ja sam kao i svi drugi klinci i vojnici bio cijepljen protiv svega i svačega i nitko nije dramio oko toga. u ovom zadnjem slučaju nemoš me cijepiti ni pod razno. sve ukazuje na neku muljažu. nama je prije amerika bila uzor a sssr lakrdija. dok se sve nije izokrenulo za 180 stupnjeva. homo lgtb genderi i pedofili su pretjerali. to više nema veze sa zdravim razumom. što se tiče ovih labosa u ukraini tu se još nije reklo ni 1%. gdje je tek vađenje organa. ja sam u posjedu nekakvog autentično ukrainskog videa da to jednostavno normalan čovjek ne može ni zamisliti. mogu si misliti šta tek FSB i GRU posjeduju po tom pitanju. vjerojatno to čuvaju za finale kad će im ukinutu državnost i naciju. ovo što lavrov priča da nije okupacija laže. rusi neće tolerirati ni pod koju cijenu postojanje nečeg sličnog na svojim granicama. to se je previše otelo kontroli i pretvorilo u elementarno zlo. ako koga zarobe taj će završiti u rudniku urana. niko za njima zaplakati neće. nama je najpametnije da se distanciramo od toga i gledamo svoga posla.
Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala
-
-
-
ovi stvarno više nisu normalni. dok mu je vojska opkoljena na istoku kao von paulus oni se igraju spinova.
Pogledao sam video, 100% je studijski, pa vidi se da je slika iza Zelenskog ubačena. Zvuk savršeno čist, u Kijevu je kao rat, ne čuje se ništa, niti promet, niti ljudi, niti pucnjava, i tako tijekom cijelog videa od nekoliko minuta.
Također se može vidjeti kad radi pokrete rukama da nastaju glitchevi s pozadinskom slikom.
-
gledao sam klička poslije toga. iza njega ruševine, zvuk, ljudi u daljini, krater. ne znam ne bi dušu griješio ali sad mi je sve od njih sumnjivo. ruse još ni jednom nisam uhvatio u laži. malo manje ih provjeravam ali nikome apriori ne vjerujem.
-
novinar se zove robert marić i članak na koji se ja pozivam je valjda njegov. tko je urednik kojih glasila u hr ja pojma nemam niti me zanima. nekom u buzinu je u opisu posla da to zna. ja sam na ovom forumu isključivo radi dionica što se može vidjeti iz ogromne većine mojih postova. obično pišem tamo gdje sam i ekonomski angažiran. u ovu raspravu sam uvučen slučajno. ali kad sam već uvučen u to imam svoje oči i mišljenje. laži globalnih bio/eko fašista su toliko evidentne da ih i slijepac vidi. poslije mi vrag nije dao mira pa sam analizirao tko dislajka i kontrira. ti ljudi nikad ili jako rijetko pišu nešto o dionicama ali kad se preispitivaju šuplji atlantistički narativi odmah se propinju na zadnje noge ?! i tako mic po mic sam došao do zaključka. BUZIN jbte. jednostavno ne mogu vjerovati da su na takvom niskom nivou manipulacije.
A nisi mozda razmisljao da si ti taj koji je slijep?
Znači vecina zemalja u svijetu je u krivu, a rusi, kinezi, irak, libija, venezuela… sve redom diktature su u pravu?
Iako nista nije crno bijelo kako sam vec puno puta rekao, ajde jos malo pogledaj stvari sa razlicitih aspekata, pa prespavas malo da se slegne prasina, mozda budes imao bolji pregled 😉
-
nekima ne bi bilo loše malo pojačati slušni aparatić,
Ruski veleposlanik u Bosni i Hercegovini ponovno prijeti izjavamaRuski veleposlanik u Bosni i Hercegovini, Igor Kalabuhov, ponovno prijeti izjavama.vijesti.hrt.hrda ne bi opet bilo
-
bar pola svijeta mrzi ameriku ostala polovica ju trpi. to su zaslužili svojim aktivnostima u zadnjih 100 godina. ja ne živim samu u hr pa se često susrećem sa tim. ruse mrze samo ovi oko njih i to ne svi.
