vjerovali ili ne koliko ja vidim rat je gotov.
Prosvijetlite nas neuke i otkrijte tko je pobijedio ili je završilo neriješeno ?
vjerovali ili ne koliko ja vidim rat je gotov.
Prosvijetlite nas neuke i otkrijte tko je pobijedio ili je završilo neriješeno ?
pobjeda nikad nije bila upitna. pobijedio je mir valjda. u bratoubilačkom ratu nikad nema pobjednika.
zapadna propaganda je ostala na vijestima od juče a evo običnih ljudi ili ti ga mirni žizen. ima i neka karta.
Meni to izgleda kao vremenska prognoza.
možda nije još gotovo, ali gospon sve sporije biciklira, godine ga stisle, možda i kakva posljedica dugog covida, možda su mu krivi Sputnjik denuli, kineske baterije kasne ili se dobavljač nećka, uskoro možemo očekivati da sam padne u kanalizaciju ili da ga netko iz blizine sruši
i na kraju, svijet sigurno ne može bez Rusije, ali bez jednoga štakora sigurno neće biti problem nastaviti dalje normalno živjeti
Čistim jutros mobitel od suviška, , naišla sam i na ovo
- Rat se u stvari sastoji od toga da se ljudi, mada jedni druge ne poznaju , međusobno ubijaju na zapovijed ljudi koji se vrlo dobro poznaju, a uzajamno se ne ubijaju------ Albert Einstein
Koji je BTW rekao i par dobrih stvari i o burzi i kretanju nebeskih tijela
mislim da je u orginalu još; mladi ljudi na zapovijed starih ljudi.
možda je došlo vrijeme da onda mladi riješe svatko svoje, ionako nemaju pojma što je sada in na Tik Toku
ne bih se iznenadio nekoj svjetskoj TikTok revoluciji
Ruski oligarh (66) pronađen mrtav u svojoj vili kod Londona: 'Ovo nije slučajnost
Puno slučajnosti se reda ovih dana.
Ovo je poruka i bučnoj Britanskoj vladi.
možda je došlo vrijeme da onda mladi riješe svatko svoje, ionako nemaju pojma što je sada in na Tik Toku
ne bih se iznenadio nekoj svjetskoj TikTok revoluciji
kolega mogu vam reći da ste vidoviti. u nekoj cia analizi građanskih ratova sa društvenih mreža mogla bi se pokrenuti neka revolucija u americi. period za cca 5 godina.
Putin će nakon eventualnog nuklearnog holokausta zaslužiti dva Nobela.
Za medicinu - riješio problem epidemije (nema nikoga)
Za mir - riješio problem rata (nema tko)
slusam ovog naseg ministra ćorića " tć " i hrebaka
Na direktan upit novinara kako je Hrvatska na LNG terminalu Krk rezervirala za sebe 500 miliona kubika plina, a ostalih 2,1 milijardu je za Madjare i ostale, znaci li to ako i kada Rusi obustave dostavu plina da ce Hrvatska biti bez plina, jer ce plin piz lng Krk odlaziti u Madjarsku ? Naime godisnje potrebe Hrvatske za plinom su 2,6 milijardi kubika tj tocno kolike su nam rezerve. I jedan " tć ", a niti hrrbak NISU dali decidirani jasni odgovor. Mislim da bi se oni trebali ispricati hrvatskoj javnosti, a ako se tako sto i dogodi mislim da je to pocetak kraja....ne samo njihovog nego necega puno veceg.. dakle za sada se trebaju ispricati gradjanima Hrvatske za svoje ponasanje i izjave
slusam ovog naseg ministra ćorića " tć " i hrebaka
Na direktan upit novinara kako je Hrvatska na LNG terminalu Krk rezervirala za sebe 500 miliona kubika plina, a ostalih 2,1 milijardu je za Madjare i ostale, znaci li to ako i kada Rusi obustave dostavu plina da ce Hrvatska biti bez plina, jer ce plin piz lng Krk odlaziti u Madjarsku ? Naime godisnje potrebe Hrvatske za plinom su 2,6 milijardi kubika tj tocno kolike su nam rezerve. I jedan " tć ", a niti hrrbak NISU dali decidirani jasni odgovor. Mislim da bi se oni trebali ispricati hrvatskoj javnosti, a ako se tako sto i dogodi mislim da je to pocetak kraja....ne samo njihovog nego necega puno veceg.. dakle za sada se trebaju ispricati gradjanima Hrvatske za svoje ponasanje i izjave
taj podatak da su Mađari najviše zakupili je odavno poznat, možda ne i našim ministrima, ali bilo je pitanja zašto nije HEP uzeo više, valjda se uzdaju u Prohujalo s vihorom (vjetroparkove), nisu ni oni sve krivi uvijek, bilo je prije puno otpora protiv toga LNG, sada bi mi 2 kom i sve nama, e poslije j....edrenja nema njanjanja
Lista kompanija koje prekidaju svoje aktivnosti u Rusiji https://www.marketscreener.com/news/latest/Co…hten--39643532/
Korak do bankrota Rusije
Poduža je i lista kompanija koje su prestale poslovati na tržištu Rusije: Apple, Audi, AMD (čipovi), Amazon, Adobe, BMW, Bolt, Boeing, Chevrolet, Cadillac, Carlsberg, Coca-Cola, Danone, Disney, Dell, Ericsson, Ford, General Motors, Harley Davidson, Intel, Jaguar, Lenovo, Maersk, Mercedes, Netflix, Nike, Nestle, Porsche, Renault, Scania, Volvo, Volkswagen i mnoge druge.
