1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Financije i gospodarstvo
  3. Stručne rasprave

Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

• brajakica
  • February 12, 2022 at 7:32 PM
  • goldfinger
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    750
    • April 2, 2022 at 11:20 AM
    • #1,801

Bio sam uvjeren da kupac diktira uvjete u trgovini a ne prodavač, ali eto..svašta se novog ovdje novog nauči.

U ostalom, to nije toliko ni bitno jer ni nema transakcije bez obje strane. A pogotovo teško danas je proizvođačima jer nitko više ne može sam složiti malo složeniji proizvod. To će rusi prvi osjetiti na proizvodnji nafte.

• verdi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,668
    • April 2, 2022 at 11:36 AM
    • #1,802

brzinski odgovor pošto žurim. u strateškim robama tipa nafta, plin kupac ne diktira ništa. drago mi je da si se sjetio proizvodnje nafte jer si prvi koji to pominje a izrazito bitan segment. naime amerikanci su godinama bili bogovi u tome. znači niko im ni do koljena nije bio. neki dan gledam naš jedan inžinjer dugo godina u rusiji radi za zapadnu firmu. kaže rusi su dostigli tu tehnologiju, imaju i neke svoje nove a sav softver im riješavaju kinezi. tu su ih ameri prije dobro držali za m.da ali sa protokom vremena polazišne pozicije više nisu iste. šta su sve singapur i kina npr. promjenili za samo 20 godina. ovaj svijet je puno brži nego što se misli. lakše je izazvati umjetnu nestašicu zejtina i suočiti se sa njenim posljedicama odma nego čekati baš da stvarno nestane.

• goldfinger
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    750
    • April 2, 2022 at 11:53 AM
    • #1,803

Da su rusi dostigli tu tehnologiju, prodali bi iranu davnih dana. Da imaju ikakvu tehnologiju, ne bi im gospodarstvo propadalo zadnjih 20godina, ne bi bili šaka jada sa rudom,plinom i naftom. Da imaju kakvu tehnologiju oni bi trošili ta enormna bogatstva, ovako ih samo izvoze jer ne znaju šta bi sa njima. Jedina tehnologija kojom rus najbolje vlada su projektili, rakete i avioni(ali samo vojni)

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • April 2, 2022 at 1:27 PM
    • #1,804

Breakaway Georgian Region Planning Referendum To Join Russia | ZeroHedge

Pa to ko' zarazna bolest.

Hope da ne navodi istinu, autor. Da to nije baš tako.

• verdi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,668
    • April 2, 2022 at 2:59 PM
    • #1,805
    Quote from goldfinger

Da su rusi dostigli tu tehnologiju, prodali bi iranu davnih dana. Da imaju ikakvu tehnologiju, ne bi im gospodarstvo propadalo zadnjih 20godina, ne bi bili šaka jada sa rudom,plinom i naftom. Da imaju kakvu tehnologiju oni bi trošili ta enormna bogatstva, ovako ih samo izvoze jer ne znaju šta bi sa njima. Jedina tehnologija kojom rus najbolje vlada su projektili, rakete i avioni(ali samo vojni)

vojna tehnologija je vrh vrhova tehnologije. kad će ju primjeniti u civilne svrhe to je njihov problem. radi se o nadmetanju o svjetskoj prevlasti a ne o tome tko će proizvesti bolji telefon. kad ugasim struju džaba ti telefon. a švabe i englezi su se pretrgli u it industriji. ovo što se na terenu vidi na prvi pogled liči na vojni sukob ukraine i rusije. to je obmana. ukraina je samo projekcija nato-a u sukobu protiv rusije koja demonstrira trenutno najefikasniju vojsku ne svijetu. zadnja 4 rata su dobili i ovo je najveći test protiv jednog solidnog protivnika obučenog po nato standardima. ogromna žalost je da su to slavenski narodi kojima je dodjeljena takva uloga. da skratim džingis kan ništa nije proizvodio ali je vladao tada poznatim svijetom. pizze mogi čak i talijani peći dok ih albanci ne shebu.

• darac11
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    904
    • April 2, 2022 at 3:07 PM
    • #1,806
    Quote from emil

ali koja je alternativa?

pustit da putin uzme ukrajinu ?

sto ako sutra dodje uzet njemacku? onda cemo opet glavu u pijesak?

bit cemo pod okupacijom rusa al nam nece ekonomija trpit ?

bolje metak u koljenu nego kasnije rus nad glavom.