-
bar pola svijeta mrzi ameriku ostala polovica ju trpi. to su zaslužili svojim aktivnostima u zadnjih 100 godina. ja ne živim samu u hr pa se često susrećem sa tim. ruse mrze samo ovi oko njih i to ne svi.
probajte kolega najprije razdvojiti Putina od Rusa i to će odmah biti za vas veliki napredak, nitko ovdje na forumu niti jednom riječju ne govori ništa protiv ruskog naroda, ali ako ga predvodi jedna ili nekoliko usijanih glava, onda je i odgovornost na tome istome narodu za posljedice,
naravno da ni mi Hrvati nismo prodali Inu, ali zato plaćamo gorivo 14kn (uz sve moguće Plenkijeve zaštite doduše sada novog HDZa ) , jer nismo na vrijeme reagirali, nego smo svi bili Jaca štraca
-
pa pobaj razdvojiti pošteni i radni američki narod (npr. kamiondžije) od njihove pokvarene elite koja gubi tlo pod nogama. i vlastite izbore su pokrali i doveli dementnog bajdena. 100 ratova su pokrenuli, trenutno kradu naftu u siriji i rusima spočitavaju afganistan gdje su ovi glupo ušli na poziv predsjednika.
-
gledao sam klička poslije toga. iza njega ruševine, zvuk, ljudi u daljini, krater. ne znam ne bi dušu griješio ali sad mi je sve od njih sumnjivo. ruse još ni jednom nisam uhvatio u laži. malo manje ih provjeravam ali nikome apriori ne vjerujem.
a da skines te crvene naocale pa mozda i progledas...
Ukraine: Watching the war on Russian TV - a whole different storyThe war in Ukraine has led to outrage in the West, but in Russia TV viewers see a very different story.www.bbc.comRuski veleposlanik pri UN-u tvrdi da Ukrajinci granatiraju sami sebePratimo 12. dan ruske invazije na Ukrajinu, s novim vijestima svakih nekoliko minutawww.telegram.hrma u biti rusi uopce nisu napali ukrainu nego to ukrainci sve fotoshopiraju..ko je jos cuo da rus laze. pa i mi smo si sami srusili Vukovar po prici rus/srb-ofila.
A sto sve necu procitat ovdje...
-
pa pobaj razdvojiti pošteni i radni američki narod (npr. kamiondžije) od njihove pokvarene elite koja gubi tlo pod nogama. i vlastite izbore su pokrali i doveli dementnog bajdena. 100 ratova su pokrenuli, trenutno kradu naftu u siriji i rusima spočitavaju afganistan gdje su ovi glupo ušli na poziv predsjednika.
a našu naftu u Siriji oteli su i crpe Indijanci? pa da krenemo možda od njih, nisam ja ni s tim odnosom prema Indijancima zadovoljan, no možemo li išta od toga danas riješiti, previše je ljudske krvi utkano kroz povijest u sve svjetske "demokracije" i to se treba i mora što prije mijenjati, čini mi se da je Zelenskij vjesnik toga ili je samo dobar glumac i prevarant, ali za sada djeluje da ima simpatije nasuprot svim onim mračnim, ozbiljnim i važnim tipovima, koji jedva dočekaju da mu nešto kao proturječiš i odmah si na listi za čaj ili šetnju mostom
što se tiče elita, ma što ću gledati Amere, nagledao sam se pljenidbe kod Sanadera i Vidoševića da me je dovoljno sram,
600 slika čovjek natrpao u kuću, zabijao ih kraj radijatora i nitko nije primijetio da je teško bolestan, a poglavito oni što su mu bili kućni prijatelji, ali takvi tipovi nisu narod, narod je samo jadan i naivan, zadovoljan predstavom demokracije svake 4 godine
-
-
Zasto ako Amerika i EU ne valjaju ipak svi bjeze tamo, a nitko u Venezuelu ili Rusiju?
I Islamska Drzava banditi spalili sve zapadno, a kad su dosli u banke i nasli palete dolara e, vidis, Benjamin Frankline nisu spalili.
Sve je vrlo jednostavno: na Zapadu je dobro, a Rusija i ostalo je koma. Ali i na Zapadu ima korisnih idiota koji se trude da nam bude lose.
-
https://www.bbc.com/news/business-6081233
U najavi je više nafte na tržištu
-
Zasto ako Amerika i EU ne valjaju ipak svi bjeze tamo, a nitko u Venezuelu ili Rusiju?
I Islamska Drzava banditi spalili sve zapadno, a kad su dosli u banke i nasli palete dolara e, vidis, Benjamin Frankline nisu spalili.
