osim toga male su šanse da će neto od njih promijeniti priču, usprkos činjenicama.
Jednom kada se to shvati, obrazac njihovog ponašanja, postaje čisto gubljenje vremena čitati njihove priče, a pogotovo raspravljati s njima.
-
--------By the end of 1990 the rise in oil prices was associated with slowing output growth or deepening recession and somewhat higher inflation rates. The slowdown continued into 1991 despite the decline of oil prices to around their pre-crisis level.
Išla sam vidjeti kako je market reagirao na naftni šok, 1990., invazija Kuvajta
-
Tko kaze da smo u naftnom soku?cijene nafte su povisene i to je sve za sada. Najavljeno je veliko otpustanje SPRa i proizvodnja ce se povisenim cijenama nafte podizati.
inflacije radi nafta bi trebala biti oko 220$ da bi se usporedivala sa nekadasnjim vrhovima.
Demand za naftom u svijetu i dalje jaca, dokaz su najnovije margine rafinerija na desetogodisnjem vrhu.
Zaista nema nikakvog smisla usporedivati cijene nafte od prije 30 g sa danasnjim bez uracunavanja inflacije za isti period.
To bi bilo sirenje panike bez temelja.
-
-
Verdi, kako tumacis to da u Rusiji, najvecoj zemlji svijeta od 140 mil. Stanovnika sa bogatim nalazistima plina, nafte i ruda, Putin i jako mali broj najblize ekipe je preuzeo i drzi gro naftnih, plinskih kompanija, banaka i medija? Pa uz pomoc vojske, policije i zakona onemogucava bilo bilo kakva prava svih ostalih rusa?
Jedino su se tako mogli oduprijeti zapadnoj hegemoniji koja kroz osmišljenr ekonomske sustave pljacka i otima ,kroz društveni inženjering mjenja biološke činjenice,kroz duhovni inzenjering rusi sve povijesne,svjetonazorske I intelektualne stecevine
-
Kolega bbkk0000
Ok, a zasto onda vi, s obzirom u svjetonazor, ulazete na trzistu dionica koje je kamen temeljac zapadne ekonomske misli i kapitalizma?
Ja da vjerujem u nesto, ne bih isao svjesno protiv toga u sto vjerujem i bio dvolican.
-
ako želite još malo štofa za razmišljanje ovdje je sve počelo. naravno za to morate imati i dobar želudac za provariti. pogledaj te samo kako su njih dvojica oduševljeni postignutim sporazumom za šamaranje svijeta. akteri u tenkovima ne dijele njihovo oduševljenje ali bože moj svatko ima svoj posao.
Soči: SAD i Rusija obavezale se na usku suradnju u rješavanju globalnih pitanjaRazgovori američkog državnog tajnika Johna Kerryja s ruskim predsjednikom Putinom, kao i s ministrom vanjskih poslova Rusije, Sergejem Lavrovim, protekli su u…ba.voanews.com -
Verdi, kako tumacis to da u Rusiji, najvecoj zemlji svijeta od 140 mil. Stanovnika sa bogatim nalazistima plina, nafte i ruda, Putin i jako mali broj najblize ekipe je preuzeo i drzi gro naftnih, plinskih kompanija, banaka i medija? Pa uz pomoc vojske, policije i zakona onemogucava bilo bilo kakva prava svih ostalih rusa?
Jedino su se tako mogli oduprijeti zapadnoj hegemoniji koja kroz osmišljenr ekonomske sustave pljacka i otima ,kroz društveni inženjering mjenja biološke činjenice,kroz duhovni inzenjering rusi sve povijesne,svjetonazorske I intelektualne stecevine
Opiru se tome i druge države, pogotovo Japan i Izrael. Japan je jedna država koja se već četiri stoljeća opire pokušajima izmjene supstance same njihove nacije putem tog društvenog i duhovnog inženjeringa koji je na djelu.
Ali Rusija nije nikakvo nevinašce.. Ona ne samo da se opire, nego ima i neku svoju agendu svjetskog utjecaja. Film "Red Sparrow" dobro prikazuje njih... Ja imam tu neku predrasudu prema Rusima da za kojeg god čujem da živi negdje izvan Rusije, a da nije tamo domicilan, smatram da je neki špijun...
Svi koji bolje poznaju Putina znaju da on sebe vidi prvenstveno kao svjetskog igrača pa tek onda kao predsjednika Ruske Federacije. Kakav to on svijet želi, što mu je u glavi? Imam osjećaj da ni on sam nije siguran..
-
Kolega bbkk0000
Ok, a zasto onda vi, s obzirom u svjetonazor, ulazete na trzistu dionica koje je kamen temeljac zapadne ekonomske misli i kapitalizma?
Ja da vjerujem u nesto, ne bih isao svjesno protiv toga u sto vjerujem i bio dvolican.
Vidite kako se crno bijelo razgovorate. Mislim da je kapitalizam prirodno stanje ljudsko. Tko želi raditi više trebao bi biti nagrađen sukadno tome. E sad je pitanje kakav kapitalizam. Ovaj današnji neoliberalni Milton Friedman ( pretpostavljam da je nastao iz liberalnog ) je napredan u smislu da zapravo veliki gaze sve oko sebe i postavljaju cijenu koštanja na način da se nikome nište ne isplati osim samo njima ana način da pogaze sve oko sebe i spuste cijenu ulaznih sirovina ispod granice koštanja. Znači neki antipod komunizmu koji je vjerojatno nastao u istoj kuhinji kao komunizam . Neoliberalni su prodali na suprotan pol svjeta vjerojatno kao štih probu. Ako imate npr. 500 ovaca pa netko na umjetan način kroz burze spusti cijenu te ovce ispod cijene proizvodnje onda to duboko vjerujem nije dioničarstvo koje je prvotno osmišljeno.
