*Marin83, rat tu više-manje, eskalira tu nešto drugo, neki procesi su pokrenuti i to samo može ići dalje, danas rusija, sutra kina, preksutra...globalno je izgleda out, svijet se počeo mjenjati, dijeliti na blokove i gospodarstvene i vojne... i to jako... nekog reda mora biti a putin je ignorirajući sve, pokrenuo nered i očekivani smjer eskalacije tih procesa mi se uopće ne sviđa, odnosno radi me zabrinutim
Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala
-
-
-
Za RH je puno bolja opcija ako je pijani Ukrajinac poslao dron bez voznog reda (x2). Možda čiste skladišta za Javeline i Stingere. Dok još imaju skladišta.
I opet jedan detalj glede očigledne mogućnosti zatvaranja svijeta u blokovske sfere. Ako pogledate tko se nalazi na čelu država koje prednjače u tom procesu teško je ne zamjetiti da ih vode ni manje ni više nego - starci. I to kao čudom svi stasali iz ere najžešćih blokovskih podjela hladnog rata. Njima je to gotovo pa nostalgija - na Putinu evidentna. Dobra stvar je da oni prirodnim procesima prije ili kasnije moraju otići i zamijeniti će ih mlađi - oni koji su navikli na svijet s puno manje granica. Pa će se tako mijenjati i globalne politike. A nama kao i u svim krizama valja naći načina kako ih preživjeti.
Krize razdvajaju ali i spajaju. Iako će sada sukob Uk-Rus stvoriti mnogo mržnje s druge strane tamo gdje će izbjeglice naći topao doček stvoriti će i nova prijateljstva. Nikad ništa nije samo crno ili bijelo - uvijek mješavina kao simbol Jin-janga ili godišnja doba u kojima svašta nešta ima svoje vrijeme za dominaciju. I uvijek je prolazno.
Jednom je sin odlučio krenuti svojim putem i otac mu na odlasku da dvije koverte. Ovu otvori kad ti bude najteže. Ovu drugu kad ti bude najbolje. I tako prolaze godine, živi sin život svoj pa igrom sudbine upadne u neopisive nevolje - sjeti se koverte i otvori je. Unutra je pisalo - Proći će. Prolazi tako život dalje i sinu konačno krenulo, nikada nije bio sretniji. Sjeti se tada već pokojnog oca i one druge koverte, otvori je. Pisalo je - Proći će.
-
u vezi ovih dronova ja sumnjam u dvije opcije. ili ga je netko namjerno poslao na zg ili je preuzeta kontrola nad njim i vođen je. dalo bi se matematički izračunati kolika je šansa da baš tu dođe. što se tiče zapadnih političara nikada gora ekipa nije postojala. onu švabicu u bosni i srbiji nitko ne doživljava. samo što ju još nisu ko kafansku pevačicu štipali. kome je ona tamo išla pamet prosipati. nisu ti to bauštelci u berlinu. pospani joe, to je priča za sebe. svjesni ste da on ne odlučuje ni o čemu. sjedne gdje mu kažu, čita šta mu napišu i jede šta mu serviraju. e tu sad ima jedna caka. zašto nam za predsjednika treba živi čovjek. ajmo napraviti hologram kad je i ovaj već poluživi hologram. pravi nikad neće zaspati, padati ili se unerediti. samo još da i narod uvjerimo da im je to nasušna potreba.
-
Svašta je tu moguće dok ne saznamo istinu - ako ikada. Za Joe-a je jasno da nije sav svoj i to je zapravo žalosno. U 21 stoljeću uz svo prikupljeno znanje o svemu i svačemu i dalje živimo u svijetu koji se nije odmaknuo od vremena rimskih osvajača i manipulacija.
Osobno me ne zanimaju svi ti sukobi i prijepori nego zašto je naša pojedinačna i kolektivna svjest toliko zakočena i tako teško prati tehnološki razvoj kao i spoznaju - što stvarnost zaista jest. Kao da svi neprestano živimo u imaginarnim balonima koji se naravno mijenjaju kako se mijenjaju okolnosti. Isto vrijedi i za mene samo sam toga donekle svjestan. Fascinantna pojava. A dok je tako nevjerojatno je lako manupulirati našim bazičnim potrebama koje onda daju toliko potrebnu energiju da sukobi na svim frontovima nikada ne ostaju bez municije.
Iz moje perspektive si utvaram da kužim što je tome razlog iako za to nemam dokaza osim čiste logike, ali to mi daje za slobodu da me ništa od svega što se događa, pa čak ni najgori zamislivi ishodi ne pogađaju emotivno u negativnom smislu. Prije me to jako uništavalo - više ne, moj život je sada samo moja odgovornost iako i dalje rafting na divljim vodama. Ako što zeznem nije mi kriv ni Joe ni Vladimir ni bilo tko - naučiš lekciju i ako si naučio više se ne ponavlja. Ako se ponavlja - nisi naučio. Točka. Naravno cilj je izbjeći da te ubije npr - zalutali dron, ali to je opet pitanje sreće - ako ti je suđeno možeš se naglavu postaviti nećeš od toga pobjeći.
Naravno imam puno empatije i suosjećanja za sve koji trpe gdje god bili, ali to čini se tako mora biti, kroz to se mora proći jer izgleda nema drugog puta na ovom stupnju evolucije u kojoj je trenutno nalazimo.
-
Postoje dvije humanističke misli koje treba shvatiti ozbiljno, mitovi i nacionalizam je posljednje utočište hulja i probisvijeta, kad se narod za talasa pametnima nema spasa, trebamo poticati individualizam i osobnu odgovornost za vlastite postupke. To je jedini put za bolji Svijet.