Sve je vrlo jednostavno: na Zapadu je dobro, a Rusija i ostalo je koma. Ali i na Zapadu ima korisnih idiota koji se trude da nam bude lose.
Kolega, nije ni Zapad više onaj isti kao 1950 ili 1980, a to i je glavni problem u ovoj situaciji. Zapad je pod potpunom kontrolom "elita" koje preziru narod nad kojim vladaju, a to nije bio slučaj ranije. Možda su "elite" uvijek bile sebične i koristile narod kao alat za ispunjenje svojih interesa, ali ova količina prezira nije viđena još od vremena Marije Antoanete - možda na kraju i završe kao i ona.
Zato ljudi sve više traže alternative, zato tolika tolerancija prema Putinu i manje Xi-ju, što opet ne znači da ih itko smatra pravim alternativama jer to nisu. Ali ljudi su očajni, ovo stanje na Zapadu je neodrživo što dobro znaju i obični ljudi i "elite". Trump je bio zadnji pokušaj reforme demokratskim metodama i propao je neslavno. Sad slijedi moderna verzija Cezara. Živimo u povjesnim vremenima.
-
Možda se neke kolege i kolegice neće složiti, ali za mene je Trump bio kao da požar gasiš benzinom. Vrlo problematičan lik koji je puno nesuvislih stvari napravio iako je u mnogo čemu bio u pravu. A Biden je 4 izgubljene godine - ako doživi. S druge strane Putin je također prije dok nije prolupao neke stvari dobro adresirao, ali je očito sada nastavio ubrzanim putem do samouništenja.
Ključna stvar u svemu tome je - do nas - kako se mi prema svemu tome postavljamo. Koliko smo u stanju stvarno razumjeti što se i zašto događa, tko su režiseri, a tko glumci i zašto se sve ovo događa - nimalo lak ni jednostavan zadatak tim više što oni koji igraju te igre jako dobro znaju na koje karte treba igrati da bi se uspješno manipuliralo masama i postizalo efekte kojima svjedočimo.
Vezano uz Putina on koristi potpuno ista sredstva koja koriste i zapadne elite. Novac, plaćenike i medije. Samo na ruski način - što je u principu model ponašanja dvije najače mafije - KGB i one izrasle u sovjetskim gulazima - obje brutalne i nemilosrdne do kosti.
O zapadu se više manje sve zna iako se ništa ne zna. Tamo su najjače mafije izrasle ih bankarskih, vojnih, energetskih, tehnoloških, prehrambenih i farmaceutskih sektora i oni doslovno upravljaju "demokracijom" na zapadni način. A tu onda dodajte interese trećih - Kina, Indija, islamski svijet i svi ostali i to je onda kuhinja samo takva.
Realno nijedna ne valja jer tu vrijedi jedna neporeciva činjenica. Kada netko ima moć - upotrijebiti će je da postigne svoje ciljeve. Kada netko ima neograničenu moć - zloupotrijebiti će je.
Ključna stvar smo - mi. Sve te elite ovise o tome kome ćemo mi dati da tu moć manifestiraju. Ako jedan kaže - Dosta više! - to se ne čuje, ali ako to kaže milijarda - onda je to prirodni zakon koji se mora slušati. Za sada to još nismo isprobali - valjda nam još nije dovoljno loše. Ili masovo patimo od Stockholmskog sindroma.
-
Kolega, nije ni Zapad više onaj isti kao 1950 ili 1980, a to i je glavni problem u ovoj situaciji. Zapad je pod potpunom kontrolom "elita" koje preziru narod nad kojim vladaju, a to nije bio slučaj ranije. Možda su "elite" uvijek bile sebične i koristile narod kao alat za ispunjenje svojih interesa, ali ova količina prezira nije viđena još od vremena Marije Antoanete - možda na kraju i završe kao i ona.
Zato ljudi sve više traže alternative, zato tolika tolerancija prema Putinu i manje Xi-ju, što opet ne znači da ih itko smatra pravim alternativama jer to nisu. Ali ljudi su očajni, ovo stanje na Zapadu je neodrživo što dobro znaju i obični ljudi i "elite". Trump je bio zadnji pokušaj reforme demokratskim metodama i propao je neslavno. Sad slijedi moderna verzija Cezara. Živimo u povjesnim vremenima.
Ajde pliz postedi nas...