I osobno nebi uložio u proizvodnju ili dionice nečega što bi bilo suprotno mojim etičkim standardima
-
Opiru se tome i druge države, pogotovo Japan i Izrael. Japan je jedna država koja se već četiri stoljeća opire pokušajima izmjene supstance same njihove nacije putem tog društvenog i duhovnog inženjeringa koji je na djelu.
Ali Rusija nije nikakvo nevinašce.. Ona ne samo da se opire, nego ima i neku svoju agendu svjetskog utjecaja. Film "Red Sparrow" dobro prikazuje njih... Ja imam tu neku predrasudu prema Rusima da za kojeg god čujem da živi negdje izvan Rusije, a da nije tamo domicilan, smatram da je neki špijun...
Svi koji bolje poznaju Putina znaju da on sebe vidi prvenstveno kao svjetskog igrača pa tek onda kao predsjednika Ruske Federacije. Kakav to on svijet želi, što mu je u glavi? Imam osjećaj da ni on sam nije siguran..
Ta zapadna hegemonija nije uspjela preuzeti Rusiju i nametnuti svoj ekonomski,društveni,sociološki,svjetonazorski i svaki drugi vrijednosni susutav. A po nekoj mojoj procjeni baš to su pokušali kroz oligarhe kao prvi korak. Nakon toga su usljedili pokušaju društvenog inženjeringa. Tako je pretpostavljam Putin i došao na vlast. pa onda je valjda normalno da oni pušu na hladno...a nemožete samo stjati sastrane i pokušavati se obraniti,u jednom trenutku morate i vratiti i pokušati kreirati i nametnuti nešto svoje. Znači zanima me samo Hrvatska,ne opravdam Rusiju ali nekako mi se ovo čini logično iz njihove pozicije.
-
Kolega bbkk0000
Vidite kako se crno bijelo razgovorate. Mislim da je kapitalizam prirodno stanje ljudsko. Tko želi raditi više trebao bi biti nagrađen sukadno tome. E sad je pitanje kakav kapitalizam. Ovaj današnji neoliberalni Milton Friedman ( pretpostavljam da je nastao iz liberalnog ) je napredan u smislu da zapravo veliki gaze sve oko sebe i postavljaju cijenu koštanja na način da se nikome nište ne isplati osim samo njima ana način da pogaze sve oko sebe i spuste cijenu ulaznih sirovina ispod granice koštanja. Znači neki antipod komunizmu koji je vjerojatno nastao u istoj kuhinji kao komunizam . Neoliberalni su prodali na suprotan pol svjeta vjerojatno kao štih probu. Ako imate npr. 500 ovaca pa netko na umjetan način kroz burze spusti cijenu te ovce ispod cijene proizvodnje onda to duboko vjerujem nije dioničarstvo koje je prvotno osmišljeno.
I osobno nebi uložio u proizvodnju ili dionice nečega što bi bilo suprotno mojim etičkim standardima
Kolega vi sami sebi proturjecite:
Dakle, ovaj danasnji kapitalizam je neoliberalni.
Dakle, vi ne biste ulozili u dionice/proizvodnju u danasnjem kapitalizmu.
Pa u koje dionice ulazete koje operiraju u nekom drugom (nepostojecem) kapitalizmu??
U Rusiji? Kini? Tamo imaju zanimljiv sustav, stvoris nesto veliko izvan okvira zemlje, kazes pogresnu riec i nestanes. Pojavis se par mjeseci poslije kao predavac u skoli!!!
To je i dobro. U rusiji nestanes..... zauvijek..
-
Kolega bbkk0000
zašto bi bilo tko morao vjerovati ili ne u nešto i tako se vladati ili postupati u skladu sa time? zapitajte se malo da li se i vi tako ponašate u svemu u što vjerujete? ili ne vjerujete. nema takvog čovjeka!
ostalo se zove oportunizam ili jednostavnije prilagodba.
još kao vrlo mlad sam se prestao boriti protiv vjetrenjača i prema ostalim stvarima i događajima na koje ne mogu utjecati. shvatio sam da se moram prilagoditi. u suprotnome... napišite slobodno što slijedi!
masa konverzacija ovdje se svela na osobnu razinu. mislim da to nije svrha niti funkcija topica. kad je već tako.... neka bude. samo bez vrijeđanja i nametanja mišljenja!
-
300% bdp kineski dug? to je tolika besmislica da nije vrijedno komentara kao i većina drugog što je napisano.
China’s foreign debt, including U.S. dollar debt, stood at roughly $2.4 trillion. Corporate debt is $27 trillion, while the country’s total public debt exceeds 300 percent of GDP
Could China’s Massive Public Debt Torpedo the Global Economy? - War on the RocksChina might be the creditor to the world, but it is also riddled with debt. Between public and corporate debt, China is one of the most indebted largewarontherocks.com -
A sve je zapravo vrlo jednostavno:
1. postoji zapadni svijet, EU i USA (demokracija, poštivanje ljudskih prava, privatno vlasništvo, tržište),
2. postoje ostaci istočnog bloka, Rusija i sateliti u Aziji (siromaštvo, nepoštivanje ljudskih prava..),
3. Kina - moćna ali država jadnih ljudi. Javne egzekucije na stadionima, Tiananmen ...,
4. Islamski svijet - šerijatski zakon i sve što ide uz to, šačica ultrabogatih i milijuni gladnih
5. Japan, Koreja - vidi pod 1.
6. Afrika - mix svega a najviše jad i bijeda.
I onda biraš u kojem od tih svijetova bi želio živjeti. Kad odlučiš onda ne prodaješ šuplje priče po forumu. Živiš u skladu sa pravilima zajednice kojoj pripadaš.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Što smo danas tržili 6k
- harpun