Umjesto što smo si sami ispalili metak u koljeno, zar nebi bilo logičnom da smo ispalili metak prema "agresoru ili napadaču"?

• alfa
    Student
    Reakcija primljeno
    225
    • April 2, 2022 at 3:22 PM
    • #1,807
    Quote from verdi

u sukobu protiv rusije koja demonstrira trenutno najefikasniju vojsku ne svijetu. zadnja 4 rata su dobili

Ovo o najefikasnijim vojskama dvoglavih orlova ti je želja za pod bor?

Quote from verdi

ovo je najveći test protiv jednog solidnog protivnika obučenog po nato standardima. ogromna žalost je da su to slavenski narodi kojima je dodjeljena takva uloga.

Rat se vodi u Ukrajini, na način da je ruska vojska došla iz Rusije u Ukrajinu.

Rusija je maloljetnik pa roditelji odgovaraju za njene postupke, ili je osoba s posebnim potrebama pa za nju odgovara njen skrbnik?

Ovo smrdi kao naše komšije kojima su svi krivi,zapad koji je razbijao YU, ustaše ..., osim njih što su svojim tenkovima gazili HR, BIH i RK. Isto se radilo o "braći".

• Mrcash
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,554
    • April 2, 2022 at 3:59 PM
    • #1,808

izgleda da se stvarno rusi povlace kako su i rekli, iako su amri rekli da blefiraju. Prema nekim teorijama rat bi trebao biti gotov početkom 5 mjeseca na dan crvene armije , nije teorija luda u obzirom na sve stq se desava zadnjih dana.

E sad , po meni ovo je bitan moment jer su ljubičice prvi znakovi proljeća.

Dakle, koje ljubicice bi valjalo na zse ubrati prije nego proljeće dodje ? Ovako na prvu , i nemq puno opcija , neke dionice su čak i porasle u odnosu na početak rata . Moj je pick adpl , s obzirom na pad i potencijal rasta , sta misli ekipa?

• verdi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,668
    • April 2, 2022 at 4:04 PM
    • #1,809

totalno krive paralele. nikakvi poučci iz naših ratova nisu za usporedbu sa ovim što danas gledamo. osnov ovoga je ekonomija. i tema je utjecaj na ekonomiju. koje će sve konzekvence čovječanstvo imati iz ovoga? ogromne. mi smo se mogli poklati do zadnjega i nikome ništa. na bojnom polju zvana ukraina gledamo jedan dio predstave dok se vrše preslagivanja ekonomskih odnosa. oni su dovedeni do usijanja u nekoliko segmenata i najbolji paravan za poravnanje svega je jedna medijska frka zvana rat pod čijom krinkom ćemo probati riješiti glavni problem. nažalost na pozornici ginu ljudi. ali ti isti ljudi trenutno ginu na još nekoliko mjesta pa nikom ništa. ginu stalno ali nisu medijski eksponirani. licemjerje je prisutno na svakom koraku. da li je nama ljudski život jednog somalijca jednako važan kao i život ukrainca. nisam to baš primjetio.

• D_artagnan
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,978
    Bookmarks
    1
    • April 2, 2022 at 4:10 PM
    • #1,810

A što će nego se povući, pa tko je mislio da mogu osvojiti zemlju od 40 mil. ljudi sa tenkovima i avio bombardiranjem.

Mogu gradove i zemlju bobnardirati što i rade, ali osvojiti da kontroliraju to je nemoguće uz današnje moderno zapadno naoružanje, tenkovi su im bili zanimljivo naoružanje pred 50-100 godina, sada je to staro željezo.

Iz satelita vidiš što vojnik puši dolje a ne da nećeš vidjeti gdje ti je tenk ili bilo koje vozilo. I još računalo samo prati kretanje. Uz dronove dolje na terenu to je kao da igraš igricu...

To je kao prije 100 g. što je ekipa sa puškama krenula na tenkove i utvrđene bunkere.