-
Kad je bio mir i šansa da se naoruža Ukrajina svim mogućim prioritet je bila trgovina sa Rusijom, kad je rat odjednom se posipamo pepelom i šaljemo velikodušno novije zolje. Eh taj truli zapad. Ko ih nezna skupo će platit, svojom kožom.
-
Znaci treba pustiti da jedan luđak totalno osvoji drugu drzavu, danas ukrajinu, sutra neku drugu?
Ne govorimo da su se unutar jedne drzave posvađali, kao mi, srbi, slovenci, bosnjaci…., nego jedna drzava napala drugu drzavu, zbog nafte, i plina u tim regijama i kontrole plinovoda.. i crpljenju plina u crnom moru.
Cak i ove regije, lugansk, donjeck… pa cak i Krim… ja mislio ok, tu je vecina Rusa, pa jbga, zasto nebi bili neovisni, ako 2/3 stanovnika zeli suverenost ok.
A kad malo bolje pogledao ili krivo gledam?.? na krimu bilo malo vise od 50% rusa, jos ok, a u lugansku i donjecku 30-35% eeee ????
-
Nema nikakvih stvarnih razloga da o bilo čemu brinemo.
Ni o utjecaju svega ovog na tržište kapitala, niti o ulju, benzinu ni kruhu
-
Nema nikakvih stvarnih razloga da o bilo čemu brinemo.
Ni o utjecaju svega ovog na tržište kapitala, niti o ulju, benzinu ni kruhu
ako je cijena svih blagodati, koje danas uživamo, da mi za nekoliko godina netko rastjerava ili pobije djecu, onda ne hvala, spreman sam krenuti prema pećini, ionako će nas svjetski luđaci kad tad tamo dotjerati, ako se uskoro ne iznađe model da se ne može svatko kako mu se digne prijetiti cijelom čovječanstvu, onda daj neki datum babe Vange o kraju svijeta i pobacajmo tko što ima i gotovo, koji k onda stoljećima stvaramo i radimo, usijane i nuklearne glave se moraju hitno ukloniti iz cijeloga svijeta, bez obzira čije i gdje bile, jer su ljudi sve nervozniji i novih budala neće sigurno nedostajati
-
Danas su ljudi previše pametni,za razliku od recimo sredine prošlog stoljeća kada su stvari gledali crno-bijelo i nisu bili sposobni uvidjeti kompleksnost situacije,povod i posljedice događaja.
Pa su tako recimo svu krivicu za 2. svjetski rat svalili na hitlera i njemački narod, potpuno ignorirajući činjenice da su u vrijeme stvaranja ratnog stroja najviše kupovali sirovine i tehnologiju od SSSR-a i USA, da su Rusi surađivali s Njemcima u podjeli Poljske, da su Rusi koristili početak rata kako bi se branili od Finske, koja im je predstavljala prijetnju,da je USA prije rata bila beznačajna, a nakon rata postala glavni igrač, da su Rusi nakon rata „kolonizirali” pola Europe, da su doduše Njemci počinili strašne zločine, ali da su Saveznici bombardirali gradove, birajući one koji imaju uže ulice kako bi zapaljivim bombama ubili što više civila, da su Saveznici nakon rata silovali 2 milijuna žena, da su se njemački vojnici vraćali s prisilnog rada iz SSSR-a i desetak godina nakon rata.
Kada bi danas netko tako relativizirao stvari bio bi prozvan neonacistom, s pravom.
Ako se netko ponaša kao nacista možda je stvarno nacista, zvao se on hitler ili putin.
Možda je stvarno sve tako jednostavno, bez obzira na to što je druga strana napravila ili slagala, kao što je sve jednostavno i crno-bijelo kada kriminalac opljačka, maltretira, reketari, siluje ili ubije nekoga, bez obzira da li je žrtva svetac ili nije.
To što je USA takva kakva je ne mijenja ništa na stvari. Tragično je da je USA (i EU) kakva je danas ne samo bolji izbor nego i jedini izbor, ali je tako i to podsvjesno znaju svi jer svi glasuju cipelama za USA i EU, Rusi, crnci uspkos rasizmu, muslimani, Srbende...
Nitko ne glasa cipelama za Rusiju, zato je smiješno tvrditi da su drugi nagovorili Ukrajinu da se okrene zapadu, kada se zapadu okreću i mladi Rusi.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Što smo danas tržili 6k
- harpun