Sudeći po svemu, financijski udarac Rusiji će biti golem. Čak ako se i ostvare svi vojni ciljevi u Ukrajini, cijena koju će Rusija platiti zbog rata bit će astronomska. Prvo će nastupiti kriza likvidnosti u financijskom sektoru (točnije, već je nastupila), nakon toga će Centralna banka morati stvarati sve više rubalja da bi održala likvidnost sustava, što će još dublje gurati rubalj prema gubitku vrijednosti, a Centralna banka Rusije ne može efikasno održavati tečaj jer su joj devizne rezerve (euri i dolari) zamrznute.
Inflacija se već popela na 9.05% godišnje zaključno s 25.2.2022., a do tog datuma se ništa od navedenoga još nije ni počelo događati. Rusija kao država ne plaća kuponske isplate i time efektivno ne vraća inozemni dug. Tehnički je to već bankrot. Ruskim bankama i kompanijama je zabranjeno vraćati inozemni dug, pa su tehnički i one u bankrotu. Povratak na tržište u takvim okolnostima će biti iznimno težak.
Čak i ako Rusija pobijedi, to će biti klasični primjer Pirove pobjede.
Upravo smo svjedoci nacionalizacije ruske imovine u EU zbog izvanredne situacije, a kod nas ce Hrvati biti smrznuti i placati plin x 3 od Madjara sa ugovorima koje podpisali prije 4 ili 5 godina u doba carstva djece cvijeća i mačaka i peseka . I to su popisali s firmom iz drzave kojoj je bivsi ceo u bijegu od pravosudja zbog kriminal u Hrv . A mi cemo biti sirotinja i smrznuti, a iz vlastite zemlje plin ce ici u Madjarsku ? I to u vrijeme kada zbog izvanrednog stanja u EU oduzimaju imovinu Rusiji.
A mi eto postujemo ugovore...
Jel se to netko zahebava s drzavom ?
Ta 2 kretena trebaju se prvo ispricati, a onda reci sto su napravili.
Super! Onda uz Rusiju i Kinu mijenjamo i Američki vojno-industrijski komplex i sve kontrolirane medije, sveučilišta, banke i političare (globohomo) koji nam sustavno uništavaju Zapadnu civilizaciju zadnjih 60 godina i umjesto njih stavljamo ljude iz naroda, izabrane od naroda da rade za narod? Ja sam za, nek velika čistka Svijeta počne!!!
Jja sam za to da Miro Bulj bude prvi čovjek iz naroda koji će spasit zap civilizaciju i svijet
Gledao juče razgovor s Hodorkovskim. Kaže da će efekti ovoga što je svijet nametnuo Rusiji biti vidljivi tek za godinu- dvije jer je tamo sva politička infrastruktura prožeta Putinovim ljudima, oporba skršena, a otpor naroda nezamjetan. Najviše će platiti obični ljudi kao i do sada.
Međutim u ruskoj vlasti su se uvijek igrale igre moći tako da ni sada toga ne nedostaje. Ključna stvar je što prije maknuti Putina s pozicije moći, a on je toga svjestan, paranoičan i zato ne ostavlja puno prostora da se takva operacija može jednostavno provesti.
Sjetite se koliko je bilo pokušaja da se Hitlera likvidira, Erdogana i masu drugih koji nisu uspjeli i onda je odmazda bila strašna. A dok je Putin tu ovo što radi neće prestati kakve god sankcije mu nametnuli jer njega ne zanima ničija patnja - smatra to cijenom uspjeha plana koji provodi - kao i svih drugih sličnih psihopata koji su se dokopali vlasti.
Nije ni cilj sankcija da oslabe ili dotuku Putina, već da dotuku narod i potaknu ga na revoluciju.
Najbolji primjer je Sloba; vraga bi njega itko skinuo da nije bilo sankcija, bio bi doživotni predsjednik.
E, ali kad nemaš novca, a kad i skupiš nešto, a nemaš šta kupit jer su police prazne, kad su radijatori hladni, a u peći gore bezvrijedne novčanice, kad vode više nema nego što ima, e onda počneš i razmišljati što se događa oko tebe. Onda shvatiš da jedan čovjek, s par poslušnika, manipulira milijunima ljudi.
E onda najčešće ti milijuni polude i skinu mu glavu. Ili bace kroz prozor. Ili pošalju u Haag. Srbi su imali svo troje u zadnjih 150 godina, ne treba ići dalje da se vidi kako će ovo završiti.
Un objavio da je od kad je počeo rat 227 civila izgubilo život (nažalost). U zemlji sa 44 milijuna stanovnika... ja bih rekao da Rusi definitivno paze što rade... a svjetska propaganda govori o genocidu i ratnom zločinu.
To sve stoji samo ukazujem na realni timing kako se stvari odvijaju ovisno kojim putem krenu. Ako maknemo na stranu ono što svi normalni ljudi osjećaju prema bilo čijim stradanjima ostaje procjeniti kako neki događaji utječu na nas. I ako se to dobro procjeni onda se prema tome možemo odgovarajuće postaviti.
Ako ne onda se moramo nositi s posljedicama tih grešaka, a one su neminovne jer je kompleksnost problema, ne samo zbog Putina nego baš svega što prijeti našem načinu života tolika da nam treba puno sreće u tome.