-
Postoje dvije humanističke misli koje treba shvatiti ozbiljno, mitovi i nacionalizam je posljednje utočište hulja i probisvijeta, kad se narod za talasa pametnima nema spasa, trebamo poticati individualizam i osobnu odgovornost za vlastite postupke. To je jedini put za bolji Svijet.
Zna se kakva je mitomanija kod nas!
-
Pronađena crna kutija. Brigadir: Pretpostavljamo da je letjelica nosila bombuNAČELNIK Odjela Vojne policije potvrdio je da je iz olupine bespilotne letjelice izvučena crna kutija koja je djelomično oštećena. Dio fragmenata, rekao je,…www.index.hr
Ah.
Nadam se da je pretpostavka pogrešna.
Totalno bezumlje, zašto bi nama i od koga ?
-
Kolega Zločesti ovo oko eksplozivne naprave na dronu čista je laž naših vlasti jer su to objavili drugi dan, a ne prvi, valjda bi neaktiviranu bombu uočili prvog dana. Svaki narod bi morao otkrivati laži svojih vlasti, to je moja borba za bolje sutra.
-
Da je dron naoruzan ne vjerujem da bi se plenkovic nasetavao i slikao selfije s bombom.
Ali je zaista upitno tko ga je poslao. U Vecernjaku pise da su Ukrajinci srusili iznad Kijeva naoruzani dron.
-
Kriva adresa u programu Jaryn i Jarun?
-
-
Zanimljivo je kako to da je dron letio 40 minuta iznad Madjarske koja nas nije niti obavijestila kada je vidjela u kojem smjeru leti.
-
Istina je rijetko čista i nikad jednostavna- Oscar Wilde
Prava je istina dakle da ne znamo. Ni kako ni zašto ni dokle ni koliko, al' čini se da svijeta kakvog smo poznavali više neće biti. Neke nove podjele, novi stari saveznici
Neću reći o čemu razmišljam, preštrašno je.
No, živjeti se mora dok sudbina ne odluči drugačije, i valja mirno sjesti za stol i zamisliti i najbolji i najgori ishod, mogućnost i vjerojatnost.
Pa se sukladno tome pripremiti,
BTW , gdje su danas u gradu orgije ?
-
Države se naoružavanju, a građani bi se trebali okupljati, solidarizirati, prosvjedovati, ukazivati, govoriti bez predrasuda, rušiti mitove, i to je put u sretniju budućnost
-
Da je dron naoruzan ne vjerujem da bi se plenkovic nasetavao i slikao selfije s bombom.
Ali je zaista upitno tko ga je poslao. U Vecernjaku pise da su Ukrajinci srusili iznad Kijeva naoruzani dron.
prvo, to nije dron nego bespilotna letjelica a drugo, ako je naoružan onda je prije ukrajinski, ako nije, onda je 100% ruski i treće, sasvim sigurno se zna od kuda je poletio, to je mjerljiva kategorija, matematika, malo vrijeme, malo teh. karakteristika, malo ravnala, odnosno putanje + satelitska snimka...
-
takve stvari se ne dešavaju slučajno. upravo gledamo propast starog monetarnog sustava zasnovanog na petrodolaru. onaj koji ima resurse i živi od realnog rada će profitirati a oni koji žive na budžetu i od printanja papira će se svesti u realne okvire. zašto su šatro bogate države najzaduženije? ako si bogat valjda nisi dužan... ili... rad jednog indijca mora vrijediti isto kao i rad jednog amerikanca. ruku na srce ali nije pošteno da ovaj godinu dana rinta za ono što drugi zaradi u jednom danu. ja u tome ništa loše ne vidim.
-
Ma o cemu ti covjece? Pogledaj dolar u zadnjih 20 dana! Ti mjesas rad i produktivnost rada. A na cemu bi po tebi bio baziran novi monetarni sustav? Rublji??
-
na čemu će biti baziran to ćemo tek vidjeti. molim te nemoj mi uspoređivati indijsku produktivnost (12h radim, malo jedem i kratko spavam) sa američkim socijalnim programom (imam 150 kila pojedem ko omanje indijsko seli i boli me ona stvar za planetom) malo se pogledaj u ogledalo i reci da li si ti pripadnik bogate elite ili živiš od svog rada. da li tebi paše ovakav sustav?
inače sve ide po planu. nafte em nema, em onaj koji ju ima ne da i još se po potrebi napada logistika.
VIDEO Eksplodirao tanker pun nafte! Jedan član posade poginuo, više ozlijeđenih | | Morski HRTeška nesreća dogodila se jučer ujutro u blizini Bangkoka. Na pristaništu je eksplodirao tanker pri čemu je jedan član posade poginuo, drugi je teže, a njih…morski.hr -
Ovo mi je nekako najlogičnije, i nadam se da će to biti službeno izvješće👍
-
Da li mi pase ovaj sustav? Mislis na kapitalizam? Naravno, uza sve nedostatke, ipak trenutno najbolji sustav na svijetu. Sustav koji je iznjedrio Buffetta, Mungera, Klarmana, Bezosa, Muska.... Zato i participiram na forumu za ulaganja, bazi ovoga sustava. A zasto si ti ovdje??
-
Meni zapadni sistem odgovara.
Zaradom od rada i kapitala mogu pristojno živjeti. Ne želim biti milijarder, niti sam ljubomoran na njih. Na zapadu su milijarderi uglavnom novac stekli pošteno. U ostalim vukojebinama uglavnom pljačkom. Vrlo jednostavno.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Što smo danas tržili 6k
- harpun