• brajakica
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,688
    • April 2, 2022 at 4:11 PM
    • #1,811
    Quote from verdi

majka svih promašaja je kad kreneš od krive predpostavke. i onda još nadmeno onako sa visoka na zanosu stare slave kažeš ja neću ruski plin, neću kinesku robu. super. prodavač diktira tempo a ne kupac. čiju onda hoćeš? svoju nemaš. taj takozvani razvijeni zapad je svu svoju proizvodnju premjestio u kinu i okrenuo se uslugama i financijskim piramidama. od usluga možeš živjeti dok je sve normalno ali kad nije... kako i kad uspostaviti vlastitu proizvodnju? svijetu je potrebno cca 200 miliona prizvodnih radnih mjesta. logično je bilo da se energija i resursi što jeftinije odvezu u veliku kinesku tvornicu i odatle distribuiraju svima ali netko je u svojim apetitima pretjerao i doveo do sukoba gdje više nemamo ni poziciju sile ni intelektalnu nadmoć nad protivnikom.jedino ozbiljno riješenje je stati pred ogledalo i dobro se zamisliti šta mi sa ovakvim pristupom nudimo svijetu a šta oni i kakva će kome biti budućnost. naš život nije ni treptaj oka planete. samo da budući naraštaji ne budu učili u školi tamo su nekad živjeli ljudi koji su izmislili parni stroj, otto i dizelski motor i još koječega i onda je jedna njihova generacija uspijela sve to upropastiti.

Po vama znaci europa se treba bojati da ne ostane bez 20mlrd izvoza u kinu i europa se treba bojati da ne ostane bez 60 mlrd uvoza iz kine?

Pogresno jer nametanjem obostranih sankcija, carina kina gubi puno vise.

Dokazani poucak carine USA od Trumpavog kini. Kinezi su imali puno vecu stetu.

USA i EU su saveznici i zajednickim djelovanjem mogu baciti kinu u ocaj.

Koliko ce robe kina prodati u rusiji?

Nula jer moze samo"prodati" samo onoliko koliko ce uzeti nafte i plina.

Rusijom i kinom upravljaju hitlerovski modeli a oni se uzdizu hrane i jacaju iznutra radi stranog uzmicanja.

Hitler nije bio toliko jak dok europa i usa nisu pocele pokazivati strah od rata.

Ta se velika povijesna greska ne smije ponoviti.

Upravo radi dosadasnjeg uzmicanja je putin postao mali hitler.

Kini je jos opasnije uzmicati.

Ne treba ratovati,visoke carine su savrsen pencilin.

Proizvodnju treba vracati u europu,pogresan i propali experiment treba ispravljati.

Taj experiment je uspio za 1% usa i eu elita, za ostalih 99% je pogubna politika.

• renchi
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,231
    • April 2, 2022 at 4:34 PM
    • #1,812

Ne bi se ja previse brinula za Evropu i Europljane.

• verdi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,668
    • April 2, 2022 at 4:42 PM
    • #1,813

ne bi ulazio u ova tumačenja hitlera i td. jer vidim da mlađe generacije imaju površan ili totalno pogrešan stav o tom fenomenu. nije sad da nešto prozivam dovoljno je da se sami saberete i pobrojite koliko knjiga ste o tom pročitali. vaše osobno mišljenje je ovako onako. ima svatko svoje mišljenje. većinom pogrešno. no to je u sferi povjesnih nauka koje se bave samo dokazivim činjenicama. mi malo stariji smo bili obavazni to malo dublje propratiti kroz naše obrazovanje. zbog toga mi jako rijetko zalutamo u tu ideologiju. ja kad bi vam sad dao primjer školskih knjiga koje se nalaze u ukrainskom obrazovnom sustavu jednostavno ne bi mogli vjerovati da to negdje na kugli zemaljskoj postoji. ovo što se tiče kine i evrope mislim da te cifre o robnoj razmjeni nisu točne. puno premalo. pa i da je tako to nije bit stvari. problem je u tome da jedna italija npr. ima dug od 2500 b$. francuska 3000 b$, španjolsku, grčku i td. da ne nabrajam dok ona ima ogroman suficit sa svima. jedina ekonomija koja se u većini parametrima može nositi sa kinezima je njemačka. trenutno postavljenim financijskim modelom deficit je zapravo "štednja" dok je suficit šta? razlog da kinez više radi i živi lošije od talijana. nadam se da ste svjesni da je taj model neodrživ. svi mi hoćemo da podmirimo osnovne potrebe ali neki rade manje neki više. opet jedni su efikasniji drugi nisu. i čemu to vodi? pa valjda novom svjetskom poredku. kina je željna mase talijanskih proizvoda ali da bi to bilo isplativo moraju se skinuti balasti sa njihovih realnih vrijednosti. parmezan je genijalna stvar ali je preskup zbog razno raznih imputa. nije nam neobično da večera u restoranu u italiji košta 500€ dok za to u kini možeš kupiti svašta nešto. vrijeme života na printanju novca je gotovo. samo realne vrijednosti su u igri. sad gledamo zadnji produžetak gdje amerika pljačka svoje saveznike i povlači se u svoje dvorište.

• darac11
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    904
    • April 2, 2022 at 5:28 PM
    • #1,814
    Quote from Mrcash

izgleda da se stvarno rusi povlace kako su i rekli, iako su amri rekli da blefiraju. Prema nekim teorijama rat bi trebao biti gotov početkom 5 mjeseca na dan crvene armije , nije teorija luda u obzirom na sve stq se desava zadnjih dana.

E sad , po meni ovo je bitan moment jer su ljubičice prvi znakovi proljeća.

Dakle, koje ljubicice bi valjalo na zse ubrati prije nego proljeće dodje ? Ovako na prvu , i nemq puno opcija , neke dionice su čak i porasle u odnosu na početak rata . Moj je pick adpl , s obzirom na pad i potencijal rasta , sta misli ekipa?

Ja sam se "natovario" ADPL-a u ovom padu. Razmišljam po sistemu :u 2020 sam kupovao ZABA po 55 kn za dividendu 2022, u 2021 sam kupovao ADRS po 370 i RIVP po 27 za dividendu u 2023, sada kupujem ADPL po cca100 (čak i malo više jer sam prerano uletio) za dividendu u 2024😉

• pod_zidom
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    468
    • April 2, 2022 at 7:14 PM
    • #1,815

Rat će, nažalost, još dugo negativno djelovati na tržišta. Ovo nije ni blizu kraja.

Putinova želja da 9. svibnja proglasi pobjedu neće se ostvariti. Na žalost nekih na ovom forumu.

Rusi se ne povlače, samo se pregrupiraju i dižu tenzije u Moldaviji i Gruziji. Nije nemoguće da uskoro u naslovu teme osim Ukrajine dobijemo još poneku državu.

A naš životni standard i vrijednosti (pa onda i tržišta) ugrožavaju i Putinova Rusija kao agresor na zapadni svijet, ali i oni u našem svijetu kojima nije mrsko uživati u pogodnostima zapadnjačkog života ali u isto vrijeme, manje ili više prikriveno, podržavaju zločinca.

Ekipa koja nije prežalila komunizam, naivci zavedeni rusofilskom propagandom i teoretičari zavjera.

Evo vam jedan link o tome kako razmišljaju i što rade ruski intelektualci:

True Russia
    Unite to help Ukranian refugees
    truerussia.org

Слава Україні!

• D_artagnan
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,978
    Bookmarks
    1
    • April 2, 2022 at 7:46 PM
    • #1,816

Verdi, kako tumacis to da u Rusiji, najvecoj zemlji svijeta od 140 mil. Stanovnika sa bogatim nalazistima plina, nafte i ruda, Putin i jako mali broj najblize ekipe je preuzeo i drzi gro naftnih, plinskih kompanija, banaka i medija? Pa uz pomoc vojske, policije i zakona onemogucava bilo bilo kakva prava svih ostalih rusa?

• renchi
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,231
    • April 2, 2022 at 8:01 PM
    • #1,817
    Quote from pod_zidom

Rat će, nažalost, još dugo negativno djelovati na tržišta. Ovo nije ni blizu kraja.

Putinova želja da 9. svibnja proglasi pobjedu neće se ostvariti. Na žalost nekih na ovom forumu.

Rusi se ne povlače, samo se pregrupiraju i dižu tenzije u Moldaviji i Gruziji. Nije nemoguće da uskoro u naslovu teme osim Ukrajine dobijemo još poneku državu.

A naš životni standard i vrijednosti (pa onda i tržišta) ugrožavaju i Putinova Rusija kao agresor na zapadni svijet, ali i oni u našem svijetu kojima nije mrsko uživati u pogodnostima zapadnjačkog života ali u isto vrijeme, manje ili više prikriveno, podržavaju zločinca.

Ekipa koja nije prežalila komunizam, naivci zavedeni rusofilskom propagandom i teoretičari zavjera.

Evo vam jedan link o tome kako razmišljaju i što rade ruski intelektualci:

https://truerussia.org/

Слава Україні!

Display More

Rat ce trajati, ali ne zato sto to zele Rusi. Rat je tek poceo.

• brajakica
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,688
    • April 2, 2022 at 8:53 PM
    • #1,818
    Quote from verdi

ne bi ulazio u ova tumačenja hitlera i td. jer vidim da mlađe generacije imaju površan ili totalno pogrešan stav o tom fenomenu. nije sad da nešto prozivam dovoljno je da se sami saberete i pobrojite koliko knjiga ste o tom pročitali. vaše osobno mišljenje je ovako onako. ima svatko svoje mišljenje. većinom pogrešno. no to je u sferi povjesnih nauka koje se bave samo dokazivim činjenicama. mi malo stariji smo bili obavazni to malo dublje propratiti kroz naše obrazovanje. zbog toga mi jako rijetko zalutamo u tu ideologiju. ja kad bi vam sad dao primjer školskih knjiga koje se nalaze u ukrainskom obrazovnom sustavu jednostavno ne bi mogli vjerovati da to negdje na kugli zemaljskoj postoji. ovo što se tiče kine i evrope mislim da te cifre o robnoj razmjeni nisu točne. puno premalo. pa i da je tako to nije bit stvari. problem je u tome da jedna italija npr. ima dug od 2500 b$. francuska 3000 b$, španjolsku, grčku i td. da ne nabrajam dok ona ima ogroman suficit sa svima. jedina ekonomija koja se u većini parametrima može nositi sa kinezima je njemačka. trenutno postavljenim financijskim modelom deficit je zapravo "štednja" dok je suficit šta? razlog da kinez više radi i živi lošije od talijana. nadam se da ste svjesni da je taj model neodrživ. svi mi hoćemo da podmirimo osnovne potrebe ali neki rade manje neki više. opet jedni su efikasniji drugi nisu. i čemu to vodi? pa valjda novom svjetskom poredku. kina je željna mase talijanskih proizvoda ali da bi to bilo isplativo moraju se skinuti balasti sa njihovih realnih vrijednosti. parmezan je genijalna stvar ali je preskup zbog razno raznih imputa. nije nam neobično da večera u restoranu u italiji košta 500€ dok za to u kini možeš kupiti svašta nešto. vrijeme života na printanju novca je gotovo. samo realne vrijednosti su u igri. sad gledamo zadnji produžetak gdje amerika pljačka svoje saveznike i povlači se u svoje dvorište.

Brojevima eu-kina za uvoz-izvoz fali jedna nula, to je nebitno jer omjer je tocan.

Kina 2x vise izvozi u eu od eu izvoza u kinu.

Zakljucak kina je puno veci gubitnik ekonomskog rata.

Udarali su kinezi kontra carine trumpovim u pocetku ali su shvatili da su se upleli u paukovu mrezu i odustali sretni da on nije nastavio dalje.

Kina ima dug 300% gdp

Od cega ce ga vratiti ako usa i eu zabrane kineski uvoz ili uvedu visoke carine?

Ako im se zatvori ta pipa 100mil kineskih radnika ce dobiti otkaz.

Sto ce jesti i od cega otplacivati kredite te obitelji?

Hoce li se kinezi rodeni u gradovima vratiti na selo uzgajati rizu sa volovskim plugovima?

Vjerojatno bi izbili veliki neredi.

Kina ima jako velikih razloga da se boji usa i eu.

Vratit ce se Trumpavi za 2g ako se biden pokaze nesposoban staviti kineze pod kontrolu.

Biti ce to zalostan i porazan trenutak za zapad, za eu.

Eu treba reset,treba vratiti proizvodnju za europljane.

Nedopustivo i ponizavajuce je da se europa klanja i moli kinu ono sto moze sama proizvesti a sve zato jer su prebogati eu (usa) pojedinci vidjeli priliku da postanu jos vise prebogati i proizvodnju iz eu(Usa) preselili u kinu i time unistili radna mjesta za buduce narastaje.

To je veleizdaja "nacionalnih" interesa i poklanjanje kini mogucnosti da ugrozi (unisti) zapad.

Ima ih samo 1%,ako nas 99% to dozvoli znaci da ne zasluzujemo bolje.

Sve sto trebamo za pocetak uciniti je samoinicijativno na osobnoj razini bojkotirati kineske proizvode.

Alternativa je da nasi potomci u buducnosti budu kineski robovi.

Ako im to spakiramo proklinjati ce nam kosti i nasu bahatost i obijest.

bojim se da kinezi nece napraviti gresku danasnjeg zapada jer oni su bili na vrhu i zavrsili na dnu.

Svoju su povijesnu lekciju naucili i skupo platili i dugo cekaju trenutak za osvetu.

Sjecate se kako su ih englezi istrebljivali prisilnim otkupom opijuma? Drzali kao koloniju

To je bio genocid.

Mislite da su zaboravili ili oprostili, da nece iskoristiti priliku za osvetu:?:

• verdi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,668
    • April 2, 2022 at 9:04 PM
    • #1,819
    Quote from D_artagnan

Verdi, kako tumacis to da u Rusiji, najvecoj zemlji svijeta od 140 mil. Stanovnika sa bogatim nalazistima plina, nafte i ruda, Putin i jako mali broj najblize ekipe je preuzeo i drzi gro naftnih, plinskih kompanija, banaka i medija? Pa uz pomoc vojske, policije i zakona onemogucava bilo bilo kakva prava svih ostalih rusa?

trebao bi navesti nekakvu konkretnu stvar koja te smeta. npr. gasprom je preko 50% državni. puno stranih firmi posjeduje svašta u rusiji. ja stvarno ne znam tko je čega vlasnik i dioničar. kapitalizam kao i svaki drugi kapitalizam. o ljudskim pravima u rusiji valjda imaju nekakvi zakoni pa se svako može pozvati na nekavu spornu odredbu. ja isto neke stvari saznajem u hodu i nisam apriori protiv. nedavno sam saznao da je sber banka francuski kapital, a ko bi rekao.

• renchi
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,231
    • April 2, 2022 at 10:42 PM
    • #1,820

ovaj rat nikako ne ide svome kraju...grcka luka aleksandropolis je postala ulaz oruzja za ukrajinu...

Malo tweetajte i guglajte.

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.3k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • June 3, 2025 at 11:42 PM
    2. Odgovora
      3.3k
      Pregleda
      1.5M
      3.3k
    3. hugh

June 3, 2025 at 11:42 PM
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • June 3, 2025 at 10:07 PM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      912k
      2k
    3. chikenkiller

June 3, 2025 at 10:07 PM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • June 3, 2025 at 7:12 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. my moon

June 3, 2025 at 7:12 PM
    1. LKPC (Luka Ploče d.d.) 173

• Like 1
      • Neo
      • February 27, 2020 at 11:04 PM
      • Dionice
      • Neo
      • June 3, 2025 at 1:53 PM
    2. Odgovora
      173
      Pregleda
      82k
      173
    3. umalo

June 3, 2025 at 1:53 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 3k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • June 3, 2025 at 12:37 PM
    2. Odgovora
      3k
      Pregleda
      1.3M
      3k
    3. All

June 3, 2025 at 12:37 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• ADPL (AD Plastik d.d.)

hugh June 3, 2025 at 11:42 PM
  • VLEN (Viktor Lenac d.d.)

chikenkiller June 3, 2025 at 10:07 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

my moon June 3, 2025 at 7:12 PM
  • LKPC (Luka Ploče d.d.)

umalo June 3, 2025 at 1:53 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

All June 3, 2025 at 12:37 PM
  • CROS (CROATIA osiguranje d.d.)

marinac June 3, 2025 at 11:18 AM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

Barikb June 3, 2025 at 9:51 AM
  • Tvrtke s potencijalom za IPO

joe June 2, 2025 at 3:43 PM
  • SPAN (SPAN d.d.)

mooji June 1, 2025 at 10:16 AM
  • ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.)

alfa1 May 29, 2025 at 6:35 PM

Popularne Teme

• DRY BULK

10,486 Replies, 4 years ago
  • Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

2,561 Replies, 3 years ago
  • Trumpove carine

20 Replies, A month ago
  • CORONA virus

3,567 Replies, 5 years ago
  • Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

1,894 Replies, 5 years ago

Tags

• Rat

Online korisnici na ovoj temi

• 1 gost
  1. Privacy Policy
  2. Kontakt